Şimdi Ara

Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle. (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
956
Cevap
11
Favori
64.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RNNN haklı olmasa 5000 liradan çıkan tv , bu kadar kısa süre de 3600 seviyesine inmez diye düşünüyorum. Ben nisan , mayısı beklemeye karar verdim. KS serisi gibi 100 hz gelirse alırım. Oda gelmezse Sony diyorum ama Sony servis tarafında düşündürüyor. Benim gibi 49 inç üstü alamıyorsanız bekleyin. En azından kasanın içindeki siyah çerçeveler için bile bu model alınmaz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enigmatical kullanıcısına yanıt
    hocam bana sallayanlar tv yi alınca durumu anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://youtu.be/xLfmFxj49_w

    https://youtu.be/rKJfkvSB06g

    Bu son videoda özellikle 2 dk dan sonra izleyin. Kanal geçişi ve tv yayında görüntü kalitesini gösteriyor.

    Benim için geçerli not aldı. Keşke teknoloji forumları sadece cep telefonu incelemeyi bıraksa belki bizde de böyle bir video çekilirdi.

    Umarım alan arkadaşlar bir video çeker ve görürüz. Ama şu ana kadar çeken olmadığı için fazla bir umdum yok. Aldığım zaman söz ben çekeceğim ve linkini burada paylaşacağım arkadaşlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: saliharslann

    https://youtu.be/xLfmFxj49_w

    https://youtu.be/rKJfkvSB06g

    Bu son videoda özellikle 2 dk dan sonra izleyin. Kanal geçişi ve tv yayında görüntü kalitesini gösteriyor.

    Benim için geçerli not aldı. Keşke teknoloji forumları sadece cep telefonu incelemeyi bıraksa belki bizde de böyle bir video çekilirdi.

    Umarım alan arkadaşlar bir video çeker ve görürüz. Ama şu ana kadar çeken olmadığı için fazla bir umdum yok. Aldığım zaman söz ben çekeceğim ve linkini burada paylaşacağım arkadaşlar.

    İPS panellerdeki olmayan kontrastı istesenizde çekemezsiniz,
    bu paneller vasat bir kontrast oranına sahiptirler,
    Bu yüzden siz bakmayın o özel çekim reklam videolarına...




  • dallass kullanıcısına yanıt
    hadi bu videolara göre yorum yapıp tv alıyorlar diyelim 2.videodaki 4-6 dakikalar arasındaki banding sorununu üstten aşağı inen aralıklı şeritleri ışık sızmalarınıdamı görmüyorlar çok merak ediyorum birde bunları göremeyen arkadaşlar ips paneli savunup bizleri farklı şeylerle suçlayınca yemin ediyorum biri kaynar su döküyor kafamdan aşşağı sanki:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    bu videolara göre bu tv size göre geçer not aldıysa hiç philipse fazladan para vermeyin hocam seg falan alın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayrıca td... ve saliharslan adlı arkadaşlar siz ne tv inceleyin nede yorum yapın bu konuda ne bilginiz var ne gözleriniz görüyor nede neyin sorun olup olmadığının bile farkında değilsiniz bizler yorum yapmasak size bıraksak millete ips panel banding sorunu ışık sızması olan tv lere 4000tl verip aldıracaksınız siz beğendiyseniz kendiniz alın milletin parasına yazık etmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben pes ettim arkadaş canı cehenneme bu tv lerin kafam ağrımaya başladı ne Philips ne LG ne Samsung hepsinde bi nane var dört dörtlük olan yok denecek kadar az



    RNNN hocam ve dallas hocam inanın size helal olsun nasıl kafanız kaldırıyor bu kadar detayı ve ayrıntıyı bilmiyorum büyük yetenek vallahi



    RNNN hocama karşı belki biraz kırıcı olmuş olabilirim bunun için kendisinden özür diliyorum sonuçta burası bilgi paylaşım forumu



    Ben inanın ne alacağımı şaşırdım kaldım piyasa allak bullak tv ler hakkettiği paranın çok çok üstünde balon fiyatlarla satılmaya çalışılıyor.



