Şimdi Ara

ÜNİVERSİTELİLER KONUYA ( TAVSİYE - TECRÜBE)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
18
Favori
5.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
42 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet şimdi 4 gün sonra herşey belli olucak herkes yepyeni bambaşka hayatlara adım atıcak . üniversiteye gidenler ne bekliyorlardı ne oldu gibisinden tecrübelerini yazarsa herkes faydalanır

    Edit : konuyu öne çıkaralım herkes görsün

    Edit2 : Arkadaşlar burda bir fikir tecrübe alışverişi yapıyoruz , herkesin kendine göre tecrübesi ve fikri vardır . lütfen biraz daha saygı çerçevesinde yazalım hatta mümkünse kişiyi baz alarak bişey demeyiniz boşuna sıkıntı çıkıyor. Sadece tecrubelerinizi ve fikirlerini yazarsanız seviniriz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MotoruBozulanMotor -- 7 Ağustos 2017; 20:29:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Emekli Amiral

    Senin beklentin ne üniversiteden ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alimmm78 -- 4 Ağustos 2017; 20:29:32 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Takip

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kızlar teklif ediyo mu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • turhan19 kullanıcısına yanıt
    Hayır :Ddd

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya işte genelde herkesin beklentileri benzer birbirine.



    İşte üni li olanlar biraz tecrübelerini yazarsa herkes faydalanır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Boşverin hocam zaten Dünya nın sonu yakın. Tecrübe edinseniz ne olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ELEŞTİRİYİ SON DERECE AHMAKLIKLA YAPAN FORUMDAŞLARIM. SİZLERE YETERİNCE NEFRET ZATEN KUSTUM VE AÇIKLAMALARIMIN HEPSİNDE SONUNA KADAR DA HAKLIYIMDIR. BUNU HER YERDE İDDAA EDERİM. GÜZELLİK VE KADINLARLA OLAN İLİŞKİLER KISIMLARINI TÖRPÜLEMEYECEĞİM. SİZLERİN ÜNİVERSİTEDE NE YAŞADIĞI NE YAŞAMADIĞI YA DA BU ORTAMLARI GÖRÜP GÖRMEDİĞİNİZ BENİM ZERRRE KADAR UMURUMDA DEĞİL. GÜZELLİĞE DEM VURANLARIN YAŞADIĞI DÜNYADA HER YIL DÜNYA GÜZELİ SEÇİLİYOR. AT NALI KADAR İRONİK YAZILAR İLE YAZIMA ALINTI YAPMAYIN. DİĞER MADDELER TECRÜBELERİMLE İLGİLİ FAKAT İLK MADDE HUSUSUNDA BENİ DAHA ÖNCEDEN BİR ALLAH'IN KULU UYARMIŞ OLSAYDI ÜNİVERSİTEMİN İLK YALI SOSYAL AÇIDAN ÇOK DAHA FARKLI GEÇEBİLİRDİ. ÇÜNKÜ BEN İLK HAFTA GİTMEYEREK RESMEN SINIFTA BULUNAN DİĞER KİŞİLERİN İLİŞKİLERİNDEN NEREDEYSE 3-4 AY GERİYE DÜŞTÜM.

    DİĞER PARAGRAFLARDA HİÇ BİR KADINA ZORLA YÜRÜYÜN GİBİSİNDEN BİR ŞEY YAZMADIM. NEYMİŞ ÜNİVERSİTEYE KARI KIZ İÇİN GİDİYORLARMIŞMIŞMIŞ. YA ŞU FORUMDA GÜNLERCE YGS/LYS KONULARI EN POPÜLER BAŞLIKLARDA DURDU. İNSANLAR İTÜ EEM'YE KARI KIZ İÇİN GİTMEZ. TIPA DA KADINLAR İÇİN GİTMEZ. EMİN OLUN ZATEN DAHA DÜŞÜK BÖLÜME GİDEN ARKADAŞLARIN DA BİR ÇOĞU ELLERİNDE OLSA AZ ÖNCE BAHSETTİĞİM BÖLÜMLERE GİDERLERDİ. SIRF BURADA DUYAR KASARMIŞ GİBİ GÖRÜNMEK İÇİN GERÇEKÇİLİĞİ BIRAKIP BENİM VE BENİM GİBİLER ÜZERİNE TAVIRLI KİTLELER OLUŞTURMAYIN. SAÇMA SAPAN GERÇEKLİKTEN UZAK YORUMLARINIZI KENDİNİZE SAKLAYIN. ÇALIŞACAK ADAM ÜNİVERSİTEYE KADAR MİLLETİN SÖZÜNE BAKARAK ÇALIŞIRKEN BENİM SÖZÜMLE BUNDAN VAZGEÇECEK DEĞİL.

