Şimdi Ara

Forum Patent

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Forumlarda ne beyin fırtınaları yaşandığını, aynı zamanda üyelerin çalınma ihtimalinden dolayı ne kadar çekinik davrandıklarını biliriz. Ne kadar zeki ne kadar tecrübeli kişiler barındığını da biliriz.

    Buradan patenti alınacak düzeyde yüksek zekaya hitap eden paylaşımlarımızın güvenle yapılabilmesi için ne yapmak gerekir?

    Üyeler forum ortamındaki paylaşımlarının sahibi olabilmeliler. Başkaları buradaki konuları okuyup da sahiplenememeliler. Hangi üye hangi fikri ortaya attıysa o fikir o kişiye zimmetlenebilmelidir.

    Forum gibi üyelerin mesajlarını değiştirebildiği ve yöneticilerin de istediği düzenlemeyi yapabildiği ortamlara bu konuda güven olmayabilir. Ama bi yolunu bulmak lazım. Mesela yoğun fikirsel tartışmaların yaşandığı belirli zamanlarda forumda noter bekletilebilir. Noter internet üzerinden konuyu takip eder ve o esnada yazılan tüm mesajlar kayıt altına alınır. Üyeler o mesajlarının sahibi olabilirler.

    Aslında sadece tek bir üyenin kendi başına patent alması forumun konusu değil. Hiç kimse zaten her konunun uzmanı değil. Forumda her konunun uzmanı meseleye dahil olabilir. Ortaya atılan fikir tüm uzmanlar tarafından değerlendirilip herkesin katkısıyla bir ürün ortaya çıkar. Bu beyin fırtınasının ardından, eğer patent alınırsa her üye katkısı kadar patentte hak sahibi olur. Patentin alınamadığı halde; faydalı model gibi alt tanımlamalar da yapılabiliyor.

    Bu tartışma ortamı, hem yüksek zeka faaliyetine ortam sağlayacaktır hem de memleketin yüksek zekalarının harcanmasını engelleyip onlara hak ettiklerini kazanma imkanı sunacaktır.
    Aynı zamanda iş başvurusu vb ortam için bu tip konulardaki beyin faaliyetleri referans olup, kişinin kendisini ispatlamasına imkan verecektir.

    Çok değerli forumdaşlarımızın fikirlerini beklemekteyiz!!







  • Forumun sadece chat programı gibi yazışma portalı olmaktan ziyade, aynı zamanda da insanların kendilerini geliştirdiği bir ortam olması gerekmekte. Yani sadece alt alta sorulan sorular ve google aramalarından ulaşılan bir bölüm olmaktan çok; bilimsel bilgilerin yer aldığı ve üyelerin girip öğrenme faaliyeti gösterebildiği kısımlar açmak gerekmekte. En basiti bu tip konuları sabit konu yapmak ama bi yerden sonra bu sabit konular sayfa kaplayacaktır. Bu tip bilimsel yazıların yer aldığı bir kısım oluşturulmalı ve bu kısıma ait her makalenin linkinin olduğu bir sabit konu yapılmalı. Ve ya uygun bir düzenleme yapılmalı.

    Yüksek zeka çalışmaları istiyoruz. Mekanik bölümü çok uzun zamanda açılmasına rağmen elektronik ve mekanik bölümleri bilgisayar donanımları gibi gayet alakasız bir konumda. Resmen "bilimsel" ve ya "mühendislik" ismiyle bir bölüm olmalı ve tüm teknik ve bilimsel konular burada yer almalı. Her soru burada sorulmalı her türlü zeka tartışmaları burada yapılmalı.

    Ayrıca insanların çalınmasından korkutuğu için internette açıklamaktan korktuğu fikirlerin de konularda yer alabilmesi ve tartışmaların doruk noktasına ulaşması için bir "patent" uygulaması yapılmalı. Yani her üyenin yazdığı mesaj kendisine zimmetlenebilmeli. Bu tip yüksek zeka tartışmalarının yapıldığı zamanlar önceden belirlenip tarafların katılmasıyla beraber oturum açılabilir ve aynı zamanda bu oturum bir noter tarafından takip altına alınabilir. Yani tüm mesajlar noter onaylı olabilir. Belki uçuk gibi görünüyor ama yapıldığında bir ilk olacaktır. Maddi olarak da kendisini karşılayacaktır. Hem maddi getirisi olmasa da üyelere faydası olacaktır.

    Sizler ne düşünürsünüz?
    @Kerosen @ghostmanzero @WISDOM @Constantine @gun @powerstorm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karafetva -- 5 Temmuz 2017; 16:7:33 >




  • Dave abinin bu konuda bir videosu var.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dave abi iyi hoş demiş, patent fikri korumak için en etkili yol ama şöyle bir durumda var, benim mesela bir fikrim var, Dave abinin dediği gibi patent dosyasını hazırladım ve kasım ayında tpe'ye başvuruda bulundum. aralığın sonunda eksik bilgi nedeniyle dosyamın bana gönderileceği bilgisini aldım ama şubata geldik hala dosya ortada yok! Bilgi almak için arıyorum uzmanın imzasını bekliyormuş! Şimdi patentte çalışan adı uzman kendisi osuran yaratık tiplere nasıl güvencez? 2 ayda bir imzayı atamayan adamın uzmanlığını ....
    patentle ilgili danışmanlık hizmeti alıyım diyorum, şikayet sitelerine bakıyorum, patent firmaları da parayı almak için her türlü taklayı atabilecek cibilliyetteler. herşey parayı alana kadar deniyor! koca ülkede güvenip fikir alabileceğimiz bir tane devlet kurumu yokmudur yani?
    Dosyam dolayısıyla ürünüm bütün ayrıntılarıyla birlikte tpe deki adı uzman kendisi ezik şahsiyetlerin elinde, fikrimi çalıp, istemlerde değişiklik yapıp benden önce patent almayacağını nerden bilebilirim?

