Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.597
Cevap
40
Favori
95.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam sadece Garmin'in masaüstü uygulaması herhangi bir saat ürünü almak için yeterli sebep bence. Her şey elinin altında, müthiş. Umarım kısmet olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sis651

    ConnectIQ saat yüzü ve uygulama özelliklerini istemeyen, biraz daha basit seviyede olsa da tüm aktivitelerinden işe yarar bir şekilde faydalanabileceği bir cihaz arayana iyi seçenek.Casio Gshock'ların Garmin versiyonu diyelim. Gayet güzel saatler hani. Tamamen ihtiyaç duyulan şeylere bağlı.
    Çok kısa bi süre Vivoactive 3 kullandım, temel özellikleri işime yarasa da hem tasarımı hem de yazılımsal bazı özellikleri eksik kaldığından elden çıkardım. Şimdi biraz daha outdoor özellikli model bakıyorum, Fenix 5'i yurtdışından sıfır 1.800 TL'ye alma imkanım var, Instinct de 1.300 TL gibi. Aklıma takılan Fenix 5'in artık biraz eskiyen bi model olması, ama bi yandan da Fenix serisi Garmin'in amiral gemisi. Instinct de güzel ama ekranı biraz daha iyi olabilirdi.

    Esas diğer konu olarak da saatlerin sağlamlığına pek güvenemiyorum, sorun yaşayan çok kişi okudum yurtdışı forumlarda, ekran hatası, batarya hatası vs. Ama gel gelelim ki pek bir alternatif de yok. Hani istediğim hem teknik hem de tasarım olarak G-Shock sağlamlığında ama Garmin özelliğinde bir saat, o yüzden Instinct'i sordum.

    Kafam epey karışık özetle :)




  • LGatakan kullanıcısına yanıt
    Garmin'in masaüstü uygulaması derken hangisi, Express mi, Basecamp falan mı? Devri geçti bu uygulamaların ki, Linux sürümleri olmadığı için kullanmıyorum zaten. Yılda bir Windows kurup Express kurup saatteki kullanmadığım haritaları güncelliyorum. :D Express iş görüyor ama bu zamanda bir cihazın bir bilgisayara fazla bağlı olmaması lazım. Hani kabloyu bağlamadan bir şeyleri yapabilmesi lazım. Basecamp desteği de azalıyor, onun da aynı şekilde bilgisayardan bağımsız halde yapılabilir hale gelmesi lazım. Mobildeki Explore uygulaması hala çok geride ve stabiliteden uzak.
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    G-Shock sağlamlığına işlevsel bir saatin ulaşması zor. Ulaşırsa da Garmin Instinct olur, ötesi zor. Çünk- G-Shock saatler aslında çok basit saatler. Kalın plastik bir kasa içinde bir saat modülü. Tüm darbeyi plastik kasa aldığından içerideki sisteme bir şey olmuyor tabi. Ancak bu saatlerde kocaman bir anakart üstünde birçok çip ve sensör yer alıyor. Buna bir de kocaman bir plastik kasa yaparlarsa kolumuzda bir Garmin Foretrex taşımamız lazım her birinin.

    Forumlarla ilgili de şu var. Saati düzgün çalışan gelip foruma yazmaz, sadece sorun yaşayanlar gelip yazar. Bundan dolayı forumlar şikayet kaynar. Hemen tüm marka forumlarında böyledir. Garmin diğerlerinden daha önce bu forumu açıp göğüs germeye başlamıştı forumlardaki tüm eleştirilere.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Aslında konu bu kadar ilerlemişken güncel kalması adına haritaların yüklenmesi ile ilgili detaylı bir açıklama yapabilir misiniz? Garmin explore saati pc ye bağlayınca harita indirip güncelliyor. Ama opentopomap daha iyi deniyor. Yükselti gibi verileri ben bulunduğum konumda standart haritalarla okuyamıyorum. Üstelik İstanbul içindeyim. Koşu için 5 km lik çıkarttığı rota da bana yokuş tırmandırdı.

    Belki de şehir içinde bu bilgiler yer almıyodur bilemiyorum. Ormanlık bir alanda gözüküyordur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • etabek kullanıcısına yanıt
    Opentopomap haritaları bölge bölge biraz detay sunuyor. Ancak Türkiye genelinde gönüllü çizer eksikliğinden dolayı OpenStreetMap haritaları yetersiz kalıyor çoğu bölgelerde. Garmin haritalarında yükseklik verileri var. Okumak için haritada bir noktaya gelip dolaşım yakınlaştırma moduna geçip start butonuna basılı tutup oradaki nesneyi ya da alanı seçip Review komutu ile görebiliyorsunuz.
    Ha kontur çizgileri görünmüyor haritalarda. Bunun içinhttp://garmin.opentopomap.org/data/turkey/turkey_garmin.zip dosyasını indirip içindeki turkey_contours.img dosyasını saatin Garmin klasörünün içine atmanız gerekli. Diğer turkey.img dosyasını da atarsanız o da OpenTopoMap haritasıdır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bisikletrehberi

    ne için nerden ölçü istiyorsunuz? orijinal kordan 125 mm, çin malı olan biraz daha uzun yaklaşık 130 mm
    Çok sağolun hocam, bir de quickfit değil de klasik quick release kordonlarla uyumlu mudur acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S3thdrift

    Çok sağolun hocam, bir de quickfit değil de klasik quick release kordonlarla uyumlu mudur acaba?

