Şimdi Ara

Nvidia ekran kartları en az 'altı' çekirdekli işlemci istiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: judas28



    Hay allahım, iyice komedi oldu. Fx serisinden bahsetmiyorum bile. Bak başlığa, iyice bak, diğer arkadaş da baksın. Azıcık mantık lütfen. Ne diyor başlık "Nvidia ekran kartları en az 'altı' çekirdekli işlemci istiyor"
    Düşük ipc'si olan fx işlemcisini konuya dahil eden ben değilim. Başlığın da ilan edip kanıtladığı gibi, Nvidia kartları işlemciye fazladan yük bindirir. Kartların üzerinde daha ufak yer kaplayan bir hardware sheduler vardır, sürücülerle iş/grafik iş komutu dağılımı yaptığı için bu böyledir. Hemen fanlıkla suçlamadan izah edeyim bu neden böyle. Nvidia 2014 ya da 2015'de bas bas bağırdı, sürücülerle performansı 50% artıracağız diye. Arttırdılar da, bunu da sürücülerinde command line kullanarak yaptılar. En kaba tabirle, oyundan gelen grafik komutları sürücü topluyor, paket haline getiriyor ve çekirdeklere dağıtıyor. Oyun yapımcıları tembel davrandıp oyunları çok çekirdeklere dağıtılacak şekilde yapmadıkları (ya da bunu daha tam öğrenmedikleri) bir zaman aralığında, bu müthiş bir başarıdır.
    Ama oyun yazılımcılar bunu kendileri yapmaya başladılar mı, işte o zaman Nvidia'nın bu sürücüsü geçikmeye sebep olabilir.
    Ha Amd kartların Hardware sheduler'i daha büyüktür ve o yüzden de daha fazla güç tüketir ve command line sürücülere eklenmesi ya imkansızdır ya da çok daha zordur, yoksa yaparlardı. Daha çok çekirdek kullanan (ve bunu düzgün kullanan) oyunların sayısı arttıkça bu daha büyük hardware sheduler avantajdır.
    Şimdi o diğer arkadaşın paylaşımı bu yüzen abuk sabuk. Mete arkadaşın iddiasını çüretmek istiyorsan, aynı 4 çekirdek işlemci, birbirlerine denk iki farklı ekran kartı (amd-nvidia) ile test eder ve cpu kullanımlarına bakarsın. Doğru yöntem budur. İlk mesajdaki ikinci videoyu dikkatli bir şekilde izlemiş olsaydınız, görürdünüz. Bütün video bundan bahsediyor ya. Alttaki kaynaklarda, ki Nvidia'nın kendi sitesi vardı, çok sayıda örnek bulunuyor.

    Doğru yönteme dair üç video, hani kaçırmayın diye söylüyorum, cpu kullanım oranlarına dikkar;
    https://www.youtube.com/watch?v=AOACge8JhNo&feature=youtu.be&t=1m15shttps://www.youtube.com/watch?v=TzdaOzxIsyI&feature=youtu.be&t=1m16shttps://www.youtube.com/watch?v=jRhXLpHoqC4&feature=youtu.be&t=1m47s

    Benden bu kadar, daha fazla açıklama istemeyin.




    Bizim itiraz ettiğimiz nokta NVIDIA ekran kartlarının en az 6 çekirdekli işlemci istemesi. Bazı ekran kartlarını 2 çekirdekli işlemciler bile taşıyor. Hemde 8 çekirdekli denen fx 8320'den iyi olarak. Zaten oyunlarda işlemci sayısından çok tek çekirdek performansının önemli olduğu kanıtlandı. Yoksa kimse NVIDIA ekran kartları işlemciyi daha çok kullanmıyor demedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 15 Haziran 2017; 15:9:32 >




  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Sizin itiraz edeceğiniz bir durum yok, sonuç konuşuyoruz söz hakkı değil.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Sizin itiraz edeceğiniz bir durum yok, sonuç konuşuyoruz söz hakkı değil.

    Peki siz haklısınız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 15 Haziran 2017; 15:10:22 >
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Sonucu inkâr etmek için başka sonuç getirmeniz gerekli. Kullanılan ekran kartı 'gtx 670', kullanılan işlemci 'i5 3570'. Siz ise ne diyorsunuz, "bazı ekran kartları". Hangi ekran kartları? Biraz mantık hatası var söylediğinizde. Orta sınıf dediğiniz zaman performans çıtası bellidir, siz bunun etrafından dolanıyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

    Sonucu inkâr etmek için başka sonuç getirmeniz gerekli. Kullanılan ekran kartı 'gtx 670', kullanılan işlemci 'i5 3570'. Siz ise ne diyorsunuz, "bazı ekran kartları". Hangi ekran kartları? Biraz mantık hatası var söylediğinizde. Orta sınıf dediğiniz zaman performans çıtası bellidir, siz bunun etrafından dolanıyorsunuz.

