Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (121. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20.310
Cevap
379
Favori
1.518.829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    blunt kullanıcısına yanıt
    Bahsetmediğim diğer eski araçlarımda Seat ve Skoda idi. Demek sorunlu denilen tüm arabaları kullanmışım :-)

    Seat ile ilgili de hiçbir sorun yaşamadım.
    Son 4 yıldır Skoda kullandım. Bunların 2 yılı mekanik şanzıman 2 yılı da otomatik şanzıman.
    Mekanik şanzımanlı araçta, 3000 km'de baskı balata sorunu yaşadım. Servis faturası oldukça yüksekti ancak garanti kapsamında değişti.
    Şimdi buna kronik sorun demek yanlış olur.
    Aldığım Skoda'dan binlerce/yüzbinlerce adet üretilmiş, o kadar teste tabi tutulmuş ve o kadar revize edilmiş ancak yinede müşteriye teslim edildikten sorunlar çıkabiliyor.
    Bir soruna kronik dememiz için aynı marka aynı modelde aynı sorunun sürekli meydana gelmesidir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blunt

    Aracın ciddi kullanıcılarından yorum rica ediyorum. Klasikleşmiş "Fransız arabaları problemli abi" konusu var ve bugün sorduğumuz sektörden birkaç kişi de "Citroen alınmaz" gibi laflar ediyor. Kullanıcılar bu konuda ne düşünüyor? (Link de paylaşabilirsiniz). Aracı almak istiyoruz ama bilen bilmeyen her kafadan ses çıkıyor.
    Hocam 1992 yılından beridir sektörü yakından takip eden bu yönde tabiri caizse küçük bir servet harcayan birisi olarak eğer milletin lafına bakarsanız hiç bir şey alamaz yada gidip sorunlu bir araç alırsınız.

    1999 da önceki aracımızı aldığımızdan beridir Citroen servisine gider gelirim. Aracın bakımı için yada ziyarete. Bakımları bizzat kendim başında bulunarak ve ne işlem yapıldığını izleyerek merak ettiğim konuları sorarak yaptırırım. 2000 yılından beridir de aynı firma Citroen servisi ile mevcut aracımın servis hizmetini aynı alanda verdiği için servis içerisinde bekleyen araçları da sorardım. Bu neden burda. Bunun neyi var. Bu ne arızası verdi gibi gibi. Birçok kazalı aracı yakından inceledim. (fransızlar dayanıksızdır. Yada teneke gibi araç yapıyorlar almanlar gibi sağlam değiller diyenlere inat heryerine bakardım araçların. diğer bütün markalarla aynı hasar durumu oluyor. Ne eksik ne fazla) Eski C2 C3 reklamlarda robota dönüşen kasa C4 lerde evet elektronik arızası oluyordu. Daha çok şu şekilde arıza lambası yakıyor. Müdahale edip çözüyorlar. Yolda belde bırakacak yada sorun oluşturan şeyler değil ama benim gibi titiz birisiyseniz canınızı sıkacak konular. Daha sonra C2 yenilendi. Yeni C1 geldi. C3 yenilendi. Bu saydığım sorunlar yeni modellerle ortadan kalktı yada yok denecek kadar azaldı. Sonra yeni c5 geldi. Yeni C5 2008 de geldiğinde çok hoşuma gitti. Test ettim beğendim. Araç alma düşüncesi filizlenmeye başlamıştı. Biraz takip ettim. 2009 yılında 3 kere daha test ettim. Gidip Golf A3 Superb Megan Hatcbac falan inceledim. Hiç birisi C5 kadar beni etkilemedi. Riske grip beğendiğim için aldım. Bugün C5 im 184.000 KM de ve bakım ve sonuçta kullanım ömrü sebebi ile değiştirdiğim parça yada masraflar dışında bir kere bile benim suratımı asmadı. Moralimi bozmadı. Yolda bırakmadı.

