Şimdi Ara

Eğitimli atatürkçü arkadaşlar kendinizi kurtarmaya bakın (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
3
Favori
4.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
57 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • iyi hos kalalim ve savasalim da olum bu " ulkeyi bunlara yedirmeyiz" vs. diyen adamlari merak ediyorum ne yapiyorlar eldivenlerini takip rutbeli ozel harekatci gibi klavye uzerinden comar avina mi cikiyolar yoksa gercekten ulkeye yararlari dokunacak islere mi imza atiyolar ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herşey birgün güzel olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaklaşık on yıl yurt dışı işlerde çalıştım. Malta da çalışma iznim var. Hala on yıl geçerli Amerikan vizemin dört yıl süresi var. Kanada, Avustralya, Yeni Zellanda, iş garantili oturma ve çalışma izni verecekti, gitmedim. Gitmiyorum. Burası bizim ülkemiz. Zor gününde burada olmak zorundayız. İsviçrede okurken, İzmir işgal edilince kaçak yollardan Türkiyeye dönüp İzmir'in dağlarında efelerle birlikte savaşan Şükrü Saraçoğlu ve ismini tek tek sayamayacağım daha niceleri gibi insanlar olmasa, bugün burada olamazdık. Bu bir vasıf meselesi değil, adanmışlık meselesidir. Vatan, tekrar tekrar hak edilmesi gereken, asla ret edemeyeceğimiz acı bir mirastır. Tüketip keyfini çıkaracağımız bir miras değil.
  • artık ne Türklük, ne istiklal, ne cumhuriyet kalmadığı için, bu kavramların ulu önderin ve bizlerin bildiği anlamlarının dışında anlamlara sahip olduğu için. Türklük kavramının yeni tanımında ümmetçilik, bağımsızlığın din özgürlüğü, cumhuriyetin de yerini 95 sene öncesindeki gibi tek adam rejimine bıraktığı için artık herhangi bir kıymetli hazine de kalmadığından artık sıkıntı yok. arkadaşın tavsiyesi gayet mantıklı.

    Atatürkçülükle sözde olmakla özde yaşamakla alakası yok bunun. 94 yıl önce muasır medeniyetlere ulaşma seviyesine ulaşmayı kendisine hedef koyan bir ülke ilk önce kalkıp demokrasiyi getireceğine, ülkeyi getireceği yeni rejime alıştırmak ve olası potansiyel tehditleri baştan yok etmeyi hedefin 1. adımı olarak almalıydı.

    Bütün Atatürkçüler Rus devrimini kendisine referans alır. Bu devrim Lenin'in büyülü sözcükleri veya Çaykovski'nin sihirli notalarıyla olmadı. Kızılların Çar yanlısı muhaliflerini temizlemesiyle oldu. ve bunu ne zaman yaptı? Tamda 1917'de sınır komşusu ve düşmanı Osmanlı'nın tek kurşun atmadan 75 bin askerini soğuktan kaybetmişken ve asırlardan beri hayalini kurduğu 'sıcak denizlere inme politikasına' bu kadar yaklaşmışken. Savaştan çekildi içine kapandı Çarı ve çarizm yanlılarını bertaraf etti ve o meşhur Sosyalist devrim gerçekleşti.

    Biz 28 ekim 1923 yılında Osmanlı'dan kalan, asırlardan beri dine dayalı monarşi ile yönetilen, dinin örf adet kuralları ile iç içe geçtiği, çarpık yaşam tarzına sahip, önce Allah sonra padişahtan başka büyük bilmeyen, bir ülke iken 29 Ekim'de birden 180 derece tersine dönmüş bir ülke olduk.

    Ülke buna hazırmıydı? hayır, toplumda ise büyük bir kesim buna bırakın kabul etmeyi, itaat etmeye bile razı gelmedi, bu düzeni eskisine çevirmek için çalıştılar ve şu an onların torunları, mirasçıları bunu başardı.

    Kısacası 94 yıllık Türk devrimi 1299'dan beri bu halkın yaşamış olduğu düzen içerisinde özellikle son 15 yılda eriye eriye bitiyor.

    üzülüyormuyum? şu an için hayır çünkü yapılması gerekenleri zamanında çok söyledik, çok yazdık, çok çizdik olmaz öyle şey dediler. şimdi olan biten beni şaşırtmadığı için üzmüyorda.

    Kaçmak? , bu ülke muasır medeniyetler seviyesine çıkamıyorsa ben muasır medeniyetlerden birisinde bir yaşam kurabilirim. Buna kaçmak denmez, zira ortada mücadele edilecek bir durum var evet ama mücadele edecek yoldaş yok.

    mesela bana göre de en büyük sözde Atatürkçüler de bunlar mücadele gücü yok, azmi yok, yüreği yok, planlaması yok, örgütü yok, propagandası yok, toplumda tavanı yok, hiç bir şeyi yok.

    Zaten olmadığı içinde bunlar bağıra bağıra gözümüzün önünde iken karşı devrimi gerçekleştirip başarılı oldu.




  • Atatürkçülerin ön plana çıkmış kişileri ilim,bilim,sanat gibi şeylerle uğraşmak yerine başörtüsü ile uğraşmasalardı toplumsal uzlaşıyı yakalamış ve şuan daha güzel bir ülke olmuş olabilirdik. Ne yazık ki dincilerin içindeki yobazlar olduğu gibi Atatürkçülerin içinde de yobazlar var. Ve her zaman bu azınlıklar ön planda oluyorlar.
  • Ulkenin yasanacak hali kaldiysa yasayalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen verince ülke uçacak ama diyorsun !



    Demokratik seçimlerde sandığa bekliyoruz.



    10 ' uncu yenilgiye de hazır olun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkenin geri kalamsının yagane sebebi cahil çomarlardır.Bu cahil çomarlar kağıt versen demokrasi bile yazacak yetenekte değildir ama demokrasi diye dinle uyutulur.Bu adamların parti seçmesi okuma yazma bilmeyen adamların kitap seçmesi kadar sağlıklıdır.Ne zaman ki oy etkisi eğitim seviyesine bağlanır o zaman belki bir ışık doğar.
  • Arkadaşlar etrafımızda bilinç oluşturalım, 1 kişi 1 kişidir,Ataturkcu orta sınıfı kaziklamaya ant içmiş malum kesime para kazandirmamak için tatillerimizi eğer pasaportunuz varsa Yunan adalarında geçirelim,hem daha ucuz hem doğa ve denizleri temiz,hem barzo tipler etrafımızda bulunmaz.pasaport çıkarmak malum kesime sıcak para kazandırıcagi için önermiyorum.ayrica sicak para akışını sağlayan şans oyunlarini da oynamayı bırakmayı etrafımdakilere tembihliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam
  • Atatürkçü olmayanlar eğitimli olamıyor mu? Ben de atatürkçü feğilim ama eğitimliyim ve ülkemizi bu hale getirenleri sevmiyorum!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • veni60 kullanıcısına yanıt
  • Ben niye gidecem bu ülkeden ? akpliler gitsin hazır ülkeye konup vatan kendilerinin gibi dolanıyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.