Şimdi Ara

Metin 2 TR Neden Bozuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
1
Favori
24.715
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar

    Eski günleri hatırlarsınız arkadaşlar o okuldan gelir gelmez yemek bile yemeden oturdugumuz soguk kış günlerinde icimizi ısıtan o tatlı günleri

    Metin 2'ye neden saçma sapan şeyler geldi
    Bunun sorumlu veya sorumluları kimdir hangi şirketlerdir
    Bu durum önceden engellenebilir miydi oyuncular protesto edebilir mıydı

    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • ben 2009 da banlandım(multihack açıkken videom çekilmiş xfire'da sonradan buldum) . oynamayı bıraktığımda gold botlar yoktu daha ortalıkta. +0 dolunay 1m 750k falanken, 2-3 sene sonra bi baktım +0 olmuş 20m... allahallah ne oldu derken internete girdim, m satan siteler, 500m 5 lira, vs. vs. hal buyken niye kimse kasmaya uğraşsın ki... bu bot olayından fazla anlamam ama silkroad daki gibi bir illetse eğer büyük ihtimal bunun bit etkisi vardır.

    onun dışında, oyunların eskisi gibi olmaması, oyuncuların oynamayı öğrenmesidir. özellikle pvp serverlerin çıkması ve insanların kolaylıkla level alıp neyi nerede yapacağını öğrenmesi oyunu bitirmiştir. eskiden olan hiçbir şey bilmemek, hiçbir yardımcı klavuz olmaması ve her şeyi deneme yanılma yöntemiyle yapan, ve bundan korkmayan, acaba ileride nasıl yerlere gidecem nasıl itemlerim olacak diye düşünen bir tayfa vardı. şimdi herkes neyin ne olduğunu, hangi itemin hangi iteme + basarken işe yaradığını vc. vc. ezberlemiş durumda. ne efsunlar basması gerektiğini falan biliyor. sorun şu ki; robotlaşıyosunuz bir yerden sonra. çünkü yapabilecek bi şeyiniz kalmıyor. öğrenebilecek bir şeyiniz kalmıyor. hiçbir şey bilmediğiniz bir oyunda en zevkli şey bana kalırsa, o oyunu öğrenme aşaması ve level atlama aşamasıdır. ama artık herkes her şeyi bildiği için bir zevk değil, belki de yüzlerde kez tekrarladığı bir işkence haline geliyor onun için.

    ben de küçüklüğümü acaba son levelde nasıl olucam diye düşünerek geirdim. biz, siyah çelik zırhın adını bilmezdik. adını... edilee vs. gm videosundan gördüğümüz gm lerin giydiği zırh olduğu için GM zırhı falan derdik. aa 81 lvl adam var Vilusada SAlvatore(kırmızı) biz sarıydık. adam biizm köye gelmişti. üstüne o siyah zıh. herkes diyor salvatore 1. köyde siyah gm zırhı giyiyor. gm zırhı gm zırhı ...

    adını bile bilmediğin bir şeye özenmek. acaba nasıl stat veriyor, nasıl bir zırh diye düşünmek, onu giydiğini hayal etme heyecanı. bunlar çok gerie kaldı.

    Geride kalmasının bir büyük sebebi bence pvp serverler. insanlar pvp serverlerden öğrendi neyin nasıl yapıldığını. orijinal metin2 yi bıraktığımda herkes köylü köylü takılıyordu, 2 sene sonra gold botların vs. çıkmasıyla bir abktım, zamanında benle eşit 40 lvl takılan adam olmuş 94 level. bi sürü şey satıyor pazarda, elinde yarı insan üstünde siyah çelik, her gün saç şekli dğeiştiriyor. çok yabancı geldi bana metin2...
    Hileciler eskiden de vardı ve katlanılabilirlerdi ama bir süre sonra iyice suyu çıktı. Yang satıcıları, bota bırakanlar türemeye başladı ve üstüne üstlük yöneticiler bunlara hiçbir şey yapmadı. Eskiden ticket atardın adam banlanırdı, bir süre sonra yöneticiler de iyice saldılar. Ne oyunculara karşı ilgi, ne hileye önlem derken oyuncu kayıpları yaşanmaya başladı. Yöneticiler ise bu oyuncu kayıplarını yeni sw açarak çözebileceklerini sanarak resmen tüy diktiler. Yetmezmiş gibi item dönüşümlerinin suyunu çıkardılar, saçma sapan petler eklediler ve oyunun özünden iyice uzaklaştılar ha tabii bir de çıkardıkları saçma sapan bir karakter var.

    Eskiden hilecilere pm attığında konuşabiliyordun da şimdikiler komple bot olduğu için o iletişim de kopmuş durumda. Bi multihack vardı mutluyduk adam hileyi kullanırdı ticket atıp banlatırdık bu kadar.