    Haa şuda var. Sonuçta bunlar kul yapısı. Allah yapısı değil. Her marka yada modelde sorun arıza çıkabilir. Olumsuz durumla karşılaşılabilir. Önemli olan markanın buna çözme amaçlı gösterdiği yaklaşım. O konuda da başıma ciddi bir şey gelmese de serviste şahit olduğum kadar ile Citroen in olumsuz görüş bildireceğim bir şeyine şahit olmadım.

    Milletin lafına bakarsanız bana da söylendiği gibi "Abi o kadar para ona vereceğine git yeni Passat çıkmış. Onu al. Hem havası var. Hem kolay satarsın!" diyenler var çevremde. Sizde de vardır. Ama benim bir çok tandığım VW grubu araçlarda sorun yaşadı. Hatta sorunu çözemedikleri için aracını satan var. Bir arkadaşımın dayısının 2015 yada 2016 modeldi. Passatı sıfır almasına rağmen sol arka kapı camı kendi kendisine iniyordu. Yani açılıyordu. Serviste araç kaç gün kaldı. Cam motorunu değiştirdiler. Onu yaptılar bunu yaptılar düzeltemediler. Ha buda VW grubunu kötülemek için söylediğim birşey değil. Milletin gözünde prestijli marka olduğu için onda da bu sorunlar çıkıyor diye söylediğim birşey. Bu sorun elbette olabilir. Can da sıkar. Ama burada önemli olan markanın sorunu bir şekilde çözmesi. 2 seneye yakın aralıklarla bu sorun oldu. Adam artık lanet olsun dedi aracı sattı. Alan napmıştır bilmiyorum. Ayrıca VW SEAT SKODA ve AUDİ de ki patlayan çatlayan DSG olayı artık markanın bile önüne geçti. O konuya girmiyorum bile.

    Ben 1 yıldır Skoda Superb ile ilgili incelemelerde bulunuyordum. Malzeme kalitesi konforu genişliği her şeyi beni tam anlamıyla tatmin ediyordu. Tek kafamı kurcalayan DSG şanzımanı idi. Buna rağmen ek garanti ve dikkatli bir kullanıcı olmama güvenerek ve genelde arızayı ilk 50.000 km yada 2 yılda açtığı için garantiden ücretsiz değişim sağlandığından (bunu bana satış temsilcisi ile servis söyledi bizzat) Yapıyor ama ilk zaman yaptığı için ücretsiz değiştiriyoruz! YAPMASIN..! Yapmayanını yapın, yada alın. Yok! Yapıyor! Bunlar böyle...
    Neyse ek garanti ile birlikte almayı düşünerek eşimi ve oğlumu da alarak aracı son karar aşaması için teste gittim. Giderken de C5A yeni çıktı. Heryerde reklamı dönüyor. Testlerine baktım falan. Denemedim demeyeyim. Onu da test edeyim dedim. C5A ya da haksızlık olmasın Superb i test ettikten sonra C5A vasat kalır. Önce C5A yı test edeyim sonra Superb i test edeyim dedim.
    C5A yı test ettim. Çok konforlu ve yumuşak bir sürüşü var. Kasis tümsek yol çivisi hemzemin geçit(tramvay hattı rayları) her türlü zeminden geçtim. Yonca kavşak içerisine oldukça hızlı girdim yatma yada güvensizlik yapmadı. İyiymiş dedim. İndim. Superb e bindim. Sürüşteki yumuşaklık yok. Ses görece daha fazla alıyor. Hem yol hem motor sesi. Koltuklar sandalye gibi geldi diğer yumuşacık koltuklardan sonra. Aradığımı bulamadım. Kafam karıştı. Bulduğum bütün yerli yabancı testleri izlemeye başladım her ikisi ile de ilgili. 1 hafta sonr bir başka arkadaşıma göstermek için gene citroene gittik. Oda araç bakıyordu. Bu defa o kullandı ben arka koltuğu denedim. Sessiz konforlu ferah. Gene beğendim. Ne yapayım ne yapayım derken ortada araç da yok. Bir iki bayiyi arayıp araç sordum. Bir tanesi bir tane iptal araç var. Havuzda dedi. Kapat dedim. Kapora mı gönderdim.