    Sonuçlar benchmarklarda çok açık. 7700K'dan iyi performans veren AMD işlemcisi yok. 7700K 4 çekirdekli bir işlemci... HT var, o var değil. 4 çekirdekli işte. İleride optimizasyon olacak, o olacak, bu olacak demeyin. FX serisinde de gördük OLMADI (Ki ben de bunun mağduruyum). Çok çekirdekli işlemcilerinin oyun performansının yüksek olması için tek çekirdek performanslarının yüksek olması lazım en başta. İlerleme böyle olur. Şu an en güçlü ve mantıklı oyun işlemcisi 4 çekirdekli. NVIDIA kartları nasıl 6 çekirdek isteyebilir? Madem sonuç odaklı birisiniz bu gayette SONUÇ. G4560 olayına gelirsek. G4560'ın kaldırabileceği ekran kartlarını bir kenara koyun bir de onları kaldıracak AMD işlemcilerinin çekirdek sayısına bakın. Bu yüzden verdim bu örneği. Yani orta veya üst sınıf, pek fark etmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 15 Haziran 2017; 16:57:9 >




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    "...7700K 4 çekirdekli bir işlemci... HT var, o var değil. 4 çekirdekli işte."

    Ah Mete, ya i7 işlemci almadan evvel şunu bileydim. Gereksiz yere harcamışım ya, gitti paralar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LeviGerman

    "...7700K 4 çekirdekli bir işlemci... HT var, o var değil. 4 çekirdekli işte."

    Ah Mete, ya i7 işlemci almadan evvel şunu bileydim. Gereksiz yere harcamışım ya, gitti paralar.

    Intel'in kendi sitesi de yalan söylüyor o zaman. Siz "Ama o 8 thread'li." diyerek bahane buluyorsunuz. Fakat thread'la çekirdeğin aynı olmadığını siz de biliyorsunuz. Yaptığınız Messi çok iyi oynuyor Barcelona sahaya 10 kişi çıksın demek kadar mantıksız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 15 Haziran 2017; 15:48:18 >
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Bugün orta sınıf 4 çekirdek ve Nvidia ekran kartları izlek sayısını 4'e çoklayabildiği için bu ikisinin ortak paydasında alınan performansları göstermesi açısından bu kadar inceleme yapılıyor. Herhangi bir işlemci özelinde alınsın veya alınmasın diye tavsiye vermek için değil. A işlemcisini veya B işlemcisini tartışmıyoruz, ekran kartlarıyla gelen sürücü ve yazılım tartışıyoruz.

    "NVIDIA kartları nasıl 6 çekirdek isteyebilir?" Sorunun içinde cevabı yok. Cevap, gizli özne. Siz bunu bulacaksınız. Soruya soruyla cevap vererek sonuç üretmiyorsunuz. Sonuç nedenidir. Nedenini de ilk mesajda açıklamaya çalışıyorum. Anlamanız, sonucu tespit eden 'neden' değildir. Sizin anlamanız son derece izâfi. Misal, sizin için 3570K da 4 çekirdek, 7700K da öyle. Eşit değiller ama siz denkliği üzerinden konuşuyorsunuz.

    Sonuçlar ise iki işlemci ya da iki ayrı düzenek arasında istikrarlı aynı sonuçları veriyor olmasıyla ortaya çıkıyor. Siz farklı işlemcileri i5 3570 ile aynı kefeye koyarken, ben bilakis sizin gibi yapmamış olmak için fazladan test eklemiyorum. Çünkü izâfiyet gösteriyor, tıpkı sizin yargılarınız gibi. Sonuçların sizin aklınızdan geçenle denk olmasına değil, söylediğinizle eşit olmasına çabalamanız gerekiyor. Gördüğünüz en güçlü 4 çekirdekli işlemciler de o yüzden yeterli gelmiyor; çünkü sizin veya benim yorumumu referans göstermiyoruz: size göre 7700K 4 çekirdek, bana göre 8 çekirdek olduğu için. Bu başlıkta tek yaptığım, temelde yer alan bilgiler ışığında bazı sitelerin yorumlarını, test yapan diğer bazı siteleri sonuçları ile bir araya getirmek. Yani sonuç yorumlamayı kendiniz yaparsanız sonuçlar sırf sizin için geçerli oluyor. Bu söylediğinizin geçerliliğine şüphe düşürebilir.




  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum, yanlış anlaşılmasın. Yalnız bunu bu sonuçlar göstermiyor, çünkü bu sonuçlar 7700K'lı değil. Anladınız mı?
  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt

    Ya hocam ne kastınız ne inat ettiniz ama. Armutla elmayı karıştırıyorsun iyice.

    Temsili;
    Nvidia ekran kartları en az 'altı' çekirdekli işlemci istiyor


    İşlemciye değil, Nv kartların işlemcilerle nasıl haberleştiğine bakmanız lazım. Bu o kadar bilindik bir konuki aslında, ve burada benden başka iki kişi de ne güzel açıklamışken halen anlamamak ciddi bir inta

    Tee 2011'de konuşulan bir şey. Tabi o zaman böyle darboğazlar yapacak pek oyun yoktu.
    https://forums.anandtech.com/threads/6950-vs-gtx-460-768mb-why-does-nvidia-beat-the-radeon-in-civ5.2155665/page-2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LeviGerman -- 15 Haziran 2017; 17:34:27 >




  • LeviGerman kullanıcısına yanıt
    Tamam sen 6950x le oyna oyunları. Hem hiç darboğaz da yapmaz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.