Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.407
Cevap
183
Favori
473.482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Salih Bey 1,5-2 aydır ciddi şekilde araştırıyorum.Lazer-Püskürtmeli arasındaki farkları az çok biliyorum.

    Püskürtmeli ; yavaş,toneri-mürekkebi ucuz,kullanmazsan kafa kuruma yapabiliyor (eski tiplerde kartuşu sıcak suda bekletince açılıyordu ama tanklı sistemde komple boruları değişmek gerekir sanırım..) Cihazları ucuz ( istediğim özellikleri olanlar Lazerli olanlara yakın..)

    Lazer ; Hızlı,hem cihazı hem toneri pahalı ama kuruma süresi-suyla etkileşmede vs daha dayanıklı gibi bir bilgiye sahibim.

    Yeni açtığım kırtasiyem de kullanacağım. Şu ana kadar yıllık 4000 sayfa siyah beyaz çekimim görünüyor.A3 nadir soruluyor.şuana kadar 2 kişi sordu ama atıyorum diploma getirip küçültmek isteyen çok oldu.. Hadi onu geçtim A4 'e razı oldum diyelim.Hem renkli hem arkalı önlü isteniyor.Müşteri Zannediyor ki arkalı önlü olunca daha az para ödeyeceğim.Tarayıcının her gidiş gelişi numaratörü arttırdığı için malesef öyle olmuyor.Bana avantajı 0,01 krş kağıt tasarrufu..onun için dubleks şart..

    4000 X 0,25krş =1000 TL kazandık diyelim,750 TL civarıda şuanki makinanın kullanımı ve kirası =1750 TL gibi bir rakam çıkıyor ortaya.. 1500-2000 TL'lik bir makina alırsam 1 senede kendini amorti edecek görünüyor. Birçok marka model içinde kayboldum.Fazla parada kaçırmak istemiyorum,her an farklı sektöre yönelebilirim.Malum esnafı büyük marketler bitirdi.(ucuz görünüyorlar ama piyasanın dip ürünleri pazarlayıp zatenmevcut piyasa fiyata satıyorlar.Bende de aynı fiyat..(1-2 ürün hariç..) Sorunlu olan ürünlerle,müşteriyle karşı karşıya kalmamak için getirmemeye çalışıyorum.Mesela ucuza alınan kurşun kalem 2 kere yere düştümü açarken kırık çıkıyor çabuk bitiyor vs..)konuya dönersek

    canon 728 lazer olarak mantıklı görünüyor.. 2300 TL (Mehmet Beyin tavsiyesi,tşk ederim)

    https://www.akakce.com/yazici/en-ucuz-canon-i-sensys-mf728cdw-cok-fonksiyonlu-fiyati,6502804.html

    epson da da 1700TL..

    http://www.hepsiburada.com/epson-workforce-wf-5620dwf-prnt-scan-foto-fax-p-HBV000003P2RS?magaza=Kaizen

    Şu aşamada ön plana çıkan ne olmalı; Bence baskı kalitesi ve bundan sonra çıkaracakları ilave masraflar ve kartuş maliyetleri.. Siz olsanız ne yaparsınız? Hangisini alırsınız kırtasiye için?

    Baskı kalitesi,hızı,dubleksi,wi-fi(gelen öğrenci cep tlf dan resim çıkartacak mesela..) kartuş maliyeti yada bana sayfa maliyeti en düşük olan hangisi olmalı..

    Murat Beyin Epson tavsiyesi üzerine burada yazdım.Diğer markalarla da konuyu pert etmek istemiyorum.Kendisinden de özür diliyorum.
  • RS182 kullanıcısına yanıt
    Merhaba ; sizin ikileminize şöyle yanıt vereyim. Fiyat performans olarak her zaman EPSON u tercih ederim. Özellikle sizin baktığınız üst modelleri.Alabilirseniz EPSON L 1455 derim A3 doublex baskı da var. Saygılarımla...
  • Arkadaşlar 3 günden beri bende bu kulübe üyeyim.Benim 25-30 sayfa çıktı almam gerekiyor ama kitap şeklinde çift taraflı yapmam lazım.Bunu manuel olarak nasıl yapabilirim ? Tek tek hepsini çıkartım arkasına yazdırmak zor olur.Bir yöntemi varmış toplu olarak .Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler şimdiden.
  • Daha önce bitmeyen kartuşlu yazıcı kullanıyordum, fotoğrafla solgun çizgili çıkmaya başladı, yazılarda kayma felan oldu çöpe attım yazıcıyı birde orjinal tanklı kullanmak istiyorum. 500 TL civarında fotoğrafları sorunlu çıkartmayacak bir yazıcı önerisi alabilir miyim acaba arkadaşlar ?

