Şimdi Ara

Bir mezun hikayesi 180K>>>47K

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
7
Favori
2.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2016

    YGS1 230K
    MF4 178K

    2017

    YGS1 21K
    MF4 40K(HAM) 48K(YERLEŞME)

    OBP 67.94

    Editlenecek, lise boyunca yatan, mezuna kalıp lys çalışması kötü geçen adamın hikâyesi. Tavsiyeler pişmanlıklar duygular.. eve gidince hepsini yazıcam belki birine faydam dokunur

    Arkadaşlar güzel bir anadolu lisesinde okudum. Ne kadar okumak denirse o kadar okudum, 4 yıl oyun moyun itlik haytalık her şeyi yaptım. 12.sınıftayken ygs'de 230 bin olduğumda şok oldum. Cidden benden beklenmeyecek bi sıralamaydı çünkü liseye kadar gayet başarılıydım. Lisede hiç ders çalışmadım dinlemedim sürekli arka sırada uyuyan biri vardır ya işte o bendim. Neyse ygsden sonra dank etti bi şeyler yapmam lazımdı. Yabancı dilim fena olmadığından bi ara lys5 e bile sardım ne yapacağımı bilemediğimden. O 3 aylık zaman da çar çur oldu sonuç bi geldi 178k yım. Düşünüyorum gitsem mi gitmesem mi nasıl dayanıcam ailem nasıl karşılar falan. Az daha dandik bi mühendisliğe kurban gidiyordum. Mezuna kalmaya karar verdim ve dershaneye yazıldım.

    Mezunda yaz tatilinde naptım?

    Hiçbi şey yapmadım Çünkü çalışma alışkanlığım yoktu. Gidip yalandan bi paragraf kitabı aldım sırf kendimi çalıştığıma inandırabilmek için. Kime sorduysam yazın çalışma sıkılırsın sıkılırsın dediler ama keşke çalışsaydım belki lys daha iyi geçerdi.
    Ygs denemelerinden 270-280 falan alıyordum yazın sonlarında. Cidden berbat durumdaydım. Dershaneye başladım konuları dinliyorum ygs lys karışık ilerliyoruz vs. Dershanede sayılar konusunu falan işledik. Bilmediğim o kadar çok basit şey varmış ki mat adına, 17-18 olan mat netlerim birden 24-25 e yükseldi aynı şekilde moralim de. Süre yetiremiyordum konu bilmeyen halimle 60-70 net yapan ben.
    Bunun ardından sınıfça karekök mat ygs deneme kitabı + ygs hız türkçe denemeleri aldık. Bunları çözmeye başladım 2-3 günde bir. İnanın o kadar çok faydası oldu ki hatta çözümlü olması matematiğin büyük bi kaynaktı.
    Bunun yanında fenim hala 15-16 net civarında sayıyordu ve dershanede fizik kimya biyoloji 3ü bi arada çok zor gidiyordu. Gittim kartonlara konuların adlarını yazdım, özet kitapları aldım. Videolar indirdim (umut öncül hocalara geldik vs.) ve bir de kitap aldım palme 15 günde son tekrar diye (şiddetle öneriyorum sınavı kazandıran kitaplardan biri). Son 1 ayda 16-17 den 30-35 lere çıktım o kadar şaşırdım ki ne ara oldu anlamadım. Yanında okyanus yayınlarının video çözümlü deneme kitabını da çözüyordum (fizik orta kimya zor biyoloji kolay) ama yine de bunlar o kadar eleyici sorulardı ki bilgi yönünden bana çok şey kattı.
    Türkçe'nin dilbilgisine ne kadar çok çalıştım hatırlamıyorum ama imkan buldukça netten tekrar ediyordum. Matematiği formülleri, konuları öğrenip deli gibi deneme çözünce 32-33 bandına çekmiştim. Fenim de 30+ geliyordu bazen 28-29. Türkçe denemeleri 30-31 iken dilbilgisi öğrenince ve de zaman sayesinde 37-38 e kadar çıktı ama dediğim deneme kitabı birazcık basit. Yalnız hız yönünden çok şey katıyor.

    Sadece bunlar değil, genel deneme olarak çözmediğim yayın türü kalmamıştır. Deli gibi oturur deneme çözerdim ki YGS Yİ KAZANDIRAN ŞEY DENEMEDİR. Altın karma gibi çoklu farklı yayınların denemelerini almaya özen gösterin. Sürekli aynı yayına bağlı kalmak derslere bakış açısını değiştiriyor (Sosyal çok çok kolay çalışmasam da olur, Türkçe çok zor bundan sonra hep Türkçe kasayım, gibi.)

