Şimdi Ara

Metin 2 TR Neden Bozuldu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
24.729
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyunu bitiren neden ne botlardır, ne hilelerdir, ne de grafiklerinin eski kalmasıdır. Bunların hepsi bir sonuçtur ve asıl oyunu bitiren şey yönetimin beceriksiz olmasıdır, yönetim becerikli olsaydı insanları oyundan soğutan yukarıda saydığım sonuçlar olmazdı. Bu oyuna şu an düzgün bir yönetim gelse oyunu çekip çevirse bugün ne Lol kalır ne Pubg kalır... Herkes doluşur yine Metin2'ye. Bu beceriksiz yönetim yüzünden istediğim bayrakta oyuncu abartmıyorum hiç yok.(Sarı bayrak). Oynamıyorum bende, bir iki pvp aradım istediğimi bulamadım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bladeGny

    sene 2009 olması gerek. her levelde olan av görevlerindeki bug'ı kullanarak herkes para hilesi yaptı, daha sonra yang satan siteler türeyince oyunu bırakmıştım. halen daha pvp arıyorum
    O gün çölde bana saldıran bir zalım çarı kestim ve +9 ejderha plaka zırhı düştü, aldım. Neyse birkaç gün kullandım ve 17m teklif geldi Bende sattım Sattığım gün bu dediğin bug çıktı. +9 itemi neredeyse bedava vermiş oldum. Çünkü bug ile piyasaya giren para yüzünden 200-300m'e satmaya başladılar aynı itemi
  • hileler yaygınlaştı
  • Ymir Entertainment oyunu ilk yapan şirket daha sonra WEBZEN
    Ymir şirketinin %100 hisselerini satın aldı ve adı WEBZEN Ymir Games olarak değiştirildi
    Şuan ise siteleri kapatıldı ve artık Logo'ları Metin ve Metin2 oyunlarında kullanılmıyor
    Şirket tamamen WEBZEN şirketine geçmiş oyunun tek sahibi WEBZEN doğal olarak.
    Kaynaklar:http://web.archive.org/web/20150713233109/http://ymirgames.com/company/history.htmhttps://www.gamesindustry.biz/articles/2011-01-31-webzen-acquires-ymir-entertainmenthttps://metin.co.kr/




