Şimdi Ara

Hukuk Hakkında Sorularım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
3
Favori
786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, hukuk okuyanlar sadece avukat,hakim veya savcı mı olabiliyor ? Başka yerlerde çalışabilir mi ? Hakim ve Savcılık sadece torpile mi bağlı ? Ağzı laf yapmayan biri hukuk okumalı mı ? Avukatlık sınavı gelirse hukuk okuyanlar ne yapacak merak ediyorum.



  • Noter falan da olunabiliyor diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışma alanı geniş o yönden sıkıntı olmaz. Devlet kurumunda birçok mevkiden, özelde şirket danışmanlığı insan kaynaklarına kadar mevki edinebilirsin yeterince donanımlı isen.

    Hâkim savcılık geçmişte de torpile bağlıydı fakat hiç bu dönem kadar alenen torpile bağlandığı olmamıştır herhalde. Hâkim savcılık için çalışıp yüksek not alınıp olunur diyen çıkmasın çok fena üzerim. Yok öyle bir dünya.

    Ağzı laf yapmak, yalancılık gibi şeyler avukatlığa malediliyor fakat girilecek davalar amerikan mahkemesinde olmuyor. Öyle amerikan dizilerindeki avukatlar gibi çıkıp yalanla karışık nutuk atmayı düşünmemelisiniz. Hakimi mi kandırmaya çalışcanız ağzınız laf yaparak anlamıyorum.

    Ağzın laf yapmaktan ziyade diksiyonunun düzgün olması ve mantıklı konuşabiliyor olman, derdini ve müvekkilin derdini iyice anlatma kapasitenin olması yeterli olur. Yani hebele hübele diye konuşmuyorsan sıkıntı olmaz.

    Avukatlık sınavı eğer amacına uygun olarak yapılırsa abuk subuk kişiler avukat olmaz ve hukuk mecrası daha iyi bir yere gelebilir. Ama ben bu malum hükümetin böyle bir amacının olduğunu sanmıyorum. Buna da mülakat ekleyip kendinden olmayanı hakim savcı yapmadıkları gibi avukat da yapmazlar, böylece hukuk alanını iyice ele geçirirler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • avukat hakim savcı noter. bunlar hukuk okuyanların olabilceği meslekler. bir de artı olark bir iibf linin girdiği bütün sınavlara hukuk mezunu da girebilir. örnek merkez bankası, sayıştay, kaymakamlık, idari hakimlik, spk, bddk gibi üst kurullar, bakanlıkların açtığı avukatlık veya uzman yardımcılığı pozisyonlar, vergi müfettişliği, guy vs. vs. yani kısaca iibf+hakimlik savcılık avukatlık diyebilirz.

    aqzı laf yapmak konusunda üstteki arkadaşa katılıyorum. ben de buna tavım millet sanıyo ki duruşmada ''sayın yargıç ve jüri üyeleri '' falan diye başlayıp böyle müvekkilini ipten atacak havalı konuşalar yapacak milleti gaza getirecek vs. burda bi hakime yargıç de mesela gıçını keserler adamın. neyse ağzı laf yapma konusu belki müşteri çekmede falan işe yarayabilir ya da çevre yapmada. onun dışında saçma geliyor bana bu. ha iki lafı bir araya getiremiyosan topluluk önünde de başarılı bir avukat olmayı bekleme mesela, sadece hukukta değil her meslekte.

    ek oalrak evet hakimlikte vs torpil yaygındır. son birka yıldır da torpilin allahı yapıılıyor. araştırabilrsin. akp il teşkiletı ilçe teşkilatı üyelerinin hakim yapılması vs. vs. kişisel tavsiyem bir yerlerde dayın amcan yoksa, ya da ilk seneden itibaren bir akp teşkilatına katılıp aktif faaliyet göstermeyi planlamıyorsan hakimlik ve savcılığı unut.hatta devlette yukarıda saydığım kıyak işlerin çoğunu da unut. hayallerine, umutlarına yazık olmasın, avukatlıkla devam et ona göre çalış.

    kolay gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyzır02561 -- 31 Temmuz 2017; 18:17:37 >




