Şimdi Ara

TUV-TURK, tüm araçlar şanzıman yağı kaçırıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
26.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar

    Cumartesi muayeneye girdim.

    Sıramın gelmesine beklerken benden önce 2 araç çıktı. Her iki araç için motor ve şanzıman yağ kaçırıyor diyerek hafif kusur verdiler. sıra bana geldi ve benim aracım içinde aynı şekilde motor ve şanzıman yağ kaçırıyor diyerek hafif kusur verdiler. Benden sonra çıkan ilk araç sahibine sordum onada aynı şekilde hafif kusur verdiler.

    Ne yapmaya çalışıyor bunlar ?

    Her sene yeni bi standartmı getiriyorlar acaba, bu senenin hafif kusur sebebleri bunlar, bunları yazacaksınız diye.

    Bir önceki muayenede, aynı araçla girmiş olmama rağmen, aracımın far yükseklik ayarı bozuk olduğu için ve sol arka fren disklerinde sorun olduğu için hafif kusur vermişlerdi. Araç aynı araç, far aynı ayarda, sol arkada aynı disk ve balata duruyor, madem kusur vardı o zaman için şimdi niye bunları yazmıyorlar.


    Neyin kafasını yaşıyor bunlar ???

    Ekleme : araç 2012 model 60.000 km civarında, 2 sene önce disklerde sorun var dediklerinde servise kontrol ettirmek için gittim ve disklerde, balatalarda sorun yoktu. Sorun olsa zaten yüksek hızlarda ani frenlemelerde bende fark ederdim, o zaman için demekki standart hafif kusur sebebi disklere veriliyordu, şimdi motor ve şanzıman yağ kaçağı olmuş, internette az önce biraz diğer forumlara baktım, bu sene bir çok kişi aynı konudan şikayetçi, bir çok kişiye yağ kaçağı var denilmiş. Seneye standartları ne olacak acaba ???



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efe_yakub -- 3 Nisan 2017; 8:56:3 >



  • Vasıfsız insanların çalıştığı (örneğin motorumun egozuzunu sağa sola sallayarak, ön amortisöre şaplak atarak motorumu muyene etmeye çalışan)
    Tanıdıkların kayrıldığı (Ahbabının dostunun aracındaki kusurları yazmayan) Türk usulü bir avrupa muayene sisteminden beklentiniz çok fazla.
  • Yeni bir şey değil, motor yağ kaçağı olduğu zaman da hafif kusur veriyorlar. En azından sizin Ustanın "bişey olmaz, normaldir bu yaşta" dediği şeyi kayıt altına alıyorlar ve sizi bilgilendiriyorlar.
  • Ama bir yandan da bunlara bakılması iyi bence. Yoksa bizim millet diski eritene kadar kullanılır sonra fren tutmadı der. Ama oradaki adamların ne kadar bilgili olduğu ve arabayı ne kadar inceleyebildiği de tartışılır.
  • Bazı araçlarda terleme olarak tabir ettiğimiz olay gerçekleşiyor keçeler belli bir sıcaklığa maruz kaldıklarında özelliklerini kaybetmeye başlıyorlar siz o keçeleri değiştirseniz bile 6-7 ay sonra yine terleme yapmaya başlıyor eski motorlarda bu daha belirgin.
  • bunlarla uğraşmamak için 20 lira verip alt yıkama yaptırdım
    amortisör patlak olduğu halde yağ kaçaksız muayeneden geçti
  • o çalışanlar 3 yıl garajda yatmış sıfır araça bile yağ kacırıyor far ayarı bozuk takoz hasarlı gibi nallarıyla yazı yazabiliyorlar
  • Aracımın bu seneki muayenesinde birebir aynı kusurlar yazıldı. Motor ve şanzıman yağ kaçıtıyor.

    Bir önceki muayenede de aynı şekilde far ayarları kusur olarak yazılmıştı.
  • Bizim evdeki c180 aracımıza far ayarı bozuk demişlerdi.

    Far bi xenon zaten kendi kendine ayarlıyor.Peder kendisi mercedeste ayarına bakmıştı şirkette.Sonra ayarı bozuk olan bunların aletiymiş

    Ne yazıkki tuv turk böyle alışın..
  • 20 yıllık aracımda yağ kaçağı olmadığı için yazmadılar. Far ayarım bozuktu onu yazdılar. Diğer ne eksisi varsa eksiksiz yazmışlar. Eski muayene kağıdıyla karşılaştırdım . İlden ile ilçeden ilçeye değişir.
  • Merhaba,

    Bu konu hakkında benim de danışacağım bir husus var. Aracımın fabrikasyon özellik listesinde "Standart Renkli Camlı" yazıyor ama Muayenede Renkli Camlar için hafif kusur yazılmış.

    Fabrikasyon özelliği renkli cam ise yinede bu bir kusur mudur?
  • Konuyu açan arkadaş sonuna kadar haklı katılıyorum.Aracımı çok sık kullanmıyorum,geçen yıl muayene zamanına 10 gün kala 5.gün arayla iki defa far ayarı yaptırdım. (Serviste) Tabii diğer ne yapılması gerekiyorsa onlarıda hallettim öyle gittim.