  • Uzun süre oynadım bu oyunu,2011-2012'de TR serverindeki 86 lv bedensel hesabımı devredip bıraktım, daha sonra ara ara pvp oynadım.
    Bıraktığım zaman için konuşuyorum; Oyunun bitmesinin esas sebebi yönetimdir, dolaylı sebebi botlardır.
    Botlara müdahale etmediler,piyasa uçtu,hava bklar 450-500m'den,ruh taşları 1t'den satılmaya başlandı.+4 taşlar 500-600m'e gidiyordu. Envanter sınırı o zaman 2t'ydi, pazardaki item sınırı 1t'ydi. Şimdi won vs. gelmiş o zaman yoktu. Artık kimse item alıp-satamaz hale geldi,öyle bir para birimi yoktu çünkü. Siteler deli gibi m satmaya başladı herkeste para vardı ama itemlerin fiyatı vs uçmuştu, botlar değerli taş ve istiridye sayesinde piyasayı bitirdi, m satan siteler köşeyi döndü ve bu botlar göz göre göre yıllarca devam etti,inceledim hala varlar. Buradan biri çok net rant sağlıyor yoksa bunu rahat şekilde kaparlardı. Bakın şahsi bir oyuncunun hile kullanması ona para vs sağlamaz level kasar,yere düşen yangı toplar o kadar, ama bot kasınca piyasa bitiyor.
    Her neyse piyasayı botlar,oyunu piyasa ve oyunun sıkıcılaşmaya başlaması bitirdi. Normalde bu oyuna her gün girersin, hiçbir işin olmasa da girer biyoloğunu verir bknı okur çıkarsın. Oyundan sıkılıp bırakan insanlar m2'nin o bağlayıcılığından kurtulup rahatladı ve bir daha pvp hariç o zulme girmek istemedi bence, hevesi gelince pvp oynayıp bıraktı gibi,çünkü TR serveri para basmazsanız çok çok ciddi emek isteyen bir ortamdı. Aylarca kasmanız lazımdı her şey için ve sonuç olarak hiçbir şeye değmiyordu. Yöneticilerde ses çıkarmadı hiçbir konuda. Sürekli EP alın,gelişin,pay2win şekline çevirdiler oyunu,zaten bir miktar öyleydi oyun efsun vs. ama o kadar olacaktı ona lafım yok,benim son zamanlarımda iyice p2w oldu. Şimdi zaten birkaç yayıncı vs. izlerseniz durumu iyice anlarsınız, yeni servera başlayan adamlar 60-70k ep falan çekiyor,deli bir miktar
    Şimdi çok şeyler değişmiş tabi eski 1-99'u anca nadir pvplerde falan bulabilirsiniz. Şimdi çöp diye yere atılan itemleri, TR'de görmek çok zordu.
    +5 kin kılıcım vardı yıl 2010, deponun önünde afk bırakırdım döndüğümde pm yağmuru olurdu o silah yeni mi çıktı kaç level silahı diye,server ergenekon, alesta tramolada oynayan kin-zehir vs. görürde bizim serverda pek yoktu o zaman
    Daha çok uzun açıklama yaparımda en kısa özeti bu sanırım;
    1)Oyun firmasının para açlığı
    2)Bot-Hile vs.
    3)Bunlar sonucunda oyundan uzaklaşan, o metin2 yi metin2 yapan altın neslin bir daha oyuna dönmemesi
    4)Oyunun iyice pay2win halini alıp para+zaman tuzağına dönüşmesi
    5)Asla bulunamayan o eski samimi ortam.
    Ben bu foruma girip bugün bunları yazıyorsam bile o günlere olan özlemim sonucu metin2'de son durum ne diye girip bakmamdandır.
    Güzelim oyuna yazık ettiler ama bu oyunda çok insanın hayatını kaydırmıştır. Kalın sağlıcakla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KASAP1910 -- 20 Nisan 2020; 5:45:4 >




  • KASAP1910 kullanıcısına yanıt
    şimdide birleşim yaptılar 1 yıl 4 ay arayla şaka gibi
    1. Birleşim 2014 Eylül
    2. Birleşim 2018 Kasım
    3. Birleşim 2020 Mart
    Birleşimden sonra sunuculara girmek tam bir işkence resmen 2000 yılından kalma server sistemleri var bu kadar eski makineler olamaz be eskiden 4 ch full çekerdi ama beklemeden girerdik şimdi sadece ch1 full ch2 busy kalan chler normal ama eventlerde girmek en hızlı 2 dakika
  • hort
  • Konuyu gördüm anılarım depreşti ne günlerdi be 🚬😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yang satışı, ciddi ciddi oyunu çekip çevirecek ahlak sahibi insanlar yerine şark kurnazı pisliklerin başa getirilmesi falan. Biz Türklerin Racial Traiti gibi bir şey bu dediğim. Metin2de de kendisini güzel şekilde göstermiş.
  • Metin2 TR nin zirvesi 2007-2012 dir.
    2012 ye kadar samimi neslin son üyeleri oynamıştır. Hayatımız Metin2 dediğimiz son yıldır.
    2012 den sonra oyun tamamen hileler botlar ve paraya dönmüştür. Zaten oynayanlarda samimi değil itemciye oynuyorlar.
    Yanlış strateji tamamen mesela oyunun en değerli zırhları siyah çelikler pazara dahi konulamaz iken aradan 1 sene geçtikten sonra siyah çelikler yere atılmaya başlanmıştır.
    Simyalar gelince de zaten 30 level çarlar 120 levellere tek atmaya başladı.
    Başka hiç bir oyunda 120 level karakterini 30 level karaktere ezdiren rezil eden bir oyun sistemi yoktur.
    Eskiden bir Skili P açmak 6-7 aylık bir emekti şimdi ise parayla nesne marketten 1 saatte açabiliyorlar tüm skilleri.
    Yeni kısacası oyun firmasının para açlığı diyebiliriz. Metin 2 TR resmen kendini paraya satmıştır.
    Çareyi PVP serverlerde arayanlar için de PVP serverlere saldırılar düzenlemektedir.
    Son çırpınışları Edilee nin ismi ile server açıp Edilee ye parasını vermeyip rezil olmuşlardır.
    Milleti tekrar oyuna çekmek için saçma sapan işler yapıyolar ancak artık Metin2 severler uyandı.
    Zaten GM lerin para ile simya sattığı da ifşalandı.
    İstiridye bugu da henüz taze her yer inci dolu 200 lü bir şekilde.
    Yani size tavsiyem TR vakit kaybıdır emeğinize yazık. Saygılar...




