Şimdi Ara

Hız koridoru hurafe mi? Var mı ceza yiyen?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
0
Favori
37.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Soru başlıktaki gibi, otoyol hız koridoru uygulamasından ceza yiyen var mı yoksa hurafe mi? Gerçekten ceza kesiliyor mu?

    Not: Kurallara uymaktan yanayım fakat bu uygulamanın biraz esnetilmesi gerektiğini düşünüyorum. Orta şeritte 120km hız ile giden tren gibi araçlar da manevra kabiliyetini kısıtlıyor ve zincirleme kazalara müsait bi durum oluşturuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bazı mesajlara istinaden burada duyar Kasmanın, akıl vermenin lüzumu da Yok. Vaktiniz çok değersiz olabilir benim vaktim kıymetli arkadaşım.



    Hayatında zerre trafik kuralına uymamış , eskort araçlarla her türlü kuralı ihlal eden yetkili kişiler kafasına göre hız sınırı belirleyip benim vaktimi de çalamaz. Ayrıca 120 hız sınırı hangi yıldan beri var bu ülkede ? Teknoloji nereden nereye geldi 120 nedir otobanda ?



    Ha bir de madem bu kadar önemli bir konu , madem kamu spotu bir olay neden ihale ile peşkeş çekilen İstanbul İzmir otobanında Yok bu uygulama ???? Cevap bekliyorum duyar kasan arkadaşlardan.



    Ben kendi cevabımı da vereyim, çünkü kimse otobana para falan ödemez oraya radar koyarsan. 90 km yola 17 tl ücret alınıyor şu an. O otoban bitince İzmir İstanbul 50 tl olur , köprüyle 140-150 tl olur. O parayı verip bir de 120 dersen babayı alırsın çok net. Bunu bildikleri için sistemi özel otobanda çalıştırmak işlerine gelmiyor.



    Onun yerine toplasan 5 yılda 5 kazası olan çeşme otobanı gibi yola elektronik sistem kuruyorsun. Bunların hepsi soygun , boşa ağlamayın. Tekrarlıyorum vaktiniz çok değersiz olabilir , benim vaktim kıymetli. Her hızlı giden kişi de trafik canavarı değildir. Aksine otobanın sol şeridine geçip 80-100 ile yol alan dingiller çok daha fazla tehlike saçıyor.



    Ha bir de ne oldu , tüm sistemler devrede madem beden bayram boyu kazalar vahşet boyutta ? Aşırı hız mı sanıyorsunuz ??? Gülerim.



    Son olarak İzmir den çıkıp Ortaköy de kahvaltıya oturuyorum 4 saatte. Köprüyü de kullanmıyorum Körfez'i dolaşıyorum keyfine.
  • Mahmutbey Lüleburgaz giseleri arasinda ortslama 170km hızla gitmistim. 130tl ceza geldi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rasgele, ya da emniyetin o ay bütçesi yetmezse ay sonu rasgele gelebiliyor.

    Bizzat Bakirkoy-Florya sahilyolunda yemiştim, arkadaşım her seferinde daha hızlı geçiyor istisnasıs ve hergün kullanıyor yolu, ceza ya gelmedi ya bir kere geldi.
  • 110 120 civari gidiyorum en fazla daha bana gelmedi. Hiç molasız gidiyorum çoğu zaman inşallah bir karışıklık olmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Akıncı otoyolunda ticari araçla 127km ile girdim geçen ay. Fotosuyla gönderdiler cezayı. 157 tl ödedim
  • Evet yaa yaramı destiniz inanın bayramda bir cogumuz yollara dusuyoruz ne olucak bu sonradan sinsice gelicek guzelim bayramimizi rezil edicek lanet olasica yok radariymis yok dronuymus yok hgs lerdeki ortalama hiz cezalariymis yok eds ler mis yok karakuleleriymis yok gezici radarlariymis goruyosunuz yaz yaz bitmiyo bu dunyada yatacak yerleri olmayan lanet olasicilarin kana susamis vampirlerin artik canindan baska verecek bir seyi kalmamis zavalli vatandasi soymalarini onune gecmek icin yokmu pratik cozumleriniz yoksada beyin firtinasi yapalim bari bu bayramda lavuklar apisip kalsinlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçen hafta İstanbul Edirne ve geri dönüş yaptım ,
    130kmH sabitledim , GPS e göre de 125kmH ,şimdilik beklıyorum ne olacak diye
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sals

