Şimdi Ara

Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
580
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti 
    Son yıllarda ekran kartı sektöründe istenmeyen sonuçlara sebep olan sanal madencilik, etkisini geçtiğimiz çeyrekteki grafik kartı satışlarında da gösterdi. Raporlara göre bir önceki çeyreğe göre şaşırtıcı artış yaşandı.

    8 yıllık gidişat değişti

     
    Ekran kartı piyasasında genelde yılın 1. ve 2. çeyreğinde düşüş gözlemlenirken 3. çeyrekte artış gözlemlenir, ardından son çeyrekte ise piyasa durgunlaşmaya başlar. Bu genel durumda olduğu gibi son 8 yılda 2. çeyrekte ekran kartı satışları düşme eğilimindeydi ta ki geçtiğimiz çeyreğe kadar.
     
    Bir araştırma şirketi olan Jon Peddie Research’e göre geçtiğimiz çeyrekte son çeyreğe göre şaşırtıcı bir şekilde %7.2’lik artış meydana geldi. Öte yandan yıldan yıla olan artış ise %6.4 seviyesinde gerçekleşmiş ki bu mobil taraftaki %7'lik gelişmeden ve masaüstü platformundaki %5'lik yükselmeden oluşuyor.
     
     
    Bu duruma neden olarak donanım dünyasını yakından takip edenlerin de tahmin edeceği üzere Ethereum madenciliği asıl etken olarak gösterilebilir. Daha önceki madencilik türlerinin aksine spesifik devre kartlarıyla kazma yapılamaması Ethereum’u bu denli ekran kartı bağımlı yapıyor ki doğal olarak böyle bir sonuç ortaya çıkabiliyor.

    Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti
     
    Öte yandan pazarın değerlendirmesine geçecek olursak, genel manada entegre grafik birimlerinin satışı bilgisayar dünyasındaki genel durumu da yansıtır şekilde düşüş göstermiş. Buna karşın harici ekran kartı satışları ise oyuncu bilgisayarlarıyla ve sanal madencilerin talebiyle paralel olarak artış grafiği çizmiş.

    AMD'nin pazar payı artışta

     
    Burada Intel'in %6.3, Nvidia'nın %10.4 ve AMD'nin ise %7.8’lik artış elde ettiği görülürken, AMD harici ekran kartı pazarında Nvidia’dan pazar payı kapmayı başararak pastadaki dilimini %29.4 seviyesine çekmiş fakat yine de bu rakam firmanın geçen seneki yakaladığı orandan aşağıda kalıyor. Geçtiğimiz yılki rakamların daha yukarıda olmasının sebebi hatırlanacağı üzere yarı iletken üreticisinin Polaris mimarili kartlarıyla pazardaki satışın çoğunluğunun bulunduğu orta seviyeyi hedeflemesiydi.
    Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti 
     
     
    Tabi bu stratejinin dezavantajı olarak da Nvidia’nın GTX 1070 ve üzeri modelleri rakipsiz kalmıştı. Geçtiğimiz haftalarda satışa sunulan RX Vega kartları ile AMD’nin muhtemel hayali hem performans kanadında rakibini yalnız bırakmamaktı hem de pazar payını daha üst seviyelere çekmekti ancak son gelişmeler gösteriyor ki bu yükseliş şu an için firma için hayalden öteye geçemeyecek gibi. Yine de üretim sürecinde verimin artmasıyla önümüzdeki ekim ayı itibariyle işin rengi değişebilir. Umarız AMD daha önceleri sahip olduğu %35-40 arası pazar payına yeniden kavuşabilir.
    Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti 
     
    Son olarak bilgisayar sektöründe çeyrek bazında %0.12’lik artış meydana gelirken yıl bazında ise %3.98’lik düşüş gözlemlenmiş. Özelleştirilmiş ekran kartlarının satış rakamları ise ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre ise %31’lik artışa sahne olmuş. İlerleyen günlerde gelişmeleri takip ediyor olacağız.







  • Valla AMD VEGA serisi ile hem performans hayalkırıklığı hem fiyat skandalı yaratınca, 1080'lerin fiyatlarının daha fazla düşmesini beklemeden Amazondan bir tane 530 dolara aldım. 1850 TL.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Xagdas

    Valla AMD VEGA serisi ile hem performans hayalkırıklığı hem fiyat skandalı yaratınca, 1080'lerin fiyatlarının daha fazla düşmesini beklemeden Amazondan bir tane 530 dolara aldım. 1850 TL.