  • 1 sene önce tekrar başladım, iyi de para yatırdım, geliştikçe yatırdığımın fazlası gitmeye başladı, karakteri satıp kurtuldum, Bir lycan daha var başlarsam ona dizer bir süre takılırım.
  • oyunun bitmesinde ki en buyuk neden oyunun dogal olarak zamanin degismesi oldu.


    dikkatli bakarsaniz herkes eski zamanlari ozluyor cunku eskiden en degerli item suan ki en basit itemi olan dolunay idi ancak oyun yapisi geregi gelismesi devam etmekte oldugu icin yeni nesneler, yeni sistemler geldi ve eski oyuncular bu ilerleyise alisamadi.


    oyun ayni arkadaslar, degisen sey dusunceleriniz. sizin dediklerini 5 yili gecmis tum oyunlara soyluyorlar ki ben bile soyluyorum metin2 ve LoL icin(her sezon guncellemesinde oynanmaz artik diyorum ama nafile )


    bu arada oyunun populerliginin dusmesinin nedeni KO ile ayni, daha modern oyunlar cikti vaktinde..

  • Oyunu bitiren güncellemeler yapımcının para hırsı oyunu bitirdi 😄

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Oyunda yeterli yenilikler olmadı. olsada etkisi olmadı kimisi beğenmedi, 2008-2011 yılları arasındaki gerçek oyun tadı kalmadı gittikçe ticari odaklı zihniyet yerini aldı oyunda. Bot meselesi zaten ona değinmiyorum bile uçmuş gitmiş. Bence oyunda haritalar değiştirilip(Köyler hariç) sezon şeklinde farklı eventler yapılabilirdi.

  • 2020 den sesleniyorum oyun daha b.ktan bir hal aldı  

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Hocam sen ne arıyorsun burada Yoksa sen de mi oynuyordun 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • [CoMa]DeRiNDaRBE bitirdi bence

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hala oynanıyor mu?

  • oynuyom hala ama çarları satcam 82 lvl savaşçı ve 61 lvl şamanı satıyom ilgilenen varsa özel mesaj atsın

  • Öncelikle bu oyunla geçmişim yakamoz serverına dayanır. Ben başladığımda yakamoz serverı daha yeni açılmıştı. Tabi benden eski olupta TURKEY ve sonrasında alesta tromola tuvada oynayan arkadaşlar olmuştur. Oyunu 2012 yılında Constantine serverınde MAVİ ÇELİK çevirerek bıraktım. Server birleşimini sonraki olaylar hakkında bilgim yok açıkçası.


    Oyunun ilk bozulmaya başladığı dönemler Botlar ve yang satışı olduğunu söyleyebilirim. Bu da 2010-2011 yıllarına falan tekabül ediyor yanılmıyorsam. Botların abartılı şekilde olduğu dönemler ise 2012 yıllarıydı. Ama yang satışı 2010 kadar geriye gidiyor orası kesin.


    Neyse sadede gelirsem hayatımın bir dönemini bu oyuna harcadım.TR serverinde +9 kin giydiğimde oldu +0 mavi çelik giydiğimde oldu. Yukarıda saydığım botlar 1ve yang satışları oyunu bozan etmenlerin en başındaydı. 2. etmene gelirsek zaman içerisinde oyunda çok fazla toxic oyuncu türemeye başladı. Tecrübeli oyunculardan çoluk çocuk kitlesine doğru evrilmeye başladı oyun. Güven samimiyette kalmadı doğal olarak. Buda oyuna olan rağbeti doğal olarak azalttı.


