Şimdi Ara

Sony Xperia™ XZ1 (Sony Mobile) - ANAKONU (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.628
Cevap
66
Favori
437.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Abi MH-750 var bende ekstradan, hiç açmadım ambalajını kullanmadığım için. İlgilenirseniz size gönderebilirim
  • BRC_KHAN kullanıcısına yanıt
    Üretim de bitti, herşeyimiz ithal farkındaysan, saman ithal ediyoruz ya yani evde pamuğa koy soğan yetiştirirsin öyle bir bitki arsız bitkidir aslında ya gidip ithal ediliyor falan insanın aklı mantığı almıyor. Dönmüyor işte dışardan al al al kendin üretmeyince olmuyor. Diyecek birşey yok.

    Bir noktadan sonra o olayı bende biliyorum 3 ayda bir 6 ayda bir telefon alan adamdım amacım işte deneyimlemek sonrada satıyordum. Benim elimde çok fazla cihaz geçti ta ki işte 2 sene oluyor, p9 lite aldım çok kötüydü 6s kullandım ki baktım olmuyor dedim eski dost sony'e geri döneyim, xz premium ile xz1 arasında kalıp xz1 aldım. Xz premium güzel cihaz ama büyük, benim ellerim öyle çok büyük değil rahat edemedim, z5 premiumdan bildiğim için beni zorlar yani vazgeçtim o yüzden.

    IOS aslında standart kullanıcıysan indir yükle oyna işte şunu yap vs uygun. Ama detay istersen temasını da değiştireyim apk'da yükleyim otg ile bilmemen bağlayım dediğinde ios seni sınırlandırdı. En basit örneğini vereyim pc'de itunes yoksa aleti pc'e bağla sadece fotoğraf ve video alırsın. İçine birşey atacaksın itunes şart. Sürükle at kafası yok, itunes olmadan olmaz. Ya öyle taktım usb bellek gibi içine sürükleyip atayım olayını yapamıyorsun. Ben xz1'de gamepad aldım takıyorum telefonu bt gamepad kendinden standlı telefon oturuyor, ps1 psp nes snes oyunları içine bir atıyorum bildiğin oyun konsolu, saatlerce oynuyorum. Çünkü android oyunları bedava ya güya ya herşey paralı, para ver oyunu geç kafasında yapılmış bedava görünen ama aslında paralıdan daha çok para harcatan oyun bunlar. Android yani o yüzden güzel kafana göre takılıyorsun. Ios'da o olay yok.




  • telefon kvk kartaldan geldi, ellerine sağlık güzel yapmışlar.
    şimdi sırada thh ile para iadesi var inşallah. :)
    uğraştığımız şeylere bak lan sony ulan sony.
    garantili ürünü parayla tamir ettiriyoruz ya şaka gibi.
  • android 9 pie sürümüne geçtikten sonra kulaklık sorunu yaşamaya başlamıştım bu sorun dahada arttı kulaklığı taktığımda ses yine hoparlörden geliyor birkaç defa çıkar tak yapıp jakı biraz sağ sol yapınca anca geliyor sonylerde bu kronik sorunmuş sanırım fakat yazılımla alakalıymış sorunu çözen yada benze sorunu yaşayan varmı ? sanırım birde soundabout diye bir program varmış bu sorun için
  • Evet sp işlemcilerde zor oluyor imei işi. İyi bir telefon artık söylendiği gibi ikinci el araba fiyatı olacak resmen. Samsung kullanmayı hiç istemiyorum A5 2016 bir ara kullandım xz1 almadan önce ama sadece 1 ay katlanabildim o telefona. Samsung cihazlar hiç bana göre değil. Huawei sen seçeneğim olursa evet lite tercih etmem. Şu çentik olayını da çentiği düz siyah şerit olarak değiştirilebiliyor. Benim açımdan sorun olacağını sanmam.
    Bakalım artık xz1 bozulana, kırılana kadar kullanacam. Sonrasında bakacaz artık o anki duruma göre..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamRiver kullanıcısına yanıt
    Samsung kullanılacaksa S serisi veya note, daha ötesine girmemek lazım. Ben geçen A7 2018 kullandım, bak tasarım tip şekil şemal güzel bana hoş geldi. Performans ? aman allahım, dedim bir deneyin internete bağlayım standda bakıyorum, xz1'den paylaştırdım dh'e bir girdim onu dedim arkaplana atayım anaaa alet kastı. Birşey açıcam hemen başladı kasmaya bakıyorum arkada çalışan birşey de yok yeni teşhire konulmuş cihaz. Sonra bir araştırıyorum içindeki exynos cpu snapdragon 625'den bile kötüymüş. J serileri falan facia ya J8 mesela alette ışık sensörü yok, ciddiyim yok ya otomatik parlaklık yok. :D 2000 liralık telefonu samsung'un böyle, A ve J serisi uzak durulması gereken modeller. Şimdilerde M serisi gelmiş ama bakmak lazım. Ben birton cihaz deniyorum, xz1'in pratikte bana hızını veren cihaz ya s8 ya da s9, s7 bile vermiyor. Android 9'da mesela animasyonalr geldi biraz yavaşladı gibi oldu ama aslında o animasyon yani kaldırırsın ve gene çok hızlı, p20 lite mate 20 lite, mate 10 lite, p smart 2019 modelleri ile de yan yana birebir hız testi yaptım, xz1 ile baş edemiyorlar. Ya en kötüsü kamera uygulamasını aç foto çek çık menüye dönerken fps düşüyor bunlarda, aç galeriyi gezin resimler yarım saat yüklenmez. Basılı tut taramalı gibi resim çektirt sonra bakmaya çalış hepsi blurlu neden ? hafıza hızları öyle yavaş ki okuyamıyor alet. Ama tiplere baksan hepsi iphoen x'in kardeşi gibiler, performans olarak ama alakaları yok.