    Yazdığı kusurlar;
    Montaj parçaları onaysız (Ön ve arkaya krom çıta taktım birer tane) Tamam olabilir.
    Camlar Filmli Bunada eyvallah 2.no cam filmi var.

    ----------------------------------------
    Kısa hüzmeli far ayarı düşük...?
    Kısa hüzmeli far ayarı hatalı..?
    Sis farı ; ayar hatalı ..?
    Sis farı : ışık şiddeti zayıf..?
    -----------------------------------------
    Ulan tam teşekküllü serviste 10 gün içinde iki defa kontrole girdi bu farlar,Sis farının ışık şiddeti zayıfmış, iyide kardeşim aracın orjinal sis farları fabrika takmış göndermiş ben ne yapayım.Hatalı ise yurt dışından bu araç gümrüğe gelince kontrol et hatalıysa bu malı ülkeye sokma..!
  • Bana da yazdılar şanzıman ve motor yağı kaçaklarını. Yazıcak bir şey yok heralde ondan yazıyorlar.
  • Benim aracımada hep aynı kusuru yazıyorlar. Çok fazla km yapmıyorum, ilk muayeneye 15.000 km civarında girdim ve farlar ile ilgili hafif kusur yazdılar ki farlarda en ufak ayarsızlık yok. İkinci muayeneye tam hatırlamıyorum ama galiba 20-22.000 km falandı ve yine aynı kusura ek olarak tam hatırlamamakla birlikte motor numarası okunamıyor diye hafif kusur yazmışlardı. İşin garip kısmı motor numarasıda şasi numarasıda uzaydan görülebilecek kadar belirgindi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 3 Nisan 2017; 18:53:35 >
  • Para almak için açılan bir uygulama 2 senede 1 muayenin gerekliliği bile tartışmalı bence
  • Belki birileri şanzıman ve motor yağı markalarıyla anlaşmıştır.
  • yangın tüpünün tarihine bakmıştı bi keresinde
  • Tüvtürkte çalışıyorum herkesi bir tutmamayın gördüğüm kusuru yazıyorum sonuçta bu benim işim para kazanıyorum boğazıma geçiyor dışarıdan göründüğü gibi değil hiç birşey orada ufak bir damla bile olsa o yağ kaçağıdır sonuçta kimse kafasına göre kusur vermiyor veremezde o kusur aracınızda vardır he insanlık hali yalnışlıkla dalgınlığa gelip bilgisayarda bir tuşa basıp kusur eklenebilir kaldıki herkes hata yapıyor işini yaparken yapmıyorum derseniz yalan konuşmuş olursunuz oradaki her çalışan kameralarla denetleniyor orada heryerde kamera var kimse keyfine göre araba bırakamaz yada geçiremez herşey dijital ortamda far ayarlarını bilgisayar veriyor siz kusursuz sanabilirsiniz aracınızı ama illaki kusurlar çıkıyor sıfır km araç bile muayneden kalıyor o yüzden bilip bilmeden herkesi karalamayın oradaki çalışanları sıradan görmeyin hepsinin tecrübesi bilgisi bakanlık ver ilgili yerlere bağlı kusur tablosu vardır 2000 den fazla kusur var 2 tane kusur yazılmış aracınıza çokta şey yapmayın araç geçtiyse ne mutlu herkese
  • Yeni muayeneye girdim hiçbir yağ kaçağı yok ne motor ne şanzıman sadece sis farı ayarsız.

    Bakım ve takip önemli
  • Hocam şimdi o adam kafasından yazmıyor kusuru, giriyor arabanın altına, şanzımanın orada yağ var (Belki terleme) yazıyor yağ kaçağı var. Ne de olsa sistem "Ağır kusur almadan, muayene tekrarına gerek kalmadan geçmek" üzerine kurulu olunca, normaldir çok takılmaya gerek yok.
    Sonuçta sistemi işletenler de iyi biliyor bu durumu, yoksa yağ kaçağı ağır kusur olsa eminim amirler teknisyenlere "Abartı derecede yağ kaçağı yoksa ya da sızdığını görmüyorsanız yazmayın" diyecektir.

    Sistem biraz "Tehlikeli olacak araçları ayıklayın, diğer hafif kusurları da "Bilgilendirme" mahiyetinde yazın"
    O yüzden hafif kusurlara takılmamak lazım.

    Benim hafif kusurlarım mesela "Yangın söndürme tüpü kontrol süresi geçmiş". Adam diyor ki "Bak böyle bir kusur var, bunu gidermen lazım".
    Peki yanlış mı? Değil aracımda tarihi yeni bir yangın tüpü olmalı. Bu trafiği tehlikeye atar mı? Mesela bir fren dengesizliği, fren hortumunun çatlaması kadar? Ama bir kusur neticede, onlar da bunu yazıyor.
    Far ayarı ise, makine ile ölçüyor sonuçta, far ayarın bozuk diyor, ölçüm hatalı olabilir. Eğer gece sürüşlerinde farın aydınlattığı alan size yeterli geliyorsa o kusuru görmezden gelirsiniz olur biter.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.