Şimdi Ara

YENİ CITROËN C5 AIRCROSS ANA KONU(2022 FACELİFT KASA) - TÜM GÜNCEL PAYLAŞIMLAR/YORUMAR (106. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
20.326
Cevap
379
Favori
1.521.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Devamı yorumlar... Ve bir kaç farkli bilgi...

    "Simülasyon oluşturularak test edilmiş motorlar ile gerçek yol şartlarında kullanım arasında dağlar kadar fark vardır hocam. O yüzden yeni bir araç yada motor geliştirilirken 250.000-300.000 km ler test araclari ile kanada yada norveç ten dubai nin çöllerine kadar farklı koşullar altinda test edilirler.

    Bizim aldığımız motorlar evet çalışma kontrolünden gecirilmekle birlikte bu yük altında değil boşta çalışma şeklinde yapılmaktadır. Ve çok kısa sürelerde test edilmektedir. Elbette şahin lerin uretim teknolojilerinin çok üstünde bir teknoloji ile üretim yapılmaktadır ama hala maddenin doğasına aykırı birşey var. Parçaların çalışması aşınması ve uyumu ancak yük altında ve gerçek şartlarda doğru şekilde gerçekleşir. Bunun simülasyonu yoktur.

    ###
    Tek bir konuyu atlamışım. Şehir içinden kastınız, bir kaç tanıdığım yada emeklilerin yaptığı gibi. Evinizle is yerinizin arasi 2 km. Yada Hafta da 1 yada 2 gün evinizden 500 metre - 800 metre arası mesafedeki pazar yada markete gidiyor. Arabanın motoru ve motor yağı daha ısınmadan aracı stop ediyor. Sonrada tekrar çalıştırıp eve dönüyorsanız bunu sakin yapmayın. Bu tarz bir kullanım normal bir aracın bile motorunu aşırı yorar ve yıpratır ki. Hele ki rodajdaki bir araca çok daha fazla zarar verir.

    Ama istanbul gibi bir sehirde 1-2 saatlik mesafelere 30-40 km uzaklıklara gitmek önemli değil. Motor yağının motorun soğutma suyunun ideal sıcaklığa gelmesi ve uygun sicaklikta motorun çalışması önemli.

    Sonradan aklima geldi. Belirtmek istedim.

    Istediği kadar üretim teknolojileri gelişsin. Malzeme kalitesi artsın. Mikron düzeyinde toleranslara sahip olan motor iç aksamında alışma ve ilk aşınmanın düzgün ve sağlıklı bir şekilde olması ve bu dönemde parçaların alışması sırasında makul bir baskı altında çalışarak bu işlemin gerçekleşmesi büyük önem arzediyor.


    ###
    Bütün araçlarda motordaki en büyük yıpranma ilk çalıştırma anındaki soğuk sürtünmeden kaynaklanır. Örnek benim babam. Haftada 1 defa semt pazarına gitmek için biner arabaya. O da bizim eve heralde 800 metre yada 1 km. Bir defa da alışverişe markete gitmek için. O da yaklaşık 800-900 metre. Araba daha ısınamadan geliyor gideceği yere. Motora yazık ama yapacak birşey yok. Onun ihtiyacı bu.

    Ben size o zaman şunu tavsiye edeyim. 2. Bir aracınız varsa en azindan rodaj süresinde işe gelip giderken onu kullanın. Gerçi 12 km de az değil ama en azindan ilk 1.000 km de daha iyi olur. Rodaj için de hafta sonu şehir içi. Köy ve dağ yolları, yakınınız da kırsal alan varsa buralara hem gezmeye gidip hemde farklı hız ve devir kombinasyonlarını uygulayabilirsiniz. Köy yolu dağ yolu kastım, yavaş ve virajlı sürekli sizi yavaşlamaya yada hizlanmaya yani devir hız değişikliğine itecek bir sürüşe zorlayacağı için söylüyorum. Bu tarz bulacağınız yol şehir içinde varsa oda olur yani...

