Şimdi Ara

twich de youtube da 50 100 200 tl para gönderen tipler! (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
212
Cevap
0
Favori
21.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: riaz

    cam4 sitesinde karı soyundurmak için token atmakla bunun arasında fark yok.Belli bir hizmet var otada , fakat ben atmam kardeşim akaşama kadar çalışacağım 3 kuruşa daha sonra başkasına bağış atacacağım.Oldu paşam oldu.

    twitchde ki izleyici kitlesi bu yüzden işsiz güçsüz yada ufak çocuklar zaten

    aklı başında işinde gücünde bir adam oturupda gunde 12 saat pc başında oyun oynayıp ana bacı küfür edenleri izleyip para yollamaz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rockymarlboro -- 11 Eylül 2017; 10:57:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozeceze

    Twitch bağışları, bazı Türk kökenli firmalar üzerinden yapılıyor. Yapılan bağışlardan vergi vs kesiliyor. Bağışın %65-70i gibi bir kısmı yayıncıya doğrudan gidiyor. Devlet kontrolünde olmadığını düşünüyordunuz sanırım. Merak etmeyin devlet vergisini alıyor.

    Yayıncıları ayakta tutan şeyler sponsorluklardır daha ziyade.

    Twitch aboneliğinde maksimum %55 gibi bir tutar yayıncının eline geçiyor.

    Liberal ekonomi, kimse kimsenin neyi ne fiyattan alıp sattığına karışamaz.

    bu laflarla demogoji yapmanın anlamı yok.vergisidir algısıdır 2. planda.önemli olan cocukların 3 kurus harclıklarına bu yayincilar goz dikdiler.bi ismim 3000 kişi onunde okuncak diye cocuklar 3 5 kuruslarını bu tip insanlara atiyorlar. o 3 5 kurus su gibi akiyor.ve bu yayıncıların alayi izleyici kitlesine ana bacı sovuyorlar.hemde enayiler tarzi kelimelerde kullanıyorlar.neyi kime anlatıyorsun ya.
  • Beyefendi, ben size çocukların tutarsızlığı hakkında bir şey söylemedim. Üslubunuz yanlış. Bende çocukların bu raddede desteklemesi hoş bulmuyorum lakin sizin tutumunuz tamamiyle yanlış, fevri olup fevri düşünüyorsunuz. Ailelerin bunu kontrol altına alması gerekiyor. Biz çocukken ailemiz harcadığımız 50Bin in hesabını sorardı. Bir çocuk babasının/annesinin kartından 100TL bağış yapabiliyorsa suç ailededir. Bana yüklenmenizi gerektirir mevzu yok.

    İyi forumlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • rockymarlboro kullanıcısına yanıt
    Anne babaların kredi kartlarına sahip çıkamamaları beni ilgilendirmiyor. Çocuklarına sahip çıkamamaları da beni ilgilendirmiyor açıkçası.

    Devir değişti, bundan 20 yıl önce insanlar oyun oynayıp bir yandan da para kazanacak deseler herkes gülerdi. İnsanların tercihi sonuçta, bana bir zararı da yok etrafa para saçmalarının sonuçta kendi paraları.

    Devletin el atması gereken bir durum da yok ortada. Eğer öyle bir şey olursa insanlara karışmış olur ve hiç de hoş karşılanmaz. Adam demiycek mi akşama kadar çalışıyorum benim de eğlencem bu diye? Böyle tipler bağış atıyor bilin diye söylüyorum.

    Ben de arada izliyorum yayıncıları ama bir kere bile ne bağış attım ne abone oldum. Hatta bedava abonelik varmış sanırım onu bile yapmadım bu da benim tercihim ve karşıdaki izlendiği için bile mutlu olmalı. Tabi ki çoğu yayıncı parayı gönderenleri, aboneleri seviyor onları izleyenleri değil. Kaliteyi izlenme sayısında aramayanlar, abone sayısının artmasını çok seviyor sebebi de belli.