    Alıntıları Göster
    tabi ki. Klasik kordan takabilirsiniz genişlikte tek ihtiyacınız uygun tornavida ki çoğu zaman kordanlarla yolluyorlar
  • Merhaba arkadaşlar,

    2. el bölümüne de ilan açtım ama 24 saatte 1 ilana izin veriyor ondan burada da bir post durması ihtiyacı olanlar açısından iyi olabilir.

    Elimde yurt dışından tedarik ettiğim 3 model garmin saat mevcut.
    Forerunner 735xt (Siyah ve turkuaz)(1800tl) edit: turkuaz satıldı
    Vivoactive 3 müziksiz (siyah, gümüş çerçeveli)(1400tl)
    Vivoactive 3 müzikli (siyah)(1850tl)

    pm'den sorularınız olursa ulaşabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlighTAiR -- 16 Eylül 2019; 19:8:42 >
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Hocam, o sorunun terlemeyke ilgili olmamasi lazim. Neticede bir triatlet saati bu. Kullanicilar kovayla terleyecek, denize, kuma, gunese vs son derece dayanikli olmali. Garmin urunleri hep boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oan kullanıcısına yanıt
    Terlemeyle ilgisi olmasa da terleme sorunu arttıran bir etmen fikrimce. Tuzlu su her şeye zarar verir çünkü. Bundan dolayı zaten saatleri denizden çıktıktan sonra yıkamak ya da yıkamasak da duşa girerken falan da kolda takmak tuz birikmesini engellemek için iyidir.
    Tek bende olan bir sorun değil çünkü. Bir saatte benzer bir sıkıntıdan dolayı USB bağlantısı kurmakta zorlanmaya başladım. Sonra birden şarjda aşırı ısınmaya başladı ve şarjı kesmeye başladı ki bunun aşınan pinle alakası yoktu. Baytekin saati değiştirdi ve yenisinde pinler altın rengiydi. Ancak bir yıl sonra aynı pin aşınması ve kablo ile bağlantı sorunu bunda da görünmeye başladı.
    Garmin her ne kadar dayanıklı ürün kullanmak istese de saatler uzun süre kullanıldığından ürünün kalitesini ilk anda göremiyorlar. İlk Vivosmart'ların ekranları mesela, bir yıl geçmeden ölü piksel sorunu gösterip kararıyordu komple. Fenix 3 kayışları bir yıl sonra çatlamaya başlıyordu. Hatta saatin kırmızı kayışını 2. ya da 3. ayında çıkarıp siyah kayış takmıştım. Siyah kayış çatladığında değiştireyim diye kırmızı kayışı aldım, o da kutuda beklerken çatlamıştı. Yanında kendim yaptığım bir deri kayış da küflenmeye başlamıştı tabi. :D Fenix 5X kayışları bir miktar aşınma gösterse de yumuşaklıktan dolayı genel olarak sağlam. Ancak kayışı tutan iki halka da zamanla koptu bende. Üstelik saati şaşrj arızası için Baytekin'e kayışa lastik takılı şekilde gönderdiğimde de sadece ana üniteyi değiştirip göndermişlerdi aynı lastikle. Saatçiden 2.5 TL'ye farklı bir saatin halkasını alıp kullanıyorum.




  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Sanki Suunto daha dayanıklı gibi geliyor bana, hiç kullandımız mı acaba?
  • S3thdrift kullanıcısına yanıt
    Hiç kullanmadım. Onlarda da bazı sorunlar olabiliyor ama gruplarını pek takip etmediğim için kronik sorunlar konusunda net bilgim yok.
  • zeki0735 Z kullanıcısına yanıt
    Garmin saatlerin yumuşak karnı su altında tuşuna basılması. Özellikle su altında tuşlara basılmaması kitapçığında özellikle belirtiliyor. Ama çoğumuz buna dikkat etmeyip atlıyoruz. Siz dalış da yapıyormuşsunuz. Bir de su altında tuşa basması durumu vuku bulmuşsa, tahminim saatin ana kartı bu sebepten hasar almış olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FlighTAiR -- 14 Eylül 2019; 9:20:35 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: S3thdrift