    Çentikte olay şu, gizleniyor evet. Ama alt ve üst oran diye birşey var. Mesela pubg oynuyoruz çentikli çok arkadaşım var bakıyorum hepsine çentiği kimisi gizliyor kimisi gizlemiyor vs.



    Kiminde böyle, gizleyenlerde o çentiğe denk gelen kısım ve üstleri siyah bantlı sağa kaymış oluyor oyun falan. Bunun bence olmaması lazım. Ufaltıyorlar şimdi damla şeklinde yapıyorlar falan. Ama işte gene ekrandan çalıyor. Şöyle find x gibi yapsalar amenna.



    Mesela find x böyle, ama önde ekranı kapatan kamera yok, kamera lazım olunca motorlu mekanizma var içerden çıkıyor. En azından ekrandan çalmıyor. S10 lar falan gördüysen daha tanıtılmadı ama adamlar delik yapmış ekrana, ve öyle orantısız ki ölü piksel gibi duruyor. Hadi çentik neyse menüde gizle vs. ama ekranda ölü büyük bir nokta var, nasıl gizlenecek ? daha bunların bence gelişmesi lazım. kağıt üstünde mate 20 pro mesela çok güzel cihaz. Kamerası uçuyor ekrandan parmak izi var çok güzel ama 7 8 bin lirayı da bence hak etmiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: OrcunFix

    O işlerde de şöyle bir sorun var. Snapdragon işlemcili cihaza imei işleri o kadar zor ki ve kalıcı değil sistem güncellemesinde gidiyor falan öyle saçma sapan işler var. Ha mtk işlemcilerde çocuk oyuncağı, ama işte snapdragon olunca o işler çok zor. Hadi cpu'u kırdın e bu sony birde root atmak falanda zor işler, ekstra uğraş.
    P20 pro kullandım bir ara arkadaşımdan ödünç alıp kamerası güzel, zaten olayı kamera ama o çentiğe alışamadım. Ama aklında olsun lite olayına huawei'de girme derim. Meizu alabilirsin mesela güzel cihazdır. Samsung'da malum J ve A serisi varda işlemciler çok kötü, malzeme kaliteleri ekranları falanda kötü fiyatının hakkı cihazlar değil. Sony'i biz çok iyi fiyata aldık ama şu dönemde böyle donanımda cihaz almaya kalksan tonla para.
    Aslında o kadar zor değil snapdragon 801 li cihaza imei atmistim daha sonra 2 3 kez rom attım falan imeisi aynı kalmisti sadece imei baska telefon oldugu anlasilirsa kapaniyor onuda tekrar ikinci el bir takozla halledebiliyorsunuz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hann- H kullanıcısına yanıt
    Eskilerde gene açıkları vardı biraz uğraşırdın ama kırılıyordu özellikle çin menşeili olanlar böyle. Ama sn 835 845 bunlara hele birde üreticisi belli birşeyse lg samsung sony vs vs çok zor. Mesela şuan mi8 için böyle bir olay daha yok. bayadır uğraşıyorlar ama yapabilen görmedim ki bu cihaz çıkalı neredeyse bir sene olacak.
  • Find x deki olay güzelmiş ama daha çok değişecektir telefonların şu tasarımı filan. Görünüşte evet bir çok cihaz çok klas görünürken sadece görünüşte kalıyor eline aldığında dahi kalitesizliği seziyor insan. Samsung s serisinden de uzak duracam, hiç bana göre bir telefon değil.
    Geçenlerde bir televizyoncudaydım, tesadüfü bir konunun ortasında kaldım. Adamda xiomi var tam modelini bilmiyorum anlatıyor adam hiç kasma yok çok seri bir cihaz, sonra benim telefonu gördü bu hangisi filan, sony xz1 dedim eline aldı menülerde gezinmeye başladı adam şaşırdı kaldı, bu da çok seriymiş sony böyle bilmiyordum demeye başladı :)
    Ben xz1 alırken şu çerçeve olayına hiç bakmadım açıkçası ve beni rahatsız etmiyor. Benim için önemli olan telefonun performansı. Kamerası benim için yeterli, bataryası günü çok rahat çıkartıyor, kulaklık ses çıkışı da güzel, oyun konusunda hiç üzmedi, hep en üst performans. Telefonumdan memnunum, 1-2 sonra etraf çerçevesiz telefon dolarsa eğer bizim ki çok demode duracaktır içlerinde ama kırılıp bozulmayana kadar kesinlikle kullanmaya devam edeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Android 9'da son çıkan sürümün numarası nedir?
    İngiltere sürümü Android 8 yüklemiştim. İlk başlarda güncelleme görünmüyordü. Yükledikten 3 hafta sonra 47.2.A.4.45 sürüm numaralı güncelleme geldi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexander vasilievich

