Şimdi Ara

İÇ TESİSATTA SORUN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,
    Yaklaşık 10 gündür Türk Telekom ile uğraşıyorum, çıldırmak üzereyim. Modeme ve telefona sinyal gelmiyor. Evin içindeki prizleri kontrol ettiler, sinyal yok.
    Onlarca telefon görüşmesi yaptım, para ödemeyi göze alarak Elit hizmet çağırdım, hepsi papağan gibi aynı şeyi söylüyor:

    "Ankastrede sorun yok, evdeki kablolara sinyal gelmiyor, biz bir şey yapamayız. Gidin elektrikçi çağırın."

    Elektrikçiler de bu işe yanaşmıyor. Ankastrede bizim daireyle bağlantılı kabloları Türk Telekom ekipleri işaretledi.

    Ne yapacağımı bilmiyorum, bilgili / tecrübeli arkadaşlardan bana fikir vermelerini rica ediyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 12 Eylül 2017; 18:42:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bi tane cat 5 kablo alın bir ucuna rj45 çaktırın rj 45 çakılı ucu modeme takın sonra telefon kutusuna kadar kabloyu çekin kabloyu çektikten sonra sizin işaretli olan etiketli yere sokmanız gerekli mavi ve beyazı sokuyorlar genelde ama renklerin bir önemi oldugunu sanmıyorum veya kabloyu kutu önüne kadar getirin türk telekom ekiplerini çağirin onlar taksinlar ucunu veya elektrikçi çağirttirin
  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Hocam apartmanda kabloya falan izin verilmiyor. Başka bir çözüm daha var mı?
    Örneğin normal hat kablosunu eve çekmek için duvarları falan kırmak mı lazım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 13 Eylül 2017; 11:54:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabloya izin mi verilmiyo o nası bi saçma olay öyle bi saçma bişey olamaz çok eski değilse binanızın kabloların geçtiği bir duvar olması gerek bizim var tüm kablolar ordan geçiyor duvar kırmaya falan gerek yok biz doğalgaz borusuna dolandıra dolandıra aşşaği kadar indirdik belli olmuyor fazla kablo oldugu bile gizlemeye çalışmadık çalışsak hiç göstermeden kutuya kadar indirebilirdik ama kablo çekmenize seve seve izin vermek zorundalar bu sizin ihtiyaciniz olan birşey şuan kablo çekmeden yapamazsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gittiğiniz elektrikci isi bilmiyordur. Ama siz once bina girisine sizin icin sinyal geliyor mu onu kontrol edin. Sonra evinize giden kablo telekomdan gelen kablo ile dogru birlestirilmismi onu kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eBRiHanceR kullanıcısına yanıt
    Ekipler ankastrede sorun olmadığını söyledi. Yani sinyal kutuya geliyor ama sinyali evdeki prizden alamıyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mixalis Pavlis

    Ekipler ankastrede sorun olmadığını söyledi. Yani sinyal kutuya geliyor ama sinyali evdeki prizden alamıyoruz.

    Basit bir avometre ile hattinizi asagida bulabilirsiniz. Belki de evdeki buatlarda hattiniz acikta kalmistir. Evdeki buatlarinizi kontrol ediniz belki arada bi baglanmamis kablo.vardir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eBRiHanceR


    quote:

    Orijinalden alıntı: Mixalis Pavlis

    Ekipler ankastrede sorun olmadığını söyledi. Yani sinyal kutuya geliyor ama sinyali evdeki prizden alamıyoruz.

    Basit bir avometre ile hattinizi asagida bulabilirsiniz. Belki de evdeki buatlarda hattiniz acikta kalmistir. Evdeki buatlarinizi kontrol ediniz belki arada bi baglanmamis kablo.vardir.

    Tanıdık ve tecrübeli bir elektrikçi çağırdık. Adam yıllardır bu işi yapıyor. Ankastrede hattımızı bulduk ama bir saate yakın uğraşmamıza rağmen hattın apartmanın içinde nereden geçtiğini bulamadık. Apartmanın içinde ne kadar buat varsa hepsine baktık, telefon kablosunu bulamadık. Binamız depremden sonra yapıldı. Çok eski değil yani.



    Kabloların nereden dairemize girdiğini nasıl bulacağız? Dairenin içindeki buatlarda da hat kablosu yok :(

    Telefon prizini açtık, kablo bir delikten geliyor. Ama kablonun devamı nerede bulamıyoruz bir türlü.

    20 gündür bu işle uğraşıyoruz, hâlâ bir sonuç alamadık.

    Ankastreden kablo çekip binanın dış cephesinden eve getirmek kesinlikle yasak.



