Şimdi Ara

Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
541
Cevap
89
Favori
204.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
61 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deníz

    Multimetre ile ankastre kutusundan hat bulabilir miyiz?
    Evdeki dsl prizini cikarip kablolari birbirine bagla yani kisa devre yap,multimetreyi diyor/buzzer konumuna al proplari kablolara degdirdiginde öterse o kablolar senin dairenindir

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ankastreden direk modeme kablo çekmek istiyorum.Elimde 30 metreye yakın cat5 kablo var kenarda kullanmadığım.2.Katta oturuyorum ve Ankastre odamın penceresinin hemen altında kapı girişinde konumlandırılmış.Yani pencereden aşağıya kablo sarkıtıp takmam gerekiyor.Burda yapmam gereken adımlar yanlış ise düzeltin
    TT nin üzerine ismimi yazdığı beyaz mavi kabloyou binaya ait Ankastre kutusundan söküyorum.
    Elimdeki cat 5 kablonun mavi ve beyaz renklerine bağlıyorum.
    cat 5 kablosuna dsl jakı çaktırıyorum.
    Hepsi böyle mi ?
  • Türk telekomcular ankastreden kutu bağlantısı yapmadan gitmişler daire no:5 şimdi bu uçları kutuda nereye bağlamam (cakmam) lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamerluna -- 24 Ekim 2019; 15:51:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kamerluna

    Türk telekomcular ankastreden kutu bağlantısı yapmadan gitmişler daire no:5 şimdi bu uçları kutuda nereye bağlamam (cakmam) lazım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kamerluna kullanıcısına yanıt
    Krone ve bili biliye ihtiyaçın var. Normalde elektrikçiler 40tlye yapıyorlar (2dk lık iş). Aktarnadan dairenin bulman gerekiyor (genelde bili bili ile bulunur). Krone ilede kabloyu çakman gerekiyor. Bu malzemeleri alırsan zaten 50 TL den yüksek para vereceğin işin kendini yorma. Tanıdık elektrikden anlayan arkadaşın varsa o halleder yoksa elektirikçiden başka çare yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar, bir şey danışmak istiyorum.
    TT altyapısıyla hizmet veren Fixnetten YALIN 4 Mbps paketine abone oldum.
    Cuma günü için evde kurulum istedim ama sanırım daire içi tesisat yok. (Ankastreden gelen telefon kablosu çelik kapı yanında ucu boşta bekliyor, evde telefon prizi var)
    Daire içi tesisat olmayınca TT ekibi ankastrede iki ucu açık kabloyu etiketleyip gidecektir.

    TT ekibinin etiketlediği kabloyu direkt daireye çıkan telefon kablosuyla ek yapıp bağlasam, izole bantla bağlasam bağlantıyı kurmuş olur muyum?

    Şimdiden teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu tip reglete kabloyu nasıl bağlamak en doğrusu ?
    kabloyu deliğe sokup yana doğru kastırıp bırakmalı mıyız ?
    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım
  • Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım
    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    Arkadaşlar 06.12 tarihinde TurkNet geçiş yaptım, ilk hafta hiç kullanamadım sonra bi ara düşük hızla kullandım ve sonrasında 2 gün boyunca 75Mbps down ve 32Mbps up hızlarında kullandım. Sonrasında internet yine bi gitti aha bugün 4. Gün hala yok. Telekom 2 kere gelip baktı, arıza kaydına sistem mesajı düşmüş “TT kaynaklı sorun yok”. Hala TurkNetten bir cevap yok ama. Bağlantıma indim baktım eski kablolara bağlamışlar hattımı. Acaba o yüzden mi diye düşünüyorum ama eminde değilim. Bi bakar mısınız resimlere? Santralden gelen reglete bağlı fakat bina regletine bağlı değil, hangi numaraya bağlayabilirim? Şu an bizim ki bantlanmış şekilde bina dışından geliyor, fakat ben bina içi tesisatı ile kullanmak istiyorum daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Salonda telefon ve internet prizi bulunuyor. Fakat hangi reglete sokmam lazım söyleyebilir misiniz? Daire 12de oturuyorum. Mavi beyaz kablo benim

    Alttaki sırada 2nin sol ve sağı diye düşünüyorum yanılıyor muyum? Bana yukarıdaki reglette 5i tanımlamışlar onun soluna ve sağına çakılı kablolar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesyagmur -- 20 Aralık 2019; 19:26:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daire no 24 bulabirlimiyiz arkadaşlar. Daha önce TTNet kullaniyordum
    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım
    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba geçen hafta ben yalın internetten türknet'e geçtim ve vdsl portum bağlandı. 75 mps hız alıyordum. Aradan bir gün geçti sabah aniden dsl ışıgım söndü. Şuan 3 gün oldu hala çözüm aşamasında. Sizce sorun neyden kaynaklanıyor. Acaba kablolar mı değişti yeni bir kablo mu bağlatmam gerekiyor?
  • Konu takip
    Yeni bir daire aldım daire 3 aya teslim edilecek geçen Mütahite internet kutusu nereye konacak dedim ağabey projemizde o yok dedi bende nasıl anlamadım dedim o dedi tepeden çatıdan bağlanır gibi birşey mırıldandı ardından telefonu çaldı bende o arada ordan ayrıldım konu arada kaynadı ( ben iskanın içinde telefon hattı var bilirdim yoksa iskan alınmaz bilirdim )

    Şimdi internetten konuları okuyorum yeni binaya Türk Telekom hat çekme konusunda oldukça sıkıntılı seneleri bulan bir sorun olabiliyor

    Bu mütahit bana neler çektirdi allah biliyor şimdi bu internet konusuna yeni girdim hiçte anlamam bu işlerden
    son çile bu olacak galiba mütahitin bana

    Neyse konuyu ihtiyaç duyduğumda okuyacağım bakalım neler olacak bilgiler icin teşekkürler konuyu açana

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi çok zor bu

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • müstakil ev adresimde altyapı var görünüyor, internet başvurusu yaptım birkaç güne gelecekler.