    Uzun yola bir yere gidecekseniz de daha önce de bahsettiğim gibi farkli devir vites ve hız kombinasyonlarını sağlayacak şekilde seyrederseniz daha iyi olur. Mesela yokuşlarda hızlanmaktan kaçınmaya çalışın. Sabit hız ve hızı düşürerek çıkarsanız. Belli bir yerden sonra vites de bir alt vitese düşecektir buda gene devrinizi otomatik yükseltecektir ama motoru cok zorlamadan hem yokuşu çıkarsınız hemde devir hız farklılıklarını da sağlamış olursunuz.

    Ama 2. Arac yok bunu kullanicam derseniz de. Öncelikle araci çalıştırdığınızda en azindan 30-45 saniye marşa bastıktan sonra oldugu yerde araca dokunmadan yani gaza tabi araca dokunun rolantide çalıştırın. Sonrasında da yumuşak bir şekilde gaz vererek ani hizlanmalardan kaçınarak hareket edin. Vardığınız yerde de. Gene en az bi 30-45 saniye rölantide çalıştırıp stop etmeye özen gösterin. Bunu alışkanlık edinirseniz ve her zaman yaparsanız motor ve turbo ömrü açısından çok iyi olacaktır. Emin olun.

    Motor suyu sıcaklığının ve motor yağı sıcaklığının bu araçda ikiside var. benim sevdiğim bir özellik. Yükseldiğini görünce, artık gittiğiniz güzergaha be trafik yoğunluğuna bağlı 2 yada 3. Km de muhtemelen motor sicakligi normal calisma sıcaklığına gelmiş olur. O zaman çok abartmadan trafik de izin veriyorsa hızlanma devir hız ve vites değişimi sonrası gene devir farklılıklarını yani yükselme düşme şeklinde yakalamış olursunuz.

    ###
    Hocam benzinli atmosferik bir motora göre Turbo dizel bir araç biraz daha bazı konulara dikkat edilerek kullanılacak bir araçtır. Burada 1. hassasiyet gösterilecek nokta motorun Turbo ya sahip olması ve Turbo ile ilgili bazı dikkat edilecek hususlar olması. Bunların başında da ilk çalıştırmadaki yağlamanın sağlanması ile stop etmeden önceki turbo milinin yavaşlamasının beklenmesi. Siz zaten 1 er dakika bekleyerek bunu yapıyorsunuz. Tabi turbonun ilk devreye girmesi 1750-1800 d/d da meydana gelir. Turbo ilk devreye girdiğinde paller hızlanan ve turbo mili ve yatağı yağlanana kadar ani gaza yüklenmeden kaçınmanız daha sağlıklı olacaktır. Bu çok da zor birşey değil. 2. yada 3. viteste sakin bir şekilde 2000 devirlere çıktınız. 2 - 3 dakika sabit devirde seyrettiniz zaten yeterli olacaktır.

    Dizel motor da en dikkat edilecek konu aslında yakıt kalitesi. Yakıtı ne kadar temiz kullanırsanız o kadar sağlıklı olur. Bunu nasıl sağlarsınız. Ben yıllardır Petrol Ofisi ve Total kullanırım. Bunlarda da belli hile yapmadığını bildiğiniz güvenilir bir istasyon belirlemeniz yerinde olacaktır. Ben Antalya da 2 tane istasyon dışında daha aracıma yakıt almış değilim. Bu biraz uç bir örnek belki ama daha zararını görmedim. Çok zor da değil. Benim aracım ortalama minimum bir depo ile 900 Km yol yapabiliyor. Her 500 km de bir yakıt almak demek oluyor buda.

