Şimdi Ara

Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
6
Favori
13.367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Viewsonic Türkiye kullanıcısına yanıt
    2011 de 150 bin liraya aldığım , hemde İstanbul un en büyük 3 şirketinden birisinden olan babacan yapıdan aldığım evim daha 2. Senesinde ortak alanda kötü elektrik malzemesi kullanılmasından dolayı çıkan yangında kapıma kadar yandı. 7. Kattan ben ve hamile eşim de dahil olmak üzere 120 kişi camlardan doğru itfaiye merdiveni ile tahliye edildi. İnşaat şirketine mağduriyetimizi gidermesi için baş vurduğumızda uzun uzadıya anlattı durdular ve hiçbirşey yapmadılar.

    150 bin liralık evimi zararına sattım ve yaklaşık 50 bin tl zararım oldu. Fakat şöyle birşey yaptım bende, tüm sosyal medyadan tutun bu firmadan ev alacak , ertesi gün tapuya gidecek adamı bile bu yaşadığım şeyleri anlatarak o firmayı kullanmaması için ikna ettim. Ve gelin görün ki bana verdikleri zarara karşılık ; ciddi söyliyorum en az 15 kişiye ev aldırmadım o firmadan. Ve adamların zararı 15 kişide yaklaşık 7 milyon tl..



    Bu olay abd de veya başka bir ileri seviye ülkede olsa zararımız karşılanır tazminat bile alırdık..



    Şimdi bu yaşadığım şeyi neden anlattım.. Siz bu forumun bir üyesine monitör sattınız, karşılığında yaşanan soruna duyarsız kalıp müşteriyi memnun etmediniz. Ve ben bugün vatan bilgisayarda monitör bakarken bana hiç araştırmadığım 27" gsync ips ekranlı bu monitörünüzü tavsiye ettiler. Kasamı da yanmda götürdüğümden denedim monitörü ve çok beğendinim, tamam dedim budur. Alıyorum dedim ama 5 dk izin verin ufak bir araştırma yapayım, karşıma direk bu konu çıktı, okuduklarım karşısında tek düşüncem aman bu markadan uzak dur dedim kendi kendime.. Sonuç olarak asus un gsync olanını alıp çıktım. Eminim benim gibi sırf bu müşteri memnuniyeti sorununuzdan dolayo sizin markanızı tercih etmeyen onlarca kişi oldu.. Bende şirket sahibiyim, evet müşterinin haksızca üste çıkmak, ürün değişimi istemesi vb olaylarla bende karşılaşıyorum. Fakat bu konuda ki arkadaşın paylaştığı fotograflardan dolayı onun kesinlikle memnun edilip değişim yapılması gerekirdi. Ve sonuç olarak hem davayı kaybettiniz hem onlarca müşteriyi kaçırdınız..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shafter -- 15 Ocak 2018; 1:43:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Shafter kullanıcısına yanıt
    ViewSonic Pazarlama Müdürü bu konuyu okudu sanırım ki artık ölü piksele yeşil noktaya falan filan değişim var diyor link altta isteyen videoyu izlesin

    https://www.technopat.net/2018/01/15/viewsonic-profesyonel-seri-monitor-roportaj/
  • Sorun şurada bir b... anlamayan adamları servise koyarsanız ışık sızması ölü piksel normal diye geri gönderirler monitörü Adamlar 4 bin tl lik monitör yapıyor 500 tl lik ıps monitörde çıkmayan sorunlar bu monitörlerde çıkıyor şaka gibi resmen Asus pg 279 da da var bu tür sorunlar alırken araştırarak monitör alın.Geçmiş olsun bu arada Buradan Tüm firmalara sesleniyorum servis konusunda İşini hakkıyla yapan ve Monitörden anlayan insanları işe alın yoksa 4 bin tl lik sorunlu monitörü sorun yok diye geri gönderirler.
  • ULTRASLAN_06 kullanıcısına yanıt
    ben servis elemanını suçlamıyorum bence suçlu olan firmadır ve firmanın başındakilerdir yani ölü piksel ve ışık sızmasına değişimi yaptırmayan onlardır
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Tüm kasamı internette en ucuz olan firmalardan parça parça topladım.