    Benim oyunu bıraktığım 2012 zamanında bile yaş kitlesi gayet iyiydi. Şu aralar öyle değildir diye düşünüyorum. Benim oynadığım yaş kitlesinde en küçük 24 en büyük ise 52 55 yaşında abilerimiz vardı. Kendi loncamızda bile 30 -40 yaş adamlar kaynıyordu. Ve oyunun keyfi katlanıyordu. Bu bahsettiklerimde 2.sebeptir.


    3 . sebebe gelirsek Oyunun aşırı evrimleşmesi ve tadının kaçması. Şöyle birşey 2012de oyunu bıraktım ben bıraktığımda betalar bile yoktu ben bıraktıktan sonra geldi öyle düşünün. Şu an oyun öyle bir hal almış ki simyası mı dersiniz betası mı dersiniz değişik haritaları mı dersiniz kuşağı mı dersiniz yeni karakter LYCAN'ı mı dersiniz. Daha saymadığım bir sürü şey oyuna eklenmiş. Ben bıraktıktan sonra olmuş bütün bunlar. Ee peki oyunun gelişmesi iyi bir şey değil mi diyeceksiniz? Arkadaş iyi fakat bizim gibi old oyuncular 2-3 sene içinde gelen bu köklü değişimleri kaldıramaz orası net. Biz oyunu nostaljik olarak eski haliyle sevdik. Öyle oynadık öyle emek verdik. Doğal olarak oyun iyice rengarenk olunca( değişik itemlerin gelmesi vs.) millet yavaş yavaş çarlarını satıp oyunu bırakmaya yöneldi. Emin olun etkisi var etkisi yok diyenlere şunu sorayım. Şu an millet niye 1-99 pvplere dönmek istiyor? Niye sürekli eski metin2 geri gelsin diyor? Demek ki yeni halinden dolayı metin2 belli bir kayıp yaşamış orası bir kesin.



    4 . sebep tabiki de PVPler diyebilirim. Kendi fileslerini oluşturdular. Yenilikler getirdiler. Eski tarzları çıktı vesaire. TRden baya oyuncu çaldılar etkenler arasında bu da var. Bir arkadaşta yazmış zaten insanlar PVPleri oynaya oynaya belli bilgi sahibi oldular. Sonrasında oyunun gizemi falan kalmadı. Herkes ne yapacağını bilir hale geldi. Yakamozda oynayan arkadaşlar varsa bilirler. esrar072 serverin ilk çeliğini düşürmüştü. Biz peşinden koşardık. Çelik ne onu bile bilmezdik ilk kez öyle bir zırh görmüştük mesela. O hesap demek istediğim oyun gizemini koruyordu şu an gizemi falan kalmadı. Gameforge yenilik getirelim belki oyuncu kitlesini kaybetmeyiz derken yeniliklerle oyunu benim görüşüme göre iyice karmaşık hale getirdiler. E Tam bu süreçlerde PVPler bastırdı.


    Aklıma ne getirdiniz oyunun popüler olduğu zamanlar METİN2004 diye bi pvp açılmıştı Çincemiydi Japoncamıydı öyle bişey. Oynayanlar bilirler. Dili Çince veya Japoncaydı. İlk o oyunda P Skili görmüştüm ben. İlk kez elimize su perisi falan takmıştık mesela. Bu arada o PVP Belki Dünyanın ilk Pvpsidir. Onuda belirteyim ondan sonra TR'de de pvpler yayılmaya başladı. Gerisini zaten biliyorsunuz. Oyunun gizemi falan kalmadı. Gizemi kalmayan oyunda oynama hevesi uyandırmaz malesef.


    DİPNOT: Oyunun bu hale gelmesinde hileler etken değildir orası kesin. Çünkü bu oyunda hile olayları çok eskiye dayanır Multihackler vs. çok eskiden beri vardı. Tamamen saydığım sebeplere dayalı olduğunu düşünüyorum ben.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnapeChee -- 18 Aralık 2020; 11:17:22 >




  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.