    İkinci dikkat edilecek husus Dizel motorlu araçları (benzinde de bu tavsiye edilir gerçi) depo bitene yada ışık yanana kadar kullanmamak. Mümkünse en az depo çeyreğe düşünce depoyu doldurmak. Daha doğrusu Çeyrek deponun altına düşürmemek. Daha sağlıklı olacak olan yarım depodan az kullanmamak daha iyi olacaktır. Araç özellikle bekleyecekse depoyu doldurarak beklemesini sağlamanız iyi olur. Boş yada boşa yakın bir depoda yaz ve kış aylarında içeride ki havada bulunan su buharı yoğuşarak depoda su damlaları oluşur ve dizel motorun en büyük düşmanı sudur. Yakıt ile birlikte Enjektörlere gelecek milimetre düzeyinde ki bir su zerresi bile enjektörleri tıkamaya yada daha sonrasında enjektörlerin küflenmesine ve iş göremez hale gelmesine sebep olabilir. Bugün en ucuz enjektör 1200- 1500 TL lerden başlayıp araca göre 2.000-3.000 TL lere kadar çıkabilmektedir. 4 enjektörün birden arıza yapması durumunda karşılaşılacak sadece parça faturasını siz düşünün. Benzinli motorun kötü yakıt yada su karşısındaki direncine göre dizel motor çok daha hassastır. O sebeple her istasyondan yakıt almamaya güvenilir istasyonlar belirleyip oralardan yakıt almaya özen gösterilmesi sizin için daha sağlıklı olacaktır.

    Yani saydığım belli başlı konulara dikkat ederseniz çok sorun yaşamazsınız.

    Yakıtı da belli bir istasyonu belirlerseniz ve sorun olmadığını gördükten sonra hep oradan alırsanız daha iyi olur.

    Su konusunda şöyle bir koruması var aracın. Antalya da bir kere farklı istasyondan yakıt aldım onda da başıma kötü bir olay geldi. Kemer tarafından geliyorum. Isparta da bir randevum var. Devlet kurumunda. Geç kalmayayım diye farklı bir istasyondan yakıt aldım. Isparta'ya gittim. Park ederken bir uyarı gördüm ama dikkat etmeden indim araçtan. İşim bittikten sonra aracı çalıştırmak için kontağı açtığımda yine uyarı verdi. Yol desteği aradım. Servise bağladılar. Konuştuk. Fazla aracı zorlamadan servise gelin dediler. Mazot filtresinin içinde sensör varmış. Su filtreye girdiğinde sensör uyarı veriyormuş. Depoyu boşaltıp temizlediler. Enjektörleri sistem borularının tamamını kontrol edip temizlediler. Allahtan enjektörlere bir zarar gelmedi. Depodan 6-7 litre su çıkardılar. İstasyonla alakalı opet e şikayette bulundum. Opetten gelip servisten cam kavanozda numuneyi servis formu ile aldılar. Ama inceleme sonucu cevap olarak deponuzun sızdırmazlığını kontrol ettirin diye cevap geldi. O sıra bankada çalışıyordum. İlçe de görev yapıyordum. O sebeple mahkemeyle uğraşamadım. O sıra yoğun bir dönemdi. Tuvalete gitmeye bile vakit bulamıyordum. Lanet ettim o şekilde kaldı. Yani su olması durumunda da kısmen koruma mekanizmamız var. Ama sudan daha tehlikeli olan şey mazota karıştırdıkları diğer katkı maddeleri. Bunlar filtreden de geçip enjektörleri bozuyor genelde. O sebeple istasyon seçiminiz çok önemli.

    Burada C5A nın motor seçeneklerinin her ikisi de turbo olduğu için benzinli de dizel de araç alınsa turbodan dolayı dikkat etmek gerekir. Atmosferik benzinlilere göre de Turbo benzinlilerde yakıt kalitesi daha çok önem arzader.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 4 Aralık 2019; 10:31:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tüm bilgiler için teşekkürler hepsi pek bir faydalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhanaqbulut -- 3 Aralık 2019; 23:52:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    Konuya yaptığınız katkı ve verdiğiniz yararlı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim. Ben Ankara da Konya yolu balgat demirköprünün yanındaki BP istasyonundan alırım mazotu yıllardır. BP Türkiye kendi işletiyor istasyonu, hem şirket araçlarım (2 ducato, 1 doblo) hem önceki aracımda (58.000 de sattım 1.5 dci motor duster) hiç sıkıntı yaşamadım. Arada shell den alırım yarım depo civarındayken (yılda 2-3 kez), kendimce shell mazotunun daha rahat çalıştırdığını ama az km yaptığını deneyimlediğim için. Dediğiniz gibi güvenilir istasyon bulup orayı kullanmak en önemlisi. İyi akşamlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • scorbit kullanıcısına yanıt
    Falken yaz lastiği taktırdım bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alanya'da yaşadığım için kar lastiği gerekmez

