Şimdi Ara

Ankara'da Klima İle Isınmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar Arkadaşlar

    Konuya tamamen uzak ve bilgisiz olduğum için başlık açmak gereği hissettim. Bilen veya kullanan arkadaşlara danışmak istiyorum.

    Bina merkezi sistem ancak, bazı sorunlar sebebi ile merkeziden kombiye dönüş yapılmak isteniyor. Ancak ben doğalgaz tesisatını, ve son düzenlemelere göre hermetik şofben ile mutfağı baştan aşağıya yenilediğim için tekrar kırma dökme işlerine girmek istemiyorum.

    Bu sebeple aklıma klima taktırmak geldi. Ancak malum, karasal iklim şartları sebebi ile ısınabilir miyiz? -10 20'ler de çalışabilir mi? Ne kadar performans alırız vs. benzer sorular kafamda dönüp duruyor.

    Yardımlarınızı rica ediyorum.

    Teşekkürler şimdiden.







  • Eskişehir'de 10 sene yaşamış birisi olarak DESTEK anlamı kabul ancak DİREKT klima ile ısınma konusu büyük sorundur.

    Doğalgaz veya Kömür gibi unsurlardan aldığınız ısı kaloriyi ASLA klimadan almanız mümkün değil. Bakınız ortamı ısıtırsınız ona lafım yok, ancak alışılagelmiş ısıyı yakalayamazsınız (Bahsettiğiniz kış koşullarına göre) onun haricinde, sert kış öncesi ile sert kış sonrası NORMAL kış koşullarında, kaliteli bir marka olmak şartı ile istediğiniz değerlere ulaşabilirsiniz.

    Biz Eskişehirde Gaz sobası ile dahi (Tabi o zamanlar memlekette doğalgaz vs bir şey yoktu) ısınamamıştık. Ankara ve Eskişehir'in kış koşulları birbirinden farklı olmadığı için Ankarayı da aynı şekilde değerlendiriyorum


    Bir edit gereği duydum: Isı eşiği her insanda farklıdır tabi ben kendime ve Dış ünitelerin gece ayazına vereceği tepkiye (daha doğrusu donup kalıp tepki verememe olasılığına) göre yazdım. Bir arkadaşımız çıkar ve ''Ben şu ilde şu marka klimayı kullanıyorum gayet memnunum'' der ise onu da referans alabiliriz elbette
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam

    Cevap için teşekkürler. Buradan anlaşılıyor ki (E.şehir ile Ankara gerçekten yakın, hatta E.şehir bir tık daha soğuk bile olabilir) klima ile doğalgaz merkezi sistem ısıtması gibi bir ısıtma beklememiz yanlış olacak gibi. Elbette tüm ev ısınsın mantığını taşımıyorum, misal banyo soğuk kalacak. İki klima birisi salon, diğeri yatak odası olacak şekilde taktırmayı düşünüyordum.

    Evim zaten küçük, tek klima salonda verebileceği sıcaklık ile ortamı ısıtabilir belki. Ancak dış hava şartları gerçekten -10 ların altında düştüğünde donma ya da performans verememe durumu olursa çok büyük problem yaşanabilir.

    Bunu tahminimce klima firmalarına da danışmakta fayda olacak gibi. Şu sıralar Mitsubishi'de iki klimalı kampanya var. Bir oda bedavaya geliyor.

    Başka kullanan birileri de yorum yapsa fena olmazdı aslında.

    Teşekkürler tekrar.
  • side_effect kullanıcısına yanıt
    Eskiden +5 derecenin altındaki ortamlar için kimse garanti vermezdi.

    Sonra bu 0 derecede bile çalışır şekline döndü

    Şimdi -5 derecelerde çalışma garantisi veren firmalar da var.

    ME -15 de ne yapar ciddi anlamda bilgim yok, bunu ya ME yi çok iyi bilen arkadaşlar cevap vermeli ya da Sizin bölgede var ise kullanıcıları. Ama kimden fikir alırsanız alın satıcıdan fikir almayın hocam. Ya çıkarsız teknik bilgi paylaşan ya da kullanıcı bilgileri geçerli olsun sizin için.

    Gelişmelerden haberdar etmeniz dileklerimle

    Görüşmek üzere
  • Selam biz Ankara" da yasamis ve son 6 yildir da Antalya' da yasiyorum, emin olun o rahatligi bulamazsiniz, Antalya' da bile soguk gecelerde klima yetersiz kaliyor, hele evde cocugunuz varsa tavsiye etmem, cunku evin her yeri, hatta odanin bile her yeri ayni isida olmuyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • U-Crown Inverter Duvar Tipi Split Klima
    -30 ile +54 arası çalışabilme

    https://tlcklima.com/urun/u-crown-inverter-duvar-tipi-split-klima-12000-btu/

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam, gene haklı bir noktaya değinmişsiniz. Satıcıya sormak yanlış olur. Sanırım bu iş yaş. Merkezi ısıtma sistemi gibi bir güzellik varken sapan saçma olaylar yüzünden kombi lafı dönmeye başladı. Umarım bu işten vaz geçilir...

    Gelişmelerden de haberdar ediyor olacağım.

    @Antiseptiq

    Merhaba hocam. Cevap için teşekküler. Kardeşim de Antalya'da yaşıyor, kışın ziyaretine çok gittim geldim. Kendi evinde 2 adet Samsung kullanıyor invertor'lu. Siz de oradaya yaşayan birisi olarak bu yorumu yapıyorsanız bu iş gerçekten zor olacak demektir. Evde çoluk çocuk yok, evli değilim şükür :)) Tek yaşıyorum, ev de ortalama 65m2 kadar küçük bi yer. O sebeple klimaya takılmıştım olur mu diye.

    @agah07

    Hocam selamlar. Bahsettiğiniz markayı hiç duymadım daha önce. Piyasada ismi geçen öncelikli hep mitsubishi, daikin vs. deniyor. Sonrasında diğer markalar var. Ancak fiyatına bakacak olursak baya tuzluymuş. Tabi iş yaparsa o ayrı. Ancak iki odaya takacak olursak bunu, benim eve yapacağım tadilat masrafı kadar masraf çıkartır bana. Hatta belki daha fazla. Ancak inceleyeğim.

    Teşekkürler




  • 1 Oda + 1 Salon Toshiba Multi İnverter A++ Duvar Tipi Klima Paketi
    (-15 +43 arası çalışmaktadır)
    https://www.toshibacim.com/-1-oda---1-salon-toshiba-multi-inverter-klima-paketi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agah07 -- 7 Nisan 2017; 22:11:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.