Şimdi Ara

Yeni İpek Yolu - kürdistan - Myanmar (Büyük Resim)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
6
Favori
9.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
81 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet bir büyük resim konusu ile daha sizlerleyim. Yazı birazcık uzun olabilir, olası yazım hataları için şimdiden özür diliyorum.

    Öncelikle Dünya gündeminde olan 2 konu var. Kürdistan bağımsızlık referandumu ve Myanmar.

    ABD'de şu an iki grup var, bunlara Trump yanlıları ve diğerleri diyeceğim. Bu Trump yanlılarına göre ABD için en büyük tehdit Rusya'dan önce ÇİN!!
    Peki Çin ile Myanmar-kürdistan konularının bağlantısı nedir?
    Dünya siyasetini anlamak için haritaları çok iyi analiz etmek gerekiyor.

    Öncelikle Çin'in ekonomik gündeminde en baş sırayı çeken bu konuya değinelim, Aşağıdaki görselde Çin'in şu an en çok önem verdiği YENİ İPEK YOLU projesini görmektesiniz. Nedir bu proje?
    Bu proje genel olarak Çin'den Avrupa'ya uzanan modern bir ipek yolu projesi ve Çin bu proje ile Ticaret hacmini genişletmek istiyor. ABD'nin hem Doğu Asya'ya hem de Batı Avrupa'ya Çin'e nazaran yakın olması nedeniyle kazandığı ekonomik avantajı, ortadan kaldırmak istiyor. Bu da Çin'i ABD'nin baş düşmanı haline getiriyor, Çünkü süper güç olmak ve dünyaya hükmetmek istiyorsanız en büyük ekonomi siz olmalısınız. (Birleşik Krallık-Osmanlı İmparatorluğu vb.)
    Yeni İpek Yolu - kürdistan - Myanmar (Büyük Resim)

    Haritada göreceğiniz üzere bu yolun kara-yolu Ana hatlarıyla Çin-Çin Uygur Bölgesi-Kazakistan-Kırgızistan-Özbekistan-Türkmenistan-İran-Türkiye-ABveRusya olarak planlanmış.

    Deniz yolu ise 2 alternatif olarak sunulmuş:
    1-Doğrudan Çin'den çıkan deniz yolu, ancak burada bir problem var, bu yol Malacca Boğazı üzerinden geçiyor ve bu boğaz ABD kontrolü altında.
    2-Myanmar'a kurulacak bir liman ile Malacca Boğazı'na uğramadan Çin bayraklı gemiler rahatlıkla geçecek.

    İşte buradan da görüleceği üzere bugün ABD'nin Myanmar konusunu deşmesinin Ana sebebi Çin'in Myanmar üzerinden geçisini engellemek.
    Yeni İpek Yolu'nun önündeki en büyük engel Myanmar, eğer bu aşılırsa, Çin ipek deniz yolu projesini rahatlıkla tamamlayabilir.

    Gelelim Yeni İpek Yolu'nun kara yolu ayağına. Şimdi asıl bizi ilgilendiren Ana Konu burası. Sırasıyla gideceğim.

    1-)Öncelikle Çin'in merkezinden başlayan bu yolun ilk uğradığı yer neresi biliyor musunuz? Çin Uygur Özerk Bölgesi hani şu ABD'liler tarafından sürekli gündemde tutulmaya çalışılan yer, Çin'in Orta Asya'ya açılabildiği tek kapı.

    2-)Ardından Kazakistan'a giden yol oradan Kırgızistan-Özbekistan hattından geçiyor. DİKKAT!!
    Kırgzistan ve Özbekistan arasında yıllardır süren çatışma durumu vardı ve anlaşmazlığın sebebi sınır sorunlarıydı peki ne oldu biliyor musunuz?
    Kırgızistan ve Özbekistan sınır sorunu 5 Eylül'de yapılan anlaşma ile ÇÖZÜLDÜ:http://www.gazetevatan.com/kirgizistan-ile-ozbekistan-arasindaki-sinir-sorunu-cozuldu-1099815-dunya/

    3-)Ardından Türkmenistan-İran Hattından geçen yolun Avrupa çıkışından önceki son ayağı ise TÜRKİYE CUMHURİYETİ.

