Şimdi Ara

Aracımı sattım ama alıcı ile problemlerim mevcut (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
143
Cevap
0
Favori
24.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Ben teklif ettim ustana gotur exper yaptir dedim. Kendisi istemedi. Kulagindan tutup goturecek halim yok ya cocuk degil kendisi. Sonucta parasini verecek olan odur. Km degisenle ilgili bir sikinti ciksa dedigimin disinda tamam kabul ederim. Ama bugun mekanik aksama bile exper 24 saat sure veriyor. 2004 model 240 binde bi aractan bahsediyoruz. Yarin baska masraf ciksa onudami benden talep edecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    geçen sene yapılan yasal düzenlemeye göre eskpertize götürmek zorundasınız yani gerekirse kulağından çekip götürüceksin noterinde ekpertiz raporunu istemesi ve sorması gerekir yaptırdınız mı diye ..

    Velev ki olmasın gene götürün ekspertiz raporu sizi her tür mağduriyet ten korur ve hukuki süreçde sizi haklı çıkarır her şekil çünkü bilir kişi raporu gibi bir şeydir mahkemenin gözünde...

    Neyse aklınızda olsun bundan sonra alırken de yaptırın satarken de yapın kafanız kulağınız rahat olur...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 19 Ağustos 2020; 17:23:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Buda bize bir ders oldu dediginiz gibi expertiz yaptirmak sart.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Ayrica noter expertiz yaptirdinizmi diye sordu. Yaptirmadigini beyan etti. Demekki sahislarda veya belli yaslardaki araca zorunlu degil. Araci gordugunu begendigini ve bedelini tamamen odedigini sozlu olarak soruyor ustelik bu beyanlarini noter sozlesmesine de ekliyor. Altinada imzamizi atiyoruz. Exper sart bunu tecrube edinmis olduk.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • engbbd87 E kullanıcısına yanıt
    Demişler ya hani sen eşşeğini sağlam kazığa bağlada kaçarsa üzülmessin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başıma gelen olayı anlatacağım ne yapmam lazım

    30 Haziran'da aldığım araç kurban bayramında hararet yaptı ustaya gittim termostatta sorun var dedi termistati değişti.daha sonra ağustosun sonunda aracı ilana koydum. Bursa'dan biri geldi İstanbul'a araca baktı. Expere gidelim dedi benim alırken yaptirdigim rapora bakti . Rapor var zaten dedi vazgeçti notere gittik devrini yaptık. Ben aracın hararet yaptığını ustaya goturdugumu termostatin değiştiğini soyledim. Aracı bu şekilde aldı gitti. Üç gün sonra arabanın hararet yapıp durduğunu ustaya bıraktığını söyledi. Bugün ise 8-10 bin arasi masraf çıktığını masrafı benim karsilamam gerektigini söylüyor. Pazartesi experin geleceği bu olayın kaç km önce olduğunun tespitin yapılacağını yasal yollara başvuracağını söylüyor. Bende araca bakıp aldığını Exper yapmadığını söyledim. Sen bana ayıplı mal sattın yasal hakkım var dedi.bende hasar tespit tutanağı istedim.

    Bu konuda ne yapabilirim?
    Bende aracı iki ay kullandım iki ayda olacak bir olay değil bu bende mağdur ediliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asrayl -- 5 Eylül 2020; 21:51:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • asrayl kullanıcısına yanıt
    aynı fiyata aracı geri al hiç uğraşma.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alma durumum yokki borçlarımı ödedim bankalarda kara listedeyim zaten. Benim merak ettiğim raporda benden önceki km çıkarsa benden önceki sahibini sorumlu olur bu olaydan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • asrayl kullanıcısına yanıt
    Sen mağdur olmuyorsun. Adamın yapabileceği hiçbir şey yok.

    Senden para koparma derdine düşmüş.

    Noterde imzayı attı mı iş bitti. Eksper yapmadığı için alıcı suçludur zaten.