    MESAJIMI DAHA DA ALINTILAMAYIN, ÇÜNKÜ MESAJ İÇERİĞİNİ 2-3 DEFA OKUDUM VE HER KELİMESİNİN TAMAMEN GERÇEKÇİ OLDUĞUNUN GARANTİSİNİ VERİYORUM. ÇÜNKÜ YAPMAYA ÇALIŞTIĞINIZ ŞEYLER BİRER ELEŞTİRİ DEĞİL.




    İlk gün ve ilk hafta üniversiteye kesin gidin. Tabi yeni başlayanlar için söylüyorum. Hatta erken gidin sınıfı falan öğrenin gelenle sohbete dalın. Gelen 3. kişi zaten size katılacak. Derken bir nevi liderliği alacaksınız.

    Güzel kızlarla samimiyeti kurun arkadaş ortamları olacak.

    Çirkin de olsa güzelleşme ihtimali yüksek onları da es geçmeyin. Birde genelde onlar iyi not tutar alırsınız.

    Fazla egolu duruş sergilemeyin antipati toplarsınız.

    İlk günkü grubun ne kadar çirkin kişilikleri olduğu önemli değil zaten neredeyse 3.sınıfa kadar ortamınız değişecek. Ama sürekli değişecek. Çok nadir ilk yılki samimiyet diğer yıllara geçer.

    Her yerden insan var fazla sallamayın illa ki bilen vardır yalanınızı açığa çıkarabilir.

    İlk gün liderlik sergilemeye çalışın ama belli etmeyin bunu. Yani hep çoğul konuşun ve siz birleştirici olun. Bunun etkisini 2-3 hafta sonra oluşmaya başlayacak kümeleşmelerde gözlemleyeceksiniz.

    Benim gözlemlediğin en iyi kültürel gelişme 1. ve 2. sınıfta oluyor. 3.sınıftan sonra ne olursanız öyle devam edersiniz. Kulüplere katılın, varsa bir yöre ağzınız bunu düzeltmeye çalışın. Gerekirse ses konuşma kurslarına falan gidin. Bir insanın rengini ilk olarak tipi ve sesi belirler.

    En önemlisi bir kıza kesinlikle bağlanmayın. O kısım 3 ve 4. sınıfta oluyor. O zamana kadar genelde kuru gürültüdür. Ve zaten 1. ve 2. sınıfta uzun süre ilişkisi tavsiye etmem.

    Edit:

    1.sınıf derslerine asılın. DD ler sıralandıktan sonra akıllanıp 2.sınıfta hep yüksek alsanız dahi ortalamanın hala çok düşük olduğunu fark edeceksiniz. Zaten 1.sınıf kolaydır diğer yıllara nazaran.

    Seçmeli derste alan dersine denk gelirseniz almanızı tavsiye ederim. Ama hava almak, değişiklik isterseniz düzgün bir ders yazın çoğu boş içeriğe sahip oluyor.

    Konferanslar önemli oluyor. Düzgün isimlerin geldiği etkinliklere katılmaya özen gösterin.

    Ev ortamında yemek yapmaya çalışın, makarna basıp durmayın.

    Kulüpler çok az ücretlere çok güzel eğitimler veriyor. Bence kesin olarak okçuluk, dalış gibi kulüplere girin. Dalışta sertifika falan da veriyorlar.

    İngilizce kurslarının %80 i çöptür. Düzgün bir speaking kursu bulun oraya gidin. Ama bakın kurs direkt olarak speaking olsun. Örneğin british town var, kulüplerimiz var her gün speaking der. Ama tam bir viraldir bir işe yaramaz. Gittiğiniz kurs direkt olarak speaking olsun. Yani kursta çok az grammer verilsin daha sonra 2 saat falan belli konular üzerinden herkes konuşsun. Var böyle kurslar.

    Kendi alanınızla ilgili topluluklara katılın.

    Mekanlara belli zamanlarda 3-4 kişi gidin. Her allahın günü 3-4 kişi giderseniz çevreniz gelişmez.

    Yurt ortamını seviyorsanız ya da nötrseniz kesin gidin. Her bölümden arkadaşınız olur.

    Keza hazırlık sınıfıda çevre oluşturur.

    Üniversitedeki kızlar çok fazla paraya bakmaz. Yani normal durumunuz varsa genelde konuşursunuz. Ama mekan kızları vardır "conconlar" bunlar baya bir değişiktir. Tavsiye etmem.

    Bencil olmayın ama aşırı paylaşımcı da olmayın. Malınıza sahip çıkın. Sonra eşyalarınızı bulamaz olursunuz ve bunu düzeltemezsiniz.

    Not: Bunlar genel tavsiyelerdir. Alan tavsiyeleri tamamen farklıdır. Tamamen sosyal alandaki tavsiyelerdir. Bunu çarpıtmaya hiç gerek yok. Sonra nefret kusunca suçlu ilan etmeyin.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Morgoth Draqe -- 7 Ağustos 2017; 19:34:27 >




  • Asosyaller ne yapsın ?
  • Onlerden

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazıp yazıp sildim en iyisi siz sorun ben söyleyeyim.