    4-)Türkiye Cumhuriyeti topraklarından geçmesi planlanan yeni ipek ticaret yolunun İran'dan çıkıp Türkiye Cumhuriyeti'ne ilk olarak girdiği bölge ise sözde büyük kürdistan olarak atfedilen(haritada kırmızıyla işaretli.) ülkenin sınırlarından geçiyor. Şu an hepimizin bildiği üzere Irak'ın kuzeyinde aktif bir kürt devleti var. Suriye'nin kuzeyinde de ypg terör örgütü tarafından yönetilen bir kürt devleti var. Bu sözde büyük kürdistanın son ayağı ise Türkiye Cumhuriyeti topraklarının Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgesinde.

    Bildiğimiz gibi bu kürt oluşumlarının tamamı=pkk,ypg,peşmerge ABD destekli. Eğer ABD planladığı sözde büyük kürdistan projesinin Türkiye ayağını gerçekleştirmek isterse Yeni İpek Yolu'nun tüm kara bağlantısını kesip atmış olacak...

    Öncelikle burada gaza gelip ağır abi ayaklarına yatmamak gerekiyor. Sözde büyük kürdistan dediğimiz olay ABD'nin yıllardır Büyük Ortadoğu Projesi dahilinde yürüttüğü bir operasyon ve bilin bakalım hangi Türkiye Cumhuriyeti Devleti yetkilisi ben bu projenin eş başkanıyım diye defalarca demeç verdi?
    Üstelik daha vahim olan durum ise TSK içinde yıllardır AKP sayesinde yuvalanan The Cemaatin üyeleri TSK'da öyle kritik noktalarda görev almış ki şu an TSK'nın hiçbir gizliliği yok. ABD'nin elinde tüm TSK planlarının mevcut olduğu düşünülüyor.
    Tüm bu şartlarda akıllı düşünüp hem Çin'i ikna etmek, hem de Doğu ve Güney Doğu Anadolu'da ulusal güvenliğimizi tehdit edebilecek tüm unsurlara baskıyı 2 değil 10 katına çıkarmak gerekiyor.
    Hatta Çin ve Rus devletlerinin ABD karşıtı politikalarından destek alıp ABD üslerini kapattırmak gerekiyor. Daha önce konusunu açtığım üzere özellikle İskenderun Körfezinin dibindeki Adana İncirlik Nato üssü en büyük tehdit.

    Düzeltme: Böyle bir projenin komplo teorisi olduğunu düşünen "cahil" tipleri için en aşağı Çin Yeni İpek Yolu Projesinin haber kaynaklarını koyuyorum. Google'a --Yeni İpek Yolu Projesi-- yazmaktan aciz insanların gelip bir de ahkam kesmesi ciddi anlamda sinir bozucu.
    http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/dunya/740794/Cin_den_Yeni_ipek_Yolu.html
    http://www.businessht.com.tr/ekonomi/haber/1491954-buyuk-zirveden-once-ipek-yolu-projesinde-bilmeniz-gerekenler
    https://setav.org/assets/uploads/2017/05/174_Perspektif.pdf
    http://www.dw.com/tr/modern-ipek-yolu-projesi-beklentiler-ve-ku%C5%9Fkular/a-38832963
    https://www.brookings.edu/blog/order-from-chaos/2017/05/17/whats-driving-chinas-new-silk-road-and-how-should-the-west-respond/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A984A1CC7 -- 17 Eylül 2017; 22:30:27 >



  • Beyler o kadar analiz yapıyoruz bir şeyler yazında bari bir gün üstte kalsın.
  • Akşama okuyacağım takip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzerimdeki oynanan oyunlar!!! Buna izin vermeyeceğim sevgili kardeşlerim merak etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuvalette okurum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deniz yolu için aynı şeyleri okumuştum hatta bölgede çinin etkisini artıracak bu ticaret yolu hindistanın pazarına darbe vuruyor.

