Şimdi Ara

EPSON ORİJİNAL TANKLI YAZICI KULLANANLAR KULÜBÜ (129. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.409
Cevap
182
Favori
474.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • undo_control U kullanıcısına yanıt
    Evet. Ya da kutunun çipini resetleyici ile resetleyip her seferinde kutuya para vermiyorsunuz, hatta kutunun içine bir silindir yerleştirip mürekkepleri bu silindire ulaşan bir delik açarak serum hortumuyla dışarı alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ynuss2115

    Satıcının sitesinde yazıyor ama bir de size sorayım şimdi ben bunu alsam kaç ml mürekkep kaç sayfaya tekabül eder sizce?Benim için en önemlisi satın aldıktan sonraki ekonomikliği de ondan sordum.Bir de bunların kartuş felan ne iş anlamadım hocam şimdi bunu alınca tek masrafımız kağıt ve mürekkep olacak değil mi?Yani emin olmak için soruyorum.

    Alıntıları Göster
    Sitede yazan doğru kartuş masrafı yok mürekkep ve kağıt. Sadece atık pedi veya atık kutusu olayı var onlarında ücretsiz alternatif çözümlerini bulmak mümkün (Eski modellerde mümkün yenileri pek bilmiyorum).

    Kağıdı saymıyorum 3 kuruşa da var 50 kuruşada kağıt var. Orjinal mürekkep kullanırsan 70ml ile 3000-4000 sayfa yazdırırsın. Hep metin yazdırmıyoruz arada şekillerde yazdırıryoruz diyerek ben 3000 den hesap ediyorum yani 70 ml ile 3000 sayfa siyah beyaz. 70 ml orjinal mürekkep 30 TL yani maliyet 1 kuruş. Yan sanayi mürekkeplerin en iyisi olarak bilineni photoink mürekkeple 1 litresi 60 TL 43bin sayfa basıyor. onada yuvarlak 40 bin diyelim. Oda sayfa başı 0,15 kuruş yapıyor yani baskı merkezi değilseniz hesaba katılacak bir maliyet değil. Renklide de çok yüksek değil ama renkli metin çıktıları ile fotoğraf çıktıları arasında çok fark var o yüzden yaklaşık bir şey söylemek zor ama 4 renk kullanıldığını düşünürsek 3-4 katı bir maliyet söz konusu olur.




  • Kullandığım mürekkepler soran arakadaşlara…
    https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-l3151-4renk-1000-ml-murekkep-50-000-sayfa-p-HBV00000M25RK

    Visa logolu kredi kartınız varsa 20 TL indirimle 173 TL'ye geliyor.

    Ben de az önce şunu aldım, çünkü siyah renk çok tüketiliyor:
    https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-l382-2-litre-siyah-photoink-murekkep-100-000-sayfalik-p-HBV00000M28J6?magaza=bitmeyenkartu%C5%9F

    (omerkartalfb, özel msj almayı kapattığınız için size ulaşamadım.)




  • GÜNCEL MÜREKKEP MALİYETİ HESABI:

    Önceki mesajımda verdiğim linkte 4x1Litre set fiyatı indirimle 173TL.
    Bu setle her renk için 65 mililitre mürekkep alan tankları 1000/65=15,38 defa doldurursunuz.
    Bu durumda tankları 1 kez doldurmanın maliyeti 173/15,38=11,25 TL olur ve 6500 sayfaya kadar renkli baskı alırsınız.
    1 sayfa renkli çıktının mürekkep maliyeti 11,25/6500= 0,00173 TL oluyor, yani 1000 sayfa 1,73 TL.

