Şimdi Ara

SDD harddisc oyun içi dengeleri ne kadar değiştiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • ssd kullanıcısı değilim, olmayı da pek düşünmüyorum ama oyuna tekrar başlayacağım şu günlerde bilmek isterim. grafikler malum almış başını gitmiş (vanilla oyuncusuyum), görsel şölenin tadına varmak için ssd kullanmak gibi bir şey olmasa gerek? 2.5'' hddlerle de oyunun tadına varabilecek miyim?



  • SSD bildiğim kadarıyla sadece loadingleri hızlandırıyor. Başka bir fark yarattığını sanmıyorum. Varsa ben de öğrenmek isterim.
  • Bir de hdd emaresi altında ram farklılıkları 16/32 hatta 128
    Sata olup olmaması, bunlar da etkiler mi acaba?
  • SSD sistemine bağlı olarak kullanabileceğin yeni nesil diskler SSD performans vermez ama hız kazandırır. Özellikle de anakartında M.2 socket girişi bulunuyorsa gerçekten çok yüksek okuma/yazma hızları olan diskler mevcut. Neyi etkiliyor dersen harita yükleme hızları, bilgisayarının açılış hızı ve dosya kopyalamada farkı görebilirsin. Dezavantajı ise bence flash disk mantığında olduğu için bozulursa veri kurtarma gibi bir durum söz konusu değil.
  • oyunda hiçbir fark yok sadece tek fark loading daha hızlı doluyor mesela warspear da işte orgrimmar da dalaran da insanlar çok daha hızlı yükleniyor ama FPS anlamında hiçbir artısı olmaz bunu çok net söylüyorum.
    SSD sistem için çok iyi mesela ben sana şöyle diyim fiyatları biraz pahalı mesela bende 2 tane var 2side 250-300tl arasında olan fiyat aralığında 1 tanesinde sadece Windows var ve programlar kesinlikle oyun v.s bişi yok sistem çok hızlı açılıyor programlar da hali ile hızlanıyor
    diğer ssd de ise sadece wow ve diablo3 yüklü sırf daha hızlı loading ve açılsın diye başka bir anlamı yok yani.
    ((bir dönem SSD 1 tane iken Windows ile beraber wow da içindeydi 1 sene dayanmadı SSD çöpe gitti o nedenle sistemi ayrı kullanıyorum oyun için ayrı bir tane
    aldım bunlar devamlı oynadığım oyunlar için sürekli değiştirmiyorum yani. diğer tüm oyunlar sabit harddisk te.
    ssd ömür olarak hdd den daha az ve daha narin de denebilir yani çok fazla sil kopyala yapmamak lazım tıka basa dolmayacak mesela gibi gibi.

    kullanan biri olarak yorumlarım bunlar gerisi sana kalmış




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Beatles

    Bir de hdd emaresi altında ram farklılıkları 16/32 hatta 128
    Sata olup olmaması, bunlar da etkiler mi acaba?

    HDD anlamında ise dönüş hızı minimum 7200 rpm,, cache(önbellek) ise 64 - 128 olanlar oldukça iyi olur
    mesela Western digital in Blue serisi ortalama olarak iyidir. ama black serisi daha performanslıdır gibi yeşil olanlar daha çok depolama amaçlı..
    NAS yazanlar ise senin için gerekli değil..

    mesela http://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-2tb-caviar-black-sata-3-0-7200rpm-64mb-cache-harddisk.html gayet yeterlidir ama fiyatlara bir şey diyemem biraz yüksek gibi. sadece örnek açısından verdim.




  • bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır , ssd ısısyı düşürür işlemciyi rahatlatır ekran kartını çoşturur arkadaşlar , anlayacaksınız... kullandığınızda emin olun anlayacaksınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NLİ

    bilgisayar en yavaş parçası kadar hızlıdır , ssd ısısyı düşürür işlemciyi rahatlatır ekran kartını çoşturur arkadaşlar , anlayacaksınız... kullandığınızda emin olun anlayacaksınız

    Yahu benim bilgisayarım 2012de alınmış
    SDD harddisc oyun içi dengeleri ne kadar değiştiriyor?

    ssd harddisk yeni nesil leptoplarla uyumu açısından benim bilgisayarımdan daha önde olsa gerek...




  • SSD'nin okuma hızı HDD'den daha yüksek olduğundan yükleme süresini büyük ölçüde kısaltır ama oyun performansı anlamında inanılmaz bir etkisi olmaz. Yükleme ekranlarında fazla takılmazsın, o da iyidir.

    Bununla birlikte işletim sistemini SSD'ye kurduğun zaman en külüstür bilgisayarın bile nasıl kanatlanıp uçtuğunu hayretler içinde seyredersin. Aynı zamanda hareketli parçası olmadığı için ses de çıkarmaz. Buna karşılık HDD'lerden çok daha pahalılar.

    Lafın kısası kesinlikle tavsiye ediyorum. 2 slot varsa birine SSD birine HDD takarsan hem depolayacak yerin olur hem de bilgisayar aşırı hızlanır. Tek slot varsa da bilgisayara SSD takıp çıkardığın HDD'yi taşınabilir disk haline getirebilirsin, ben öyle yapmıştım.
  • SSD iyidir adami pisman etmez. Sizin pc eski, bu yüzden tek dez avantaji msata ya da m2 yuvali ssd bile alsaniz mevcut anakart o parcayi tam performansi ile kullanmayabilir. Ama her seyden once baya seversiniz ssd yi. Benim tavsiyem samsung 750-850 evo serisinden almaniz. Bu modeller ve ust modellri 3d nan bellege sahip. Bu da onlari siradan bir ssd ye gore cok daha stabil ve dayanikli yapiyor.