    Aynı zamanda myanmar üzerinden yeni bir ticaret yolu oluşturulsa bile Abd ve hindistanın myanmarı ikna etmesi veya bangladeş sınırından yeni bir dalgayla myanmar sorununun içinden çıkılmaz hala döndermesine olanaksız diyemeyiz.
    Hinterlandı geniş bir ticaret limanı istiyorsanız bölgenin güvenlik sorunun olmaması lazım.Myanmar için aynı şey söylenemez.Bana göre Çinin Arakan bölgesinin temizlenmesinde sessiz kalmasındaki amaç bu teorileri güçlendirmek.Bu sayede ilgiyi o bölgeye çekerek Çin denizinde suni adalarla oluşturduğu yeni ticaret limanına yoğunlaşacak.Bi nevi A B planı gibi.İki bölgedede istediğini alamayacak Abd.Dolayısıyla ya myanmar yada çin denizini kaptıracak Abd.

    Kara yolu açısında da Avrupa ve çin arasında hızlı tren ve seyahat yolları planları var.Bu hat üzerinden yeni ticaret yolları,turistik alanlar vs. kurulması projesi vardı.fakat bu yol Hazar denizinin kuzeyinden Ukrayna üzerinden avrupa açılıyordu.Türkiye üzerinden ticaret yolunun kurulması maliyeti çok artırır yerşekilleri ,yükselti ve kuzeyden geçecek yola kıyasla daha uzun olması bence bu teoriyi zayıf kılar.(Dünyanın şekli açısındada bakınız.)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • büyük resmi gördüm ve çıkıyorum
  • Müsait olunca okuyacağım, up.
  • Adamların gemi ve ucak ticaretinden haberi yok, ipek yolu diyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müsait olunca okuyacağım, up.
  • Yurda yerleşince okurum takipteyim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • The Red Fox kullanıcısına yanıt
    Zannedersem metnin tamamını okumadan yalnızca başlık üzerinden yapılmış "cahilce" diyebileceğim bir yorum.

    Öncelik yeni ipek yolu hem kara ticareti hem de deniz ticareti üzerinden sağlanıyor.

    2- uçak yoluyla uluslararası ticaretin masrafından bahsetmeme gerek yok herhalde.

    3- Yeni ipek yolunun kara-yolu ayağı asfalttan ziyade demir yolundan oluşuyor. Böyle bir hatta kurulacak demir yolu gemi ile ticaretten kat kat hızlı ve etkili olacaktır...
  • Çin ile abd arasında böyle bir durum olabilir

    Siyasi olarak değilde şirketler bazında bakarsak abd ve çin birbirini tamamlar nitelikte, yani birbirine karşı olamazlar, bugün bir çok mal çin fabrikalarında üretiliyor, kaldiki abd nin aman ben Avrupa'ya felan ticari yol kurayimda ekonomimi buyuteyim gibi bir derdi zaten yok, tek amacı Avrupa Asya ve Afrika'da güçlü bir tehdit unsuru olmak buraları sömürmek, çin ile bu bakımdan ayrilar, çin'in ekonomik olarak ayakta kalabilmesi için bu yeni ipek yoluna ihtiyacı var başarısız olursa kaybeder, abd nin böyle bir derdi yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vatikanli Mumin -- 16 Eylül 2017; 21:34:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abd ile Çin arasında sorunlar yaşansada Abd ile Çin birbirine bu denli tehdit değiller henüz. Hem rakip hem müttefikler.

    Abd'nin bir mottosu var. Rakiplerinin arasındaki güçlü potansiyelleri keşfet güçlendir sende güçlü ol. Abd ile Çin ilişkilerinde Abd çok büyük bir buhran yaşamadığı sürece bir sorun çıkmayacaktır. Zira Çin'i, Hindistan'dan ayıran faktörlerden biri Çin'in Abd'nin sanayi teşkilatını karşılaması,bir çok alanda Abd'nin dev şirketlerinin hem üretim hem işçi taşeronluğunu yapmasından kaynaklanır.

