Şimdi Ara

Bocek sorunu toz bocegi midir nedir ? Bu !!! Resim eklendi. (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
40
Cevap
6
Favori
196.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bocek sorunu toz bocegi midir nedir ? Bu !!! Resim eklendi.

    Deepen isimli ilaçlar yoğun ilaçlamamın üstünden iki odayı 24 saat hiç havalandırmadım.
    Bu iki oda da hiçbir böcek hareketi kalmadı.

    Fakat oturma odasını aynı yoğunlukta ilaçlamamdan 30 dakika sonra havalandırmıştım. 24 saat sonra oturma odasında aynı böceğe canlı olarak rastladım.
    Fotoğrafda netlik alamadığım için videosunu çekip bu video üzerinden aldığım ekran görüntüsünü paylaşıyorum.

    Araştırmalarımda bu tip iki böcek türüne rastladım.
    Ben de çıkan böcek kabuksuz sarı ve kıç tarafı oval olan domates biti diye geçiyor. Mantıklı geldi çünkü pencerelerimde ve balkonumda domates yetiştiriyorum.

    Bir de aynı vücut formunda gövdesinin her tarafında bacakları olan ve arka tarafında diğer bacaklarına oranla 3 kat uzun olan bacak veya anten tarzında bir uzantı olan türler var. Ve bu böceklerin genelde rutubet ve mantar olan yerlerde çoğaldıklarını öğrendim. Ve önemli bir detay ise bu tip böceklerin yılda 16 defa döllenebildikleri yazıyor. Bu nedenle oldukça tehlikeli bir tür olduklarını söyleyebilirim. Genel yaşam biçimleri ise yaşayan nemli her yerde varolmaları. Ve bu noktadan hareketle insan derisi için gözle görülemeyecek kadar (0,03mm ila 3mm) küçük vampir böcek olarak ilan ediyorum kendilerini.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Resimlerden tam anlayamadım ancak ben en lanet böcek olan tahta kurusu(bed bug) ile mücadele ettim. İlaçlama falan bir işe yaramadı, ancak uzun araştırmalarım sonucu Diatomaceous Earth diye bir şeye rastladım ve uyguladım. Sonuç tatmin edici, her türlü böcek için öneririm. Google'da araştırırsanız oldukça fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
  • Beyler tarım ilacını basın geçin. Eve ise uğramayın 1 hafta. Hiçbir böcek kalmaz kökünü kurutursunuz hepsinin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim evimde de Türkiye'de toz böceği, dışarıda mold mite (küf maytı) olarak adlandırılan, beyaz renkli, kuş bitine benzeyen, siyah kumaş vb üzerinde yürüyünce kendini gösteren, genelde ahşap, karton ve kağıt üzerinde dolaşan bu böcek çok inatçı. Özellikle sıcak, nem ve karanlığı seviyorlar. Çok hızlı üredikleri için bir kaç tane gördüğünüzde önlem almazsanız evin her yerinde görülmeye başlarlar. Bir dişi 150 yumurta bırakıyormuş. Çok hızlı ürüyorlar. Bunlar ısırmıyor.

    Kitaplarımın üstünde bir kaç tane görünce sinek zehiri sıktım, öldüler ancak ertesi gün yine göründüler. Raid max sıktım, yazıcının içindeki ağıtta gördüm, bir kağıda raid max sıkıp kağıt çekmecesine bıraktım. Yazıcıda bir kaç gün görünmediler ancak tekrar kağıtların üzerinde belirdiler. Küçük bir odayı raid max ile yıkadım resmen. 6 ay etkili bu zehir hamamböceği türevlerini mahvediyor ancak bu toz böceği (mold mite) bu zehirden etkilenmiyor. Kağıtların üzerinde görünce arka odadaki bilgisayar kutularına bakayım dedim, kutuların üstünde 5-10 tanesinin yürüdüğünü gördüm.

    Kurtulmak mümkün değil mi? MÜMKÜN

    Forumlarda herkes kurtulamadıklarını yazmış. Profesyonel zehirleme çağıranlar bile olmuş ama nafile.

    TOZ BÖCEĞİ NASIL YOK EDİLİR?

    İki şeye ihtiyacınız var:
    1- K-othrine Zehri 50 ml 23 lira (Bayer)
    2- Diatomik toprak (pire toprağı = 1kg 65 TL)

    Toz böceği (mold mite) Bayer firmasının ürettiği K-Othrine zehiri ile ölüyor. Ben bu zehiri 3 litre suya 50 ml katıp seyrelterek kullandım. Zehir çok etkili. Hamam böceği için 5 litre suya 60 ml ekleniyor. Bana bu toz böceğinden illallah geldiği için derişik uygulama yaptım. 3 litre arıtma suyu + 50 ml (1 şişe) k-othrine. 50ml k-othrine'i 22 liraya aldım kargo dahil.