    Lütfen yardım kafayı yemek üzereyim




  • Noterde onaylatılabilir. Noter patent demek değil. Ama en azından hırsızlık yapabileceklere karşı fikri önceden ürettiğinizin bir ispatıdır. Yani sizin fikrinizi çalan birisi patentini alsa bile, sizin önceden noter tasdikiniz onu hırsız durumuna düşürecektir.

    Ayrıca tpe de birileri fikri çalabilir ama dosyayı gören diğer memurlar da hırsızlığa şahit olurlar. Belki tpede belgeyi taratıp kaydetme olayı vardır. Bu özellik yoksa da teklif verdirip yaptırtmak lazım.
  • karafetva K kullanıcısına yanıt
    hocam o taratma olayı için iki nüshayla başvurdum, bende kalacak olana en azından görüldü damgası vurdurmak için, ancak tpe'ye başvuru sırasında sadece bir etiket verdiler o kadar. Onu da kapağa yapıştırdılar. kapakta ürünle ilgili sadece başlık var, o etiket neyi tensil ediyor belli değil yani.
    hocam dediğin gibi ben de notere başvuruyum dedim ama internette araştırdım kesinlikle başvurmayın gibi şeyler de gördüm.
    http://aysegulgultekin.web.tv/video/patent-konusu-bulus-noter-tastigi-ile-korunur-mu__nub5xrguep_
    dosyamı almaya çalışıcam sonra yurtdışında tekrar başvurucam bu ülkenin patent neyine...




  • video ne kadar doğru? Noterin koruma sağlamadığını biliyoruz ama kendi ürününüze noter tasdiki almanız neden patent için engel olsun? Yani iki başvuru da size aitse? Gayet yanlış bir mantık. Yani gerçekten noter tasdiki patente engelse çok yanlış.

    Peki patent enstitüsü noteri nereden bilsin? İkisine de başvurursunuz, noter zaten anında tasdikler tpe de değerlendirip sonucu verir. Noterden bahsetmezsiniz tpe de olur biter?

    Noterin tek faydası, fikrinizin çalınmasına karşı size ait olduğunuzu ortaya koymanız. Büyük firmalar sizin noterde tasdiklettiğiniz bir fikri çalamazlar, rezil olurlar.

    Eğer tarama yapmışsa enstitü bir örneğini size vermiyor mu? Tarandığı için size aidiyeti kurum içi ispatlanmış oluyor. Kurumdan herhangi birisinin çalabilmesi için bu delilleri yok edebilmesi lazım. Ama siz başvurunuzun bir örneğini yetkili tarafından imzalatıp isteyebilirsiniz. Reddederseler projenizin özetini içeren dilekçe ile başvurun yine reddedilseniz bile kurumun bilgi edinme kısmı arşivine de gireceğiniz için daha fazla arşiv oluşturmuş oluyorsunuz.

    Eğer tarama ve ya kişiye başvuru örneği onaylanarak geri verilmiyorsa kuruma (bimer vb) şikayet edip bunu sağlamak lazım.

    Bi de düşünsenize; tpe forumdan işliyor ve fikrinizi rahatlıkla forumda yazabiliyorsunuz. Ne olursa olsun o fikrin mülkiyeti size ait oluyor? Hayaller...




  • Takip. Çok büyük bir sıkıntı bu. Patent ekibinin dosyaları çalıp vestel arçelik vs büyük firnalara sızdıracağından şüpheliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2020 aralık itibariyle konuyu hortlatayım, türkpatente yaptığınız başvurunun çalınması diye bir durum söz konusu değil, çünkü başvuruyu yaptığınız dakikak bile sisteme kayıt ediliyor, bir de zaten artık tüm başvurular online olduğu için çalınma riski yok, patent vekilleriyle çalışırsanız fikrinizi sunmadan önce gizlilik anlaşması imzalayabilirsiniz, patentle ilgili başka sorular olursa cevaplayabilirim

  • techno149 T kullanıcısına yanıt

    Online kaydolması bir garanti değil, hukuken de referans değil. Patentin verildiği an bir garanti olması mümkün. Şüphe edecek kişi, patent başvurusunu alan memurdan da şüphe edebilir amirden de.


    Ancaaak; bu konuda, başvurulan değil başvurulmayan yani üzerinde beyin fırtınası yapılan, birlikte tartışarak ortaya çıkan fikirlerin patentleşmesi ele alınmıştı. Forum ortamında bu tip tartışma yapılırken bazı sivriler de kendi adına gidip patent kaydı almaya çalışabilir. Bu yüzden forumdaki fikirlerin şahısların adı ile zimmetlenmesi, patent girişiminde herkes kendi katkısı kadar patent üzerinde hak sahibi olması beklenir. Mesela 5 kişi tartışarak bir fikir ortaya çıkadılar, bunun herbirinin fikir ağırlığınca patent yüzdesine dönüştürülmesi ve çalınmasının önlenmesi için online forum noter uygulaması gerekmekte.


    Patent görevlisi iseniz; baştan sona patent başvuusu adılarını görsellerler beraber açıklar mısınız??? Ücretler vb? Forum için zevkli konu.





  • techno149 T kullanıcısına yanıt

    Tüm önlemlere rağmen, bir ihtimal patentimiz TPE'de araklanıp,

    bize de "eksik dosya" gibi bahaneler sunulursa,

    veya gerçekten de dedikleri gibiyse ne yapmalıyız ?

    kısacası olumsuz patent başvurusunun sağlamasını nasıl yapacağız ?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.