Şimdi Ara

Dolandırıldım Acil yardım edin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.175
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Kul hakkı denen başka kişiye ait değerleri elde etmenin ücretini sadece kişiye sahibine ödemekle kurtulmak mümkündür, İslamda böyledir. kişi hakkını değil hoca şeyh, peygamberde Allahda affetmiyor.

    Bunları Hristiyanlık nasıl affediyor papazın affettim demesiyle affedilmiş oluyormu olduğunu sanıyorlar aslında olmuyor.



    Sİzin zihniyet gidicek tarikat şeyhine öpücek seyhini oda affedicek boşuna mı 15 yıldır akepe tarikatları güclendiriyor yada akepeli bakan vekil günah işleme özgürlügümüz var diyor.İlkokul eğitiminde boşuna mı tarikatlardan destek alınıyor bugünde tarikatlar okullarda ders vericek diye haber çıktı yani siyonist akepe müslüman yandaşlarını yavaş yavaş uyutarak hristyanlaştıracak ve siz aknefer kesim bunu müslümanlık sanıcaksınız.




  • Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    ülkemizdeki islamı yaşayan tarikatlarda buna inanıyor,

    Kul hakkı denen başka kişiye ait değerleri elde etmenin ücretini sadece kişiye sahibine ödemekle kurtulmak mümkündür, İslamda böyledir. kişi hakkını değil hoca şeyh, peygamberde Allahda affetmiyor.

    fetö tarikat gibi görünüp aslında haçlı papazı olduğu ortaya çıktı, onlarda herşey serbesti, kul haklarınıda fetö affederdi, hatta mümükün mertebe bütün kulların haklarını çalıp çeteye toplamışlardı. Bunlar temizlendi artık endişeye gerek yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustafa042 kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilgi verip yanlış yönlendirme yapmayalım


    steam, i tune, google play örnekleri vermişsiniz, bu şirketler yabanacı ve Türk Ticaret Kanununa göre iş yapan firmalar değildir, ticari sicil kaydının bağlı olduğu ülkeye vergi öderler, ve (.3 ülkelerle özel bir protokol yapmadı iseler) o ülkenin ticaret kanunlarına tabiidirler,

    Yani sen steamden bir oyun satın aldığında Türkiye devletinin hanesine 1 kuruş girmiyor.

    Doğrusunu yazıyorum;

    Türkiyede dijital içerikli bir ürünü koruma bandını açmadığın müddetçe iade edebilirsiniz, aksi durumda bu kullanılmş ürün kabul edilir ve satıcının iade kabul etmeme hakkı saklıdır.

    Koruma bandı açılmış bir dijital içerik, bu e kitap olabilir windows işletim istemi olabilir, photoshop olabilir, bunlar kopyalanalabilir, herhangi bir pc ye kurulup kullanılabilir, ürünlerdir

    ve

    Türklerin genelde anlamadığı kısıma geleyim ; Aslında burada satılan bir yazılım da değildir, sadece üretici firma, ürettiği yazılımın kullanım hakkını size satıyor,

    Burada satışı yapılan bir dijital içerik de değildir, gerçekte satışı yapılan, bu içeriğin kullanım hakkıdır, ve alan kişi de hizmet almış oluyor. Sadece hizmet almış oluyorsunuz,

    açın dijital içerik sözleşmelerini okuyun.

    Mesela 400 usd lik win10 pro ultimate 64 aldınız, pc ye kurdunuz güzelce veya 10000 dolarlık photoshop alıp kurup kullanıyorsunuz,

    ama aklınıza cin bi fikir geldi, iade edip paramı geri alayım dediniz


    İşte bu sebepten adam kabul ettiğiniz EULA ya göre windows işletim sistemi ni, photoshop ürününü, veya bir e kitabını satı almış olmuyorsunuz, sadece satın aldığın miktar kadar ilgili yazılımın kullanım iznini alıyorsunuz. Hizmeti veya/ izni kullandıktan sonra iade etmeniz MÜMKÜN DEĞİLDİR.

    Ayrıca konu sahibi arkadaşa da tavsiyemdir, ortada bir DOLANDIRILMA durum yok, şirket ismi kullanarak ''dolandırıldım'' lafını sosyal medyada kullanırsa, bu aleyhine iftira davası olarak kendisine dönebilir. Çünkü ortada bir karalama var ve satıcı buradan zarara uğradığını, ve kurumsal adının haksız iftira ile kötüye çıkarıldığını, ticari itibarının zedelelendiğini, satışlarının bu sebepten azaldığını düşünüp/idda edip büyük miktarlar tazminat davası açabilir.


    İlgili kanunun linkini attım, Türk milletinin pek okuma huyu yoktur, imazladığı sözleşmelerden dahi bihaberdir genelde. Web üzerinden her satın aldığınız her ürün için Satış sözleşmesi imzalarsınız ve tıklayıp geçerken aslında aşağıdaki şartların tamamını kabul etmiş sayılırsınız.

    http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2014/11/20141127-6.htm


    MADDE 15 – (1) Taraflarca aksi kararlaştırılmadıkça, tüketici aşağıdaki sözleşmelerde cayma hakkını kullanamaz:

    a) Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara bağlı olarak değişen ve satıcı veya sağlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere ilişkin sözleşmeler.

    b) Tüketicinin istekleri veya kişisel ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanan mallara ilişkin sözleşmeler.

    c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine ilişkin sözleşmeler.

    ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler.

    d) Tesliminden sonra başka ürünlerle karışan ve doğası gereği ayrıştırılması mümkün olmayan mallara ilişkin sözleşmeler.

    e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine ilişkin sözleşmeler.

    f) Abonelik sözleşmesi kapsamında sağlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine ilişkin sözleşmeler.

    g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eşya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eğlence veya dinlenme amacıyla yapılan boş zamanın değerlendirilmesine ilişkin sözleşmeler.

    ğ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara ilişkin sözleşmeler.

    h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına başlanan hizmetlere ilişkin sözleşmeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurs@tz -- 30 Eylül 2017; 12:53:24 >




  • Yıketıcı hakların a yallah

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben birşey daha eklemek istyorum .

    Daha ödeme hiç yapılmadı.Ödemeler taksitli.

    Ayda 35-35 şeklinde 20 ay üzerinde anlaşmıştık acaba firma ödeme almadığı için iadeyi kabul etme şansı var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olayı tam anlamadım ama tüketici hakem heyetinden genelde olumlu sonuç alınır en azından şansınızı deneyin geçmiş olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kappa Face kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.