    Sanki Suunto daha dayanıklı gibi geliyor bana, hiç kullandımız mı acaba?
    Suunto Ambit 2 var bende. Cok uzun suredir kullaniyorum. Ne zaman aldigimi unuttum. 4 ya da 5 yil olmali. Deniz, havuz vs. hiç düşünmeden kullandım. Bezeli siyahti. Her surtunmede cizildi. Alttan beyaz renk çıktı. Cok cirkin duruyor simdi. Gerci cok kullanmis aktif adam havasi da veriyor tabii :) Bir daha alirsam metal-celik olanlarindan almali. Acaba fr935 245 falan gibi karbon olanlarin da bezeli ciziliyor mu oyle? Kullanan varsa söylerse sevinirim.
    Bir de suunto’nun kayisi koptu. Orijinali cok pahaliydi. Kaliteli bi çin aldim. 1 yıldır saate takılı duruyor ama gunlük takmıyorum o yuzden bir sey olmadı. Bakalim ileride ne olacak.
    Bunu disinda GPS’i, foot pod bike pod, kalp hizi sensorlerinde hic sorun olmadi. Havuz yuzmelerinde yuzme stilini ve mesafeyi hep doğru ölçtü. Denizde kola takarsan çok dengesiz. Genellikle yanlış ölçüyor. Koşma yürüme ve bisikletye GPS mesafesi çok iyi. Onun dışında sağlamlık konusunda Tas gibi.
    Yalniz suunto da Ambitler’den sonra Garminler gibi goruntuye daha cok onem verip taş gibi saglam ama taş gibi tipsiz saatler yapmayi birakti diye biliyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oan -- 15 Eylül 2019; 1:2:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oan kullanıcısına yanıt
    FR935 ve 245 karbon kasa saatler değil, Garmin karbon fiber falan kullanmıyor. Sadece fiber reinforced polymer denen fiberle güçlendirilmiş polimer yani plastik denen bir yapı kullanıyor. Bunda plastiğin içinde ince fiber lifler var ve bunlar da sağlamlık katıyor. Ancak bu fiberlerin karbon olduğu ile ilgili bir bilgi yok, olsa muhtemelen vurgu yapardı Garmin. Plastik çerçeve ya da bezel, çizilse de altındaki plastiği göstereceği için sıkıntı olmaz o kadar görüntü açısından. Ama zamanla derin çizikler olursa onlar yine görünür olacaktır.
    Garmin saatlerde de o çizik derdi oluyor. Titanyum ve gümüş modellerde çerçeve zaten metal rengi olduğundan çizildiğinde de metal rengi görünümü olup çizikler detaylı bakılmalar görünmüyor. Birkaç yıl kullanılmış Fenix 3 Silver sattığımda, alıcı yeni gibi olduğunu söylemişti. Ancak siyah, gri ya da diğer renklerde boyalı çerçeveye sahip saatlerde çizilme derdi oluyor. Tabi bu da kullanıma bağlı bir şey. Dağa taşa çok sürterseniz çok çizilir. Tabi daha çok sadece çerçevenin en yüksek noktası topluyor bu çizikleri, diğer yerlere çok bir şey olmuyor. Aslında ilk koyu gri Fenix 5X edindiğimde, niyetim saatin çerçevesini çok çizildikten sonra zımparalayıp metal rengine kavuşturmak idi. :D
    Bir yıllık kullanım sonucu bu şekilde bende:
    Garmin Akıllı Saat
    Aynen, eski modellerin tipleri garipti. GPS yongası kayış bağlantısına yakın kare şeklinde bir parça olduğundan da o tipsizliğe mecburdular biraz. Yeni modellerde Garmin benzeri çerçeveye geçtiler ama bir daha GPS performansları da eskileri aratmaya başladı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 16 Eylül 2019; 20:58:53 >




  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    Bunu hiç duymamıştım hocam. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

    Ancak bence bu bütün saatler için geçerli. Samsung saatim var. Gear Sport, su altında tuşuna bassam büyük ihtimalle su alır
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Ben bunu kastediyorum. Hicbir yere vurmadim saati. Neredeyse daima sadece spor yaparken taktim. Belirgin bir darbe yok yani. Kendiliginden soyuldu ve alttan beyaz renk cikti.
    Garmin Akıllı Saat
    Bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oan kullanıcısına yanıt
    4 - 5 yıl kullandığınızı belirtmişsiniz. Bu kadar sürede normaldir belki bu kadar kaplama kalkması. Soyulan yer çerçeve yüzeyinin bir şeyle ilk temas edeceği yer. Siz bir yere vurmasanız da zamanla hafif sürtünmeler bile katkı sağlıyor sanırım tabloya. Bu kıvrımlı yerde boya da daha ince oluyor ya da daha çok zorlanıyor belki.
  • FlighTAiR kullanıcısına yanıt
    su altında tuşlara mı basmak? pehh.... su altındayken altimetreyi aktif hale getirip dalıyordum ve bir metrede, yanlış hatırlamıyorsam 4000-5000 mt irtifa gösteriyordu... hatta 5-6 mt lerde error verdiğini hatırlıyorum :)))
    şimdi yeni saat aldım denizde takmayı düşünmüyorum. tuzlu su mahvediyor cihaz ne olursa olsun.
    5x alacaktım aslında fiyatı çok cazip geldi, ihtiyaçlarımı karşılayacağını düşünüyordum ama Fenix 6x cazibesi ağır bastı. yarın geliyor cihaz. inşallah uzun soluklu bir maceramız olur yeni arkadaşla.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.