    android 9 pie sürümüne geçtikten sonra kulaklık sorunu yaşamaya başlamıştım bu sorun dahada arttı kulaklığı taktığımda ses yine hoparlörden geliyor birkaç defa çıkar tak yapıp jakı biraz sağ sol yapınca anca geliyor sonylerde bu kronik sorunmuş sanırım fakat yazılımla alakalıymış sorunu çözen yada benze sorunu yaşayan varmı ? sanırım birde soundabout diye bir program varmış bu sorun için
    Kim dedi hocam bu sorun Sony lerde kronik diye? Ben birkaç tane Sony kullandım şu anda da XZ1 var hiçbirinde bu soruna rastlamadım ve duymadım da böyle bir sorun yaşayanı. Bence cihazını sıfırla düzelmezse servise yolla..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DreamRiver kullanıcısına yanıt
    Sony'nin tasarımı çok klasik kalıyor artık, bende seviyorum. Hala taş gibi canavar gibi performansı var. Bellek desen hızlı hafıza desen hızlı e cpu gpu desen 1080p için 10 numara 5 yıldız. Başka üreticiler bu cpu ve gpu'a 2k ekran koyuyor. Kulaklık çıkışı çok iyi ayrıca sony'nin noice cancelling kulaklıkları var onları da birebir destekliyor tek jack üzerinden çalışıyor. Bende hiçbir sorun yok kullanıyorum memnunum. Bakma şu aralar nakit lazım oldu satıyorum ancak her an vazgeçebilirim. Çünkü satıp ne alacağım orası meçhul. Şu devirde yani bu ayarda performansta cihaz bulamam.
  • Ya benim sıkıntı var telefonda şöyleki yüksek parlaklıkta kaydırınca uygulamalarda gezinirken acayip bir şey oluyor. Gözümde mi sıkıntı var diyorum belli olmuyor. Simgelerin renkleri kayıyormuş gibi oluyor. Sebebi nedir ben çözemedim
  • Evet renkleri daha belirgin yapıyor ki tam parlaklıkta da güneşin altında okunmuyorsa daha okunaklı yapıyor.

    Mansurcan46

    100 liraya kadar daha iyisi biraz zor. Bütçenizi aşar ama belirgin fark isterseniz sennheiser CX300-II veya CX275S modelini alabilirsin ama bunlar 170 lira dolaylarında geziyor.
  • Yani bir hata değil diyorsunuz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pesimistadam78

    Bu mesaj silindi.
    aliexpressten memt x5
  • Chromede sanal tuşlar kaybolmuyor.Videoda tam ekran yapıyorum ama o lanet sanal tuşlar bir türlü gitmiyor.Bazen uygulamalardada gitmiyor çık gir yapmam gerekiyor.Var mı bu sorunu yaşayan ?
  • RavenoLL R kullanıcısına yanıt
    Aynısı bende de var

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam daha önce ingiliz romu yüklemiştim. Şimdi normal orjinal yazılımı yüklemek istiyorum. Direkt xperia companion den yazılım yüklemeden yapsam son orjinal sürümü yükler mi türkiye için?
  • Sadece sony cihazlarda çalışıyor o kulaklık, + çakması da piyasada baya bol, çevirticisini veriyorlarsa bakabilirsin bass kalitesi falan baya iyi o paraya göre çok iyi. Ama başka sony cihazın yoksa çevirticisi olmadan çalışmaz haberin olsun.
  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.