    Şimdi sabırsızlıkla aracımı alacağım günü bekliyorum.

    Milletin lafına bakarak araç almayın.

    Kendi beklentileriniz. İhtiyaçlarınız ve kişiliğiniz için araç alın. Benim için otomobiller hep bir tutku olmuştur. Aile bireyi gibidir. Duygusal bağ kurarım. Arabamın sorunu varsa evde birisi hasta gibi kafama takılır. Çözülene kadar kafamı kurcalar beni mutsuz eder. 10 yıl ortalama kullanım için araç alırım. Aracı alırken 2. el değeri kriterlerim arasında sonlara doğrudur. Beni mutlu ediyor mu yada edecek mi ona bakarım. Güvenlik konfor ve kullanım maliyetleri ilk 3 sırayı alır. Yeni bir aracın yeni olmasını beklerim. Tasarım açısından ve piyasada. 3008 sıralamama bile girmedi o yüzden. Belki 2021 yada 2022 de alacak olsaydım muhtemelen yeni 2008 gibi daha agresif olacak olan 3008 i de düşünürdüm. Ama gene benim genel beğenilerime göre bir suv için sportif-agresiflik yerine cüsseli sert bir görünüm daha cezbedici.

    Uzun bir yazı oldu, belki hikaye kıvamına döndü biraz. Herkesten bu sebeple özür dilerim. Umarım size biraz ışık tutabilir.

    Mutlu olacağınız bir karar vermeniz dileğiyle...
    Saygılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 9 Aralık 2019; 14:17:44 >




  • Benim aracı aldıktan sonraki yaptığım toplam yol yakıt tüketim değerleri

    Yaklaşık 600 km uzun yolda yapıldı. Gerisi şehir içi trafikte

    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR
    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Mustafatomen M kullanıcısına yanıt
    Bu araçla uzun yol yapılıyorsa inanılmaz az yakıyor.
    Benim eski kuga dizel de, kasa kasa uzun yolda indirebildiğim en iyi değer 5.8 di.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    Bu fiyata ne dahil? Fatura bedeli dışında ek başka şeyler var mı?

    Neden soruyorum onu da söyliyim.

    160K araca %60 ötv eklediğinizde toplam tutarı 256 k yapıyor. Ancak ÖTV muafiyet sınırı 247 k

    Kısaca sanki sizden fazla para alıyorlar. Ya da araç faturası dışında ek birşler var. Örn yan basamak, cam filmi vs.
    telefonla konuştum bayi ile. ek hiç bir şey söylemediler yazdıklarım dışında. yeni fiyat alan arkadaşlar varsa veya araç alanlar, fiyatlarını yazarlarsa sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kinadangelencerez

    Tesekkur ederim.

    Sanirim 4.6 zorunlu, 4.8i hic denemedim.
    Root islemi cok basitti.Google da arattim odin programi ve 1 adet rar dosyasi indirdim.Talimatlar zaten kolaydi 5 dakikada hallettim.
    Her telefon için böyle değil maalesef
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle. Bu değerler için öyle ekstra bir çaba da göstermedim. Yakıt tüketim tutumluluk potansiyeli çok yüksek bir motor. Tabii sürüş tarzı çok etkiliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    Bende bundan kullanıyorum çok kullanışlı tavsiye ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur20629208

    telefonla konuştum bayi ile. ek hiç bir şey söylemediler yazdıklarım dışında. yeni fiyat alan arkadaşlar varsa veya araç alanlar, fiyatlarını yazarlarsa sevinirim.

    Alıntıları Göster
    Bayiye şunu sorabilirsiniz.

    Bu rakam üzerinden %60 eklendiğinde 257k oluyor ve limit üstü kalıyor. Siz faturayı bana ne kadar keseceksiniz? Bence buna zor cevap verirler.
    Eğer yeni sipariş verilip ocak ta tr ye girecek araçlar için sipariş alıyorlar ise engelli limiti 300k ya artacağından bu fiyatı vermiş te olabilirler.
    Normal şartlarda engelli indirimi ile bir araç 160 bine satılamaması gerek.