    Bir gün Abd Çin'e borçlarını ödeyemeyecek hale gelirse. İşte o zaman durumlar değişir. ( Abd kendi kendine öyle bir duruma gelmez şuanki durumda hatta borçlarını kapatacak hesapları kitapları da yapmışlardır )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 20 Nisan 2018; 20:57:29 >
  • garip konu, tabi konu hakkında çoğumuzun tam bilgisi olmadığı için senaryo da yazmış olabilir arkadaş. bakalım, oturup izleyeceğiz başka çare yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Zannedersem metnin tamamını okumadan yalnızca başlık üzerinden yapılmış "cahilce" diyebileceğim bir yorum.

    Öncelik yeni ipek yolu hem kara ticareti hem de deniz ticareti üzerinden sağlanıyor.

    2- uçak yoluyla uluslararası ticaretin masrafından bahsetmeme gerek yok herhalde.

    3- Yeni ipek yolunun kara-yolu ayağı asfalttan ziyade demir yolundan oluşuyor. Böyle bir hatta kurulacak demir yolu gemi ile ticaretten kat kat hızlı ve etkili olacaktır...

    cok bos bir yazi !

    1- Deniz yolu tren yolundan her zaman hesapli ve daha hizlidir. yuk trenleri yolcu trenleri gibi hizli degiller.

    2- bir gemi, 20 trenlik seferini tek basina tasiyabilir ...

    3- cok sacma sapan bir yazi.

    myammar`a 2009 dan sonra cevre ulkelerden cok buyuk musluman gocleri yasandi. 2012 yilinda muslumanlar ayaklanip myanmar daki budist ve hristiyanlari yaktilar yiktilar.

    olaylar bundan sonra koruklendi.

    bunlari da yaz bilelim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sınav_testmis_kanka


    quote:

    Orijinalden alıntı: justaprogrammer


    quote:

    Orijinalden alıntı: TuvaletSifonu

    Zannedersem metnin tamamını okumadan yalnızca başlık üzerinden yapılmış "cahilce" diyebileceğim bir yorum.

    Öncelik yeni ipek yolu hem kara ticareti hem de deniz ticareti üzerinden sağlanıyor.

    2- uçak yoluyla uluslararası ticaretin masrafından bahsetmeme gerek yok herhalde.

    3- Yeni ipek yolunun kara-yolu ayağı asfalttan ziyade demir yolundan oluşuyor. Böyle bir hatta kurulacak demir yolu gemi ile ticaretten kat kat hızlı ve etkili olacaktır...

    cok bos bir yazi !

    1- Deniz yolu tren yolundan her zaman hesapli ve daha hizlidir. yuk trenleri yolcu trenleri gibi hizli degiller.

    2- bir gemi, 20 trenlik seferini tek basina tasiyabilir ...

    3- cok sacma sapan bir yazi.

    myammar`a 2009 dan sonra cevre ulkelerden cok buyuk musluman gocleri yasandi. 2012 yilinda muslumanlar ayaklanip myanmar daki budist ve hristiyanlari yaktilar yiktilar.

    olaylar bundan sonra koruklendi.

    bunlari da yaz bilelim.

    Tren denizden gidecek değil mi!

    ABD'ye bir bak bakalım kaç km'lik vagon kuyrukları geçiyor kıtanın ortasından!

    Allah'ım sen akıl ver!

    beyniniz mi algilamiyor anlamiyorum. bu seviye icin ozel bir efor mu sarfediyorsunuz.

    birader ! amerikayi dogudan batiya gecmek kac km biliyor musun ? gerci sizin kesimde yabanci dil ortalamasi en cok Turkce, en dusuk seviye ise mantik yani matematiksel islemler.

    benim babam yillarin nakliyatici idi. adamlar mallari harmanlidan brakip, italya veya fransadan alip tekrar avrupa icine dagitiyorlardi!

    cunku tir`i bile gemi ile tasimak daha ucuz idi. yillarin ERSEN`i bile tirciligi birakip deniz nakiyeciligine baslamisti bu yuzden.

    neyse senin kafadakiler zaman kaybi. degerli zamanimi senin gibiler icin harcayamam
  • Yararlı bir konu olmuş teşekkürler
  • Haklılık payı olabilir.
  • VER MEHTERİ !
    Yeni İpek Yolu - kürdistan - Myanmar (Büyük Resim)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.