    Şu ss'deki masumiyete bakar mısınız?

    Benim sahsi fikrim enflasyon. Metin2'de oto kasilma, tirpanlari falan kilic gibi tutma, hareket + saldiri hizi,isinlanma hileleri 2008'de falanda vardi. Ama ne olursa olsun herseyi +9 dizebilmek imkansiza yakindi, birak herseyi +9 dizip 5 mukemmel efsunlu 3 tane +4 tasli hale getirmeyi falan. Her yerde para satiliyor, oyun icini enflasyon tavan, marketlerdeki fiyatlar falan sacma yuksek gibi.
    Oyunu bitiren neden ne botlardır, ne hilelerdir, ne de grafiklerinin eski kalmasıdır. Bunların hepsi bir sonuçtur ve asıl oyunu bitiren şey yönetimin beceriksiz olmasıdır, yönetim becerikli olsaydı insanları oyundan soğutan yukarıda saydığım sonuçlar olmazdı. Bu oyuna şu an düzgün bir yönetim gelse oyunu çekip çevirse bugün ne Lol kalır ne Pubg kalır... Herkes doluşur yine Metin2'ye. Bu beceriksiz yönetim yüzünden istediğim bayrakta oyuncu abartmıyorum hiç yok.(Sarı bayrak). Oynamıyorum bende, bir iki pvp aradım istediğimi bulamadım.
    Uzun süre oynadım bu oyunu,2011-2012'de TR serverindeki 86 lv bedensel hesabımı devredip bıraktım, daha sonra ara ara pvp oynadım.
    Bıraktığım zaman için konuşuyorum; Oyunun bitmesinin esas sebebi yönetimdir, dolaylı sebebi botlardır.
    Botlara müdahale etmediler,piyasa uçtu,hava bklar 450-500m'den,ruh taşları 1t'den satılmaya başlandı.+4 taşlar 500-600m'e gidiyordu. Envanter sınırı o zaman 2t'ydi, pazardaki item sınırı 1t'ydi. Şimdi won vs. gelmiş o zaman yoktu. Artık kimse item alıp-satamaz hale geldi,öyle bir para birimi yoktu çünkü. Siteler deli gibi m satmaya başladı herkeste para vardı ama itemlerin fiyatı vs uçmuştu, botlar değerli taş ve istiridye sayesinde piyasayı bitirdi, m satan siteler köşeyi döndü ve bu botlar göz göre göre yıllarca devam etti,inceledim hala varlar. Buradan biri çok net rant sağlıyor yoksa bunu rahat şekilde kaparlardı. Bakın şahsi bir oyuncunun hile kullanması ona para vs sağlamaz level kasar,yere düşen yangı toplar o kadar, ama bot kasınca piyasa bitiyor.
    Her neyse piyasayı botlar,oyunu piyasa ve oyunun sıkıcılaşmaya başlaması bitirdi. Normalde bu oyuna her gün girersin, hiçbir işin olmasa da girer biyoloğunu verir bknı okur çıkarsın. Oyundan sıkılıp bırakan insanlar m2'nin o bağlayıcılığından kurtulup rahatladı ve bir daha pvp hariç o zulme girmek istemedi bence, hevesi gelince pvp oynayıp bıraktı gibi,çünkü TR serveri para basmazsanız çok çok ciddi emek isteyen bir ortamdı. Aylarca kasmanız lazımdı her şey için ve sonuç olarak hiçbir şeye değmiyordu. Yöneticilerde ses çıkarmadı hiçbir konuda. Sürekli EP alın,gelişin,pay2win şekline çevirdiler oyunu,zaten bir miktar öyleydi oyun efsun vs. ama o kadar olacaktı ona lafım yok,benim son zamanlarımda iyice p2w oldu. Şimdi zaten birkaç yayıncı vs. izlerseniz durumu iyice anlarsınız, yeni servera başlayan adamlar 60-70k ep falan çekiyor,deli bir miktar
    Şimdi çok şeyler değişmiş tabi eski 1-99'u anca nadir pvplerde falan bulabilirsiniz. Şimdi çöp diye yere atılan itemleri, TR'de görmek çok zordu.
    +5 kin kılıcım vardı yıl 2010, deponun önünde afk bırakırdım döndüğümde pm yağmuru olurdu o silah yeni mi çıktı kaç level silahı diye,server ergenekon, alesta tramolada oynayan kin-zehir vs. görürde bizim serverda pek yoktu o zaman
    Daha çok uzun açıklama yaparımda en kısa özeti bu sanırım;
    1)Oyun firmasının para açlığı
    2)Bot-Hile vs.
    3)Bunlar sonucunda oyundan uzaklaşan, o metin2 yi metin2 yapan altın neslin bir daha oyuna dönmemesi
    4)Oyunun iyice pay2win halini alıp para+zaman tuzağına dönüşmesi
    5)Asla bulunamayan o eski samimi ortam.
    Ben bu foruma girip bugün bunları yazıyorsam bile o günlere olan özlemim sonucu metin2'de son durum ne diye girip bakmamdandır.
    Güzelim oyuna yazık ettiler ama bu oyunda çok insanın hayatını kaydırmıştır. Kalın sağlıcakla
  • Hile den kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Icine hile giren her oyun bitti.Suan bence o metin 2 ayarında bi mmorpg hala yok lol çıktı insanlar ona kaymaya başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen hile ve bot yüzünden bitti, additional contentlere bok atanlar da bunu kabullenmeyen hileciler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler ben sadece hile kaynaklı düşünmüyorum şirketin de suçu var bence oyunun özünü bozdular