    2018'e gireceğiz, teknoloji ve teknik bu kadar gelişmişken bu sorunu nasıl çözemiyoruz, anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ne kadar başarılı bir sonuç alırsınız bilmiyorum ama. evinize gelen şuanki kabloyu kılavuz olarak kullanabilirsiniz. ankastreden evinize gelen kablonun ucuna yeni hattınızın ucunu sıkıca takın sonra adım adım kabloyu eve çekin.
  • ha en son çare oranın müteahhitinden sizin eve gelin hattın nerden geçtiğini gösteren projeyi açabilir. en son çare tabi uğraştırabilir
  • görememeniz çok doğal bizimde normalde gözükmemesi gerek fakat bizim işler biraz aksadiği için duvarı kırdık internet kablosudur televizyon kablosudur onları biraz geç çektik ondan dolayı kapımızın hemen girişinde yan tarafında tüm elektrik kablolarının ve diğer tüm kabloların geçtiği bir havalandırma bacası gibi bir yer var evin bodrumuna kadar gidiyor sizin evdede büyük ihtimal kapıya yakın biryerdedir o kablolar hiçbir delik olmadiği için göremiyorsunuzdur bizimki bildiğin duvarda 1 tuğla genişliği kadar yer açık duruyor şuan bence doğalgaz boruları eğer gözüküyorsa ve evin girişindeki kutunun yanında kadar gidiyorsa doğalgaz borularına dolaştırın kapıdan nası sokarsınız orasını bilemedim açıkçası işiniz zor sene 2017'de böyle problemlerle uğraşmanız üzücü apartman bizim olunca ve sadece biz oturdugumuz için sıkıntı olmuyor istediğimiz yerden istediğimizi geçiriyoruz yakında çatıdaki odamız için kablo çekicem direk çatidan aticam 2 kat aşşağidaki evin penceresinden alıcam hiç uğraşmayacağim direk 10 metre kabloyla çözülücek iş çatıdan direk atmasam 40-50 metre kablo gider kablonun gitmesi birşey değil bide uğraştiricak ama kablolar eminim kapınızın dibindeki bir duvarın arkasından geçiyor ama kim bilir hangi duvarın arkasından




  • kabloya rj 45 değil rj 11 çaktıracaksın yanlış olmasın rj 45 ethernet jackıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkaninn59

    görememeniz çok doğal bizimde normalde gözükmemesi gerek fakat bizim işler biraz aksadiği için duvarı kırdık internet kablosudur televizyon kablosudur onları biraz geç çektik ondan dolayı kapımızın hemen girişinde yan tarafında tüm elektrik kablolarının ve diğer tüm kabloların geçtiği bir havalandırma bacası gibi bir yer var evin bodrumuna kadar gidiyor sizin evdede büyük ihtimal kapıya yakın biryerdedir o kablolar hiçbir delik olmadiği için göremiyorsunuzdur bizimki bildiğin duvarda 1 tuğla genişliği kadar yer açık duruyor şuan bence doğalgaz boruları eğer gözüküyorsa ve evin girişindeki kutunun yanında kadar gidiyorsa doğalgaz borularına dolaştırın kapıdan nası sokarsınız orasını bilemedim açıkçası işiniz zor sene 2017'de böyle problemlerle uğraşmanız üzücü apartman bizim olunca ve sadece biz oturdugumuz için sıkıntı olmuyor istediğimiz yerden istediğimizi geçiriyoruz yakında çatıdaki odamız için kablo çekicem direk çatidan aticam 2 kat aşşağidaki evin penceresinden alıcam hiç uğraşmayacağim direk 10 metre kabloyla çözülücek iş çatıdan direk atmasam 40-50 metre kablo gider kablonun gitmesi birşey değil bide uğraştiricak ama kablolar eminim kapınızın dibindeki bir duvarın arkasından geçiyor ama kim bilir hangi duvarın arkasından

    Hocam uğraştık hatta yine TT ekibi çağırdık. Gelen kişi düzgündü, iyi niyetliydi. Bize yardımcı olmaya çalıştı. O da içeride yapılacak bir şeyin olmadığını söyledi. Görünen o ki eve dışarıdan kablo çekmemiz gerekecek. Yani kablo duvarın içinden değil apartmanın içinden geçecek.

    Apartmanınızda neyse ki düzgün insanlar var, izin alarak halledebileceğimizi düşünüyorum. Fakat bu işi nasıl yapabileceğim konusunda kafamda soru işaretleri var.

    1-) Ankastreye kabloyu bağlayıp apartmanın içinden nasıl geçireceğiz?

    2-) Bağlantıda sorun yaratmaz mı?

    3-) Borudan vs.dolandırıp camın içinden sokmak çirkin bir görüntü oluşturur mu? Ve bu durumda bağlantıda sorun olur mu?