    Eskiden tüplü tv de ekran büyük olup birde Sony Trinitron olunca tamamdı şimdi öyle değilki kardeşim yok bandıng sorunu yok ölü piksel yok bulutlanma yok siyah performansı bilmem hz.. Bo......ku püsürü ohooo çık çıkabilirsen işin içinden hadi bakalım



    Benim Bütçem Max 4000 TL üstü kesinlikle olmaz olamaz



    Dallas hocam ve RNNN hocam size son sorum ben ne almalıyım tv olarak söyleyin direk gidip alayım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 11 Aralık 2017; 22:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    Ben 49mu8000’de karar kıldım. Birkaç güne alıp kapatacağım konuyu. Satın alana kadar da forumun bu bölümüne girmeyeceğim. Size de öneririm...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten mağazada inceleyincede aynı kararı verecektiniz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    ben samsungun adamıyım samsung zaten leş bu yüzden bizleri görevlendirdi forumda her ay asgari ücret veriyorlar sigortada var o yüzden biz samsung öneriyoruz bizleri kaale almayın..zaten sony harici bütün tv ler leş siz bu işi biliyorsunuz başkasına bişey sormanıza gerek yok auo panelli çok kaliteli sonylerden bi tane alın gitsin..
  • arkadaşın paylaştığı videodan kareler bakın kendiniz karar verin ben artık bişey demiyorum..

    Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.




  • dibine kadar kontrast renk ayarları açılmış parlak sahneleri gün ışığı dibine kadar odanın içindeyken siyah ekranları paylaşmayın..zifiri karanlık odada amblight kapalı siyah ekran film banding fotolarınıda paylaşın bizde görelim gerçek performansını bu fotolarda seg tv ler bile çoşuyor ayrıca tv nin kontrastı düşük olduğundan fotolardaki ayrıntılardan çok perde ve siz görünüyorsunuz :) dediğim gibi zifiri karanlık odada dediğim testleri yaparsanız daha faydalı olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 11 Aralık 2017; 23:32:28 >
  • dallass kullanıcısına yanıt
    Özel çekim dediğin en son uzun video olan bu

    https://youtu.be/rKJfkvSB06g

    Videoda üşenmeyip keşke adamın kanalına bir baksaydın adam bir çok şeyin incelemesinide yapmış. Neyse çamur atmak bedava boşver neden bakacaksın ki karala gitsin daha basit

    Gelelim rnnn arkadaşımıza siyahlara çamur attın al sana gri olmayan siyah ama doğru sen bunuda kabul etmezsin. Evet haklısın Seg alalım hatta Samsung alacak arkadaşlarda Skytech, Kıngvox, Premier veya Navitech gibi markaları alalım paramız boşa gitmez hemde.



    Neyse ciddiye alan arkadaşlara eğer limitim 5500 veya 6000 TL civarı olsaydı çok övülen bir televizyon olan Sony xe9005 i almak isterdim ama hiç bir yerde bire bir göremedim sadece araştırmam sonucu bu tv yi çok övmüşler fakat bire bir deneyimleme fırsatı maalesef bulamadım.

    Bu arada kısaca neden LG ve Samsung a çok fazla bakmadığımı şöyle kendimce açıklıyayım. Tabi bunlar benim kendimce görüşlerim ve bulduklarım buna katılmayan arkadaşlarada saygı duyarım.

    Önce LG ile başlayalım ki aslında hiç başlamak bile istemiyorum illet markaya yazsam roman olur tarzı kronik sıkıntıları ve umursamaz bir müşteri hizmetleri anlayışı var ki off deli olabilirsiniz. Hayalet ekran sıkıntıları mı desem yanmış panel mi desem müşteri hizmetlerinin sizi ti ye alır gibi cevap vermelerini mi desem ne desem bilemedim. Bu güne kadar kaç defa LG şans verdiysem saolsun kendileri fitil fitil insanın burnundan getirdi. Kısaca YouTube a LG tv burning yazın videolara bir bakın.