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeidaraSanji


    quote:

    Orijinalden alıntı: ahmethan46100

    Beyler ben sadece hile kaynaklı düşünmüyorum şirketin de suçu var bence oyunun özünü bozdular

    Hadi ordan, kabullenmek isteseniz de istemeseniz de hileci botçu emek hırsızı oyuncular ve onlara prim veren şerefsiz gmler yüzünden bitti oyun.



    Yenilik bir oyunu bitirecek olsa LoL her sene bitmişti, DotA bitmişti,WoW her expansionda bitmişti. Oyunun özü değişmişmiş, bu oyunların ilk halleriyle şu anki halleri arasinda uçurum var ama hepsi dimdik ayakta, neden ? Çünkü hile yok, yiyosa yap hileyi, 1000 tl lik 2000 tl lik hesabin göz kirpmadan banlanir.

    KO hileden koxpa izin veren gm ler yüzünden bitti

    M2 hileye ve yang satışına izin veren gmler yüzünden bitti. Benim bile 93 level karakteri satıp birakma nedenim yang satışı yüzünden oyunda ticaretin ölmesiydi.

    Ben hileyle alakası yok demedim kardeşim oyun özünü kaybetti dedim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben hilelerin oyun yoneticileri tarafindan cikarildigini dusunuyorum.kendi adamlarina botu kullandirip yang satisina izin verip bundan kar ettiklerini dusunuyorum.
  • Yenilik ilk grldiğinde oyuncuları korkuturdu ama maks 1 aya herkes alışırdı asıl sıkıntı sürüler halinde dolaşan exp botları ve hilecilerdi. Herif metinden düşen itemlere çöküyordu böyle saçmalık mı olur :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IspanakLord -- 9 Mayıs 2017; 8:42:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende o zamanlar bağımlisiydim hilelerin tabi etkisi vardır ama yenilikler bu oyunu bitirdi çünkü yenilikler tamamen oyunculardan daha fazla para almaya yönelik geldi evet bende çok para harcadım bu oyuna baktım yenilikler geliyor kaptirirsam daha çok para yatiricam bu ve buna benzer sebeplerden dolayı bıraktım serverda bir çok arkadaşımda bu sebeplerden dolayı bıraktı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tamamen botlarla alakalı.

    ne zaman botlar kalkar o zaman metin2 şaha kalkar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hileciler eskiden de vardı ve katlanılabilirlerdi ama bir süre sonra iyice suyu çıktı. Yang satıcıları, bota bırakanlar türemeye başladı ve üstüne üstlük yöneticiler bunlara hiçbir şey yapmadı. Eskiden ticket atardın adam banlanırdı, bir süre sonra yöneticiler de iyice saldılar. Ne oyunculara karşı ilgi, ne hileye önlem derken oyuncu kayıpları yaşanmaya başladı. Yöneticiler ise bu oyuncu kayıplarını yeni sw açarak çözebileceklerini sanarak resmen tüy diktiler. Yetmezmiş gibi item dönüşümlerinin suyunu çıkardılar, saçma sapan petler eklediler ve oyunun özünden iyice uzaklaştılar ha tabii bir de çıkardıkları saçma sapan bir karakter var.

    Eskiden hilecilere pm attığında konuşabiliyordun da şimdikiler komple bot olduğu için o iletişim de kopmuş durumda. Bi multihack vardı mutluyduk adam hileyi kullanırdı ticket atıp banlatırdık bu kadar.

    Şu ss'deki masumiyete bakar mısınız?