    500 tl dedim ama şu cihazı önerirseniz alayım ?
    http://www.hepsiburada.com/epson-l605-fotokopi-tarayici-wifi-murekkep-tankli-yazici-c11cf72401-p-HBV0000037142

    Mürekkeplerde 70 tl civarı iyimiş aslında.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apollon -- 16 Kasım 2017; 16:23:33 >
  • Sırrı Bey tşk ederim ama tavsiyeniz şuan limitlerimi aşıyor hatta 2 ye katlıyor..

    Sn.Apollonun L605'e baktım dubleksi var görünüyor özelliklerinde, nereden besleniyor ki? gene kafa kurcalayıcı bir örnek oldu Faks yok 400-600 TL düştü rakam..

    İzmirde Epson satan bir yer bulup ürünleri karşılaştırmak lazım.
  • Geçenlerde MediaMarkt'tan normalden düşük bir fiyata yazıcı almıştım hatırlayanınız vardır. Alışveriş yaptım diye 1000 TL üzeri alışverişte geçerli 100 lira indirim çeki vermişler. Benim işime yaramıyor eğer konuda son kararını vermiş ama kampanya bekleyen kısacası cidden ihtiyacı olan varsa pmden bana ulaşsın lütfen.
  • Yok mu yardımcı olabilecek ? '' Arkadaşlar 3 günden beri bende bu kulübe üyeyim.Benim 25-30 sayfa çıktı almam gerekiyor ama kitap şeklinde çift taraflı yapmam lazım.Bunu manuel olarak nasıl yapabilirim ? Tek tek hepsini çıkartım arkasına yazdırmak zor olur.Bir yöntemi varmış toplu olarak .Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler şimdiden. ''
  • skyleqend35 S kullanıcısına yanıt
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜEPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ
  • İnşallah zamanında yardımcı oluyorumdur. İlk olarak sadece tek sayfaları yazdırın ardından diğer yüzlerini koyup sadece çift sayfaları yazdır diyin böylelikle tek tek sayfalar ile uğraşmanıza gerek kalmaz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RS182

    Eveeeetttt,

    Sn Apollon aklımı çeldi,fakssız olsun dedim ve Epson L605 alacağım sanırım.Renkli baskısı iyidir umarım,aslında çıktı almadan almak istemiyorum ama çok ta uzasın istemiyorum.Alayım kurtulayım-kurtulun :D Yanlız google amcaya sorunca ilginç fiyatlar çıkıyor. 999 TL den,1750 TL ye kadar değişiyor.Ne farkları var acaba?


    http://www.hepsiburada.com/epson-l605-fotokopi-tarayici-wifi-murekkep-tankli-yazici-c11cf72401-p-HBV0000037142?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CjwKCAiArrrQBRBbEiwAH_6sNDtzrhOinB-tE2sTCkJJeAzJNNCGb1sRUcORhE5MYeQe4SSOwsHWRBoCLBIQAvD_BwE


    https://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/epson-l605-orijinal-murekkepli-4-renk-bitmeyen-kartuslu-260826540?pkw=&pmt=&sc_gcsp=gg&ggmktg=PaidSearch*PLA*232249887*22324004367*58375855767*%7btype%7d*260826540*pla-372687188062&gclid=CjwKCAiArrrQBRBbEiwAH_6sNBkFhfyKbneruT6OnIhO7bwglsZDp4WjUIGscNUN3XolwZdnttJvvhoCdPoQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds&mpch=ads&scxid=14489-145818-2357-0

    sebep ne olabilir?

    Bu yazıcı indirimde ve hepsiburada son 40 ürün diye satmaya başladı, yani indirim yakında bitecek galiba...
    Bazı büyük firmalar indirimli satıyor bazıları da pahalı satıyor, hepsi aynı yazıcı.
  • Murat beyle aşağı yukarı aynı anda cevaplamış olduk

    Murat bey l386 almayı düşünüyorum Ofisim için böyle çok sık kullanmayacağım ama kullandığım zamanlarda da aşağı yukarı siyah beyaz ve renkli karışık 150 sayfa çıktı alıyorum kartuşku hp vardı lakin renkli kartuşta 1 renk bitti mi çöp kıvamına geliyor kartuş siyah beyaz ve renkli olarak 2 kartuş şeklinde zaten yazdırabileceği sayfa sayısı olarak 300 diyor sitede her rapor bana ortalama minimum 60 liraya mal oluyor fotokopici ile yarışıyoruz maliyet konusunda.