    Neyse beni alakadar etmiyor kısacası milletin paralarını başkalarına sadaka dağıtır gibi dağıtması.
  • Twitch de ne sub oldum birisine ne bağış attım ama atana karışmayın. Her zaman şu örneği veririm. Sen sinemaya, tiyatroya gidince vakit geçsin, gül diye eğlenmek için gidersin belirli ücret karşılığında. Bu işte aynı öyle zorla parasını almıyorlar kimsenin kişi eğleniyorsa atar buna karışamazsınız. Siz yabancı yayınları bir izleyin görün o zaman kim daha çok kazanıyor :) Türkiye de 10 bin izlenmeli kişinin kazandığı parayı yabancılar max 2 bin izlenme ile kazanıyor. Zaten Türkiye de o 200 TL falan atan arada oluyordur ama çoğu çalıntı kart ile atıyor o para geri iade oluyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Foxin -- 11 Eylül 2017; 11:49:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savunma gibi bir amacım yok ama sosyal bir aktivite yapsa zaten bu paralar çıkıyor cepten. Adam eğlenceli buluyor bağış yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaş afedersin de bakış açınıza tüküreyim, siz filmleri dizileri de korsan izliyorsunuz değil mi? adam size bir seyir keyfi sunuyor(aynı sokaktaki müzisyenler gibi) ve siz de bu servisin paraya değer olduğunu düşünüyor, bunun devam etmesini istiyorsanız bağış yapıyorsunuz. Dilencilik değil, sen orada o adamın zamanını ve muhabbetini satın alıyorsun. Binlerce yayıncı var, sadece küçük bir kısmı bu kadar popüler, demek ki sizin görmediğiniz bir şeyleri doğru yapıyorlar.
  • Küçüklüğümden beri oyunlarda başarısız bir insan olduğum için ve oyun fiyatlarının da yüksek olması sebebiyle, merak ettiğim oyunları YouTube'dan izlerim. Beğendiğim ve samimi bulduğum 2-3 yerli yayıncı var, canlı olarak izlediğim 1-2 yayıncı var ve genellikle oralardan izlerim merak ettiklerimi. Bazen akşamları canlı yayın yapıyorlar ve oralarda denk geliyorum, aniden bildirim geliyor yayıncının ekranına ve bağış mesajı gözüküyor. Tabi ki kimse zorlamıyor bağış için ama sonuçta seni eğlendiren veya bilgilendiren isimlere 1-2 lira da olsa destek vermeyi yanlış bulmuyorum ama bana göre 5 lira üzerine çıkmamalı. Kimseye bağış yapmamışımdır ama emeğe saygı için genellikle beğenirim videoları. Twitch'e kafam basmadığı için neredeyse hiç girmem. O çok garip geliyor bana, millet kod falan yazıyor sohbet kısmından kafam basmadı bir türlü, YouTube daha rahat geliyor. Sanırım yabancılar aşırı bir ücret kazanıyor. Doğru mu bilmiyorum ama ağırlıklı olarak Fifa videoları çeken ve aynı evde yaşayan bir grup arkadaşın her birinin ülkemizde sınırlı sayılarda görebileceğimiz araçları mevcut. Tabi en az 3-4 milyon civarlarında aboneleri mevcut ama ne bileyim günlük 8-10 dakikalık videolardan binlerce dolar kazanmak hep garip gelmiştir bana. Kimsenin kazancında gözüm yok, kazansınlar ama hep garip gelmiştir. Ah ah zamanında girecektim bu sektöre "Yeteneksiz/Beceriksiz Oyuncu" tarzı bir kanal ismiyle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Finn Balor -- 11 Eylül 2017; 11:58:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dilenciliğin modern hali. yayın başlığına direk bağış linki koyan mı dersin, yayında ağlayan mı dersin, sırf para atsınlar diye içki içip yalandan ayılıp bayılan mı dersin, bağış yapacam diyip parayı aldıktan sonra ortadan kaybolan mı dersin var da var. bir de dünyanın en zeki insanlarıdır bunlar. herkese küfür etme hakkına sahiptirler. bir de 10 yaşındaki çocuklar para atsın diye özürlü taklidi yaparlar.
  • Koks34 kullanıcısına yanıt
    reklam kokan hareketler bunlar.
  • Dilencilik olduğunu düşünmüyorum sonuçta ortada bir emek var, herkes herşeyi olabilseydi sanırım zibilyon tane başbakan olurdu demek ki bu iş içinde bazı kriterler şart.