    Gelelim Samsung a media markt da bir kaç farklı şubesinde Samsung için ne dersiniz diye sordum özellikle mu8000 bunu ayrıca belirteyim. Abi hiç yaklaşma çerçeveden çok sıkıntı çıkıyor artık satmak istemiyoruz dedi. Ama müşteriler soruyor diye koyuyoruz diye devam etti. Sonra dedim yaa 41burda avm de Samsung un kendi bayisi var. İçeri girdim Selamın Aleyküm... Aleyküm Selam... Oradan arkadaş geldi buyrun yardımcı olayım. Dedim bu mu 7500 ile 8000 arasında kaldım siz ne dersiniz falan fiş mekan konuştuk denedik ve dedim sıkıntı çıkarıyor mu çocuk biraz duraksadı ve çerçevenin en altında iki tane ışık sızması ki iğrenç birşey ama çocuk onun hepsinde olduğunu ve sorun olmaz gibi kapatmaya çalıştı... Kardeşime döndüm abi o ne yaa dedi. Teşekkür ettik çıktık Hee şunu demem gerek ki Qled leri tatlı duruyor ama fiyatıda öyle. Ekranın kristal olmasının yansımaları daha çok göstereceğini söylediler ayrıca ips panele göre daha kırılgan olduğunu ayrıca işletim sistemi Tizen ki Samsung un bada yazılımınıda biliyoruz. Sonra Samsung müşteri hizmetlerini aradım LG müşteri hizmetleri ile arasında dağlar kadar fark var adamlar doğruya doğru harbi ilgileniyor ve güzel cevap veriyorlar. Şunu demem gerek ki müşteri hizmetleri noktasında Samsung benim beğeni mi kazanmış bir firma zaten öyle olmasa elimdeki telefon note 4 olmazdı. Neyse bir beyefendi çıktı kendini tanıttı nasıl yardımcı olabilirim. Mu8000 hakkında sorular sordum anlattı saolsun sonra internette nasıl her sayfaya girebiliyormuyum diye sordum bilinen bir çok sayfa diyerek kaçak cevap verdi. Bu soruyu daha önce bh noktada sıkıntı yaşayanları okuduğum için sordum lg ve samsung kendi işletim sistemlerini kullandıkları için bir Android TV gibi her siteye giremiyor. Ama işler Sony ve Philips için böyle değil.

    Neyse bunlar kendimce nedenler ben özellikle Android olsun istiyorum televizyonumun bir nevi yeri gelir tablet olarak yeri gelir oyun amaçlı kullanırım. Bunlar dediğim gibi benim için öncelikli ve benim için artılar ve eksiler.



    Son olarak birisine televizyon için tavsiye sorun ama gidin kendinizde inceleyin. Ona hoş gelen sana hoş gelmez sana hoş gelen ona hoş gelemez. Bu sizin kendi seçiminiz olsun. Tavsiye kişilerin o fiyat aralığında en iyi buldukları tv segmenti olduğu için bir çok seçenekte boğulmamanızı sağlar sadece. Uzun oldu umarım bir kişiye bile olsa yardımcı olabilmisimdir yazdığım ile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • saliharslann S kullanıcısına yanıt
    sizleri zaten bu satış elemanları kandırıyor her denilene inanıyorsunuz q led demişsiniz qledlerin renk konusu hariç mu8000 den artısı yok genel anlamdada mu9000 in gerisindeler (renk konusunu katmazsak) ama insanlar pahalı olduğu için daha iyi sanıyor satış elemanlarıda veriyor gazı abi bu qled bunun şusu böyle busu şöyle alacak olanda diyorki vay be ne tv :) kristal ekran demişsin şuan piyasadaki birçok tv ile aynı mu8000 yansıma konusunda mu9000 ise piyasada bu konudaki en iyi modellerden ekranda parlak cila var güneş vursa bile gayet izlenebilir şekilde oluyor..işletim sisteminede laf atmışsınız test etmediğiniz o kadar belliki şuan piysada webos la beraber en sorunsuz akıcı işletim sistemi..son olarak samsung lg sony philips hiçbirisi babamın oğlunun değil banada ne maddi ne manevi en küçük bi getirileri yok benim tek amacım benim gibi parayı zor kazanan insanların parasının karşılığını sonuna kadar almalarını istemem başkada hiçbir amacım yok var diyenide allaha havale ediyorum.

    Philips 49 Pus 7502 aldık bakalım hayırlı olması dileğiyle.




  • Konuyu açan arkadaş panelini almış
    ve hatta memnun olduğunu dile getiren bir paylaşımdada bulunmuş,
    sırf bu yüzden bu tür benzer konulara ılımlı yaklaşmak,
    hernekadar bildiğiniz şeyler konusunda %100 haklı olsak bile gerekirse
    hiçbirşey yazmamak gerekir, ben bu konuya dikkat edilmesi taraftarıyım...