    Odaları bir güzel süpürdüm, varsa ortalıkta dolaşanları temizlemiş oldum. Maskeyi takıp 2 odaya hazırladığım karışımı uyguladım ve kapıyı, pencereyi, kapı altlarını kapattım. Ertesi gün havalandırdım odayı ve tek bir canlı toz böceği bile göremedim. Didik ettim her yeri yok. Bunların yumurtası kalıyor mutlaka. Zehirlediğim odalarda bir kaç gün sonra 1 tane daha gördüm. (yazıcının kağıt tepsisinde) Yurt dışı forumlarında bu böcekler için diatomic earth (diatomik toprak) denen, alg fosili toprağının kullanıldığını gördüm. Bu diatomik toprak pire, bit, kuş biti, mayt, nem maytı (mold mite), toz böceği gibi zararlıların canına okuyor. Türkiye'de sanırım satan 1-2 yer var. 1 kg'ını 65 liraya aldım ama bir ömür yeter. Küçük bir tuzluğa bu diatomik toprak ekleniyor ve böceklerin yürüdüğünü gördüğünüz yerlere çok çok ince bir tabaka olacak şekilde serpiliyor. Zaten böceğin bir zerre toza teması yetiyor ölmesi için. Kenar kuytu her yere bu tozdan serptim. Yarım tuzluk dolusu toz tüm eve yetti gibi. Artık böceklerden 1 tane bile görmüyorum.




  • Tesla kullanıcısına yanıt
    Hocam bende son iki gündür görmeye başladım ve üzerimde gezip aşırı derecede rahatsız ediyorlar benim iş yerimde çıktılar korktuğum olay ise evimede gelmeleri cidden iğrençler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam borik asit şeker ve patates püresi kesin çözüm.
    Envai çeşit ilaç denedim kurtulamadım. Yukarıda üçlü sayesinde bir zamanlar evde böcek olduğunu hatırlamam için sizin konunuzu görmem gerekti resmen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 18.Bayezid

    Hocam borik asit şeker ve patates püresi kesin çözüm.
    Envai çeşit ilaç denedim kurtulamadım. Yukarıda üçlü sayesinde bir zamanlar evde böcek olduğunu hatırlamam için sizin konunuzu görmem gerekti resmen
    Ayrıntılı yapılış tarifini verebilir misin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ÖzgünK -- 22 Ocak 2020; 21:40:24 >
  • ÖzgünK kullanıcısına yanıt
    Eczaneden borik asit alın hocam 5 liralık alsanız neredeyse yarım konserve şişesi kadar oluyor.
    2 patatesi haşlıyoruz, 2 yemek kaşığı borik asit 2 yemek kaşığı toz şekeri patates püresine katıp iyice karıştırıyoruz. Pet şişenin mavi kapakları olur ya da nohut büyüklüğünde parçalar şeklinde buzdolabının altı gibi böceklerin bulunduğu yerlere bırakın. 1 ay sonra evde bir zamanlar böcek olduğunu unutursunuz. Envai çeşit ilaç denedim ama kurtuluş kesinlikle borik asit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kuş biti. Tabiri caizse pire için yorgan mı yakmak gerekir cevabı evet evindeki tüm çamaşırları yıkamalısın ve mutlaka pire ilacıyla evini ilaçlat evine de 2 gun girme otelde yat.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • herschell H kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Aynı problemi ben de yaşamaktayım. İlaç olarak draker ve k-othrine aldım. İkisini karıştıracağım. Bu şekilde duvar pervaz parke aralarına uygulayarak kurtulabilir miyim? Şimdiden çok teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: honkulu

    Merhabalar. Aynı problemi ben de yaşamaktayım. İlaç olarak draker ve k-othrine aldım. İkisini karıştıracağım. Bu şekilde duvar pervaz parke aralarına uygulayarak kurtulabilir miyim? Şimdiden çok teşekkürler
    merhaba valla bu işin kesin bir çözümü yok gibi 2 günde bir k otrin dene ama bir tarım ilacı kesin çözüm ama tarim ilacı kullanırsanızda eve 1 hafta filan girmeyin cocuk hamile vs varsa kesinlikle 1 hafta girmeyin sürekli ilaçlamada zararlı birşey canlının bağışıklığı artıyor ama bu şeylerden kurtulmakda şart
  • Bahsettiğim bu böcek nokta kadar farketmesi çok çok zor kamera bile odaklamıyor. Açık koyu kahve ve beyaz tonları olan bu böcek tahta kurusu değil. Toz biti mi yoksa kuş biti midir nedir bilmiyorum. Camdan büyük ihtimalle kuş yuvasından gelmiş olan bu böcek, her yere hatta üstüme ve telefonuma kadar çıkıyor. Parmak izi arasına sığan büyüklükte.. Fotoğrafını flaş ışığı ve büyüterek çektim araştırdığım hiç bir böceğe benzemiyor. Ilaç şirketleri de her biri başka bir şey diyor. Acaba bunu yaşayan var mı? Varsa nasıl kurtuldu.. Yardımcı olabilecek birileri var mı? Taşınacağım ama taşınacağım yere de gelecek diye korkuyorum. Yardımcı olun lütfen ☹🙏🙏

