Şimdi Ara

1 Ay sonra gireceğim ev için senet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi günler arkadaşlar. Hemen kısaca anlatıyorum. Tutmayı düşündüğüm ev önümüzdeki ay boşalacak, başkası tutmasın diye önümüzdeki aydan başlayan sözleşme yapalım dedik. Senet yapmayalım dedim emlakçıya, senetleri yapalım imzaları girerken atarız dedi. İmzasız senet bi işe yaramaz diye biliyorum? dikkat etmem gereken bir şey var mıdır. Bir de depozito için senet yapıcaz muhtemelen. Depozito senedi olduğunu nasıl belli ederim ? hangi kısma yazayım



  • Senedin arkasına yaz. Ayrıca sözleşmeye de depozito için senet verildiğini senedin detayları ile yaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertosman

    Senedin arkasına yaz. Ayrıca sözleşmeye de depozito için senet verildiğini senedin detayları ile yaz

    Depozitoyu daha vermedik senet yaptık. Eve girmeden önce depozito senedini sözlemeşmeye eklettirebilir miyim ? Emlakçıya güvenmiyorum ve güvenmediğimi de bitek söylemediğim kaldı belli ettim her fırsatta. fakat tuttuğumuz ev çok iyi ve özenilmiş, evin sahibiyle konuştuk, muhasabecisi var onunla konuştuk güven verdi. Ayrıca ben depozitoyu verdiğimde depozito senedini almayacak mıyım zaten ? evden çıkarken de vermeyecek miyim geri ? senedi aldıktan sonra ne gibi kaybım olabilir ki? vermezse paramı geri senet var elimde. birşey mi kaçırıyorum hocam ?
  • Depozito senedi olduğunu nasıl belli ederim dediniz ben de yapabileceklerinizi söyledim, aranızdaki güven size kalmış

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde imzasız senet işe yaramaz diye bir mantık yanlış olur. Senedin altına imzanızı taklit ederek suç işlemek suretiyle senedi geçerli görünüme getirebilir. Ancak senet evin boşalacağı ve sizin taşınacağınız tarihte başlıyorsa, sizin de anlaşmanız bu tarihten itibaren ödemekse sorun yok demektir. Yine de mümkün olduğunca imzasız senet hazırlatmamaya çalışın.

    Depozito ise TBK m.342 hükmüne tabidir. Buna göre depozito senedinin yapılması üzerine bu senedin bankaya depo edilmesi gerekmektedir. İlgili hükmü açıp okumanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: menefreghista54

    Normalde imzasız senet işe yaramaz diye bir mantık yanlış olur. Senedin altına imzanızı taklit ederek suç işlemek suretiyle senedi geçerli görünüme getirebilir. Ancak senet evin boşalacağı ve sizin taşınacağınız tarihte başlıyorsa, sizin de anlaşmanız bu tarihten itibaren ödemekse sorun yok demektir. Yine de mümkün olduğunca imzasız senet hazırlatmamaya çalışın.

    Depozito ise TBK m.342 hükmüne tabidir. Buna göre depozito senedinin yapılması üzerine bu senedin bankaya depo edilmesi gerekmektedir. İlgili hükmü açıp okumanızı tavsiye ederim.

    Bu mesajı şimdi görüyorum. Olaylar farklı gelişti. Sözleşme yapmamıza rağmen evin sahibi başkasına vermiş evi. Gerekçe olarak "ben emlakçıdan haber bekledim fakat vermedi" dedi. Emlakçı bize suç bulmaya çalıştı. Neticede bizle ilgili bi olayın olmadığını söyleyip sozlesmelerimizi aldik. Verdigimiz komisyonu da güç bela aldık. Bundan sonra garanti olarak iş yapmayanı öpsünler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • profheight P kullanıcısına yanıt
    Hukuki bir işlemi garanti şekilde yapmak istiyorsanız her zaman bir avukattan yardım almanızda fayda var, bunun yanında çok büyük önem arz etmeyen konularda kendiniz de ilgili hukuki olayın hangi kanun kapsamında düzenlendiğine bakabilirsiniz. En azından bir fikir sahibi olmuş olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.