Şimdi Ara

4 bijon düşmesi ??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dün konu açmıştım arabadan ses geliyor diye 1 gün boyunca öyle dolaştım. Sonra ki gün ustaya götürdüm ön sol lastikten 3 bijon arka sol lastikten 1 bijon düşmüş bunun olması mümkün mü ? Yeni yazliklarla takıldı işte 4-5 ay önce.

    Taktırdıgim lastikçiye gittim böyle olmamı imkansız filan dedi kafama takıldı bu olay

    Olay olmadan öncede bir tanıdık araba istedi vermedik kapısında iki araba var şehir dışına bizim arabayla gidecekmiş ben arabasiz kalacağım diye vermek istemedim. Bundan sonra oldu hemen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Lastikciler genelde havali tabancayla sıkıyor, degistirirken havalı tabanca mi kullandilar. Eğer öyleyse hayatta düşmez o bijonlar biz anahtari kirdigimizi bilirim acmaya çalışırken bijonu. Bir kisi anahtarin üstünde zipladigi halde acilmiyordu...

    Büyük ihtimal komsunuz gevsetmistir demek istemiyorum ama görünen o, ayni tekerde 3 bijonun düşmesi normal değil. 4-5 aylik lastiğin bijonu komsunuzdan sonraki olayda dusmesi? Tesadufe bak yaaav ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 2 Ağustos 2017; 9:6:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik söküp takarken bijonları bozabiliyorlar.belki yalama oldu düştü bilemeyiz.
  • 3 bijonu kesik bir tekerlek ile dolaşmak büyük risk.
  • iş tanıdığınızda bitiyor gibi duruyor. Evinin önünde 2 tane araba olduğu halde başkasından araba isteyebilen insan her şeyi yapar. 4 bijon'un aynı anda düştüğünü hiç görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K@sToR -- 2 Ağustos 2017; 11:41:21 >
  • Kapısında 2 araba olur, arabaları küçüktür senin araban büyüktür seninkini ister. Kendi arabasını da gelene kadar sana verir anlarım. Bunu da mı söylemedi, ne ara bu kadar yozlaştık.
  • Ya da çalınmış olan olabilir ihtiyacı olan vardır. Benim sibop kapaklarını bile çarpmışlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastileri taktırırken adam makineyle sıkmıştı.patlayınca zor söktüm.uzun yıllardır arabam var ,bijonun gevşediğini hiç görmedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çevrede güvenlik kamereası falan varsa baktırın.
  • Yanlışım olabilir ama benim bildiğim bijonlar araba ilerledikçe sıkışmaya yönelik tasarlanmıştır. Yani giderek iyice sıkışması gerekir. Kendiliğinden gevşemez.
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Benim de içime kurt düştü hocam kafam almıyor böyle birşey yapacak cesaretleri varmıdır bilmiyorum güvenlik kamerası filan da yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Almanyada yazlık kışlık lastik değişimi sonrası 15 km kadar yol yapıp yeniden bijon kontrolüne dönmeniz istenir. Bizim memelkette bunu isteyen lastikçi görmedim.



    Sizin durumunuzda bir bijon hadi iki bijon düşse neyse de daha fazlası şüphe uyandırıcı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bijonlar, aracın gidiş yönünde sıkılır. yani teker ileri döndüğü sürece bijonlar gevşemez, tam tersine sıkılır. dolayısıyla bijon gevşemesi normal şartlarda gerçekleşmez. anormal bir şart söz konusu ki, sizin adını anmaya çalıştığınız senaryo da bunlardan birisi gibi duruyor... başka nedenler de olabilir tabii ama ortada bir gerçek var ki, kendiliğinden ya da lastikçi hatasından kaynaklı değil, ama komşunuz, ama başaları, birilerince kasti yapılması gereken bir şey...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aya

    bijonlar, aracın gidiş yönünde sıkılır. yani teker ileri döndüğü sürece bijonlar gevşemez, tam tersine sıkılır. dolayısıyla bijon gevşemesi normal şartlarda gerçekleşmez. anormal bir şart söz konusu ki, sizin adını anmaya çalıştığınız senaryo da bunlardan birisi gibi duruyor... başka nedenler de olabilir tabii ama ortada bir gerçek var ki, kendiliğinden ya da lastikçi hatasından kaynaklı değil, ama komşunuz, ama başaları, birilerince kasti yapılması gereken bir şey...

    İlk 2-3 cümleyi aynı şekilde ben yazacaktım eline sağlık.

    Benim de aracımda neredeyse 2 hafta boyunca ara sıra helikopter sesi geliyordu 90-100 civarında. İlk başta cidden helikopter sandım sonra ses bir kesilip bir gelince teker bilyası dediler.

    Daha sonra anladık ki önceki bakımda sağ ön tekerin 1 bijonu tam sıkılmamış.
  • Dün müşterinin fiat paliosunun bijonları tutmuyordu bijonların yuvası olan porya değişimi için tamirciye gönderdim, geldi tekerleri yer değiştirmek için sökerken yeni takılan porya ve bijonlar gene yalama çıktı , porya ve fren diskini sabitleyen tek vida yoktu, buda gerekli yoksa bijonun bozulmasına yol açar, gene değişecek işçilik vermezsin onların hatası yolladım 2. defa değişti, dediki havalı tabancayla bijonları sıkmıştı, bu sebepten elde sıkmak daha iyi, ben bijonu elde + sıkarken müşteri bilinçsizce havalı tabanca yokmu onunla sık diyor, yalama olmasın diye elde sıkıyorum.
    45 TL porya, 20 tl 8 bijon 75 tl işçilik vermiş


    Bijon yolda giderken kendi kendini sıkmaz, bu sebepden gevşek bırakılmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 3 Ağustos 2017; 16:02:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yanlış anlama var sanırım. ya da biz anlatamadık. yeniden deneyelim; bijonlar elbette kendi kendine sıkılmaz. anlatılmak istenen, tekerlek ileri hareket ettiği sürece, bijonlar kendiliğinden gevşemez, çünkü sıkma yönü terstedir. sıkılmamış bir vida elbette kendi kendini sıkmaz, ama bijonlar evinizdeki titreşimli makinelerin vidaları gibi titredikçe de gevşeyip düşmez. çünkü tekerleğin ileri yönde hareketi santrifüj etkisi yaratarak açılma yönüne dönmelerine engel olur, bu da gevşeyip düşmelerine engeldir.

    aksi olsa zaten bijonları hiç sıkmazdık, yolda nasılsa sıkılacak diye ucundan tuttururduk ya da elimizle gittiği yere kadar çevirir bırakırdık, böylece bijon anahtarı denen nesneler de sadece sökmeye yarardı, takmak için hiç kullanmazdık kendilerini...


    bu sefer anlaışlmıştır umarım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 3 Ağustos 2017; 16:51:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.