  • ugur20629208 U kullanıcısına yanıt
    155’den fazla vermeyin ama 2020 model olacaksa bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi texasboy77 -- 9 Aralık 2019; 12:35:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu arada bundan 1-2 yıl önce "Sana citroen verelim" deseler sadece gülerdim. Şu anda ön yargıların, araştırmadan kulak dolgunluğu ile fikre kapılmanın ne kadar saçma olduğunu yaşarak görüyorum. Birçok araç sahibi oldum. Hiç birisi premium dediğimiz sınıfta değildi ancak kendi sınıflarında hatırı sayılır araçlardı. Hepsinin kendine has özellikleri vardı. Kimi spordu, kimi az yakıyordu, kimi sadece araçtı masrafsızdı. C5A için net söyleyebileceğim; hepsinin içerisinde açık ara en konforlusu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: texasboy77

    155’den fazla vermeyin ama 2020 model olacaksa bilmiyorum.
    hangi bayide var bu fiyat hoca, aradığım bayiler hep yüksekten uçuyor. araç 2019 model aralık sonu teslim ederiz dediler.
  • ugur20629208 U kullanıcısına yanıt
    Eğer 2019 da teslim ise 160K fatura kesmelerine imkan ihtimal yok. 247k limitinin içerisinde kalması için maksimum 155 kesebilirler. Daha fazlası olamaz. Keserlerse zaten vergi dairesi kabul etmez. Araç satış fiyatı 247 k nın (küsüratlarla 248 sanırım) altında olmak zorunda ÖTV muaf alabilmek için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    Eğer 2019 da teslim ise 160K fatura kesmelerine imkan ihtimal yok. 247k limitinin içerisinde kalması için maksimum 155 kesebilirler. Daha fazlası olamaz. Keserlerse zaten vergi dairesi kabul etmez. Araç satış fiyatı 247 k nın (küsüratlarla 248 sanırım) altında olmak zorunda ÖTV muaf alabilmek için.
    Tam olarak 247.400-TL !
  • Ayak paspas olarak aşağıdaki linkte yer alan Rizline aldım. Ön paspaslar iyi ancak arka paspas ölçüsü beni tatmin etmedi ve ayrıca önce doğru 3D özelliği yok. Yani silkelemek için dışarı çıkartılırken içerisindeki toz, taş vs. yine arasın içerisine dökülür gibi.
    Özellikle sol taraf hep havada kalıyor. Belki kesip biçsem yerine oturur ama denemedim henüz. Konu ile ilgili Rizline'a mail de attım. Sorunun görselini istediler gönderdim sonrasında cevap gelmedi. Aramızda başka Rizline kullanan var mı? Varsa sürücü koltuğunun arkasında paspas tam yerine oturuyor mu?

    https://www.eliftuning.com/rizline-citroen-c5-aircross-2019-sonrasi-3d-havuzlu-paspas_84751.html


    YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMARYENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR




  • byrmcr B kullanıcısına yanıt
    Bende aynısından kullanıyorum ve dediğiniz gibi arka taraf güzel oturmuyor, havuz olayida pek başarılı değil idare edecek düzeyde diyelim. Harici plastiği ince ve yumuşak herhangi bir kokusu yok bu yönleriyle iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • byrmcr B kullanıcısına yanıt
    Linkteki ürün görseliyle hiç alakası yok arka paspasların.
  • ugur20629208 U kullanıcısına yanıt
    Ankara Otosay’a sordunuz mu?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • verso5 V kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba arabanızda, farlarınızda hayırlı olsun. Peki ön sis farları için led sordunuz mu servise? Belki O da ellerinde vardır veya talep üzerine getirebilirler.
  • Araca klipsleriyle birlikte tam uyum sağlayan 3d paspas var mı? Varsa linkini atabilirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.