    Not: Bilkent.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

    Yazıp yazıp sildim en iyisi siz sorun ben söyleyeyim.

    Not: Bilkent.

    Ilk gun nasil oluyor onu anlatsana bir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

    Yazıp yazıp sildim en iyisi siz sorun ben söyleyeyim.

    Not: Bilkent.

    Oryantasyon ne oluyor,kulüp falan ? Benim spor,müzik vb yeteneğim sıfır,ilk günden dışlanır mıyım ?
  • Çekingen veya kasıntı olma. Birileri ile tanışmaktan kesinlikle çekinme gerisi gelecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fakirdepocu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

    Yazıp yazıp sildim en iyisi siz sorun ben söyleyeyim.

    Not: Bilkent.

    Ilk gun nasil oluyor onu anlatsana bir

    Yurda giriş tarihinin ilk günü gitmiştim (bilkentin 4 kişilik yurdu) ranzanın altında yer kapmak için. Odalara modemleri daha dağıtmamışlardı sadece kablo vardı benim laptop için de adaptör gerekiyordu kabloyu bağlamak için telefon interneti de çok iyi çekmiyordu diğer 3 kişi odaya gelene kadar biraz sıkıldım odada. Sonra teker teker geldi oda arkadaşlarım da onlarla tanıştık vs.

    Daha sonra oryantasyon oluyor 3 gün boyunca. Bilkent'te internet üzerinden biz seçiyorduk oryantasyonda hangi etkinliklere katılacağımızı (Bütün etkinlikler Abdullah Atalar'ın konuşması ile başlar). "Sınıfta kalmanın yolları" ve "bso konseri" etkinliklerine katılmanızı öneririm. Oryantasyon GE100 kodlu 1 kredilik derstir bilkentte ve mezun olmak için bu dersi vermeniz gerekir yani ben oryantasyona gelmeyeyim diye düşünmeyin. Her etkinliğin puanları var totalde belli bir puanı toplarsanız A ile geçersiniz dersi zaten her etkinliğe katılamıza da gerek yok A almak için. Aldığınız puanları internetten takip edebiliyorsunuz.

    Daha sonra Hazırlık sınavına girdik ilk aşamada 200 soru vardı çöz çöz bitmedi. Ben 2. aşamaya geçmeye hak kazandım o daha da sıkıcıydı writing soruları falan. Neyseki hazırlığı atladım bu sınavlar ile.

    Derslerin ilk gününde hocalar ufak sorular sordu. Hangi şehirden geldiniz liseniz vs. Discrete Maths hocamız matemetiği sever misiniz diye de sormuştu. Bana doğum günümde derste pasta bile almıştı matematik hocamız. Bazı hocalar böyle çok samimi olabiliyor öğrencilerle.

    Aklıma gelenleri anlattım çok gereksiz ayrıntılara da girdim sanki.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Started From The Bottom


    quote:

    Orijinalden alıntı: Booker DeWitt

    Yazıp yazıp sildim en iyisi siz sorun ben söyleyeyim.

    Not: Bilkent.

    Oryantasyon ne oluyor,kulüp falan ? Benim spor,müzik vb yeteneğim sıfır,ilk günden dışlanır mıyım ?

    Hocam böyle düşünmeyin asla. Oryantasyonun ilk günü Odeon'da kulüpler stantlarını kurar. Sen de ilgini çekenlere gidip konuşursun istersen ismini vs yazdırırsın. Bilgisayar oyunları kulubü tarzı şeyler de var mesela böyle şeylere ilginiz varsa bunlara katılabilirsiniz. Ayrıca hiçbir kulübe isminizi yazdırmasanız dahi yıl içinde sürekli olarak etkinlik mailleri geliyor onları takip edersiniz.

    Ayrıca çekingenliğiniz falan varsa da bunu atmaya çalışın 2. yılda bütün bölümlerin GE250 ve GE251 dersleri var (aktivite dersleri). Bu derslerden (ikisinden toplam) 200 puan toplarsanız GE251 dersiniz A gelir (1 kredilik).
    Kimseyle muhattap olmadan sadece kulüplerin film gösterimi etkinliklerine giderek ve beleş pizza vs yiyerek dahi puan toplayabilirsiniz. Ben mesela geçen dönem GE250 dersini aldım. Bir araştırmaya denek olarak katıldım ve 160 puanı sadece bu etkinlikten aldım.

    Son olarak sürekli insanların sizi dışladığını düşünüyorsanız belki de siz kendi kendinizi soyutluyor olabilirsiniz.




  • Uppp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok heycanla gittim, hayattam soğuttular.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sherlock Domates

    çok heycanla gittim, hayattam soğuttular.

    Niye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.