    Sadece monitörümü vatan dan fazla vereceğimi bile bile aldım.adamlar monitörü sanki kendi evlerine alıyormuş gibi herşeyini test edip veriyor ödemesini yaptıktan sonra.pg279 u geçen aynı müşteriye açtığımız 3. Kutuyu teslim ettik ilk ikisinde ışık sızması vardı dediler. Monitör işi sakat. Çünkü ülkemizde monitör sorunları karşısında çoğu kişi mağdur oluyor..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Shafter kullanıcısına yanıt
    vatanda inceleme şansınız varda sonra sorun çıkınca sizi tanımıyorlar bu konuda da çok şikayet var. ışık sızması yada ölü pikselde tek suçlu firmalar bunu kabul etmeyip işi yokuşa sürüyorlar hep
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s1Lv3r

    rica ederim, olay şuan tüketici mahkemesinde zaten süreci paylaşamaya devam edeceğim. kusuru savunmak normalleştirmek değişik bir bakış açısı zaten inceleme attıkları sitede aynı sorunu yaşayan değişim yaptıkları bir kullanıcı var bu bambaşka bir durum zaten. viewsonic konusunu pazarlama alanı olarak kullanmasaydı firma.

    burda ilgili sitede konusu olan ve değişimi yapıldığını yazan bir kullanıcı var ben inanmıyorum sonuçta bunlar gayet normal şeyler değil mi sayın yetkili @Viewsonic Türkiye bu monitörde hiç kusur yok ki değişimi olur mu. Gerçi reklamın iyisi kötüsü olmaz ki bende bu konuyu takip edip sağlam firmaymış dedim ama reklam amaçlıymış servise yolumuz düşünce anladık.



    edit: videoda ki diğer monitör de aynı panel ama gel gör ki kusursuz sayın yetkilinin indirim kelimesi kullanarak ne demek istediği anladık (ips glow = yapı gereği olur , backlight bleeding = üretimden kaynaklıdır)

    Diğer monitörün markası ne acaba dostum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wolwes

    Merhaba sorununuz çözüldü mü acaba? Bende bin bir endişeyle ag271qx almıştım amazon.com'dan bugün elime ulaştı TN panel olmasına rağmen sıfır ışık sızması sıfır ölü pixel sadece renk kalibrasyonu çok iyi değil sebebide TN olması zaten açıkcası çok memnun kaldım vatandan sadece amerikan priz dönüştürücü aldım 18 liraya dahada türkiye'den bir şey almam. :)

    Tn panellerde ışık sizmasi olmuyor zaten wt??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IPS 144HZ veya daha yüksek 27 inc 2K bir monitör arıyordum bu monitör çok hoşuma gitmişti konuyu gördüm şoke oldum bana ne önerirsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • videodaki değişimi yapıldığı söylenen monitörde xg2703-gs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: s1Lv3r

    videodaki değişimi yapıldığı söylenen monitörde xg2703-gs

    Dostum merhabalar yaşadığın sıkıntı için üzüldüm öncelikle ama THH ile üstesinden gelmişsin. Burayı muz cumhuriyeti sanan sahtekarları da burada dumur etmişsin helal olsun.