    Metin 2 TR Neden Bozuldu




  • Benim sahsi fikrim enflasyon. Metin2'de oto kasilma, tirpanlari falan kilic gibi tutma, hareket + saldiri hizi,isinlanma hileleri 2008'de falanda vardi. Ama ne olursa olsun herseyi +9 dizebilmek imkansiza yakindi, birak herseyi +9 dizip 5 mukemmel efsunlu 3 tane +4 tasli hale getirmeyi falan. Her yerde para satiliyor, oyun icini enflasyon tavan, marketlerdeki fiyatlar falan sacma yuksek gibi.
  • Kardeşim oyunun bozulma sebebi oyuncu kaybetmesi insanlar yeni oyunlara yöneldi metin2 oyuncu kaybedincede yenilik yaptı ilk başta başarılıydı ama daha sonra iyice abartılar ne yazık ki bende eski günleri özlüyorum 10 yıllık metin2 oyuncusu olarak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Botların,yang satıcılarının ve hilecilerin de etkisi var ama bence asıl önemli olan oyuncuların oyunu iyice ögrenmesi ve sürekli yenilik adı altında eklenen itemler oyunu garipleştirdi.Eskiden çoğu kişi oyunu bilmediği için yardımlaşma çoktu.Kurulan 8 kişilik partileri bile özlüyorum.Levellerimiz farklı olsa bile eşit paylaşım yaparak kasılıyorduk ve oyuncular demeyimin ne kadar geldiğini önemsemiyordu önemli olan eğlenmek ve zaman geçirmekti.Birde oyuncu sayısının fazla olması önemliydi neredeyse sınıf arkadaşlarımın hepsi metin2 oynuyordu bence bu da oyundan zevk almak için bir etken.Şimdi yine eski tarzda bir sunucu açılsa eskisi gibi olmasa bile yine oyuncu sayısı fazla olur ama eskisi gibi zevk vermez.Artık oyuncuların çoğu oyunu çok iyi biliyor.Neredeyse herkes hemen yüksek seviyelere ulaşmak isteyecek,eskisi gibi yardımlaşma ortamı birbirini tanıyan kişiler ve belki çok az kişi arasında olacak.Neyse fazla uzattım kısacası eski sürüm bir sunucu açılsa bile eski zamanlardaki gibi zevk vereceğini düşünmüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Birgün 2.haritada botlar türemeye başladı, hem hava kılıcı hemde şu zırh yapan yeteneği açıyorlardı acayip birşeydi ondan sonra kimse kalmadı oyunda.

    Ondan öncede hile vardı ama oyunu bozmuyordu fazla.

    Yang satışıda ticareti bozdu, sınıf arkadaşlarım gidip m çekiyorlardı itemlerini fulluyorlardı. M çekmek diye birşey olmasa çok güzel olurdu herkes +6 kaplan plakayla dolaşırdı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hile, ek olarak enflasyona da katılıyorum. şu an sıfırdan server açsalar bile 3-4 güne herkes +9 itemlarını yapar. peki 10 yıl önce neden öyle değildi? neden birilerinde +0 su perisi görünce çılgınlar gibi sevinirdik?
  • Oyunun bozulmasının tek sebebi yang botlarıdır.

    Oyunda aşırı yüksek bir enflasyon var.

    Dün 50k'dan bulabildiğim itemi muhtemelen yarın 100k'dan alacağım.

    Tek sebebi ise yang botları ve ona prim veren kullanıcılar. GM'ler affedersiniz bi bok yapmıyor.

    Video çekip yolluyorsunuz, adam onları bile banlamıyor haha
  • Aşırı halde pay to win olmasi

    Her pay to win oyunun sonu boyle olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metin2 asla bozulmadı tam gaz devam biz fakiriz ondan boşa b.k atman bilionuz işte



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neksusb -- 19 Mayıs 2017; 16:29:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben daha dün Hileci adamın birini ticketten banlattırmak için 1080p Youtubeye video yükledim.Çok sorunsuz bir videodur. Adamların ilk cevabı ise,
    Hile kullanan kişilerin banlanması için gerekli kuralları bana yazıyorlar.
    Hani dedim eksik bir şey mi var.Kuralları kopyalamış yapıştırmış.
    inat edip, Allah sizi inandırsın hepsine tek tek cevap yazdım.

    En sonunda adamın geri dönüş cevabı ise video donuyormuş. Açık ve net o hileleri satan kişilerin metin 2 gm lerin olduğu.
    Tek kalemde isteseler bütün hile yapanları banlar lar hatta sitelerin Won satışı reklamını yapan botlar her yerde idi.Durmadan mesaj geliyor.

    Oyunun Yenilikler değil,Hileciler bozdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi allenwolker -- 19 Aralık 2018; 9:11:23 >
  • Aslında oyuna gelen simya,pet,kostüm yenilikleri güzel bence ama sizin de dediğiniz gibi hileler botlar illallah ettiriyor ama yüksek level farm yerlerinde bot Vs. Olmuyor ben keyif alıyorum şahsen.



    Ancak kesinlikle hile yapan kimse banlannmıyor paso m2bob alıp kullananların 75-80 lere geldiğini gördüm banlanmamışlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.