    Fakat evime herhangi bir bakır kablo vs hiç yok. en yakın ankastre de komşuda var ikimizin evi arası 50 metre.

    Yani 50 metre evime bakır kablo çekilmesi lazım. Türk telekom bu kabloyu kendisi mi karşılayacak yoksa geldiklerinde benim hazır etmem mi gerekiyor ?

    Eğer benim almam gerekiyorsa hangi tür kablo almalıyım ?
  • Sizin yardımınıza işlemi tamamlamıştık.

    Ardından aboneliği sonlandırdı.

    Yine aynı iss den abonelik başlattım.

    Önceki düzen aynen duruyor.

    Sorum şu şekilde. Mesela 5 numara bana ait ve oraya çaktım ve kullandım. Sonra ara verdik ve yeni abonelik başlattık. Yine 5 numara mı bana hizmet eder yoksa bu değişir mi? Şu an dsl ışığı yanmıyor. Eski 5 te çakılı olmasına rağmen. Diğerlerini deneyeyim mi? Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba,
    Bir yardım edin abiler. Malumunuz şu günlerde evden de çıkamıyorken elektrikçi çağırmadan önce kendim bir deneme yapmak istiyorum. Bugün ttnet geldi kabloyu sağ taraftaki 5 numaraya çaktı üstüne ismimi yazdı. Bağlar diye bekledim ama hangi kablo sizin ben bilemem dedi, ben de bilmiyordum bir şey diyemedim. Evde telefon kullanmıyoruz. Hangi kablonun bize ait olduğunu bilmeli miyiz yoksa daire 1 de oturduğum için sol tarafta bulunan 1 numaraya bu mavi beyaz kabloyu çaksam yeterli olur mu?
    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba, yeni bir daire aldık ve inşaat aşamasında iken modemi çalışma odama konumlandıracağım için cat6 çektirdim. Elektrikçime çekerken'de telefon kablosunu unutma dedim. İşi teslim ettikten sonra kontrol ettiğimde sadece cat6 kabloyu çekmiş. Dedim ki ben bu odada adsl'de sinyali nasıl alacağım... Onun aklı fibere gitmiş olmalı ki modem üstünden telefonu da bağlarsın dedi. Benim bildiğim kadarıyla adsl ve vdsl sinyali telefon hattından almıyor muydu? Sizce bir an önce telefon kablosunu da çektirmeli miyim? Fiber olsa tamam ama yeni bina olduğu için alt yapıda fiber gözükmüyor. Allah nasip ederde taşınabilirsek Türknet almayı düşünüyorum. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • Arkadaşlar, üç dört ay önce internet bağlattım. Fakat ev içinde cat6 soket bulunmadığından direk kabloya bağlayıp gittiler. Şimdi modemin bulunduğu odayı değiştirmem gerekiyor. Diğer odalara kendim cat6 soket bağladım. Fakat modemi bağladığımda sinyal alamıyorum. Cat6 soketin kabloları doğru çaktığıma eminim. Acaba ankastrede her oda farklı olabilir mi? Eğer farklı ise her seferinde aşağı inip bağlantı mı değiştirmem lazım? Tek seferde eğer ayrı yerleri varsa hepsine çakamam mı? Sinyal alamama sebebim başka bişey olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar,

    Konuyu biraz inceledim, yeniden hortlatıcam belki. Bulunduğumuz yerden taşınddık ve interneti biraz çağ dışı olan bir yerdeyiz. İnternete 2-3 kişi bağlanınca inanılmaz ağırlaşıp, ping yükselmeleri oluyor. Bende telekomcuları çağıedım, site girişine 8mb’it geldiğğini söylwdiler ve dolabı açınca internetin çekmwsinin bile mucize olduğunu söyledler, tesisat çok kötüymüş.

    Şimdi ben geçenlerde cat 5 kablo aldım, dışardan modeme çekmek için, normalde bize gelen hız 2.1 mb’ı geçmiyor. Ve ping yükselmeleri ve takılmalar çok oluyor. Kabloyu ve modemi dışarı çektim, deneme yaptım hız 3.40 a çıktı ama telekomcuların söylediği 8 mbit geldiği.

    Bu arada ev müstakil ve 2 katlı. Elektrik dolabıda bizim bahçede.

    Neyi yanlış yapmış olabilirim acaba ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar sorum olacaktı bilgili arkadaşlara. Netgalaksi dh forum bölümünde sağolsunlar yardımcı oldular ben burdan sorayıp emin olayım dedim.

    16 mps netgalaksi yalın internete başvurduk. Ttnet'ten ilk resimdeki gibi 7 numaralı reglete mavi-beyaz kablo çakıp gitmişler. Ardından bizim eve giden kabloyu buldum. 2. resimdeki gibi kırmız-beyaz. Ben ttnet'in çaktığı 7 numaradaki beyaz kabloyu bizim eve çıkan cat kablodaki beyaza, mavi kabloyu ise kırmızıya bağladım. Modemde ADSL ışığı yanmaya başladı ama internet yok. Modeme reset attım ve tüm bilgileri eksiksiz girdim.

    Ankastre kutusundaki yaptığım işlemler doğru mudur acaba?

    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım

    Elektrikçi Çağırmadan Ankastre Bağlantısı Nasıl Yapılır? Resimli Anlatım




  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.