    Peki ben bu konuya ne için yazıyorum,
    Gördüğüm kadarı ile panel seçimleri konusunda hararetli bir tartışma ortamı oluşmuş,
    ve malesef bu mesajların çoğunda doğru bilinen çok yanlış şeyler ve iddialaşmalar var,
    Ben bu panel seçimi konusunu birçok sayfada en ince detayına kadar yazmama rağmen,
    yinede kısaca tekrar edeyim...

    TV'ye profesyonel gözle bakan bir kesim vardır
    bu kesim, özellikle oyun ve film için panel almaya karar verirse
    veya bu kesim yine amme hizmeti uğruna forumdaşlara sadece yardım mahiyetinde
    tv öneriyorsa, bu arkadaşlarında iyi bir performansa sahip bir panel almaları için,
    yüksek kontrast oranı ve düşük inputlag değerlerine sahip bir panel tavsiye eder/sahibi olurlar.

    Çünkü bir panelde olmazsa olmaz bir bir şey varsa buda kontrasttır,
    Bir panelde kontrast yoksa özellikle karanlık sahnelerde hiç bir detayda yok demektir,
    bizim siyah performansından kastımız, bu karanlık sahnelerde sırf öndeki aktörler değil,
    arkada planda kalan unsurlarında gözükmesidir...


    Öte yandan TV görüntüsünde çokda fazla detay aramayan
    ve ambilght gibi farklı donanımlara hayranlık duyan, diğer bir kesimde vardır,
    Tabiki bu kesime ve tercihlerine saygı duyulur, zaten renkler ve zevkler tartışılmazdır,
    tamam yinede bu arkadaşlara sadece bilgi babında
    işi tartışmaya, ben haklıyım sen haklısın davasına dönüştürmeden
    eldeki kanıtsanmış veriler ile önerilerde bulunulabilir,

    Ama tutup bu kesime, "sen neden bu paneli alıyorsun illede şu modeli al" demekte zaten
    son derece yanlıştır,
    ancak bu noktada forumda gerçek anlamıyla yukarda bahsettiğim özellikle oyun ve film için
    bir panel tavsiyesi arayan arkadaşlarada,
    tutup ısrarla kontrast ve inputlag açısından vasat böylesi İPS panelleride övmek/önermekte bir o kadar yanlıştır....

    Şahsım dahil, bir konuya dikkat çekmek için çaba sarfeden profesyonel kesim olarak,
    Israrla çeşitli markaların fanboyluğu ile suçlansakta
    aslında bizim "markalarla bir işimiz kesinlikle yoktur",
    Bizim burada anlatmak istediğimiz inputlag, siyah performansı ve yüksek kontrast oranlarıdır ,
    ve bu yüksek kontrast oranınıda günümüzde bize sağlayan iki panel türü vardır,
    biri OLED diğer VA panel,
    Hadi oledlerin bazı kronik sorunlarından ve çok pahalı olmalarından ötürü bir kenara bırakırsak,
    bu konuda geriye VA paneller kalıyor,
    Ancak bu panele sahip çokta fazla marka ve model malesef yoktur,
    hemen hemen tüm markalar ara modellerinde VA panel kullansalarda,samsung bu konuda çok daha ön plana çıkıyor,
    çünkü şu son 2017 pls yani ips panelli bazı modellerini saymazsak, şimdiye değin tüm panelleri VA panel idi,

    Bu marka "hem VA panel hem düşük inputlag hemde stabil işletim sistemi" ile dikkatleri üzerine çekmiştir,
    bizler, bir arada bulunamayan sırf bu "üçlem" yüzünden bu markayı
    ve modellerini evet doğrudur daha çok tavsiye etmişizdir,
    Şimdi forumdaşların faydasına olacak bu şekilde bir markayı öne çıkarmak suçmudur,
    Yani bu durum bizim fanboyu olduğumuz anlamını taşıyabilirmi?

    Bu konuda çok basit bir örnekle ve bu kıstaslar ışığında,
    forumda 50 inç ve oyun için 4bin bandında bir tv tavsiyesi isteyen bir arkadaşa
    bu kriterlerine cevap verebilecek "şuan için"
    sadece bir marka/model vardır Samsung 49mu8000..
    çünkü sony dahil geri kalan tüm 49 inç paneller İPS panele sahiptirler.
    şimdi tüm bunları bilerek bu arkadaşa siz olsanız hangi paneli tavsiye edersiniz?

