Şimdi Ara

Orta göbek sorunu teknikciler içeri :) [ 1 aylık sorun adım adım çözüme ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.861
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle konuya vakit ayırdığınız için teşekkürler .
    Konumuz hallowtech2 orta göbek sorunu . Bundan yaklaşık 2 hafta önce bisikletten hafif gıcırdama sesleri duymaya başladım . Ara ara ve şiddetsiz geldiği için gevşeyen bir vida olduğunu varsayarak fazla önemsemedim . Sonraki zamanlarda hemen hemen 1 hafta sonra gıcırdama sesinin şiddetinin arttığını ve daha sık olduğunu farkettim .
    Yaptığım uzun incelemeler doğrultusunda gıcırdamanın orta göbekten geldiğini kesinleştirdim.
    İlk olarak klasik gevşeyen vida diyerek pedallar , aynakol ve aynakol yapraklarındaki vidaları sıktım . Bir süre sonra ses azaldı (sıktıktan hemen sonramı yoksa bi süre sonramı hatırlamıyorum tam) bir kaç gün için ses kesildi . Ardından bir kaç gün sonra ses siddetini arttırınca antremanlarda motivasyonumu düşürmeye başladı ve bisikletcinin yolunu tuttum . Kadiköy velespite gittim . Genel olarak kontrol etti sesin tam olarak göbektenmi geldiğini bilmediğimi orayı tahmin ettiğimi söyleledim . Ön arka jant göbekleri , zinciri , arka rubleyi kısaca arızalandığında yada deforme olduğunda ses çıkarabilicek parçaları kontrol etti hepsinin durumunun normal olduğunu söyledi (işi bilen bir teknikçidir yanlışı olmaz) . Ardından aynakol pedal ve aynakol yapraklarındaki vidaları kendi sıkarar , sesin pedallardan geldiğini tahmin yürüttüğü için würth spreyle hem pedalları hem arka jant göbeğine bir miktar sıktı. Sonra bir tur atmamı sorunun gidip gitmediğini söyledi . Bir tur attıktan sonra sesin devam etmekte olduğunu anladım . Arızayı tam olarak neresi olduğunu anlayamadım büyük ihtimal kirden vs oluyor . Bisikleti komple söküp temizleyip yağlmam lazım ama geçmeyede bilir dedi . Boşuna para verme (70 tl genel bakım ücreti) . Bisikleti decathlonun servisine götür dedi . Ücret ödemeden çıktım ordan (sağolsun tatlı bir insan) Ardından hemen brandıum avmye geçerek elemanlarla konuştum. Bisikleti genel bakımını yaparız ancak sıra var en az 1 haftaya çıkar dedi . Ben o kadar bisikletsiz kalmak istemediğim için teşekkür edip çıktım .
    İki gün önce bizim burda bir bisikletci var işinde yarı prof bir dayımız tecrübeli ve özenle çalışan biri. Bisikleti ona götürdüm ve göbeğin gevşek olup olmadığını kontrol etmesi için söktürdüm . Sol taraf biraz gevşekti . Orayı sıktı ama sorun ordanmı tam bilemiyorum dedi . Dükkan kalabalık olduğu ve insanlar sürekli adama bişeyler sorduğu için ben göbeği takmadan temizleyip tekrar yağlamasını istemeyi unuttum kendide unuttu sanırsam . Ardından göbeği taktı arka jant akordumu yaptırıp dükkandan çıktım . Eve gidene kadar (mesafe yaklaşık 5 km) ses gelmediğini farkettim ve sonun çözüldüğünü düşündüm .sonraki gün yokuş antemanı için klasik rotama gittim ortalama 40 km güzel yokuşlar tırmandım ki sanırım ayna kola yüklenincemi oldu neden oldu bilmiyorum antreman ortasında ve sonrasında eve dönüş yolumda ses geri geldi ve arttı . İyice canımın sıkılınca direk gidip sora / tiagra uyumlu . Shimano bb 4600 orta göbeğini kadiköy aktif pedaldan satın aldım (20 USD) . Hava yağmurlu diye bisikletciye çıkmadım . Bende hallowtech2 anahtarı yok diye söküp temizleyemedimde bu süre zarfınca . Sıfırıda 50 tl civarı . Aliexpreste 15 tl ye var ama gelmesi 1 ay. Neyse . Gelelim şimdi esas mevzuya .

    Ses neyden kaynaklı . (Bildiğiniz tiz gıcırdama sesi)
    1-göbek çok fazla suya maruz kaldı rulmanlar sudan etkilendi. => yağmurlu havaya hiç denk gelmedim gelsem bile ıslandı diyecek kadar ıslanmadım .
    2-vida gevşeme sorunu => kendimde dahil profesyönel bir bisikletciye kontrol ettirdim herhangi bir sorun yok .
    3-göbek kullanmaya bağlı olarak deforme oldu => bisikleti alalı 3 ay oldu . 1615 km yaptım . Aylık ve km bakımlarını temizliğini yaparım . Bugün aktif pedal (yeni göbeği satın aldığım mağza) teknik serviscisine parçanın ne sürede deforme olabileceğini sorduğumda en az 1 sene kullanıma bağlı (çok yoğun çalışırsan) en az 6 ay dedi . Birinci ihtimal bu. ya göbeğin ömrü bitti yada ;
    3-göbek kirden ses yapıyor => en çok kafama takılan bu daha deneyemediğim için . Yeni parçayı taktırmada önce söküp temizlettirip tekrar yağlatıcam . Ama şöyle bir durumda var eğer aşırı pislik yaptıysa rulmanın içine kaçıp bilyelerib yüzeyini çizme şansı var buda zaten rulmanın hem ses yapmasını hemde ömrünü yitirdiği anlamına gelen şey.

    Sonuç;
    Okuduğunuz için teşekkürler dostlar . Bu konu altında sizin başınıza böyle bişey geldimi geldiyse ne yaptınız nasıl çözdünüz . Konuşalım , tartışalım , sohbet edelim .
    Gelişmeleri aktarıcam takipte kalın .

    Bisikletimin modeli : btwin triban 520 .

    İyi pedallamalar .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.