Şimdi Ara

SAT/TAKASLIK FX 8350 + ASUS Crosshair V Formula - Z 5 GHZ SET

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
İlan Türü #Satılık Anakart/CPU #İşlemci
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Satışta: Bu ürün şu anda teklif verilmeye ve satın alınmaya uygun, satıcı ile iletişime geçebilirsiniz.
    1
    1 SAT/TAKASLIK FX 8350 + ASUS Crosshair V Formula - Z 5 GHZ SET
    Merhaba hocalarım.

    Öncelikle ilanımı okurken Lütfen AMD FX 8350 işlemcisinin 2017 yılında olmamıza rağmen 8.8 Ghz ile overclock rekorunun 8350'de olduğunu unutmayın. ( Aynı anakart ile yapıldı bu rekor. ) Sistemin hiçbir problemi olmadığı gibi kutuları olsun faturaları olsun duruyor fakat garantisi yok ürünlerin. AMD'nin AM3+ sokette en iyi anakartı Asus Crosshair v Formula-z anakartı 990FX Chipsetli 8+4 CPU Güç girişi bulunuyor bu kartın digi+vrm gibi bir çok teknolojiyi içinde bulundurduğundan desteklemediği veya kaldıramadığı hiçbir işlemci yok. Anakartımda ısınma söz konusu olmadığı gibi görünüm olarak hoş ve 2 ekran kartı veya üzeri kullanacaklar için ( 2x R9 280x CrossfireX 6 GB 768 Bit ) kullanıcıyısım ve 4 adet 16x hızında çalışabilen pci-e slotuna sahip olduğu için iki ekran kartımda %100 verimlilikte çalışıyor FPS tam anlamıyla ikiye katlanıyor diyebiliriz. Sıvı soğutma ile 5 Ghz olarak kullandığım işlemci Yükte 55 Derece üstüne çıkmıyor. ( Corsair H105 ) Daha yukarıya çıkmak mümkün tabi soğutucunuz ne kadar iyi ise custom sıvı soğutma veya Sıvı Azot ile rekorlara koşabilirsiniz. Ürünlerim takasa açıktır. Takas olacaksa anakart + işlemci ile anakart + işlemci takasına girerim.

    Not : İşlemciyi i5 gibi işlemciler ile kıyaslayanlar olabilir. Aşağıya benchmark testinin puanını atacağım. Cpu-z programından kendi işlemcileri ile benchmark puanlarını kıyaslayabilirler o zaman görürler hangi i7 modelleri ile eşit olduğunu

    Oyun Performansı : Fotoğraflardada belirteceğim öncelikle 1440p monitörümde ve ekran kartlarım ile GTA V Oyununu Ultrada aklınıza gelebilecek tüm ayarlar en sonda 95 FPS altına düşmediği gibi diğer oyunlarda o kadar çok fps alıyor ki sistem Vsyn-c açmazsam Crysis 3 tarzı oyunları 300-500 FPS hatta bir çok oyunda 1000-2000 FPS görmesi söz konusu sistemin.

    Fiyat : 1400 TL ( TÜM KUTU İÇERİKLERİ ROG 3-WAY SLI + 1 CROSSFİREX + 1 SLI + Aksesuarları Siyah anakart aynası vs vs.. )











    Çekmeye üşendiğim alıntı fotoğraflar anakartı net şekilde görmeniz için.






    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.
    Fiyat : 1400 TL Miktar : 1 Sıfır Ürün : Hayır Garantisi Var : Hayır Satıldığı Şehir : Antalya,Muratpaşa Kargo Ücreti : Alıcı Öder Kargo Şirketi : MNG Kargo İlan Durum : Satışa Açık







