Şimdi Ara

iOS 10 sürümünde depolama yönetimi daha akıllı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • iOS 10 sürümünde depolama yönetimi daha akıllı


    Apple’ın mobil cihazlarına yönelik yeni iOS sürümü önümüzdeki ay itibariyle resmi olarak tanıtılacak ancak iOS 10 sürümünde halen kıyıda köşede kalmış işe yarar özellikler mevcut. Bunlardan birisi akıllı depolama yönetimi.


     


    Müzik parçalarına yönelik


     


    Ayarlar-Müzik menüsü altında yer alan Optimize Depolama seçeneği, daha çok telefonunda müzik parçaları ile haşır neşir olanların işine yarayarak. Seçenek sizin belirlediğiniz miktar kadar depolama alanını korumaya çalışıyor ve böylece sürekli yer kalmadığına yönelik uyarılar da sona ermiş oluyor.


     


    Kullanıcı minimum depolama alanını belirledikten sonra sistem belirli bir süredir dinlenmeyen parçaları seçiyor ve siliyor. Elbette bu parçaları iTunes üzerinden yeniden indirmek mümkün. Bu sayede belirli bir depolama alanı sürekli sabit kalıyor.


     


    Ayrıca Bkz.MIUI 9 ile ilgili ilk bilgiler

    64GB veya 128GB kapasitelere sahip iOS cihazları için depolama alanı pek sorun olmayabilir ancak özellikle 16GB kapasiteli cihazlar için müzikseverlerin depolama yönetimi tam bir kabus haline gelebiliyor. Daha önceki sürümlerde bu özellik mevcuttu ancak kullanıcı istediği alan tercihini yapamıyordu.


     


    Söylediğimiz gibi özellik daha çok müzik parçalarını cihazlarında saklayan kullanıcılar için geçerli. Fotoğraf, video gibi içerikler ağırlıklı ise yedekleme yaparak bunları silmekten başka bir çare görünmüyor. Veya Lightning girişli flash bellekler ile fazla veri dışarı alınabilir. 


     







  • Vay be ne akıllı bir yönetimmis. Bende bile bu akıl yok.



    Hayir yâni silerek dedem telefonda yer açar.



    Bende dedim acaba muzikleri özel bir dosya biçiminde sıkıştırıp yer mi açıyor diye meğer düz mantık siliyormuş.
  • Bizim çözüm daha basit micro sd kart diyorlar ona

  • Ahahaha "dedem de yer açar" kısmı güldürttü. :)

  • vay anasını teknoloji nasılda gelişmiş. Dinlemediğim parçayı siliyor? vah vah

  • Arkadaşlar çok çok önemli bir kısmı kaçırıyorsunuz.



    "Elbette bu parçaları iTunes üzerinden yeniden indirmek mümkün."

    Bu yüz yılın en büyük özelliği değil de ne?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnat etti hafıza kartı taktırmıyor. Güvenliğini öptüğüm. Saçma sapan şeyleri yenilik diye kakalıyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cahiller doluşmuş yine yorumlara... :)

  • Bu mu akıllı yönetim oluyor?

  • 3-4 sene öncesine iPhone'un Sim Kart'ı takma yerine laf eden telefon markaları ve kullanıcıları şimdi aynı sistemi kullanıyor, ve yüzleri gülüyor, sizde beni güldürüyorsunuz baylar
  • İphone mi 7 ve 7+ modelini dahi kullanmam telefonsuz kalmadıkça çünkü sadece alo ve mütimedia sörf için kullanılabiliyo ne dosya paylaşabiliyorsu ne wifi çekim güçleri iyi sisteme müdahale edemiyorsun kolay kolay jb siz sapıtıyo 4s ten sonra bitik bir marka kapalı kutu tek iyi tarafı ürünlerin arkasında çok iyi duruyor şirket yazılımı stabil mi derseniz hiç değil kullanımda pili aşırı çabuk gidiyo bunu alacağıma samsung s4 alırım yada ayarında bir telefon miui rom kurarım zaten iphone kada iyi şişmesi yok sistemin derin uyku ve neredeyse programların tamamını devredışı bırakıyo veem oyunlarda hemuzun kullanım konusunda çok iyi haftalık güvenlik güncelleme aylık hata giderme vb bukadar para vermek yazık valla

  • Hiç konuşmadığımız kişileri de siliyor mu? Bu ne saçma bir özellik. onca para verip Iphone kullanıp kendime zulüm edemem.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.