    Bundan sonra sana yasal olarak ulaşmasını, bir daha aramamasını vs söyle. Sen rahatsız edildiğin için dava açsan haklısın kazanırsın. Örnekleri mevcut.

    Ayrıca harareti km cinsinden söyleyebilecek bir eksper yok.

    Bırak yasal yollara başvurabiliyorsa başvursun. Ama yasal yol falan hikaye. Adam seni deniyor sadece. Ne kadar koparabilirim derdinde yani.
  • Mart ayında yeğenimi gonderdim ankaradan araç aldım. Otorapor’a baktırdım. Yaş İle bağlantılı zararsız sızdırmalar dışında problem yok dedi. Satıcıda hiç bir arızası yok dedi. Ancak yarı yolda yanı Bolu’da araç duman attı ve sıkıntı gösterdi. Garip sesler çıkardı. Cekici ile İstanbul’a getirttim. 10 gün sonunda 4750 lira masraf ödedim. Satıcıyı Bolu’da aradığımda beni ilgilendirmez dedi. Bence de ilgilendirmez. Ancak bildiği ve gizlediği bir sıkıntı var ise ahirette alacağım olduğunu düşünerek pek takmadım. Üzerine de hiç gitmedim

    Meraklısına not:

    araç 93 200 CE coupe otomatik

    satıcı mesleği: muvazzaf astsubay

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • asrayl kullanıcısına yanıt
    mahkemeye verirse bence kaybedersin, bi arkadaş benzer bi sorunda mahkemede kazanmıştı

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben almazdim mahkemeye gidiyorsa gitsin ne yapti kim bilir o aracla

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2. El araç alırken 4 - 5 bin sanayi masrafı yapacağını düşünerek alacaksın her zaman. Temiz çıkarsa ne ala.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geri almak gibi bir zorunluluğunuz yok. Benim başıma gelseydi aracı iyice incelerdim gerçekten bir sorun yoksa sırf beğenmediği için geri vermek istiyorsa 5bin lira aşağısına geri alırım işine geliyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MMT şanzımana alışmak biraz zaman alır ama alışınca da idare edersiniz. harika bir şanzıman olmasa da iyidir güzeldir.

    Olay zaten bitmiş gitmiş. Ben olsam ben de geri almam. Oh ne ala adam her yere imza atmış parasını vermiş. Noktadır bana göre.
  • Konu hortlamış ama olsun yine de aklımdakini yazacağım.
    Bence aracı geri almakla yükümlüsünüz zira vatanda noter masrafına 1 hafta 10 gün araç kiralamış olmak istiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konuyu tekrar hortlatayim. Sene 2021 oldu yine ayni sorunlar.


    2 ay once bir arac sattim 2004 model 375 binde parca parca 8-9 bin hasar kayitli bir araba. İlan aciklamasina 1,5 sayfa ne yaptim ne ettiysem, aldigim adam bana ne soylediyse yazdim. Ustaya baktirarak aldim. Alan kisi de şehir disindan ustaya baktirararak aldi. İste usta eksikliklerini soyledi motor %50-60 kara duman hafii mavi duman motorda hafif ufleme vs . Araca nerden baksan 4-5 kisi bakti. akrabasi, kendisi, asker arkadasi, ustasi kalfasi vs.. 

    Pazarlik yaptik sehri disindan geldigi icin telefonda soylemeyi unuttugum karaduman cikti tamir icin ustasi su kadar olur diyerek, 1500 fiyat dustum. Araci da piyasa degerinin en altindaki rakam olan 45 bine sattim. Bu fiayata da rasi degildim sirf sehir disindan geldi diye o unuttugum sey icin verdim.

    Ustasi aliciya " bak sen bu arabayi aliyorsun bi ariza cikarsa saticiyi arayip bir sey deme hakkin yok arabanin durumu belli" dedi. Kendi ustasi. Bu da bunu kabul ederek aldi. Araca nerden baksan 4-5 saat almadan bindiler surduler gosterdiler. 

