Şimdi Ara

Gurbetçiler için IMEI kaydı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.983
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ben Almanya'da yaşıyorum ve Türk pasaportuna sahibim. Bu hafta İngiltere'den iPhone almayı düşünüyorum. Şu anki telefonumu Türkiye'den aldığımdan daha önce sorun olmamıştı ama bu alacağım telefonu Türkiye'de kullanmam için IMEI kaydı yaptırmama gerek var mı?

    Türkiye'de yılda toplam en fazla 30 gün geçiriyorum. BTK'nin sitesinde 120 günden sonra telefonun kapanacağı yazıyor. Bu süre nasıl işliyor? Telefonu Türkiye'de kullanmaya başladıktan 120 gün sonra mı, yoksa toplam kullanım süresi 120 gün olunca mı? Gurbetçiler, yada turistler için özel bir durum yok mu?

    Teşekkürler.



  • Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kısa süre kalacaksanız ve Türk hattı kullanacaksanız sorun olmaz ama sonraki gelişlerinizde hattınız kapanabilir.( Örneğin geldiniz Türk hattı taktınız, 120 günlük süre başlar, diyelim Türk hattı takıp 5 gün kaldınız, 6 ay sonra bi daha ki gelişinizde TR hattı takarsanız telefonunuz kapanabilir)
    Türk hat ile hiç kullanmayıp sadece yabancı hat ile kullanacaksanız sorun olmaz.
  • Türkiye'de GSM şebekesine girdikten 120 gün sonra IMEI bloklaması gerçekleşiyor. 120 günlük süre ilk günden itibaren toplam geçen gün sayısıdır, kullanılacak gün sayısı değildir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Definitive©

    Türkiye'de GSM şebekesine girdikten 120 gün sonra IMEI bloklaması gerçekleşiyor. 120 günlük süre ilk günden itibaren toplam geçen gün sayısıdır, kullanılacak gün sayısı değildir.

    Peki bu yaz geldim diyelum, 1 ay kaldim ve dondum, bir sonraki yaz tekrar geldigimde o telefon artik kullanilamaz mi oluyor?
  • Knightfall K kullanıcısına yanıt
    Benim anladığım kadarıyla size değil cihaza uygulanan bir prosedür bu yani kayıt altına alındığı tarihten itibaren (cihaz) bir seferliğe mahsus 120 gün süre veriliyor o süre kadar kullanabilirsiniz yani her sene 30 gün ayrı ayrı olmaz .Ya sadece internet amaçlı kullancaksınız ya da pasaporta kayıt ettirmeniz gerekir o 120 günden sonra.Varsa yanlış affola.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D70944242 -- 2 Nisan 2017; 18:28:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Knightfall K kullanıcısına yanıt
    Evet aynen öyle olur. Cihaz Türkiye de ilk çalıştıktan 120 gün sonra bloklanır @Knightfall

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Definitive©

    Evet aynen öyle olur. Cihaz Türkiye de ilk çalıştıktan 120 gün sonra bloklanır @Knightfall

    Hocam HB den şaomi alcam, IMEI sıkıntı olur mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.