    Michelin ve Continental'i diğer lastik üreticilerden ayıran özellik nedir ki bu kadar pahalı? Bu iki lastik markasına parası yetmeyene ne önerirsiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kasai K kullanıcısına yanıt
    Hediye olarak ne teklif etmişlerdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Asikukla17 kullanıcısına yanıt
    Kaput koruma ve motor izolasyonu, istersem güya maliyetine basamak teklif etmişlerdi o zaman. Diğeri şunu teklif etti demek işe yaratmıştı 👍

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot 3008 aracıma öneriler üzerine falken ziex 914 ecorun almıştım iki yıl önce, kışlık lastiklerim olan hankook dam daha sesli ve konforsuz. Bir daha falken tercih etmem kendi adıma, kauçuk oranı düşük olduğu için çok ses yapıyor ve sert oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetbayram5 A kullanıcısına yanıt
    adamlar isim yapmış.bir sürü ödül almışlar v.s ama en iyi ödül benim verdiğim ödül.bence o paraları haketmiyor.contiyi bilmiyorum kullanmadım ama michelin lastikler epey bir yumuşak ve hassas.bildiğin otoban lastiği.hele kaldırıma sürttüğün yada yolda ki en ufak bi çukara girdiğin anda yandın.8 sene Michelin kullandım ve hiç memnun kalmadım.zaten 2 sene geçmeden lastikler 10senelik yıpranıyor.kendi adıma bundan sonra kaliteli lastik falan almayı düşünmüyorum.al en ucuz lastik 2 senede bir yenile.bence lastiğe 1.5- 2 kat fazladan vermeye hiç gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5008.tr 5 kullanıcısına yanıt
    Aslında Michelin energy saver alacaktım anlattığın olumsuzluklar yüzünden almadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik konusunda marka bağımlılığı yapmam. Bilindik lastiklerden hangisinde güzel kampanya varsa gider o lastiğin testlerine derecelerine bakarım. Ses, ıslak/kuru, yakıt ekonomisi derecelerini değerlendirir, yorumlarını okur öyle alırım. İlla x lastik alırım y lastik almam gibi bir takıntım hiç olmadı.

    Hatta şimdiden 19 jant için lastik tabanını genişletecek lastiklere bakmaya başladım. 19 jant ile 205 taban geliyor. Bunu herhangi bir sorun çıkmadan 225 e olarak değiştirebilir miyim araştırmasındayım.
  • CengoCenk kullanıcısına yanıt
    https://www.automobile-catalog.com/tire/2019/2766740/citroen_c5_aircross_bluehdi_130.html
    Bu linkte alternatif lastik boyutlarının değerlendirmesi yer alıyor. Warning olarak uymayanları belirtmiş. Belki işinize yarayabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • planetcrk kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler

    Aşağıdaki linkte daha detaylı belirtiyor.

    Sanırım sorunsuz uyuyor. Araçta lastik değişimi zamanı ölçüyü değiştireceğim kesinleşti gibi.

    205 55 19 yerine 225 50 19 tam tamına uyuyor. Büyüklük değişmeden taban genişliği değiştiriliyor. Bence en iyisi bu alacak. 225 55 19 için de halen soru işaretlerim var tabi.

    https://www.wheel-size.com/calc/?wheel1=205-55-19X7ET38&wheel2=225-50-19X7ET38&fcl=50mm&wcl=30mm&scl=50mm&sr=0mm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CengoCenk -- 4 Aralık 2019; 10:18:54 >




  • kasai K kullanıcısına yanıt
    Basamak için ne kadar istediler peki maliyeti ne demişler merak ettim.
  • NEXUS_07 kullanıcısına yanıt
    üstat istanbulda sistem böyle olabilir veya başka şehirlerde bilemiyorum ama antepte sistem şöyle işliyor. 30 araç gelecek önümüzdeki gemi ile diyelim. bu 30 araçtan hangilerinin antebe geleceği belli değil. 2 hafa önce kaparo verdim. bırak şasi numarası gelecek 30 aracın hangi paket geleceği bile belli değil. en azından bayinin söylemi bu şekilde. inci beyaz siyah tavan istiyoruz bayi diyorki bu özelliklerde bir araç çıkarsa gelenlerin içinde size opsiyonluyorum çıkmazsa gelince bakarız . mecbur bizde kaporo verirken antetli bir kağıda şu özellikte gelecek araç için şu kadar kaparo verildi şeklinde bir form doldurtuk kaparoyu elden verdik. o an eft veya havale yapmak aklıma gelmedi ama bir sıkıntı çıkacağını da sanmıyorum.

