Şimdi Ara

Accent Era ön sağ disk aşırı ısınıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Era aracımda sağ ön diskte aşırı ısınma var. Geçen 100km yol yapmıştım sağ önden duman geldiğini görüp kenara çektim. Disk aşırı ısınmış çelik janta ve hatta lastiğe kadar sıcaklık çok yüksekti. Bugün usta kaliperi söktü kontrol etti, frene basınca kaliper geri bırakıyormu diye. Git gez dedi freni pek kullanmadan, 5 km gezdim ön sol diske göre ön sağ disk yine farkedilebilir derecede daha sıcaktı. Delirecem sonunda. Usta gezdikten sonra aynı şey olursa kaliper lastik takımları ve fren hortumlarını değiştirecez dedi. Sizce sorun ne olabilir, balata sürekli diske mi baskı yapıyor, fren hortumu mu tıkalı ne oluyor anlam veremedim kafayı yiyeceğim. Aynı sorunu daha önce yaşayan varsa lütfen bi yazabilir mi?
    Teşekkürler.







  • kaliperdir büyük ihtimalle. ya da disk de yamuk olabilir.
  • Bende de vardı ama 30000 km de 3-4 kez aşırı ısınma sorunu yaptı. Sağ fren kaliperinin iç kısmı çok hafif baskı yapıyormuş. Diğer fren balataları yarıya inmişken baskı yapan kaliper demire kadar inmişti ve diskte çizme yaptı. Aslında fren tutmasınıda etkiliyormuş, frenler yapılınca frenler biraz daha iyileşti. Bende de kaliperleri söktü ama yuvalarının içine iyice gres gibi bir şey sürdü. Şimdilik sorun yok gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sicakken yikadiysan disk yamulmus olabilir. Tornaci duzeltebilir yada sifirini alip takin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ustanın takip ettiği yol makul.

    Balatayı birazcık geri çeken şey piston contasıdır. Eskiden açıldıysa ters takılmış olabilir veya contanın arasında pislik birikice bozulmuştur.

    Fren hortumları da eskiyince içerden tıkanabilir. Bu tıkanıklık fren basıncına karşı direnç gösteremez ama balatanın geri gelmesini engelleyebilir.
  • Aynı arıza, birebir herşeyiyle kopyası başıma geldi. Sol ön teker jantla beraber sürekli ısınıyordu. Ustaya gösterdik. Sol tarafın fren merkezini söktü ve içini açtı. Frene basınca yaylı mekanizmanın hareket ettirdiği parça kir ve kurum bağladığından sıkışıp kalmış, hareket etmiyor ve sürekli fren yapıyormuş gibi hareketsiz olarak fren yapar halde kalıyormuş, güzelce temizledi yağladı ve bütün sıkıntım geçti. Beş onbin kilometre gider, sonra yenisini taktır dedi ama bir daha aynı sorun olmadı, zaten 2 yıl içinde sattım aracı. Yani senin de sorun büyük ihtimal fren merkezinden kaynaklanıyordur, disk, hortum, kaliperde sorun arama.
  • ceavaplarınız için ellerinize sağlık arkadaşlar. Haftasonu ilk işim en basitinden balataları diske iten pistonu temizlettirip lastik bulabilrsem lastiklerini değiştircem. umarım işe yarar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.