    Bocek sorunu toz bocegi midir nedir ? Bu !!! Resim eklendi. Bocek sorunu toz bocegi midir nedir ? Bu !!! Resim eklendi. Bocek sorunu toz bocegi midir nedir ? Bu !!! Resim eklendi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swagval -- 21 Haziran 2021; 10:49:2 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Evde yatak odasından çıkan karıncaya benzeyen fakat karıncadan daha zayıf ve hızlı insanı ısıran ısırdığı yeri kıpkırımızı yapıp 1 hafta şişirip aşırı kaşındıran bu böcekle nasıl baş edebilirim.


    Eczaneden chrysamed genel böcek haşere ilacı aldım aldım her yere sıktım, yetmedi chrysamedin tahtakurusu ve mite ürünlerini aldım üstüne raid aldım sıktım raid böcek yemi koydum bazalarını ters çevirip altını içini dışını gardırobun arkasını süpürgelikleri her yeri ilaçladım, yine ara ara bir iki tane çıkıp insana yataktayken gelip ısırmakta.


    Oda da 3 senelik klima takılı ona bile üstten filtresini çıkarıp sıktım, yazın sonunda iç üniteyi açıp temizledim içi tertemiz.


    Alt kat soba yakıyor onlara sordum hiçbirşey yok. Bu böcek 2020 yılı yaz ayında bir kere yatak odasında çıkıp ısırdı bir daha gözükmedi şimdi 10 gün önce ortaya çıktı haşladı bizi, diğer odada salonda mutfakta evin başka yerinde yok.


    Bocek sorunu toz bocegi midir nedir ? Bu !!! Resim eklendi.




  • MyDrama M kullanıcısına yanıt

    öncelikle geçmiş olsun ısırıp bir kaşıntı iz yara filan yapıyorsa yada alerjik reaksiyona sebebiyet veriyorsa bunu halk sağlığı müdürlüğüne bildirin bence. eczanede satılan ilaçlar bir işe yaramıyor genelde. tarım marketlerde yada bazı petshoplarda bayer in k otrine adlı ilacı var onu kullanabilirsiniz ama yinede gitmezse evi bir kaç gün kapatıp tarım ilacı ile ilaçlamanızı tavsiye ederim. k otrine kullanırsanız evi 1 saat kadar boş bırksanız yeter sonra gelince iyice havalandırın ama ben genelde evi ilaçlayıp çıkıp geziyorum 4-5 saat sonra geldiğimde 1 saat kadar havalandııryorum bir sorun olmuyor. 3-6 ay ada bir tekrarlıyorum evde haşere kalmadı. Ama dip bucak böceklerin gireceği deliklere iyice sprey formatında sıkın boca eder gibi dökmeyin yine 2 lt lik ilaçlama pompası alın onunla çok güzel oluyor bu 2lt lik pompa ile k otrine sişesinin yarısını kullanıyorsunuz diğer yarısınıda daha sonra kullanabilirsiniz.





  • Tesla kullanıcısına yanıt

    ya var ya, 4 yıl önce yazmışsın, Allah razı olsun, senin sayende kurduldum, duacınım.

  • @Emrah.tunçekin özele yazmışsınız cevap atamadım sistem hatası var.


    Merhaba, şu arkadaşın dediği gibi yaptım, benim mutfakta duvarda su kaçağı vardı sorunu çözdük, 2-3 ay sonra bu olay başladı, sarı küçük bazen siyah karınca gibi. Güzel k otherine ile spreyleyin her yeri kokusuz zararsız sıvı, bi odada ise, yine de bol bol sıkın çevre oda ve duvarlara, iz bırakmıyor, mutfakta ise bütün bulaşabilecek şeyleri atın veya iyi kontrol edin, mutfaktakileri bulaşık mak vs yıkayın tabi yumurta bırakıyorlar 2-3 gün sonra bi daha görebilrisiniz az da olsa. ben kafayı yedim 2-3 gün sonra bi daha bu k otherine den yaptım her yere, kullanım talimatı yazıyor veya alırken hepsiburada dan bakın yorumlara. 1 hafta sonra bi daha uyguladım ki ilaç 90 gün kalıyor önemli olan ıslak bezle vs uyguladığnız yerleri silmeyin 2-3 gün. Sonra bu diatomik toprak tuzluğa koyun hafiften serpin cok gördüğünüz yerlere, süpürürsünüz 1 hafta sonra, geçmiş olsun. su kaçağı gibi bi sıkıntı varsa önce onu kesin çözün tabi.