  • Şimdi hocam gelip benim konuma yazıyorsun bu kadar etmez diye ama senin satııgın anakart + işlemciye 1400 tl istiyorsun benim konuma ise i7 4770k Gigabyte z87x-oc anakart 4x4 16gb ram ve xigmatek janus işlemci soğutucu hediye ediyorum 1600 tl diyorum şimdi senmi cok istiyorsun benmi ve demişinki 8.8ghz hız aşırtma olmuş türkiyede kim sıvı azot kullanıpda 8.8 ghz hız aşırtıcak işlemciyi benim işlemci hava soğutma ile bile 4.7 4.8 rahat görürken senin işlemcin sıvı soğutma ile anca 5 görürsün verdigin voltajda cabası lütfen ilanlara yazmadan önce iyi düşünün
    bir sistem amd işlemci+anakart 1400tl sizin
    bendeki sistem işlemci intel anakart 4x4 16gb ram ve soğutucu 1600tl hangisi mantıklı oluyor.
  • jin_paci kullanıcısına yanıt
    Konu basit. Z87 anakart ile 990FX Rog anakart nedir onu öğrenin. Sistemim 6.5 GHZ 1.65v stabil ve soğuk çalışabiliyor. Öncelikle kendi parçanız ile kıyaslama yaparken benchmark puanı, sistem stabilliği ve soğukluğuna dikkat edin. Öncelikle TDP çekilen watt değildir donanımın ısınmasını termal watt değerine denir. Donanımın çektiği güç ayrı konumdadır. Sistem Zalman CPN14X ile 5 Ghz zamanında çok rahat şekilde stabil çalıştı. Bu işlemcinin değerine getirdiğin hiçbir intel işlemci AMD gibi stabil çalışmadığı gibi bu kadar soğuk çalışmaz. Ki AMD'deki overclock potansiyeli ne intel ne nvidia hiçbiri yaklaşamaz bile. Dolayısıyla sistemim overclock sistemi. 4770k 1 saat 4.5 GHZ render yaptığında sıvı soğutma ile 72 73 derece civarında okurken bu FX 83xx işlemcide 55 60 arasıdır. Fiyat konusunada gelince burası dh forum herkes pazarlık yapmaya çalışacaktır. Anakartım en üst seviyede oyun ve overclock anakartı olduğundan 800 liralık fiyat etiketi ile satıyorum. Aparatları arasında harici gamer asus rog ses kartıda var. İşlemci fiyatı stabil 500 tl. Anakartın fiyatından 100 lira daha kırılır alıcısını bulur. Sistemin bel kemiği anakart gerçekten Asus 970 Pro Gaming ile Rog anakart arasında ciddi anlamda gözle görülür fark olduğu gibi FX 9590 Destekleyen onun gücünü taşıyabilecek bir anakart sundum. Siz Z97 chipsetli anakart deseydiniz o yorumu yapmazdım. Zaten bir oyuncu alacaksa sistemi biliyoruz ki DirectX 12 tüm çekirdekleri kullanan bir motor olduğu için gerçek 8 çekirdek intelin 2016 model 6. Nesil i7 sanal 8 çekirdeğinden 30 40 FPS gibi fazla değerler veriyor 2012 model olmalarına rağmen. Çoğu i7 biliyoruz ki 4 çekirdek.. Ve siz 4 çekirdek ile 4.8 ghz seviyesine çıkıyorsunuz biz bunu 8 çekirdek de daha yukarı çıktığımız gibi daha soğuk çalıştırıyoruz. Çekirdek azaldıkça overclock potansiyeli artar. Yani 4 çekirdek yaparsam 7 ghz 7.5 ghz stabil çalıştırırım sıvı soğutma ile. Umarım anlamışsınızdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Son olarak Türkiye'de kim azot ile soğutacak demişsiniz. Türkiye'de emin olun overclock özellikle azot sistemler oldukça yaygın. 2 ürünü alacak şahıs ister 450 watt power ile stok EPU ile kullanır isterse 1500 watt takar 8 ghz yapar peltier soğutma veya azot ile rekor kırmaya çalışır. Türkiye'de FX 9590 alıp 970 chipset ile kullananlar yüzünden amd ısınıyor derler. Emin olun ki evimde i7 6950x sistem var ve amd işlemci overclock ile daha soğuk çalışıyor. Dediğim gibi anakartım guiness rekorlarında kullanılan anakart. 8150 8350 rekorları bu anakart ile yapıldı. Haricinde günlük kullanımda AMD Col'n quiet aktif olduğundan işlemci boşta 1.4 ghz çalıştığından ve 2 tane ekran kartım olmasına rağmen Evga 750GQ Rahatlıkla tüm sistemi taşıyabiliyor. 5 Ghz üzerine çıktığımda 1500 watt Thermaltake tougpower power ile stabilliği yakalayabiliyoruz. Ve tüm oyunlarda, benchmark testletinde, render sürelerinde i7 6700k işlemcisinden çok daha iyi performans sergiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • atahataha6 kullanıcısına yanıt
    Konu overclock potansiyeli deil değer potansiyeli ve anakarta 800 istemişim bana gelip 200 TL etmez diyorsun rog serisi felan filan diyorsun sıvı azot diyorsun bunları bende yazarım sıvı azotla la şu olur bulur diye bende 2013 overclock şampiyonu yazarım. Sen gelip burada anlatmışsında anlatmışsın işlemci böyle anakart söyle öve öve biterememişssin ama değer konusunda gelirsek dh forumları neyin ne olduğu biliyordur daha fazla tartışmaya gerek yok amd ryzen işlemciler ve yeni nesil anakartları çıktı Nisan ayında r5 serisi gelicek ve 150 dolar işlemci 120 anakart alıp üstüne ram alıp belki bir diskte alırlar teknoloji yönünden herşeyi tamamlamış amd kullanırlar fiyatınızı gözden geçersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ederi 1000 lira daha fazla etmez.
  • r0ket kullanıcısına yanıt
    Forum zombileri geldi
  • Başlığı açan arkadaşım o kadar fazla sallamış ki... Bazı konulara açıklık getirelim madem.
    Öncelikle aynı MB ve işlemciyi gtx 1060 ile kullandığımı belirteyim. Daha önce iki adet gtx 760 ile SLI da yaptım. Anakartı ve işlemciyi çok iyi tanıyorum. CM 212 EVO ile soğuttuğumdan p95 veya intelburntest gibi sentetik %100lerde termal sınırı geçen fakat oyun oynarken sıkıntı yaşamayan bir sistemim var. 8350 ile 4.5 bilemedin 4.6dan yukarısı unigine heaven gibi çok az miktarda "sentetiğimsi" benchmark haricinde verdiğiniz elektriğe ve aldığınız ısıya değmiyor.