    öte yandan bana 15 aralık teslim dediler. ben araçlar bayiye ne zaman gelir ona göre bakalım kredi falan işlerini halledelim dedim. 15 aralıkda bayiye gelir dedi satış danışmanımız. peki dedim 15 aralıkta antepe inen aracı nasıl bana 15 aralıkta teslim edeceksiniz. ruhsat plaka kredi işleri nasıl hallolacak 1 günde dediğimde, aracın şasisi bir kaç güne sisteme düşer şasi üzerinden krediyi çeker, ödemenizi yaparsınız, faturayı keser ruhsatı çıkarır, araç gelmeden plakayı hazırlarız gelince de teslim alır gidersiniz dediler. kafam karıştı açıkçası, aracı görmeden, ne özellikte olduğunu bilmeden tüm parayı ödemem ve işlemleri bitirmem istendi. diyelim araçta bir sıkıntı var, diyelim beğenmedim nasıl olacak bu iş.

    satıştaki arkadaş çok yardımcı oluyor sağolsun. ne zaman arasak birşey sorsak hemen cevaplıyor veya geri dönüş yapıyor. ama sistem saçma ilerliyor gibi geldi. 4 sene önce de sıfır araç aldım ama hiç bu şekilde olmamıştı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasai

    Konuya yaptığınız katkı ve verdiğiniz yararlı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim. Ben Ankara da Konya yolu balgat demirköprünün yanındaki BP istasyonundan alırım mazotu yıllardır. BP Türkiye kendi işletiyor istasyonu, hem şirket araçlarım (2 ducato, 1 doblo) hem önceki aracımda (58.000 de sattım 1.5 dci motor duster) hiç sıkıntı yaşamadım. Arada shell den alırım yarım depo civarındayken (yılda 2-3 kez), kendimce shell mazotunun daha rahat çalıştırdığını ama az km yaptığını deneyimlediğim için. Dediğiniz gibi güvenilir istasyon bulup orayı kullanmak en önemlisi. İyi akşamlar.
    Hocam bir kaç tamirciden aldığım öneri ve deneyimlerime göre Petron Ofisi ve Total bence en iyi iki marka. Shell den bir ara benzin alıyordum. Motosiklet kullanıyorum 1992 den beridir. Motorla ve karbüratörle ilgili bir sorun yaşadım. Tamircim yakıtı nereden alıyorsun diye sormuştu. Shell deyince. Shell den bir daha alma bence dedi. Shell in yakıt katkılarının sıkıntı yaratabildiğini söyledi. Bu sorunu shell den yakıt alan kaç kişide defalarca yaşadığını, yakıt alınan firma değişince sorunun çözüldüğünü söylemişti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ahmetbayram5

    Falken yaz lastiği taktırdım bu konuda ne düşünüyorsunuz? Alanya'da yaşadığım için kar lastiği gerekmez

    Michelin ve Continental'i diğer lastik üreticilerden ayıran özellik nedir ki bu kadar pahalı? Bu iki lastik markasına parası yetmeyene ne önerirsiniz?
    Hocam ayrıntılarının tamamını hatırlamıyorum ama Michelin ile ilgili bir belgesel izlemiştim. Adamlar çok farklı sınıflarda ve ağır hizmet araçları ile en ağır nakliye uçaklarına bile lastik üretiyorlar.

