Şimdi Ara

Temiz kurulum vs normal update. Hurafe mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
5.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Hurafe, tahminimce temiz kurulum olayı yazılımsal olarak cihazı bozanlar için var. Mesela jaille cihazı bozdun açamadın , DFU moduna alıp yazılımı yükleyerek kullanmaya devam ediyorsun. Ama yeni güncelleme geldi , eskisinin cacheleri kalmasın temiz kurulum atiyim diye bir olay çok saçma ve mantıksız. Gelen güncelleme zaten siliyor onları ve ek olarak tonla para verdiğiniz bu cihazlara her güncellemede böyle uğraşmak aşırı saçma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz kurulum adı üzerinde mevcut kullanılan sistemdeki hata, sorun vb. şeyleri yeni sürüme yanınızda götürmemenizi sağlar. Örneğin, cihazda mevcut sürümünüzde bir sorun yaşıyorsanız, güncelleme yapmanız durumunda o hata %90 ihtimalle yeni sürüme de gelecek yada en iyi ihtimalle farklı sorunlara yol açacaktır.

    iCloud vasıtası ile harika bir temiz kurulum yapılıp kişiler, mesajlar, parolalar, sağlık bilgileri vb. bilgileri tekrar yeni sürümünüze yükleyebilirsiniz. Üstelik de bunu temiz kurulumla yapabilirsiniz.

    Bu nedenle 2007 yılında ilk iPhone ile başladığım Apple yolculuğuma, iCloud devreye girdiği tarihten itibaren hiç bir şekilde güncelleme yapmadan, her zaman temiz kurulum ile devam ediyorum. Ne bir sıkıntı, ne pilin çabuk bitmesi ne de herhangi başka bir sorun yaşamadım. Tabii dosya sistemine kendi yaptığım müdahaleler dışında :
  • Hurafe tabiki telefona güncelleme geldimi kur gerisi boş iş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koskoca Apple mühendisleri bilmiyor bi siz biliyorsunuz herşeyi. Ahahahahahhahahahaha veriler üstüste biniyormuş ahahahahaha



    Napar ağırlık mı yapıyormuş ahajahahahhahahahahahahahahaa

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden her sefer temiz kurulum yapardim. Artik yapmiyorum, hicbir sorunda yok. Direk ota uzerinden guncelliyorum zaten verilerim icloudda.
  • dostlar merhaba. madem fark yok. ota ıle guncelleme yaptıgımda. telefondakı bellek durumunu kontrol ediyorum ve foto muzık dişinda diğer diye bir sey 9,5GB yer kaplıyor ve telefonda yer bırakmıyor. bunu sadece temız kurulum denilen yontemle kaldırabiliyorum. biri bunu açıklasın bana :D bu arada detay vereyım: telefon piyasaya cıktıgı gun alınan iphone 5S. hala da kullanıyorum. ip2 den beri apple kullanıcıyım
  • Bazen temiz kurulum gerekebiliyor. OTA ile geçtiğim 10.3.2 sürümünde telefonda tepki sorunu oluyordu ve hiçbir uygulama açılmıyordu. Kapatıp açınca düzeliyordu. Temiz kurulum yapınca bu sorun da ortadan kalkmıştı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence majör güncellemelerde iyi olur.

  • sizde mi samsung note 8 den iphone geçiş yaptınız.

  • Mbaydar76 kullanıcısına yanıt

    Hayır, halen note 8 kullanıyorum, kullanılamaz hale gelinceye veya maeketi desteklemeyinceye kadar da kullanmaya devam etmeyi düşünüyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Temiz kurulum, telefondan güncelledikten sonra sıkıntı çıktığında yapılır genelde.

    Tamamen ikisi arasında bir fark yok ve psikolojik.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.