    Gerçek maliyetler sayfa yoğunluğuna göre bu değerin bir kaç katı olabilir, 10 katı bile olsa bence sorun değil.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerkartalfb O kullanıcısına yanıt
    Önemli değil...
  • Arkadaşlar iyi akşamlar bir okuldan epson L3050 yazıcı geldi. İçerisinden kurulum cd si çıkmadı. Usb ara kabloda yoktu. Eski yazıcının kablolarını taktım. epsondaki driverları indirip kurdum fakat bir türlü yazıcı kısmını aktif edemedim. Tarayıcı kısmını hallettim tarayıcı olarak kullanıyorum. Fakat yazıcı olarak makinayı görmüyor bilgisayar yardımcı olabilecek var mı?
  • Merhabalar, l3051 ve l3060 arasında ki farklar nelerdir ? Hangisini almalıyım sizce
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat3807

    Kullandığım mürekkepler soran arakadaşlara…
    https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-l3151-4renk-1000-ml-murekkep-50-000-sayfa-p-HBV00000M25RK

    Visa logolu kredi kartınız varsa 20 TL indirimle 173 TL'ye geliyor.

    Ben de az önce şunu aldım, çünkü siyah renk çok tüketiliyor:
    https://www.hepsiburada.com/epson-ecotank-l382-2-litre-siyah-photoink-murekkep-100-000-sayfalik-p-HBV00000M28J6?magaza=bitmeyenkartu%C5%9F

    (omerkartalfb, özel msj almayı kapattığınız için size ulaşamadım.)
    Ankarada olup yukarıda mürekkeplerden paylaşmak isteyen var ise ortak alabilirim. 2 Lt siyahta ortak alabilirim. veya mürekkebi saklayabilecek kabı olan birisi var ise 4 renkli set alıp yarı yarıya bölüşebiliriz.




  • tonythetonguc kullanıcısına yanıt
    Mürekkepleri saklamak için özel bir kaba gerek yok. Orijinal şişelerden tanka boşaltmak zor ve dökülme riski olduğu için ben onları huni yardımıyla yarım litrelik su şişelerine aktarıyorum. Su şişelerinden de ihtiyaç oldukça tanklara yine huni ile boşaltıyorum. Mürekkepleri kapaklı bir dolapta saklıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kevzer

    Merhabalar, l3051 ve l3060 arasında ki farklar nelerdir ? Hangisini almalıyım sizce
    Kabaca L3151 modeli L3060'ın tasarım olarak yenilenmiş versiyonudur diyebiliriz. Ayrıca mürekkep doldurma sistemleri ve tank yapıları da değişmiştir. Yazıcı boyutları açısından da L3151 tercihimdir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: musti01

    Arkadaşlar iyi akşamlar bir okuldan epson L3050 yazıcı geldi. İçerisinden kurulum cd si çıkmadı. Usb ara kabloda yoktu. Eski yazıcının kablolarını taktım. epsondaki driverları indirip kurdum fakat bir türlü yazıcı kısmını aktif edemedim. Tarayıcı kısmını hallettim tarayıcı olarak kullanıyorum. Fakat yazıcı olarak makinayı görmüyor bilgisayar yardımcı olabilecek var mı?
    Herhangi bir yazıcı modelinin sayfasından Epson software updater yazılımını indirin, yazıcı modelini seçin, gerekli yazılımları otamatik olarak bulur ve yükler.
  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar. L3151 yazıcımın pedi bu şekilde bu süngerleri düzenli değişsem kağıt peçete vs ile yinede ped dolu uyarısı verir mi 20 bin çıktıda? Yani bu uyarı sensörsel bişeymi yoksa belli bir çıktı sayısına ulaşınca illa karşılaşacağımız bir sorun mu? Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerkartalfb -- 30 Ağustos 2019; 17:44:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafa temizleme, mürekkep temizleme gibi her işlemin bir puan değeri var. O değere ulaşıldığında uyarı verir. Sensör yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar küçük kızımın fotoğraflarını kendim almak için bir yazıcı arayışındayım. Tanklı yazıcılarda fotoğraf kalitesi iyi seviyelerde denebilecek, fiyat olarak da 2.5-3 bin tl bandını geçmeyecek bir yazıcı tavsiyeniz varmıdır?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: arda_sahan