    4-) Kabloyu eve çekersem kabloyu nereye sokacağım? Modeme mi yoksa telefon prizine mi? Çünkü telefonu da kullanmamız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dream Machine -- 25 Eylül 2017; 10:18:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • direk modeme sokucaksınız prizle bir işiniz kalmadı binanızda doğalgaz var ise doğalgaz borularına kabloyu bağlayarak plastik kelepçe atarak evin girişine kadar getirebilirsiniz kabloyu biz öyle yaptik bizim normalde kablo için geçmeye kanal var fakat aptalın teki kanalın ortasına bi tane tuğla örmüş kabloyu geçiremedik ordan bi türlü bizde napalim dedik doğalgaz borusundan geçiririz bişey olmaz dedim türk telekomdan gelen arkadaşta olur dedi bana gelende iyi niyetli birisiydi hatta yanındaki abi şöyle dedi normalde kimse uğraşmazdı bu kabloyu çekmeye dedi şanslısın bu adama rastladıgın için deyip geçti yanindaki abi bina içinden geçirmede sıkıntı yokta kapıdan nasıl geçireceksiniz o sıkıntı bina içini elbet halledersiniz pencereden geçirseniz onuda delersiniz sıkıntı olmaz ama kapı düşündürüyor bu bir düşünüp çekin bence kablo dişarida kötü görüntü oluştursada yapacak birşey yok başka çareniz kalmazsa mecburen ordan geçiriceksiniz




  • erkaninn59 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben yokken bizimkiler başka bir elektrikçi çağırmış. Elektrikçi bayağı uğraşmış, evin içinde bizim evin kapısına (iç kapı) yakın kör noktada bir buat bulmuş. Buattan yalnızca telefon kabloları geçiyor. Adam sorunu çözmüş, kabloları bantla birbirine bağlamış. Bir tanesi dışarıdaydı, sanırım bozuk olan oydu.



    İnternetim bağlandı, iyi güzel de hat değerlerinden pek memnun değilim. Santrale yakınlık iyi durumda ancak snr margin değeri pek iyi sayılmaz, 11 dB.

    Bu değer, kabloların pek kaliteli olmadığı anlamına geliyor sanırım. Ben de yeni kablo almayı düşünüyorum.

    Şimdi bu buatta 2-3 tane delik var. Kablolar bu deliklerden aşağı iniyor ve yukarı çıkıyor.

    Kablo çekmek istersek kabloyu bu deliklere sokup ilerlemeye mi çalışacağız? Apartmanın içinde bir buat göremedim şimdilik ama bizim evin içinde bahsettiğim buat var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kabloyu birbirine ek yaparken sorun olmuştur yoksa sadece kabloyla o kadar kötü sonuç almazsınız düzgün ek yapamadıysa sinyal kaybı yaşatır benimde ek fakat türk telekomdan gelen arkadaşlar baya iyi yaptilar 0 kayıpla kullanıyorum kabloyu değiştirmektense önce bir eki birdaha yapin derim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkaninn59

    kabloyu birbirine ek yaparken sorun olmuştur yoksa sadece kabloyla o kadar kötü sonuç almazsınız düzgün ek yapamadıysa sinyal kaybı yaşatır benimde ek fakat türk telekomdan gelen arkadaşlar baya iyi yaptilar 0 kayıpla kullanıyorum kabloyu değiştirmektense önce bir eki birdaha yapin derim

    Türk Telekom nasıl yaptı ki? Bildiğim kadarıyla ankastreden sonrasına karışmıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elit ekip çağirip 90 tl para verince karışıyolar kabloyu ben aldım kabloyu dairenin önüne kadar çektiler sonra telefon kablosuna ek yapti ek yaptiği kabloları plastik bir koruyucunun içine aldı ileride tozdan kirden zarar görmesin diye sonra aktif oldu hattım direk kullanmaya başladım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erkaninn59

    elit ekip çağirip 90 tl para verince karışıyolar kabloyu ben aldım kabloyu dairenin önüne kadar çektiler sonra telefon kablosuna ek yapti ek yaptiği kabloları plastik bir koruyucunun içine aldı ileride tozdan kirden zarar görmesin diye sonra aktif oldu hattım direk kullanmaya başladım

    Bizim ev girişin bir üstü, elit ekip çağırdım. Adamın biri geldi ölçüm yapıp gitti. "Biz bu kadar uğraşamayız, elektrikçinin matkapla delmesi lazım. Elit ekip böyle uğraştırıcı şeylerle ilgilenmez" dedi. Para verdiğimi söyledim ama o da basit şeyler için çalıştıklarını söyledi.



    Ben sözde elit ekip çağırdım ama tek kişi geldi. Adamı görseniz, sanki sokaktan birini alıp eline ölçü aleti vermişler izlenimi veriyordu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • torpille işe alınmış kendi çok bilen tiplerden belli genelde 2 kişi gezerler tek çok nadir olur hatta olmuyor diye biliyorum bana hiç tek gelmedi ekip sürekli 2 kişi geliyorlar kırma vs iş yapmazlar orda haklı adam onun dişinde kablo çekmek ankastre onarmak yani arızayı gidermek onların işi bi yeri kırıp döküp ordan kabloyu geçirmez hiçbiri uğraşmaz kimse o kadar bende kırma dökme olmadı sadece kabloyu evin giriş katından 2.kata kadar doğalgaz borusuyla beraber getirdi kelepçeledi doğalgaz borusuna kabloları sonra daire önündede telefon kablosuna ek yapti hat direk aktif oldu kullanmaya başladım
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.