  • pardon iki kere atmış mesajı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyzır02561 -- 31 Temmuz 2017; 18:37:17 >
  • Anlaşılan avukatlık hariç her şey "referans" ile oluyor yakında avukatlık sınavı gelirse aynı şey olur herhalde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.
    Şu dünyada yapılabilecek en kötü şey herhangi bir mesleğe yeni başlayacak bir insanın şevkini kırmaktır. Öncelikle şunu unutmamanı tavsiye ederim; herkes kendi hayatını yaşar. Herkesin kendi düşünce yapısı, kendi bakış açısı, kendi yaşanmışlıkları vardır hayatında. Bir mesleğin sadece ve sadece olumsuzluğunu yansıtan bir insan varsa; o asıl yapmak istediği mesleği yapmıyordur. Ya da arka planda mutlu olmasına rağmen en çok sevdiği şeylerden biri de dert yanmaktır...
    Öncelikle, tercih dönemi sanıyorum ki geçti. Buradan tercihini oluşturduğunu ve hukuk okuyacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun, ben son sınıfa geçtim bu sene. Hukuk bir kamu mesleğidir. Ülkenin şu anki durumuna, geçmiş durumuna, muhtemel gelecek durumuna bakarak bir düşünce oluşturmamanı tavsiye ederim. Görüşünü ve vizyonunu geliştir, sadece bir etiketi almaya odaklanma. Ülkedeki en büyük sorun kendini geliştirmeme. Birçok fakültede durum aynı...
    Temelde avukatlık, akademisyenlik, hakim-savcılıktan bahsedilebilir. Bunlar dışında pek çok yerde çalışabilirsin. Avukatlık dediğin zaman zaten aslında her şeyi de içine katmış oluyorsun.
    Hakim ve savcılık, hadi sadece demeyelim kesin konuşmayalım, evet torpile bağlı.
    Ağzı laf yapmayan biri isen, hiç merak etme. Konuşa konuşa her şey olur. Ayrıca dilekçe usulü olduğumuz için, pek de dişli olmanı gerektiricek bir durum olmayacak (avukatlık için).
    Adil olacak ve sorular çalındı haberleri yapılmayacaksa, umarım avukatlık sınavı gelir. Umarım. Emin ol sen de sistemin içine girdiğinde bunu isteyeceksin.
    Velhasıl; hoşgeldin şimdiden. Bölümümüz çok güzel. İnsanlara yardım etmek çok güzel. Yaptığın işi seversen her şey çok güzel olur zaten. Önyargılarını bir kenara, kendini de akışa bırak :) Araştırma geliştirme odaklı ol, dünyayı takip et, dilini geliştir, derslerine çalış... Sen istekli ol, gayret et; önünde açılmadık kapı kalmaz.
    Saygılar.




  • "sayın yargıç soruyorum size: eğer sanık koltuğunda oturan sizin bir yakınınız olsaydı ne yapardınız?"
    sanığın beraatine...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • hedwigstark kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim ama tercih yapmadım seneye sınava gireceğim. Anladığım kadarıyla hukuk okuyanlar İİBF bölümlerinin çalışabileceği yerde de çalışabiliyor yani hukuk okumak daha mantıklıdır diyebilir miyiz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hoggabaz H kullanıcısına yanıt
    Sağolun cevap için , yazdıklarınızı okurken dikkatimi çekti "donanımlı" dan kastınız nedir ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tio Salamanca kullanıcısına yanıt
    Yabancı dil hatta diller iyi derecede öğrenmek olabilir. Eğitim sürecinde sağlam sertifika programlarına katılmak olabilir. Deli gibi konferans kovalamak olabilir. Alanının kısmen dışında bölümler hakkında bilgi sahibi olmaya çalışmak, mümkünse bazı derslerine girmek olabilir(işletme, siyaset, kamu yönetimi, tarih, psikoloji gibi). Sosyal çevreyi, bağlantılarını geniş tutmaya çalışmak olabilir ileriye yönelik. Bunlar hep artı olarak döner diye düşünüyorum. En azından ben bu sene hukuka başladığımda 4 seneyi kabaca böyle geçiririm diye umuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tio Salamanca kullanıcısına yanıt
    Hukuk ile iibf kıyaslanabilir benzerlikler içermiyor diye düşünüyorum (ben de son sınıf öğrencisiyim). Eğer aynı içerikteki yerlerde çalışmayı düşünüyorsanız hukuk okumakla kendinizi yormayın, hukukun içinde bambaşka bir dünya var çünkü. Hukuk daha idealist bir yaklaşım ister.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eceaydin -- 1 Ağustos 2017; 1:42:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eceaydin kullanıcısına yanıt
    Hakim veya savcı olmak istiyorum tabii biliyorsunuz çok zor bu yüzden hakim veya savcı olamazsam başka kapılar açılır mı diye merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncel
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.