    Herkes yayın yapıyor ama sevilen yayıncılar bir elin parmağı kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada oradaki yayıncıların suçu yok ki. Bu bir şekilde doğal seçilim gibi düşün. biz de izliyoruz ama para falan atmıyoruz. çünkü o insanlar zaten izlenme sayısı ve reklam gibi konulardan para kazanıyor. öte yandan bazılarına para çok geliyor atıyorlar.

    Bu ülkede bir hafta sonunda 200 bin lira harcayan insanlar var. o şekilde de düşünebilirsin.
  • Film izlemek için Netflixe veya sinemaya para verirsin. Lükstür.
    Maç izlemek için Digitürke para verirsin. Lükstür.
    Müzik dinlemek için Sportifye para verirsin. Lükstür.
    Oyunları korsan almazsın orjinal alırsın para verirsin. Lükstür.

    Şimdi bu yayıncılara eğer eğleniyorsanız bu adamın yayınlara devam etmesi için abone olmanız şu yukardaki olaylardan farklı bir şey değildir. Yüksek bağış atan adamlarda (100-200 lira) bu kadar para attığına göre bu paralar onlar için küçük paralardır. İnsanların parasını nereye harcayacağı bizi ilgilendirmez.
  • Ben de anlamıyorum şu bağış işinden ben de izliyorum ama bağış yapmıyorum zaten izleyerek destek oluyorum 1 2 lira cidden kolay kazanılmıyor biz lisede 1-2 liranın hesabını yapardık yeni nesil çok kolay harcıyor ama bilmiyorlar paranın nasıl kazanıldığını

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cumhurbaskananida referandum zamani yapilinca pek mantikli geldi. Oda mi dilenci ? Ne yani hem ulkeyi kutuplastiracak hemde para mi gonderecem gibi oldu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende kimseye para atmam ama atanada bir şey diyemeyiz. onu eleştirirsek takıma destek diye alınan forma falan da saçma sporlardan kazanılan para da saçma, şarkıcıların aldıkları paralar da saçma.yeni dünya düzeni böyle yapıcak bir şey yok, eğlence sektörü kazandırıyo artık.
  • Harçlıklarını sen mi veriyorsun da burada gelip amaçsızca konu açıyorsun?

    Devlet el atmalıymış. Devlet oradan zaten vergisini alıyor, kaz gelen yerden tavuk mu esirger bu birincisi! Önce araştırmadan etmeden, miş ile muş ile açtığın başlıkla ilgili olarak doğru bilgiyi kafana oturtalım!

    İkincisi öyle ayda bilerce tl kazanan toplasan 3 - 5 isim vardır Twitch'te Türk olarak. Sen esas biraz kafan çalışıyorsa yabancıları seyret bakalım onlar ne kadar kazanıyor?

    Bu mantıkla o zaman radyoda izleme, tv'de izleme. Onlarda aldıkları reklamları sana seyrettirip seyrettirip, sana reklamdaki ürün aldırdıp para kazanıyor köşeyi dönüyor. Hemde saniye bazında binlerce dolar gelirleri var tv kanallarının! Küfür etmiyorlar diye zoruna gitmiyor demek ki.

    Dövlet tevelere de el otsin!

    Üçüncüsü "yayıncılar çocukların harçlıklarına göz diktiler" nasıl bir anlayıştır? Pardon da çocukları kim zorluyor? Tehdit mi ediyorlar? Kafalarına silah mı dayıyorlar bize bağış yapın, para gönderin, sub olun vs diye. Çocuk bu, bizim zamanımızda internet yoktu, haliyle cep tel vs yoktu, sokakta oynardık. Abuk subuk şeylere para harcardık. Sen annenin karnından bilinçle doğmuşun demek ki zoruna gitmiş bu durum. 2 yaşındaki çocuğun eline sırf ağlamasın, yaramazlık yapmasın diye iPad, iPhone vs verir, daha o yaşta çocuğu teknolojinin esiri haline getirirsen o çocukta gördüğü ve öğrendiği şey ile ilgili konularda para harcamak ister. Ailesi "oğlum & kızım bak bu iş böyledir, şöyledir" diye karşısına alıp açıklama yapmadıkça çocuk bilinçsizce harçlığını da harcar, her şeyi yapar. Sen bunun önüne devlet el atsın diye geçemezsin.