    Continental de kullandım. Michelin'ide 2009 dan beridir kullanıyorum. Lastik hamuru yumuşak ve içerisindeki silika ve diğer katkı maddeleri açısından farklı bir formülü var. Ülkemizde yumuşak hamurlu bir lastik olduğu için dayanıksız yada kısa ömürlü olarak yorumlanan piyasada bu şekilde bilinen ve tanınan bir lastiktir. Ama hiç alakası yok. Ben 2009 da Citroen C5 aracımı aldığımda ki 1600 kg lık bir araçtır kendisi. 14 ayda 69.000 km yol yaptım ve lastiği bu kilometrede değiştirdim. Normalde ortalama bir lastiğin 40-50.000 km ömrü vardır. Şu ana kadar 4.takım Michelin lastiğimi kullanıyorum ve çok memnunum. Özellikle siz de Alanya da yaşayan birisi olarak Antalya'nın yağmurları, eskisi kadar olmasa da meşhurdur bilirsiniz. Yaşınız kaçtır bilmiyorum ama çok genç değilseniz 28 günlük kaymakamı da tanırsınız Alanya da. O sebeple Michelin Primaci 3 yada 4 sizin ve benim için çok daha ideal bir lastik. Yağmurda yol tutuş, fren mesafesi ve kızaklama (Aquaplaning) konularında oldukça başarılı bir lastiktir. Ayrıca yuvarlanma direnci ve ses düzeyi düşük. Yakıt tüketim endeksi iyidir.


    Aquaplaning nedir?
    Su birikintisine hızla girilmesi sonucu Aquaplaning yani kızaklama meydana gelir. Lastiklerin, yol üzerinde biriken su üzerinde dönme hareketi yerine kayma hareketi yapması sonucu ortaya çıkar. Lastikle yol arasına su tabakası girer ve lastiğin yol ile teması kesilir. Ayrıca lastiğin ön kısmında ani su birikmesi nedeniyle suyun derinliğine bağlı olarak ani yavaşlama gerçekleşir ve kontrol kaybolur. En tehlikeli yol şartlarından birisidir.

    Lastiklerin arabanızın yol ile temasını sağlayan tek bağlantı olduğunu unutmayın. Diş derinliği azalmış ve sertleşmiş lastiklere sahip bir arabanın buz üzerinde kösele ayakkabı giymiş insandan farkı yoktur. Lastik basıncı yanlış olan ve diş derinliği azalmış lastiklerin suda kızaklama yapma ihtimali çok daha yüksektir. İyi lastik can kurtarır.

    Hız sabitleyiciler lastiklerin dönme hareketini hesaplayarak işlem yaparlar. Sistem devrede iken su birikintisine girmeniz durumunda sistem aracın yavaşladığını düşünerek hızı arttırır. Bu da aracınızın olmasını beklediğinizden farklı tepkiler vermesine sebep olur. Kontrol iyice kaybolur. O sebeple yağmurlu havalarda hız sabitleyiciler kullanılmamalıdır.


    Aquaplaning nasıl önlenir?
    - Su birikintilerine mutlaka düşük hızla girilmelidir.
    - Ani ve sert direksiyon hareketleri yapılmamalıdır.
    - Başka bir aracın ardında bıraktığı lastik izlerinden su birikintisine girmek etkiyi azaltır.
    - Yönlü lastikler suyu daha iyi tahliye eder.
    - Yeni ve diş derinliği iyi lastikler kullanılmalıdır.
    - Avrupa lastik etiketinde yağmur simgesi A harfine ne kadar yakınsa lastik suyu o kadar iyi tahliye eder ve o yağışlı havada o derece iyi fren performansına sahiptir.
    - Lastiklerinizin basıncı çok fazla yada çok az olmamalıdır.
    - Yağışlı havalarda cruise control yani hız sabitleme sistemi kullanılmamalıdır.
    - Direksiyon daha kontrollü bir şekilde tutulmalıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kasai

    Konuya yaptığınız katkı ve verdiğiniz yararlı bilgiler için kendi adıma teşekkür ederim. Ben Ankara da Konya yolu balgat demirköprünün yanındaki BP istasyonundan alırım mazotu yıllardır. BP Türkiye kendi işletiyor istasyonu, hem şirket araçlarım (2 ducato, 1 doblo) hem önceki aracımda (58.000 de sattım 1.5 dci motor duster) hiç sıkıntı yaşamadım. Arada shell den alırım yarım depo civarındayken (yılda 2-3 kez), kendimce shell mazotunun daha rahat çalıştırdığını ama az km yaptığını deneyimlediğim için. Dediğiniz gibi güvenilir istasyon bulup orayı kullanmak en önemlisi. İyi akşamlar.
    Rica ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokhanaqbulut

    Tüm bilgiler için teşekkürler hepsi pek bir faydalı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5008.tr

    adamlar isim yapmış.bir sürü ödül almışlar v.s ama en iyi ödül benim verdiğim ödül.bence o paraları haketmiyor.contiyi bilmiyorum kullanmadım ama michelin lastikler epey bir yumuşak ve hassas.bildiğin otoban lastiği.hele kaldırıma sürttüğün yada yolda ki en ufak bi çukara girdiğin anda yandın.8 sene Michelin kullandım ve hiç memnun kalmadım.zaten 2 sene geçmeden lastikler 10senelik yıpranıyor.kendi adıma bundan sonra kaliteli lastik falan almayı düşünmüyorum.al en ucuz lastik 2 senede bir yenile.bence lastiğe 1.5- 2 kat fazladan vermeye hiç gerek yok.
    Diğer yorumlarınıza her hangi bir değerlendirme yapmayacağım, kişisel görüşünüzdür.

    Fakat yanak konusu Micheline özgü bir durum değildir hocam. Bütün lastiklerin en hassas ve yumuşak karnı olarak ifade edilebilecek yerleri yanaklarıdır. Sizin zaten hiç bir lastiğin yanağını kaldırıma yada her hangi bir etkiye maruz bırakmamanız gerekir. Lastik yanağı esnek yapısı ile aracın konforuna etki sağlamanın yanında virajlarda da stabileteye etki eder. aracın yol tutuşunu arttıran bir görevi vardır. Bunu sağlarken de uygun esneklik ve hareket kabiliyetine sahip olmalıdır. Bu sebeple yumuşak ve esnek bir yapıdadırlar ve bu o kısmı zayıf kılar. Sert yanağa sahip bir lastikte bile yanağı kaldırıma sürterseniz belki lastiğiniz patlamaz ama yanak bağlarında ve kauçuğunda meydana gelen kılcal da olsa yırtık ve kopmalar sizin sürüş güvenliğinize zarar verirler. O yüzden part etme de dikkat edilecek birinci husus yanakları sürtmemektir.

    Ayrıca aracı park ettiğiniz zeminde taş yada boşluk olmamasına da dikkat etmeniz önemlidir. LAstiğin sağlığı açısından. Bu başlı başına bir konu. Ayrıca yazmak lazım.

    Aracı kaldırım yada kesik gibi satıhlardan geçirirken de mümkün olduğunca yavaş ve nazik hareket edilmelidir. Aksi takdirde lastiğin içerisindeki sırt da bulunan çelik karkası oluşturan teller ve lastik yanağı hasar görecektir. Çukurlara sert düşülmesi halinde de lastik yanağı balon yapacaktır ve bu durumda çok tehlikeli bir durum olup en kısa sürede o lastiğin yenisi ile değiştirilmesini gerektirir.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: CengoCenk

    Lastik konusunda marka bağımlılığı yapmam. Bilindik lastiklerden hangisinde güzel kampanya varsa gider o lastiğin testlerine derecelerine bakarım. Ses, ıslak/kuru, yakıt ekonomisi derecelerini değerlendirir, yorumlarını okur öyle alırım. İlla x lastik alırım y lastik almam gibi bir takıntım hiç olmadı.

    Hatta şimdiden 19 jant için lastik tabanını genişletecek lastiklere bakmaya başladım. 19 jant ile 205 taban geliyor. Bunu herhangi bir sorun çıkmadan 225 e olarak değiştirebilir miyim araştırmasındayım.
    Hocam lastik yanağınız 55 di sanırım değil mi?

    Aşağıdaki ebat size tolaranslar dahilinde uyacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEXUS_07 -- 4 Aralık 2019; 11:59:54 >




  • 
Sayfa: önceki 104105106107108
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.