    Evet yaa yaramı destiniz inanın bayramda bir cogumuz yollara dusuyoruz ne olucak bu sonradan sinsice gelicek guzelim bayramimizi rezil edicek lanet olasica yok radariymis yok dronuymus yok hgs lerdeki ortalama hiz cezalariymis yok eds ler mis yok karakuleleriymis yok gezici radarlariymis goruyosunuz yaz yaz bitmiyo bu dunyada yatacak yerleri olmayan lanet olasicilarin kana susamis vampirlerin artik canindan baska verecek bir seyi kalmamis zavalli vatandasi soymalarini onune gecmek icin yokmu pratik cozumleriniz yoksada beyin firtinasi yapalim bari bu bayramda lavuklar apisip kalsinlar

    hız sınırını aşmayın olsun bitsin zaten 130 a kadar ceza yazılmıyor
  • polatlı ankara arası
    ankara girişinde ortama hızını 140 km dedi ama ne ceza geldi nede başka bir tebligat
  • Hiç bi yerde de şu otoyol şu dk diye netlik kazanmış bişey yok. 120km limit fakat %10luk bi opsiyon var. Ceza için 120mi limit 132km mi bilmiyoruz. Aydın izmir otoyolu için bi yerde 1 saat 10 dk bi yerde 56dk okudum, bu dk lar neye göre hesaplanıyor? Tünelleri 80km mi baz alıyorlar?.. Tamam kimse zarar görmesin 180 200 olmasın da, korka korka da gitmeyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dymmt D kullanıcısına yanıt
    Ortalama hızınızı söyleyen (gösteren) bi sistem mi var çıkışta?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pixelbs

    geçen hafta İstanbul Edirne ve geri dönüş yaptım ,
    130kmH sabitledim , GPS e göre de 125kmH ,şimdilik beklıyorum ne olacak diye

    Aklimdaki seyi yapmissiniz. Ceza gelirse ya da gelmezse sonucu yazarmisiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: macropolo

    Hiç bi yerde de şu otoyol şu dk diye netlik kazanmış bişey yok. 120km limit fakat %10luk bi opsiyon var. Ceza için 120mi limit 132km mi bilmiyoruz. Aydın izmir otoyolu için bi yerde 1 saat 10 dk bi yerde 56dk okudum, bu dk lar neye göre hesaplanıyor? Tünelleri 80km mi baz alıyorlar?.. Tamam kimse zarar görmesin 180 200 olmasın da, korka korka da gitmeyelim.

    Ceza icin limit 132 orasi kesin. Tuneli hesaba katarlar mi onu bilemiyorum. Ama su var 80lik yerde 85-86 ile 120lik yerde 130 ile giderseniz surekli ceza yemeden tamamlarsiniz yolu
  • Hız koridoru hurafe mi? Var mı ceza yiyen?



    132km hızı otobanda geçersen zaman limitine takılıyormuşsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 temmuzdan beri en az 30 gişe giriş çıkışı yaptım urfa mersin mersin nigde ankara istanbul vs. 130a sabitlerim hep.
  • izmir çeşme 180 200 ile gittim sorun yaşamadım neredeyse aradan 1 ay geçecek
  • Hurafe olur mu 3 milyon suriyeliyi bakiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • macropolo kullanıcısına yanıt
    evet belirli aralıklarla Ankara - Sivrihisar arasında ortalama hızınızı gösteren paneller var
  • Sürekli radar olduğu iddia edilen yollarda araç kullanıyorum.Zaman zaman 200-220 yaptığımda oluyor henüz ceza yemedim.( Hızı savundugumdan değil, yalnizca limitleri bazen zorlamak keyif veriyor ).



    Şehirler arası radar olduğu iddia edilen çok fazla noktada da aynı suratlere çıktım şimdiye kadar hiç ceza gelmedi.Artik şans mı başka birşey mi bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bi ceza kağıdı görsem bende inancam ama hiç çevremde otobanda baştan sona 140la gitti diye ceza yiyen görmedim
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.