    Amazon.de'den mi aldınız acaba?
  • Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti

  • /



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lorenzo__ -- 22 Eylül 2020; 12:31:55 >
  • Lorenzo__ kullanıcısına yanıt
    Bazen yanındakinin kıymetini bilmek lazım. :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • techniquest35 kullanıcısına yanıt
  • 530 dolar dediğine göre Amerika'dan almış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 670tl kart olmuş 1050tl 1456tl gtx1060 aldık abime şimdi 2000tllerde bu gidişatın sorumlusu kimler olduğunu herkez biliyo iyice karaborsaya döndü :S
    hele amd ekran kartları altın gibi değerli mafyalar dadandı artık :S

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lorenzo__

    Ekran kartı satışlarında alışılmadık artış gerçekleşti

    Bunun maliyeti yüksek olur 😂 tatlı tatlı yemenin acı acı çıkarması var demiş büyüklerimiz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ramazan bayramının arefesinde amazon.de den gigabyte gtx 1060 6 gb extreme gaming 1200 tl ye aldım, şimdi ki fiyatlar korkunç...


  • TAHMİNLERE GÖRE MADENCİLİĞİN ETKİSİ BÜYÜKMÜŞ GERÇEKTEN Mİ ????????

  • 3 yıldır gtx 750 ti kullanıyorum işimi fazlasıyla görüyor sadece monitör yenileme konusunda acemilikten 21.9 2560x1080 monitör aldıgım için haliyle oyunlarda zorlanma yaşamaktayım onunda caresi var aa kapanır hıgh de oynuyorsam medium a veriyorum sorun çözülüyor he upgrade gereklimi tabiki gerekli bir gtx 1060 almayı isterdim ancak eldekiyle yetiniyorum dedigim gibi işimi fazlasıyla görüyor o yönden donanım konusunda fazla kaptırmayın kendinizi emeginiz su olur gider teknolojiye ayak uyduramassınız elinizdekiyle en iyi şekilde idare etmeniz şart suanki bu yaşam şartlarında herşey zor zaten tuzu kuru olana zaten koymaz ancak bütceleri kısıtlı olan insanların 10 kere düşünüp 1 kere biçmeleri gerekmektedir nacizane tavsiyem budur teşekkürler saygılar.

  • kazdıkça yenisini alıyorlar.

  • Amazon.com'dan. Şimdi sayfa sayfa link paylaşırım ama DH yöneticilerinin hoşuna gitmez. Sürüsüyle var Amazon'da. Benim tercih ettiğim Gigabyte AORUS GeForce GTX 1080 8G Graphic Card REV 2.0


    Bu arada soran arkadaşa evet, VEGA 1 sene önce çıkmış ekran kartlarını bile geçemediği için performansı hayalkırıklığı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: haktan24

    3 yıldır gtx 750 ti kullanıyorum işimi fazlasıyla görüyor sadece monitör yenileme konusunda acemilikten 21.9 2560x1080 monitör aldıgım için haliyle oyunlarda zorlanma yaşamaktayım onunda caresi var aa kapanır hıgh de oynuyorsam medium a veriyorum sorun çözülüyor he upgrade gereklimi tabiki gerekli bir gtx 1060 almayı isterdim ancak eldekiyle yetiniyorum dedigim gibi işimi fazlasıyla görüyor o yönden donanım konusunda fazla kaptırmayın kendinizi emeginiz su olur gider teknolojiye ayak uyduramassınız elinizdekiyle en iyi şekilde idare etmeniz şart suanki bu yaşam şartlarında herşey zor zaten tuzu kuru olana zaten koymaz ancak bütceleri kısıtlı olan insanların 10 kere düşünüp 1 kere biçmeleri gerekmektedir nacizane tavsiyem budur teşekkürler saygılar.

    Hocam monitörü acemilikten aldım yazmışsın ama ben oyun için geniş ekranı 4k'ya tercih ederim. Geniş ekranın tadı başka oyunun içine giriyor insan. Bu arada Flawless widescreeen diye bir program var belki işine yarar.. geniş ekran olmayan bazı oyunları geniş ekran yapabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.