    Adı üstünde yayıncılık. İsteyen seyreder, istemeyen seyretmez. Sistem (Youtube, Twitch vs) insanlara para kazanma fırsatı sunarken yayıncı işsizde olsa güçsüzde olsa ne yaptığı seni ilgilendirmez.

    Ha küfürlü yayınlar ve insanlara küfür edilmesi son derece yanlış, bu konuda zaten hepimiz hemfikiriz. Ama kendisine küfür edilmesi hoşuna gidiyor diye devlet kalkıp buna müdahale edemez. İstemeyen seyretmez, takip etmez bu kadar!

    Yayıncı değilim, arada sırada kafam dağılsın diye seyrediyorum efendi gibi küfürsüz yayın yapan 2 - 3 kişiyi. Kimseye ne sub oldum, ne de para gönderdim. Yaşım 32, kendi paramı kendim kazanıyorum. Ama bu kimseye sub olmayacağım, kimseye bağışta bulunmayacağım anlamına gelmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 11 Eylül 2017; 12:51:26 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlkanExclusive

    Harçlıklarını sen mi veriyorsun da burada gelip amaçsızca konu açıyorsun?



    Devlet el atmalıymış. Devlet oradan zaten vergisini alıyor, kaz gelen yerden tavuk mu esirger bu birincisi! Önce araştırmadan etmeden, miş ile muş ile açtığın başlıkla ilgili olarak doğru bilgiyi kafana oturtalım!



    İkincisi öyle ayda bilerce tl kazanan toplasan 3 - 5 isim vardır Twitch'te Türk olarak. Sen esas biraz kafan çalışıyorsa yabancıları seyret bakalım onlar ne kadar kazanıyor?



    Bu mantıkla o zaman radyoda izleme, tv'de izleme. Onlarda aldıkları reklamları sana seyrettirip seyrettirip, sana reklamdaki ürün aldırdıp para kazanıyor köşeyi dönüyor. Hemde saniye bazında binlerce dolar gelirleri var tv kanallarının! Küfür etmiyorlar diye zoruna gitmiyor demek ki.



    Dövlet tevelere de el otsin!

    Devlet uyusturucudanda mi vergi aliyor ki goz yumuyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • eğlence sektörü olan youtube ve twitch e laf atanlar paşa paşa maç izlemesini yada sinemaya gitmesini biliyor... arada bir fark yok insanlar eğlendikleri şeylere para veriyor. eğer kimse bu parayı göndermezse kanal sahipleri bu işten para kazanamaz ve yaptıkları işe devam edemezler. sizin mantığınıza göre televizyonu falan camdan aşşağıya atmak lazım. ayrıca bu işi yapmak kolay değil iyi bilgisayarlara ve kayıt ekipmanlarına ihtiyacınız var ve durmadan yeni birşeyler bulmak zorundasınız. yani sizin dediğiniz gibi tüm gün birşey hakkında konuşmak olmuyor. en büyük youtuberların farklı işlerde yardım eden takımları var yani tek kişilik bir iş değil bu onların ödemeleride var. cinsellikle görüntü ve para kasan tipler dışında kesinlikle hakkedilmiş bir para bana sorarsanız.
  • Başkasının oynadığı futbolu izlemek için aylık 70 TL verirler, ama twitch yayıncılarına atılan bağışları eleştirirler.



    Bu adamların çoğu çook önceden hobi olarak başlayıp piyasaya yerleşmiş çoğu her akiam düzenli yayın yapan yer yer yüksek meblağlarda çekilişler düzenleyen adamlar.



    Ona bakarsan buyrunuz rvp, revirde yatarak 5m para alıyor?



    Her twitch yayıncısı hakeditoe demiyorum ama hakedenler var. Mesela thaldrin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.