    1.Şimdi ortak bir ağ var bu ağ yerine ben internetsiz bir modem kursam bu modem ile wifi üzerinden yazdırma yapabilirmiyim?



    2. Şehir planı uydu görüntüsü renkli haritası vs derken kimi yerde resim baskısı gibi bol mürekkepli bir çıktı olacak. Malum iş için kullanılacağı için kalitesiz bir biçimde olmasını istemem bu yüzden orjinal mürekkep veya muadil önerilerinizi almak isterim aynı şekilde kağıt olarakda navigatordan başka varmıdır öneri.



    Murat bey affınıza sığınıyorum uzun oldu ama öncelikle tanklı yazıcı sonrasında da epsonu aklıma siz soktunuz katlanacaksınız artık bu kardeşinize

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    mesela 20 syfa yazdırcam şimdi bu kısma ne yazmam lazım.10 yaprak 20 sayfa baskı alıcam
  • Apollon kullanıcısına yanıt
    Epson L8xx serisi fotoğraf yazdıranlara yöneliktir.
    Epson L382 ve L386'dan da memnun olanlar var fotoğraf açısından ama beğenmeyenler de var az da olsa. Ben fotoğrafla uğraşmadığımdan fotoğraf konusunda yeterince tecrübeli değilim. Bu konunun başlarında yazan kafkaslı57 isimli arkadaş fotoğraf yazdırma konusunda hayli tecrübeli ve L386 modelinden memnundu. Kendisinden fikir alabilirsiniz.

    L605 modelinin artıları çok ama L382 ve L386, 5760x1440 baskı çözünürlüğüne sahipken L605 için bu değer 4800x1200. Bu fark fotoğrafda ne kadar hissedilir bilemem.

    Bu yazıcılar düzenli kullanımda kolay kolay sorun çıkarmadıkları gibi çıktı maliyeti de son derece düşüktür. (Bu konunun ilk sayfalarına bakabilirsiniz.)
  • kent_plancisi kullanıcısına yanıt
    Maliyet konusunda rahtlayacağınızın garantisini verebilirim. Ben photoink mürekkep kullanıyorum, yazı-resim-şekil içeren çıktılarda orijinal mürekkebi aratacak bir durum olmadı. Fotoğrafda farkedebilir belki. Orijinal mürekkep kullansanız da çıktı maliyeti uygun olur. Muadilde ise bedavadan biraz fazla olur.

    Kalite yönünden sıkıntı çıkmaz, kağıtları ıslatmazsanız sorun olmaz.

    Double A kağıt önerimdir.

    İnternet olmadan wi-fi direct özelliği olan model almalısınız. Mesela L605
  • skyleqend35 S kullanıcısına yanıt
    Kağıdı ortadan katlayacaksınız sanmıştım kitapçık gibi. Öyle mi yoksa kağıdın bir yüzünebirsayfa diğer yüzüne başka bir sayfa yani elle çift taraflı yazdırma mı soruyorsunuz?
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    yok abi 20 sayfa lık bir çıktı alıcam ama sıralı olması ve arkalı önlü olması lazım.Çift traflı baskıyı nasıl elle yapıyor onu sormak istedim
  • skyleqend35 S kullanıcısına yanıt
    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ

    Özelliklere tıklayınca bu iletişim kutusu gelir. Resimde mavi işaretli olanı seç sağ ortadan da 2-taraflı yazdırma kapalı yazan yeri değiştir. Hatta onun altından da ayarlanabilir.
  • Pardon, resimdeki gibi seçersen 2 sayfa kağıdın bir yüzüne gelir, tek sayfa istiyordun sanırım o zaman da belge-standart kaliteyi seç.

    Yazıcı önce tek sayfaları yazar ve durup seni uyarır, yazıcının gösterdiği şekilde kağıdın boş kısmı sana bakacak şekilde tekrar yerleştirirsin ve çift sayfaları sırayla yazar.

    İlk ve son sayfaları da burdan değiştirebilirsin.

    EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 18 Kasım 2017; 1:32:1 >
  • Saol abi yarın deniyecem pc yi kapadim,geç oldu.iyi geceler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.