    Tamam eğer bütçeniz el verirse zaten, bizim bu konudaki tavsiyelerimiz,
    yine aynı kriterler ışığında marka gözetmeksizin;
    SONY 55XE9005 - 55XE8505/77
    SAMSUNG 55MU9000 - 55MU8000 dir...

    "İyide hocam VA panelinde yanlardan bakıldığında renk solması var" diyenlerlede sıkça karşılaşmıyor değiliz,
    Sahsen ben şimdiye değin bir ips panel, iki VA panel sahibi oldum,
    ben bu güne kadar VA panellei tvlerimi tam yan taraftan izleme gibi saçma ötesi bir eğilimde bulunmadım,
    bu konu benim hiçmi hiç dikkatimi dahi çekmedi rahatsızda etmedi,
    ama ips panelime gelirsek, bu panelin hem siyahlarının vasatlığını,
    hemde yansımadan ötürü tv karşısında bulunan perdelerimin dantel ayrıntısını dahi çok net bir şekilde izlemişimdir...

    -----------------------------------------------------------------------------------

    OLED ve VA panel konusunu işlediğimize göre, gelelim geriye kalan İPS panellere,
    İPS paneller siyah performansı ve kontrast olarak çok çok vasat bir görüntü sergilerler,
    ve ayrıca yine inputlag değerleride yüksektir, çünkü panel teknolojisinin yapısı budur,
    bu bizim şahsi görüşümüz değil, tüm dünyaca bilinen kanıtsanmış gerçek verilerdir,
    biz bu değerleri, sırf tartışma ortamı olduğu ve kendimizi haklı çıkarmak için "sözde yükseltemeyiz"..

    Öte yandan, Sahibi olduğunuz bu ips panellerin ne denli performanslı olduğunu iddia etmek/kanıtlamak için,
    hernekadar yorumda bulunsanız bu savınızı kanıtlamak için resimlerde çekseniz dahi bu pek birşey ifade etmez,
    çünkü bu aradaki devasa kontrast farkını,
    evinizde tek başına yanında referans olacak bir başka panel olmadan siz dahi farkedemezsiniz..


    Daha önce paylaştığım, Siyah Performansı konusunun ne denli önemli olduğunu vurgulayan bir video
    Bu videoyu izledikten sonra, siz hangi panel teknolojisinde oyun oynamak, film/dizi izlemek izterdiniz?
    (Her iki monütörde özellikle 3.55-4.13 dk.da görülen savaş meydanı, köprü ve ayaklarındaki ayrıntılara dikkat)







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallass -- 12 Aralık 2017; 0:29:41 >




  • https://youtu.be/w8LvRXioXgw
    gerçekten siyah
    bir ton açık siyah olsun ama uzun ömürlü olsun. Evde çocuk varken ne yapacağı belli olmaz... eğer çok param olsa zaten dediğim gibi Sony xe9005 alırım ama 6000 TL gibi bir fiyat bana fazla. Android yavaş olsun zaten biliyorum ama bana sağladığı çok artı var.




  • Samsung'un genel işleyişidir, patlak renkler, pastel, cırtlamış kontrast, kimisinde mavi kimisinde kırmızı hue nin alıp başını gitmesi.

    QLed'leri de genel otoriteler tarafından yerden yere vuruldu. Hep abartı, seyirciye oynayan, gören gözün ağğğ bu daa kırmızı" demesini sağlayıp o anki anlık bakışla insanları almaya yönlendiren tekniğini telefonlarından tut tabletlerinden TV'lerine kadar her yerde kullanıyorlar.

    Ama tırt biliyoruz yani.

    Sharp, Philips, Sony bu konuda beni pişman etmeyen yegane markalardır. Oled alacaksam da LG'den başkasına bakmam zaten.
  • https://www.teknosa.com/urunler/110012933/philips-49pus750212-49-124-ekran-ambilight-4k-ultra-hd-smart-led-tv

    Bugüne özel indirim var. Ürünü sepete eklediğiniz zaman fiyat 3519.12 TL oluyor, ayrıca 352 TL hediye çeki veriliyor.

    yukko.com'da ise ürün 3629,90 TL.
  • dallass kullanıcısına yanıt
    65 inç va panelli hangi modeli önerirsiniz? tv, film ve ps4 pro ile kullanacağım.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.