    Adam sonra kendi şehrine giderken 200 km sonra hararet yapti conta yakti diyor. Sen bana contasi yanik araba satmışsin diyor falan filan. Adama ben bildiğim adan z ye ne varsa soylemedim mi ustana gostermedin mi, conta yanik araba 200 km yol gider mi susuz mu biraktin arabayi diye sordum. Adam hic kendi bildigini okuyor ana avrat sovuyor enistesi arar o öyle. Artik kapattim yüzünlerime pislik çıkarıyor adam gibi konuşmuyorlar.

    1 kac hafta sonra bir avukat ariyor, bana diyor ki "aracı ben kusursuz satmisim, araci bakmadan almış alici , araci bilirkisiye göndermişler 15-20 bin masrafi varmis oderseniz dava acmayacaz "diyor. Bende dedim araba zaten 45 bin sen sifir motor yap, zaten bildigin eksikleri de yaptir benim uzerime kitle yok öyle bir dunya , içim rahat istediginiz davayi açın dedim. yani yalan ustune yalan. 

    2 ay gecti dava acacaklar sözde.

    Ha acarlar mi davayi acarlar belki ama alabilir ler mi bence Zor. 

    Simdi arkadaslar Turkiyedeki hukuk sistemide hersey olabilir ona göre hareket etmek lazim. Hakliyken haksiz, haksizken hakli olabilirsiniz.

    BU TUR GALERİ VEYA BAYİ SATİCİSİ OLAMADAN BİREYSEL BİR SEKİLDE YAPİLAN SATİSLARDA ASLİYE HUKUK MAHKEMELERİ YETKİLİdir.

    Oyle bir dava ile karsilasirsaniz internette gezinen alici avukatlarin aliciya şöyle parayi alirisn böyle alirsin demelerine bakmayin. Satici galeri olmadigi icin işler degisir. Sizde sattiginiz malın arkasinda iseniz rahat olun. 


    Yasadigim ornekte ben herseyi butun seffafligiyla soyledim. Hatta bak bu araba 1,4 dizel kasa ağır geliyor sıkıştırmaya gelmez bile dedim aliciya. Alıcı da alirken bir cuval cıvata hersey olabilri dedi yani buna ragmen aradiginda sorunu cozmeye çalışma ya firsat vermeden küfür ler hakaretler colugundan cocugundan ciksinlar (bilmiyor ki bunlarin geri donecegini). Adam gibi konussa neyse hani yeni satmisiz, haklı olsam da orta yol bulalim dusuncesi vardi bende ama onu da yaptiklari tehdit ve hakaretlerle yediler.


    Dava acsalar kaybedecekleri aşikar arti ben manevi tazminat davasi da açacağım arti tehdit hakaret vs. Kaydi tanigi var. 

    Yani bir forumdaşin dedigi gibi satarkende aliciya bakmak lazımmış adam mi diye


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Alacağım araç temiz olsun, masrafsız olsun, motoru saat gibi olsun. Eee ama 2. El olsun bide ucuz olsun. Oldu paşam bide koynuna karı verelim mi?
    Millet kafayı yemiş yemiş

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Satıcı olarak gerekirse parasını cepten ödeyerek tse belgeli bir ekspertize sokup satışa raporu işletmek en iyisi. Kusuru varsa satıcı fiyat kırar, kusur yoksa alıcı üç gün sonra arayıp para isteyemez.

    Ben son satışımı çok yakın bir arkadaşımın akrabasına yaptım, araç uzun süredir bende, servis bakımlı ve hersey kayıtlı olmasına rağmen ekspere soktuk. Cepten 300-400 bir para çıktı, alan da bende rahatız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kanalsnc K kullanıcısına yanıt

    Avukat ile korkutmaya çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.