    Merhabalar küçük kızımın fotoğraflarını kendim almak için bir yazıcı arayışındayım. Tanklı yazıcılarda fotoğraf kalitesi iyi seviyelerde denebilecek, fiyat olarak da 2.5-3 bin tl bandını geçmeyecek bir yazıcı tavsiyeniz varmıdır?
    sadece baskı yapması yeterli ise yani tarayıcı fotokopi gerekmiyorsa : epson L805
    tarayıcı fotokopiside olsun derseniz : epson L850

    fotoğraf stüdyolarının kullandığı makinelerdir kesinlikle memnun kalırsınız.
  • erdem baskı m. kullanıcısına yanıt
    Yeni modeller var, L7160 ve L7180. Bunlar 5 renkli modeller ve Epson bu modellerin mürekkep dayanıklılığı konusunda çok iddialı. 5 renkten biri fotoğraf siyahı. Deneme şansınız oldu mu?
    https://www.youtube.com/watch?v=woJI295xink&t=10s

    Bu incelemenin soru-cevap bölümünde L7160 modelinin L8xx serisinden çok daha iyi olduğu söyleniyor. Antalya'da tanınmış bir fotoğrafçı da memnun olduğunu ifade ediyor.

    Bu da L7180 için Türkçe inceleme videosu:https://www.youtube.com/watch?v=Q1cZ-Id6fDg



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat3807 -- 31 Ağustos 2019; 12:0:27 >




  • murat3807 M kullanıcısına yanıt
    aslında bu 2 siyah 5 renk kullanımı epson'da çokta yeni değil daha önce T26 kartuş kullanan XP EXPRESSİON serisi (XP600 - XP700 - XP800 vs.) ürünleri vardı epsonun aynı mantığı L serisi ürünlerine uyarladı. onların fotoğraf baskıları klasik 6 renk fotoğraf yazıcılarının altında bulmuştum.

    burdaki 2 siyah kullanımı fotoğraftan ziyade düz kağıt baskılarını iyileştiren bir durum şöyle ki; malumunuz 2 siyahtan biri pigment bazlı ve düz kağıtta devreye giriyor diğeri dye bazlı ve fotoğraf kağıdı seçildiğinde devreye giriyor. buda şu demek fotoğraf siyahı dediği hali hazırda 6 renk L8XX serisi ürünlerinde kullandığı (DYE) siyah, diğer düz kağıtta devreye giren siyahta düz kağıtta daha başarılı olan pigment siyah. yani siyahtaki yenilik fotoğrafı değilde düz kağıt baskılarını ilglendiren bir durum

    L71XX serisinin baskılarını hakkında net fikir sahibi olacak kadar tecrübe etmedim ancak gerek kartuşlu XP serisi baskılarından edindiğim izlenim gerekte bence epsonu fotoğraf baskısında en iyi seçenek kılan LM - LC renklerinin olmayışı aslında 4 renk olan L71XX serisine mesafeli yaklaşmam gerektiğini düşündürüyor.

    elbette 4 renk 3 pl diğer L serisinden daha iyi fotoğraf baskısı sunacaktır. Ancak şu aşamada hakkında yeterince net fikir edinemediğimiz bu seri yerine epsonun on yılların klasiği olan 6 renk yazıcılarını önermeyi daha doğru buluyorum. Ayrıca atık pad meselesinin daha kolay çözümlenebilmesi ve orjinale alternatif sarf mazlemelerinin çok daha yaygın oluşu da bence önemli bir artı.

    L71XX serisi ürünleri yeterince tecrübe ettikten sonra gerçekten iyi sonuçlar veriyorsa elbette önerilerimize onlarıda ekleriz ama şu aşamada "en kestirme yol bildiğin yoldur" düsturuyla hareket ediyorum diyelim :)




  • epson sx110 var. Orjinal kartuşlara reset atabilir miyim? Ayrıca en pratik kartuş doldurma yöntemi nedir ve nasıl saklanmalı donmamaları için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 farklı renk kartuş var. Bunlardan sadece 1i dolu oda siyah. Siuiyah beyaz çıktı al dediğimde hata veryor bide mürekkep ışığı yanıyor nedeni ne olabilir? Yazdır deyince cihaz tepkisiz kısacası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 127128129130131
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.