Şimdi Ara

İnsanı Önemli Yapan Nedir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: - Black Widow -

    Önem bireylerin kişisel, kültürel ve kozmolojik kriterleri doğrultusunda değerler, kaygılar ve ilgiler ortaya çıkarması olarak tanımlanabilir.



    İnsanlar açık eylemler; çekince ve korkular yüzünden açık eylemler şeklinde olmasada, gerçekleşen olayların niteliğine bağlı olarak şekillenen ve neşe, hüzün, öfke gibi değişik tarzlarda ortaya çıkan gizli duygudurumlar, düşünceler veyahut kapı arkasında yapılan tartışmalar yoluyla verdikleri önemi meydana getirirler. Diğer bir deyişle, önem veren birisi bir şeye verdiği önemin cisimleşmesini sağlayacak bir aksiyonda bulunmadan duramaz. Açık veya kapalı muhakkak bir tepki gösterir. Ailenizin yaşamına birilerinin kastettiğini düşünün. Daha orjinal ve değişik bir örnek olarak Bizans imparatoru VIII. Mihail Palailogos Ortodoks Kilisesi'ni Roma Kilisesi ile birleştirmeye çabalarken korkudan sesini çıkarmayıp sadece süreci izleyen bağnaz bir Ortodoks rahibinin zihninden geçenleri, hissettiklerini bir hayal edin.



    Önemin varoluşsal koşulu budur. Ortada önemi meydana getirebilecek özne yoksa önem diye bir şey de yoktur. Önemi yaratan bizleriz. Esasında modern bilimden çıkarılabileceği üzere bütününde önemi de kapsayan "anlam" tamamen yok gibi görünüyor.

    Teşekkür ederim. Henüz çok genç olduğumdan dolayı, anlatımda zayıflıklar olursa; Kusura bakmayın, özellike
    quote:

    Ortada önemi meydana getirebilecek özne yoksa önem diye bir şey de yoktur.
    kısmı kafamı karıştırıyor.
    Bu "Önem verilen" kelimesini ben yıldız olarak tanımlamayı seviyorum. Hayatımı mürekkep bir gece olarak görüyorum ve bunun sonucuyla; zihinsel olarak kaybolmuş vaziyetteyim. Geceye önümü aydınlatacak yıldızlar koymayı düşünüyorum ama hepsi çok yapay duruyorlar, çünkü onları oraya koyan kişi benim. Ortodoksluğun evrenle kıyaslayınca önem arz ediyor olması benim ona verdiğim önemden dolayı. Aynı şey yıldızlar içinde geçerli. Bunlar bir başkası için, bu yıldızın etrafındakiler için veyahut yıldızın kendisi için bir anlam ifade etmeyebilir bu. Paradoks gibi.Sanki kendini kandırmak zorundasın gibi. Böyle şeyleri düşünecek bir bilince sahip olacak kadar üstün bir ırk değiliz gibi geliyor. Nihilist düşüncelere kaymak istemiyorum
    Düşüncelerim o kadar dağınık ki paragrafa saçılıyorlar, net bir ana fikir olarak toplayamıyorum bile. Defalarca yazıp yazıp sildim




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mutatio

    Neo Mammalian Cortex

    Derinlemesine araştırabileceğim bir kaynak var mı? Çok ilgimi çekti

    edit:



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gömlekli Adam -- 31 Temmuz 2017; 22:33:6 >
  • Bence insanı en önemli kılan düşünebilmesi ve bildiklerini diğer kuşaklara aktarabilmesidir. Bunun dışında birlikte hareket edebilmesini de sayabiliriz. Homo Sapiens' in Neandertal ve diğer türleri yok etmesi buna örnektir. Bunların hepsini topladığımızda bilim ve teknolojide günümüz seviyesine gelinmiştir. Bunun faydası veya zararları tartışılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starim07

    Bence insanı en önemli kılan düşünebilmesi ve bildiklerini diğer kuşaklara aktarabilmesidir. Bunun dışında birlikte hareket edebilmesini de sayabiliriz. Homo Sapiens' in Neandertal ve diğer türleri yok etmesi buna örnektir. Bunların hepsini topladığımızda bilim ve teknolojide günümüz seviyesine gelinmiştir. Bunun faydası veya zararları tartışılır.

    Çok spesifik ve sürü psikolojisi
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.