    Bir tüyo daha vereyim.
    36-4 Türkçe
    31-3 Matematik
    33-5 Fen
    19-5 Sosyal neti yapmıştım. Fen ve Türkçe'nin geçen yıl 26 ve 12 net yapmış birine göre böyle artmasının en büyük sebebi, ÇÖZEMEDİĞİM SORULARI KESİP BİR DEFTERE YAPIŞTIRMAK oldu. O defterim bana çok şey kattı gittim bir bir dershane hocalarına çözdürdüm onları.

    Son 1 hafta yine konu çalıştım eksikleri kapamaya çalıştım sürekli o deftere baktım ve deneme çözdüm. Bilen bilir buralarda 40-45k gelir mi diye soruyordum ve 21k geldiğinde şok olmuştum

    Ygs'den sonra ne yaptım? Afalladım sınav açıklanana kadar maymun gibi dolanıp durdum hiç çalışamadım. İstediğim yerler, 40-60k arası değişiyordu ve ailemin odtü itü vs. gibi yerlere hayalleri oluşmaya başladı. Çok saçma ama hayal kurdular benim üzerimden Ben de buralara gitmek istemediğimden (özel sebepleri var) birazcık saldım, zaten istediğim yerler gelecek diye düşündüğümden

    Dershaneye gitmeyi bırakıp csgo oynamaya başladım. Evde tüm gün dizi izlemeye başladım çünkü 21k benim için o kadar uçuk bi şeydi ki her şey bitmiş tatildeymişim gibi hissettim. Bu arada 12. sınıf halimde olduğu gibi türev integral limit trigo falan yine 0'dı.

    Sonra dank etti haziranda dershaneyi komple bırakınca (dersler bitti çünkü) ben napıyorum diye düşünmeye başladım. Trigoyu limiti türevi falan bitirdim ama integral eksik kaldı

    Bu arada Geometri'den bahsetmiyorum bile çünkü tavsiye alabileceğiniz en son kişi benim bu konuda. Ygs'de mat kısmını fulleyip geo kısmını batırmış insan, lysde de benzerini yaptı. Siz siz olun geometriyi sallamayın. Sallasaydım şu anda daha başka bi sıralamadaydım 30-35k gibi.

    Fiziğe Umut Öncülden falan çalışıp duvarlarımı komple formülle doldurmuştum çünkü fiziğe ayrı bir ilgim vardı. Aynısı kimyada ve biyolojide olmadı Kimya'yı hocalara geldikten vesaire kapattım, biyolojiyi de netten bulduğum özet ygs pdf'i ile ygs yi hallettiğim gibi halletmeye çalıştım 16-4 geldi Lisede biyolojiden 30 ve aşağısı alıp dururdum oldum olası sevemedim

    Mezuna kalmanın getirileri götürüleri psikolojik etkileri!

    Mezuna kalmak gerçekten kaba et gerektiren bir konu. Çünkü tüm arkadaşların üni hayatı yaşarken sen evde sivilce kasacaksın Ailenle sürekli takışacaksın bi türlü gidemedin vs. diye. Ama ideali olan insanlar için bunlar vız gelir tris gider, korkmayın.

    Dershane etüt kurs gibi şeyler olmadan dayanamazsınız evde patlarsınız sıkıntıdan ölürsünüz. En azından kütüphaneye vs. gidin çünkü insanları gördükçe size de çalışma şevki geliyor. Yarış içinde olma durumu var.

    Mezun senesinde sonuçları aldığınızda arkadaşlarınızın tepkileri çok hoş oluyor. Ygsde bunu yaşadım;

    Keşke ben de mezuna kalsaydım diyen arkadaşlar
    Lisede mattan 02 almanızla alay eden arkadaşlar
    Sizi çekemeyenler vs. vs...

    En güzeli de iyi ki kalmışım ulan demek, iyi ki ekten püften okullara gidip de 4 yılımı çer çöp etmemişim, 1 yıl daha geç başlamışım demek.

    Mezuna kalmaktan korkmayın, sorularınız yanıtlamaya çalışıcam altında tartışabilirsiniz, sorular sorabilirsiniz.