    Cebimde 3100 lira var 2k ıps 144hz g sync li bir monitör arıyorum ne yapmalıyım sence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sanırım o fiyat aralığında xg2703 harici ips panel yok TR de satılan, illaki ips se eğer Amazondan acer tercih edilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Viewsonic Türkiye


    Merhaba,

    Ürünümüzü anladığımız kadarıyla Hepsiburada 'nın KDV indiriminden temin etmişsiniz. Bugünkü sizinle maillerimizi de bizzat ben takip ettim firmanın Pazarlama Müdürü olarak. Mailinizde de belirttiğiniz gibi burada anlattığınız verilere öncesinde de ulaşmış olduğunuzu düşünüyorum, fakat yine size bazı konularda bilgi vermek isterim. Biraz daha fazla ücret verip farklı markaları önermişsiniz ama aşağıda da belirttiğim gibi 4 marka aynı paneli kullanıyor ve her panelde belirli oranda ışık süzmesi bulunuyor. XG2703-GS modelimiz haricinde şu an pazarda tek bir marka bulunmaktadır yine yaptığınız araştırmalarda bu modeli de gördüğünüzü ve yine her yerde olan yorumlara da ulaşmış olduğunuzu da düşünüyorum. Aşağıda da belirttiğimiz gibi, detayları ve test yöntemlerini de orada bulabilirsiniz.

    Ölü piksel konusunda ise, her marka kendi global standartları çerçevesinde kendi kurallarını uygulamaktadır. Yine aşağıda bununla ilgili de bilgiye ulaşabilirsiniz.

    Öncelikle size ışık sızması nedir, nasıl test edilir, Pazardaki monitörlerinde genelinde nasıl bir sorun var bu konuda biraz bilgi vermek isteriz.

    ViewSonic monitörler, diğer monitör markaları gibi çevresel ışıkların açık olduğu ortamlar için üretilmiştir. Çevresel ışıkların açık olduğu eğitim kurumları, ofisler ve ev eğlence gibi farklı kullanım amaçlarıyla tüketicilere satılan her bir ViewSonic monitörünün teknik özellikleri kapsamında hiçbir problemi bulunmamaktadır. Bu konuda global olarakta belirli standartlar mevcuttur. Fakat tüketicinin evinde karanlık ortamda çekmiş olduğu fotoğraflar gerçek bir test ortamı oluşturmamaktadır. Bu nedenle olası bir sorun kapsamında, servisimizde endüstri standartlarında yapılan ND testleri baz alınmaktadır. Yukarıda bahsettiğimiz, LCD panel standartları çerçevesinde, ViewSonic her monitöründe ekran tamamen karanlık iken gerekli testleri yaparak ND filtresi ile panel üzerindeki ışık homojenliği (light uniformity) değerlendirmiştir. Herhangi bir kullanıcı, gözleriyle endüstride kullanılan teknik ekipmanlar olmadan değerlendirme yapması maalesef mümkün değildir.

    Ek olarak, IPS ve muadil panele sahip modeller ile diğer (TN) paneller arasında en büyük avantajı daha keskin renkleri daha geniş görüş açısı ile birlikte sunmasıdır. Fakat, IPS paneller yukarıda bahsedilen avantajları sunarken tamamen karanlık ekranlarda “IPS Glow” olarak geçen panelin kenarlarında ışık gözükmektedir. IPS Glow, LCD panel teknolojisinin bir etkisidir. Marka model bağımsız olarak birçok modelde karşımıza çıkabilmektedir. Fakat, bu ışık süzmesi doğal yoğunluk filtesi (ND Filters) ile kontrol edilmiştir ve ViewSonic monitörlerin görüntü kalitesini etkilememektedir.

    Daha detaylı bilgi için aşağıdaki makaleye incelenebilir. https://www.monitornerds.com/backlight-bleed-ips-glow-pixel-dead-stuck-pixel/


    Ek olarak ViewSonic ışık süzmesi testleri nasıl yapılıyor bu konuda da bilgi vermek isteriz.
    Standart bir monitörde “Brightness Uniformity” maksimum %75 (BU Delta >=25%) ler seviyesindedir, ViewSonic VP (Profesyonel) serimizde kullanılan teknolojilerle bu oran bile %95 den biraz daha fazladır (BU Delta<=5%). ViewSonic, bir display markasıdır, bizim için renk doğruluğu önemlidir ki biz Donanımsal Renk ve Parlaklık Kalibrasyonu özelliği olan VP68 serimizde dahi (bazı teknolojileri pazarda hiçbir markada yok tamamen ViewSonic’e özel) bunun garantisini veremiyoruz, çünkü şu anki sahip olduğumuz teknoloji bunu tamamen ortadan kaldıramıyor (ya da çok pahalı pazarın alabileceği kadar ucuz bir teknoloji değil maalesef).