    1- K-othrine Zehri 50 ml 23 lira (Bayer)

    2- Diatomik toprak (pire toprağı = 1kg 65 TL)


    Toz böceği (mold mite) Bayer firmasının ürettiği K-Othrine zehiri ile ölüyor. Ben bu zehiri 3 litre suya 50 ml katıp seyrelterek kullandım. Zehir çok etkili. Hamam böceği için 5 litre suya 60 ml ekleniyor. Bana bu toz böceğinden illallah geldiği için derişik uygulama yaptım. 3 litre arıtma suyu + 50 ml (1 şişe) k-othrine. 50ml k-othrine'i 22 liraya aldım kargo dahil.


    Odaları bir güzel süpürdüm, varsa ortalıkta dolaşanları temizlemiş oldum. Maskeyi takıp 2 odaya hazırladığım karışımı uyguladım ve kapıyı, pencereyi, kapı altlarını kapattım. Ertesi gün havalandırdım odayı ve tek bir canlı toz böceği bile göremedim. Didik ettim her yeri yok. Bunların yumurtası kalıyor mutlaka. Zehirlediğim odalarda bir kaç gün sonra 1 tane daha gördüm. (yazıcının kağıt tepsisinde) Yurt dışı forumlarında bu böcekler için diatomic earth (diatomik toprak) denen, alg fosili toprağının kullanıldığını gördüm. Bu diatomik toprak pire, bit, kuş biti, mayt, nem maytı (mold mite), toz böceği gibi zararlıların canına okuyor. Türkiye'de sanırım satan 1-2 yer var. 1 kg'ını 65 liraya aldım ama bir ömür yeter. Küçük bir tuzluğa bu diatomik toprak ekleniyor ve böceklerin yürüdüğünü gördüğünüz yerlere çok çok ince bir tabaka olacak şekilde serpiliyor. Zaten böceğin bir zerre toza teması yetiyor ölmesi için. Kenar kuytu her yere bu tozdan serptim. Yarım tuzluk dolusu toz tüm eve yetti gibi. Artık böceklerden 1 tane bile görmüyorum.





  • onur991 O kullanıcısına yanıt
    Bizde de su kaçağı olan bir yer vardı ve böcekler de ne yazık ki en çok mutfakta yani su kaçağının olduğu odada. Mutfak dolaplarının ince çizgi aralarında bile geziyorlar. Dün k otrine ile ilaçladık. Yine ilaçlarım bir kaç güne. Ama toprağı nereden alacağımı bilmiyorum. Siz nereden aldınız acaba? Bu arada çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benzer bir sorunu ben de geçen yaz yaşadım.


    Apartman öğrencilerin yoğunlukta olduğu bir apartman ve maalesef apartman içerisinde kedi bakılıyor. 3-4 tane kedi apartman bodrumunu mesken bellemişler. Öğrenciler de iyilik yaptığını düşünüp apartman boşluklarına yemek falan bırakıyorlar, onlar da dağılıyor, sonunu tahmin edersiniz.


    Bir gün evde otururken koltuk kenarında zıplayan bir böcek gördüm, anlık refleksle öldürdüm, evet maalesef kaçınılmaz son, pire. Artık evden içeri girerken apartman boşluğundan mı geldi ne bilmiyorum, sabahları uyandığımda ayağımda 5-6 yerde nokta nokta kanama izleri falan.


    Bir dostumuz önerdi, k-othrine'i usulüne uygun olarak evde ulaşılması zor yerlere uyguladım. (mutfak tezgah altı, eski kalorifer tesisatının çıktığı yerler, peteklerin altları, baca delikleri, süpürgelikler, banyo köşeleri, tuvalet ve banyo havalandırmalarının önü, tüm pencerelerin önleri, balkonlar- pencere ve balkonları 3 gün sonra yıkadım gerçi)


    Hiç abartmıyorum, evde gizli yerlerde gizlenen hamamböceklerinin dahi kökünü kuruttu, aradan 7 ay geçti hala hamamböceği öldürüyordu, pire sorununu da kökünden çözdü.


    Dipnot: Hamamböceği dedim, evim tertemizdir ve o konuda aşırı titizim. Bu hamam böceklerinin banyo havalandırmasından geldiğini düşünüyorum, o konuya da kökten çözüm oldu.


    Dipnot 2: Bekar olduğumdan sorun olmaz dikkatliyim. Ancak bu tip haşerat ilaçları çok zehirlidir, evde çocuk-bebek ya da evcil hayvanınız varsa ekstra dikkat ediniz!





  • Diatomit toprağı nereden aldınız acaba güvenilir site varmıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.