    Unutmadan LYS netlerimi de yazayım çöpler ama ders olsun mezuna kalacaklara

    Matgeo 41-7
    Fizik 21-7 (Ben 27 işaretlemiştim 22-5 bekliyordum )
    Kimya 21-5 (Organik çalışmamıştım sadece derste duyduklarım, pişman etmedi ama elektrokimyayı çalışmadığıma hala üzülür dururum)
    Biyoloji 16-4 (Beklediğimden iyi geldi, sistemleri bitkileri vs. dinlememiştim Dinleseydim 20+ işten değilmiş )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingvar -- 12 Temmuz 2017; 22:31:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Oha yazarken bu kadar uzun görünmemişti

    Uplayayım efendim
  • Hocam mezunken çalışmaya hangi ayda başladınız ?
  • hocam 110k dan bırakmayı düşünüyorum mezuna sizce bırakılır mı yoksa öğretmenlik falan yazılır mı marmara'da? ailemin yarısı öğretmen, aileden gelen bir meslek yani. bunun dışında mezun senesinden açıkçası aşırı korkuyorum yapabilir miyim diye, çünkü azimli biri değilim pek. tembelim desem de yeridir. okul hayatım da pek parlak değildi fakat bu sonucu da toplasan bir iki aylık çalışmam sonucunda aldım, zeki ve çabuk kavrayan biriyim diyebilirim. (180k ygs'den 110k ya çektim). uzun lafın kısası sizce mezuna bırakmalı mıyım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuunn kullanıcısına yanıt
    Ağustosta hocam paragraf kitabı almıştım. 26 eylülde dershane başladi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birak hocam eğer daha iyi bir hedefiniz varsa birakin. Ben de çok tembeldim umutsuz vaka gözüyle bakiyordu millet bana. Hedefim için gözümu kararttim ve calistim. Bi zaman sonra calismak zevk vermeye basladi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ingvar -- 12 Temmuz 2017; 22:53:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2016 daki sonucunun benzerini bu yıl aldım.Bende mezuna kalacam lys de geriye düşmemek için ne tavsiye edersiniz, ygs ye girmeden lys den kaç konunuz bitmişti ?
  • Bende 90K dan bırakıyorum hedef 20K inşallah sizin gibi bir netice alırım. Bu arada tebrik ederim. :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 21 k yapıp bırakmak bilemedim nasıl bir duygu ama istediğin geliyosa yolun açık olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mezuunn kullanıcısına yanıt
    Fen lys nin yarisi bitmişti.



    Fiziğe lys calis, kimyada ortak konu çok onlara agirlik ver hakeza biyoloji de öyle. Ygs biyo bilen adama bi tek bitki ve sistemler kaliyor.



    Mat 25/50 idi. Geometri 5/30 idi.



    limit türev bilmeden ygs ye girme mutlaka aradan cikar. İntegrali de 3 ay içinde bitir. Geometri hakkinda bi sey diyemicem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Tiger kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin işiniz çok daha kolay 90k daki adam sifir değildir Unutmamaya çalış



    Bileginize kuvvet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ah hocam ah 40k yetiyordu obp yakti beni



    Bendeki eşeklik de az değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim de bu yıl ygs 180k lys 65k geldi . mezuna kalacağım tabi . önümüzdeki yıl için hedefim 15 - 20k ygs için , yapılabilir mi diye tereddütteydim . siz yapmışsınız , umut oldu bana da

    tebrik ederim ..
  • berryrreb kullanıcısına yanıt
    Tm misin hocam?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ingvar kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam motive ettiniz beni size de üniversitede başarılar dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim ygs 1 101 bin mf 4 115 bin.Bu sene çok çalışmadım.Calışmayı seven biri de değilim.Seneye ortalama bi çalışmayla 55-60 bin civarına çekebilir miyim mf4 te

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aferim aferim. Ben 45 bin le mat öğr. Gitmiştim. 2005 de. Ek puanlı tabi. Dişçi olamayan bize gelirdi. Bitane bile bilgisayar mühendisliği gelmemişti. Şimdi bakıyorum. Heryer kaynıyor. Keşke şu zamanda genç olsaydım. Gider olurdum. En azından sevdiğin şey. Puanlarıda zor değil. Yaşadığım yer ilçe o yüzden olmuyor okuyamıyorum. Yoksa okurdum bi pc engineer.





    Sana gelince kardeş neden saçmaladın ki 3 ay daha çalışacaktın. Peki nereyi yazacaksın?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Tiger kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam inşallah istediğini alirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üşengeçadam0 kullanıcısına yanıt
    Bu size bağlı. Eğer hep içinizde kalacaksa o 50-60 lik bolumler mezuna birakin. 100 binlerden 50-60k zor değil hedefi yükseltin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • küfrettin K kullanıcısına yanıt
    Hocam bir ara mat ogr. öyleymiş bizim hoca da tıptan kaçıp mata girmiş zamaninda şimdi paraya para demiyor.



    Hocam ben csgo ya başlamak gibi bi salaklık yaptım. Zaten 35-40k gelir diye düşünüyordum olmadı.



    Açıkçasí mimar sinan bilgi vs okullara gitsem kiz arkadaşimla ayni yerde olamayacaktik. Salma sebeplerimden biri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.