    Burada monitörlerimizin mühendislik test sonuçlarından bazı test detaylarını da paylaşmak isteriz,

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Bu aşağıdaki görsel şu anlama geliyor, damalı siyah beyaz renk testleri birçok monitörde 3x3 toplam ekran 9’a bölünmüş şekilde yapılır. Burada birçok monitörde renk homojenlik dağılımı %75 ‘ler seviyesindedir. VP serisinde ise bu testler 5x5 toplamda ekran 25 damalı alana bölünerek yapılıyor. Buna rağmen ışık dağılım homojenliği %95. Ya da delta E sapması (BU) %5. Yani, pazardaki monitörlerinde %90 'lık bir kısmında ışık sızması oranı %25'dir. Yani baktığınız ekranın %75 'lik bir kısmında ışık dağılımı homojendir, geriye kalan %25 'inde ise homojen bir dağılım yoktur. Yani ışık sızması vardır.

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Viewsonic XG2703-GS Pişmanlıktır

    Amazon ‘un ışık sızmasına verdiği yanıt, aldığı önlemden de bir örnek vermek isteriz,

    Bu konu Dunya’da öyle popüleri artık Amazon.com’da saygın rakiplerimizden biri bile ürünü satarken aşağıdaki gibi bir açıklama koyuyor (Sadece size örnek olması açısından söylüyorum). Pazardaki tüm markalar bu segmentte ayni paneli kullanıyorlar (Asus, Acer, AOC ve ViewSonic) bu paneli üreten Dünya’da tek bir üretici var, bunun üzerine her marka bazı yazılım ve ek donanım teknolojileriyle ürünlerini Pazara sunmakta. Ayrıca bu sorunla bahsedebilmek adına parlaklığı %80 ile %50 oranında azaltma yoluna da gidiliyor (bazen standart fabrika ayarlarıyla veya üretim esnasında). Bunu da ek bir bilgi olarak paylaşmak isteriz. İsterseniz, aşağıdaki linkten amazon'un tüketiciyi nasıl bilgilendirdiğini görebilirsiniz.

    https://www.amazon.com/PG279Q-2560x1440-G-SYNC-Gaming-Monitor/dp/B017EVR2VM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1495609569&sr=8-2&keywords=Asus+PG27


    Türkiye Teknoloji basınından TechnoPat ekibinin XG2703-GS incelemesini paylaşmak isteriz. Editör arkadaşlarımız 25.dk ‘da bu konuya değiniliyor, buradan ulaşabilirsiniz. İnceleme de ışık süzmesinden bahsediliyor fakat standartlar çerçevesinde olduğunun da altı çiziliyor. Bu tür ışık sızmaları panel teknolojisi ile ilgili bir konu olması ve bu konuda global olarakta belirli standartlar mevcut olduğunu da yine belirtmek isteriz.

    https://www.technopat.net/2016/12/17/viewsonic-xg2703-gs-oyuncu-monitoru-incelemesi/

    Yine ek bir bilgi olarak, ViewSonic piksel politikasına da bu linkten ulaşabilirsiniz. Bize mail üzerinden gönderdiğiniz perfect pixel çözümü maalesef ülkemizde uygulanmamaktadır. Piksel politikası ile ilgili olarak, bazı perakende mağazaları kendi kullanıcı memnuniyetleri kapsamında değişim yapabiliyorlar. Fakat diğer tüm durumlar için aşağıdaki piksel politikamızdan detaylara ulaşabilirsiniz.

