Şimdi Ara

Asus Dual serisinin rog strixten daha ucuz olması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Aydınlatırsanız sevinirim. Etrafimdakilere kötü kart önermek istemiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • +1
    Bende merak ediyorum.İlerde yeni kart almayı düşünüyorum.
  • Bu normal değil mi zaten? Strix modelinin OC frekansları Dual modelinden daha yüksek
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her markanın farklı kategorilerde kendi içinde sınıflandırdığı modelleri olur.Özellikle anakart ve ekran kartları farklı bütçeye sahip kullanıcılar için son dönemde birçok markada farklı seriler adı altında isimlendirilmeye başlandılar.Serilerdeki ürünler birbirinden bazı özellikleri ile ayrılıyorlar bazısı görsellik odaklı bazısı ise sadelik odaklı oluyor çünkü her ikisinide tercih eden kullanıcılar mevcut.Kullanıcıların bir kısmı anakartttan belleklere kasadan hatta mousepade kadar aydınlatmayı tercih ediyor bir kısmıda oldukça sade görünüme önem veriyor.Bu bağlamda üreticiler kullanıcıların ilgisini gözardı etmeyerek son dönemde tamamen rgb modasına yönelmiş durumdalar.

    Asus'un yıllardır rog etiketine çoğu üründe yer verdiğini görüyoruz sonradanda strix adı altında tamamen oyunculara yönelik olarak yeni bir tasarıma başlayarak rog akımını bir boyut daha yukarıya taşıdılar.Bu ürünler tamamen oyunculara yönelik olsada fiyat anlamında bir miktar daha yukarı seviyede gezinen ürünler haliyle gerek sadelik gereksede daha bütçe dostu ürünleri talep eden kullanıcılardan dolayı rog serisinin görsellik ve bütçe olarak daha sadeleştirilmiş versiyonları görülmeye başlandı.Dual seriside ekran kartları için bu versiyonlardan birisi ve rog strix serisine göre daha sade görünümlü fakat daha iyi fiyata sahip ürünler olarak görünüyorlar.

    Benzer durumlar sadece Asus'da değil Msi,Gigabyte,Zotac,Evga gibi ürünlerin ekran kartlarındada görülüyor.Bu ürünlere kötü demek doğru olmaz fakat kendi içerisindeki daha üst modellere göre daha sade bir görünüme ve daha uygun fiyata sahip olduğunu gözardı etmemek gerekiyor çünkü görsellik için oldukça yüksek harcamalar yapan forumdaki bazı kullanıcılarda dahil çok sayıda meraklısı var ve üreticilerde buna sessiz kalmayarak farklı tasarımlar oluşturmaya çalışıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 1 Nisan 2017; 23:55:17 >




  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt
    Hocam performans farkı oluyor mu? Gerçi kart aynı kart ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kangalsucuk kullanıcısına yanıt
    Örnek olarak Dual Gtx 1070 ve Rog Strix 1070 e baktım.Base ve boost frekans değerlerinde farklılıklar var,strix modelinde daha yüksek frekans değerleri mevcut haliyle kutudan çıktığı gibi strix modeli daha iyi performans sağlıyor.Aradaki mhz farkının oyunlara yansıması ise her daim aynı olmuyor kimi oyunda 50-100 Mhz farklar herhangi bir etki yapmazken kimi oyunda ise fark edebiliyor.Bunun dışında soğutma performansındada farklılıklar mevcut kısacası dual serisinin fiyat anlamında strixe göre daha ucuz olması strix serisinde olmayan bazı teknik ve görsel farklılıklardan dolayı sonuçta gpu aynı sadece saat hızları-soğutma performansı-tasarım ve diğer görsel farklılıklar fiyatlardaki farklılığa yansıyor.

    Benzer bir örnek Msi ın Armor adını verdiği Gaming X-Z ye göre saat hızları ve görselliği daha sade tutulmuş modellerini gösterebiliriz.Aynı dual serisinde olduğu gibi gaming serisindeki bazı özelliklere yer verilmeyip saat hızları ve diğer görsel farklılıklardan dolayı fiyatlarıda daha uygun oluyor.Çoğu firmanın bu tür farklı isimlendirmelerle uygun fiyatlı ürünleri mevcut tabi ürünlerde fiyatla oranlı olarak daha fazla özelliğe yada daha fazla sadeliğe sahip oluyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Terminator T-800 -- 2 Nisan 2017; 0:30:10 >




  • iki karti yanyana koy, fan tasarimi ve cözümlerini karsilastir, gürültü seviyeleri ayni mi? pcb tasarimlarinda farklilik var mi? yani bunlara bile bakinca fiyat farki anlasilir. iyi kart kötü kart biraz sans isi, kimine dual önerirsin dua eder, kimine strix önerirsin alir o da sana sitrix der. bazi kartlar sorunlu cikabiliyor. mümkün mertebe kimseye önermemek lazim
    yada uyaracaksin pesin pesin.
  • Asus Dual serisi sorunlu bir seri Rog Strix den biraz uygun olabilir fakat siz yinede biraz fazla ödeyin strix model alin veya sapphire nitro , msi gaming x gibi modellere yönelin.

    Kullanıcısı olarak yazıyorum Asus Dual seisi almayın aldirtmayin !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Provisioner -- 2 Nisan 2017; 12:39:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Provisioner

    Asus Dual serisi sorunlu bir seri Rog Strix den biraz uygun olabilir fakat siz yinede biraz fazla ödeyin strix model alin veya sapphire nitro , msi gaming x gibi modellere yönelin.

    Kullanıcısı olarak yazıyorum Asus Dual seisi almayın aldirtmayin !

    amd rx 470/480 de bir kere asus basarili degilki, gectim rog u strix i, öyle degilmi? Strix te bile sorun oldugunu ben okumustum kullanici yorumlarinda kaldiki dual da olmasin.. ayni seyi nvidia tarafinda söyleyemem ama yok degil var bazi kartlarinda mesela fan ayarsizligi gibi... ama bu herkesi ilgilendiren bir sorun degil. gtx 1080 strix rog larda denk gelebilme ihtimali var daha cok.
  • Mukarnas kullanıcısına yanıt
    Asus zaten GTX10xx serisindeki soğutmalarını birebir alıp uygulamadı mı RX4xx serisine? Öyle bir şey hatırlıyorum ben. AMD tarafıyla sanki çok uğraşmadı ya da uğraşmak istemedim Asus bu sefer.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: massacrer

    Asus zaten GTX10xx serisindeki soğutmalarını birebir alıp uygulamadı mı RX4xx serisine? Öyle bir şey hatırlıyorum ben. AMD tarafıyla sanki çok uğraşmadı ya da uğraşmak istemedim Asus bu sefer.

    Aynı evet

    ASUS RX 480 STRIX
    Asus Dual serisinin rog strixten daha ucuz olması?

    ASUS GTX 1080 Strix
    Asus Dual serisinin rog strixten daha ucuz olması?




  • yani işin özü rog strix biraz daha extreme kullanıcı sınıfına giriyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.