    Kaldi ki o ssd yi sonradan sokup baska pc ye de tasirsiniz. Oyunlara gelirsek eger hdd-sdd abez bicimde bozuk degilse, oyunlarda loading surelerinden baska bir seyi etkilemez tabi ssd ye kuruluysa oyun. Laptoplar icin hdd caddy alip, optik surucuyu iptal ederek icinden cikan hdd yi ya da baska bir hdd yi 2. Disk olarak ekleyebilirsiniz. Misal laptop sata yuvasinda ssd olur dvd bolumde hdd olur. Oyunu da normalde black serisi gibi guclu bir hdd ye kurun derdim ama laptopta isler nasil bilemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullanmıyorum da (pahalı malüm) ama kullanmanızı tavsiye ederim. Yazma işinde çok ciddi fark var ve diğer donanımlarda birbiriyle bağlantılı olduğu için oyun kalitesini artırır kesinlikle.
  • Norrec_ kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkteki hdd 3.5'', var mıdır bunun 2''lik olanı- malum leptop kullanıyorum ^^
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Beatles

    Verdiğiniz linkteki hdd 3.5'', var mıdır bunun 2''lik olanı- malum leptop kullanıyorum ^^


    http://www.vatanbilgisayar.com/wd-3-5-1tb-black-sata-3-0-5400-32mb-cache-7200rpm-harddisk.html

    vatan da bu mevcut istediğiniz başka bir yerden de bakabilirsiniz ben örnek olsun diye vatandan verdim.
    burada ki önemli nokta en perf hızlı olanlar black seriler




  • Bence bir bilgisayara yapilabilecek en buyuk guzellik hdd den ssd ye gecmek ve isletim sistemini ssd uzerinde calistirmaktir. Ama oyun performansini artirmaz (yukleme ekranlari haric).

    Ikincisi de RAM i minimum 8GB firsat varsa 16gb yapmaktir.

    Gercekten uzun yillardir SSD (OS) + HDD (arsiv ve oyun+program kurulumlari) seklinde kullaniyorum ve sadece HDD li setuplar ciddi anlamda kullanilmaz geliyor hizina alistigimdan.

    Konuyu hijack etmek istemem ama meraktan acaba bu 60hz - 144hz monitorler arasinda da boyle gozle gorulur fark var midir? youtube a bakinca anlasilmiyor ve yanli yorumlar cok.
  • Deniztns kullanıcısına yanıt
    aslında fark yok 60hz işin artık asgarisi iyi bir ekran kartı biraz iyi bir monitör güzel güzel kullanırsın.
    144hz artık profosyonel turnuvacılara işte onların kullandığı makinelere v.s zaten adamların kullandığı makineler 10-20 bin dolarlık makineler yani benim de öyle bütçem olsa herşeyin en üstünü alırım mantığı olur. 60hz hala en iyi standart bence 144 kötü değil ama gerekli mi bence çok değil.
  • Kısa bir süre önce SSD'ye geçtim. Kingston 240 GB 450 Mb/s okuma yazma. Çok daha hızlıları da çıktı, 2000 Mb/s+. Kesinlikle tavsiye ederim. Yalnız düşük hızlıları da var 150 Mb/s falan, onlardan almak pek anlamlı olmaz.

    Yukarıdaki bazı arkadaşların söylediği gibi, grafiksel anlamda oyunu daha iyi gösterme, FPS değerlerini iyileştirme vs. gibi bir faydası yok denebilir (onun da kesin testlerini yapmak lazım), ancak yükleme (loading) sürelerini bende 3'te, 4'te bir azalttı diyebilirim. Sadece onun için bile değer.

    Onun haricinde, WoW yoğun data kullanan bir oyun. Quest yazılarından tut, bir zone'a girdiğinde çalan müzik, ses efektleri, item detayları, tooltipler, texture'lar, bir sürü addon dosyaları, karakter istatistik bilgileri vs. bunlar sürekli olarak harddiskten okunup, harddiske yazılıyor. Ne kadar hızlı harddisk o kadar iyi. Mesela önceki harddiskim biraz da problemliydi, bazı durumlarda bir ses dosyasını okurken zorlandığını, hatta birçok efekt aynı anda olduğunda takıldığını hissedebiliyordum. SSD ile data okuma/yazma açısından kat kat akıcı diyebilirim.

    Sadece WoW değil, diğer her uygulama (ofis, internet vs.) için SSD'nin farkını göreceksin.




  • 3 Yıldır pc de SSD kullanıyorum ( Kingstonun ). Sizinle aynı amaç doğrultusunda ( WOW + BF3 ) almıştım, lakin oyun açılış ve girişleri dışında pek bir etkisi yok diyebilirim. Onun dışında pc'nin yeniden doğduğunu da dile getirmeden de geçemeyeçeğim ( oyunlarda hariç ). Sizde almışsınız ki ne demek istediğimi daha iyi anlamışsınızdır. Sonuç olarak sadece HDD değiştirmekle WOW oyunu gereksinimlerini karşılayamıyorsunuz maalesef. ((:
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.