    https://www.viewsoniceurope.com/tr/support/warranties/turkey/tr-pixel-policy.pdf


    Umarım, burada yaptığımız açıklamalar açıklayıcı olmuştur. Maalesef şu an sahip olduğumuz teknoloji özelinde hem oyun içinde yüksek performans hem de yüksek renk doğruluğu almak mümkün olmuyor. Burada farklı bir örnek vermek isterim, ferrari marka bir arabanız olduğunu düşünün ve bu araba ile hem yüksek süratte hız yaparak hem de arazi aracı gibi arazide gitmeniz nasıl mümkün olmuyorsa, şu an ki LCD monitör teknolojisinde marka ve model bağımsız olarak çok net söyleyebiliriz, bu şekilde bir sorunlar yaşanabiliyor.





    Saka mi bu yorum valla kanim dondu isik sizmasi az olsa bir nevi dediklerine inanicamda adamin aldigi monitor resmen cop isiz sizmasini birak icinden cikip akip gidiyor. Ne anlatiyorsun hala sen

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • GüvenlikMurat kullanıcısına yanıt
    adam bu yazıdan sonra kayboldu ya işten atıldı yada terfi etti yukarıda paylaştım teknopat da satış müdürü atıp tutuyor yeni modellere artık ölü piksel ışık sızmasına değişim garantisi veriyoruz diyor yazdım eski modeller ne olacak cevap yok türkiye ye girince hepsi çakal oluyor bu firmaların



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 9 Şubat 2018; 20:26:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mito1172

    adam bu yazıdan sonra kayboldu ya işten atıldı yada terfi etti yukarıda paylaştım teknopat da satış müdürü atıp tutuyor yeni modellere artık ölü piksel ışık sızmasına değişim garantisi veriyoruz diyor yazdım eski modeller ne olacak cevap yok türkiye ye girince hepsi çakal oluyor bu firmaların

    ben oem bolumunde satış yapıyodum bılen bılıyor ne cakallıklar donuyor işin içinde bugun msı ve diğer başka oem parçalar satılıyosa ınan bır bolumu benım sayemde oldu bellı markalar neler verıyor benım malım satılsın dıye




  • Selam arkadaşlar aynı monitörü 6 şubatta hepsiburadadan aldım panelde ışık sızması yok ama toz tanesi büyüklüğünde öbek öbek birçok yerinde ölü pixel var yalnız ilginçtir sadece siyah arkaplanda çok dikkatli bakıldığında belli oluyor ve aşırı küçükler ama sonuçta ölüler.renkteyden belli olmuyor siyah arka planda monitöre yaklaşınca görebiliyorsunuz.dün itibariyle servise kargoladım içine sorunu anlatan detaylı kağıt da bıraktım bakalım nolucak..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GüvenlikMurat kullanıcısına yanıt
    doğrudur döner adamlar ürünü satmak için tanıtırken melek olurlar satınca da şeytan şansın varsa sorun olmaz yada çok az olur kurtarırsın paçayı ama çok sorun varsa yandın uğraş dur
  • Thehunt kullanıcısına yanıt
    sonucu yazayım bir şey yok deyip geri yollarlar konudaki arkadaşınki gibi rahatsız edici boyuttaysa arkadaşın baş vurduğu yere baş vur yoksa servis bir şey yok deyip geri yollar
  • Yani rahatsız edici boyutta değil çok fazla sayıda ölü pixel var ama boyutları çok küçük olduğu için farkedilmeai zor sadece.verdikleri kabul edilebilir sayıdan fazla.bakalım nekadar zamanda sonuçlanıcak bu iş. Belki arkadaşın olayından sonra manteliteleri değişmiştir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Thehunt kullanıcısına yanıt
    değişmez ama zaten yollamışsın sonucu bekle bakalım
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.