Şimdi Ara

Yeni Opel Astra Sedan, Chevrolet Cruze kasası ile mi geliyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
99
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Opel'in ülkemiz benzeri pazarlarda oldukça sevilen ve tercih edilen modellerinden bir tanesi olan Astra Sedan'ın en son kasası 2012 yılında tanıtılmıştı ve model aradan geçen 5 yılda 1 kez makyaj operasyonu geçirmişti. Tahmini olarak 2018 yılında tanıtılması beklenen yeni kasa Astra Sedan ise tabir-i caiz ise sır verip ser vermiyor. Öyle ki modelin kamuflajlı gizli çekim fotoğraf ve videoları yok denecek kadar az.

    Opel Astra Sedan ve rakipleri karşılaştırması için tıklayınız

    Diğer taraftan çeşitli ülkelerde elde edilen bazı kamuflajlı fotoğraflar ve yapılan prototip testler ilginç bir şekilde 2016 yılında yenisi tanıtılan Chevrolet Cruze ile büyük benzerlik gösteriyor. Bir şekilde kamuıflaj ile gizlenmeye çalışılsa da yeni Astra benzeri bir ön panjura sahip gizli modellerin Cruze ile hemen hemen aynı tasarıma sahip olduğu anlaşılabiliyor. Aşağıdaki görsellerde üstte 2016 yılında tanıtılan yeni Cruze ve altta da yakın zamanda görüntülenmiş olan Opel Astra panjuruna sahip kamuflajlı test aracı görülebilir. Her iki araç dikkatli bir şekilde incelenirse ön panjur hariç tüm hatların aynı olduğu açık bir şekilde görülebilir.


    Üstte yeni Chevrolet Cruze, altta yeni Opel Astra Sedan olduğu tahmin edilen test aracı
    Geçtiğimiz haftalarda ise Opel'in Avustralya kolu olan Holden markası Astra prototipi olarak adlandırılan araçları resmi kanallardan kullanarak fikirlerini belirtti. Ayrıca araçların birebir Chevrolet Cruze ile aynı olduğu da aracı test eden basın görevlileri tarafından dile getirildi. Aşağıdaki görselde resmi olarak test edilen araçlardan bir tanesi görülüyor ve ön panjur Cruze modelinden tamamen farklıyken Almanya'da görüntülenen ve yeni Opel Astra Sedan olduğu tahmin edilen yukarıdaki test aracı ile de hemen hemen aynı ön panjura sahip. Jantlar ise yine yukarıdaki Cruze fotoğrafı ile birebir aynı.


    Holden Astra ve Holden Astra Sedan prototipi
    Bu arada GM'in Opel'i PSA'ya satacağı bir süredir konuşuluyor ve büyük ihtimalle 06.03.2017 tarihinde yani yarın kamuoyuna duyurulacak. Ayrıca Opel'in yaklaşık 10milyar Euro civarında bir borç yükü altında olduğu biliniyor. Bu da GM ve Opel'in son günlerinde Opel Astra Sedan için masraf yaparak ayrı bir model yapmak yerine A.B.D'de bile oldukça sevilen ve az sorun çıkartmasıyla ünlü olan yeni Chevrolet Cruze modelini doğrudan Astra Sedan olarak piyasaya çıkarmayı oldukça mantıklı kılıyor. Bu durumdan PSA'nın da uzun zamandır haberi olduğunu ve masrafların kısılması açısından tercih ettiğini düşünüyoruz. Zaten Chevrolet Cruze'da kullanılan motorlar bile yeni Opel Astra HB ile aynı. Sonuç olarak yan yana getirdiğimiz tüm bu bilgilerden Yeni Opel Astra'nın Chevrolet Cruze ile birebir aynı araç olması oldukça güçlü bir ihtimal olarak görünüyor.

    Kaynak Sekizsilindir



  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.