    AMD işlemciler ile ilgili belirli yanılgılar var. Arkadaş sanırım malını satmak için bazı şeyleri de abartmış "dx 12nin tüm çekirdekleri kullanması" gibi. Böyle bir şey yok. Potansiyel var fakat bu grafik apisinden ziyade geliştiricilerin seçimleri ile alakalı. Battlefield (kaç olduğunu unuttum) haricinde böyle bir oyun göremedik, zaten o da dx 11di. Fakat söylemem lazım gerçekten süper olmuştu. Keşke devam etselerdi. Neyse, günümüzde bir oyunun kullanacağı taş çatlasa 4 çekirdek, ama hakikaten çatlaması lazım, onda dokuzu iki çekirdek kullanıyor zaten. İşlemci saat hızı farklı işlemcileri kıyaslayabileceğiniz bir kriter değil. Intructions per clock işlemciden işlemciye değişiklik arz etmekte. AMDlerde bu intellere göre çok düşük. Farklı iş yükleri altında farklı sonuçlar alınması da söz konusu. Verilen sentetik benchmarklar video editleme gibi işler için geçerli ölçümler yaparken oyunlar için geçerli değil. Oyunlar içerisinde de türlere göre durum farklılık gösterecektir bu arada, mesela GTA V gibi sandbox tarzı bir oyun amdnin korkulu rüyası iken Doom (Vulkan) o kadar kötü değil, hatta neredeyse intel ile kafa kafaya. Battlefield, CS:GO gibi multiplayer oyunlarda iş yükü single playerdakine göre çok farklıdır mesela. Her hangi bir COD oyununun single player modunda herhangi bir i5 amdye 10 fps kadar fark atarken multiplayerda bu en iyi ihtimalle 25tir.

    Hasıl-ı kelam özellikle sandbox oyunlar olmak üzere birkaç istisnai oyun hariç AMDnin herhangi bir şekilde intelin yanına yaklaşabildiği bir oyun yoktur. Çözünürlük yükselince açık kapanacaktır çünkü darboğaz ekran kartına kayar. Zaten bunun için işlemci oyun performansı ölçerken düşük çözünürlük, ekran kartı oyun performansı ölçerken de yüksek çözünürlük baz alınır (mukayese edebilmek adına). OC yapılmış bir 8350 gtx 1060 gibi bir kartla 1440pde optiumum değeri sunacaktır. Fakat 1440p monitöre para veren kişinin monitörü 1080pye indirip intele gitmesi halen çok daha mantıklıdır.

    AMDnin ryzenlerinde de değişmeyen tek çekirdek performansı sıkıntısı AMDyi çok güzel bir amatör iş bilgisayarı işlemci markası haline getirip oyunlarda geri bırakmaktadır. Ryzenlerin ram hızı yükselince kendine geldiğini öğrendim en son fakat ortada halen çok az veri var, zamanla öğreneceğiz işin aslını. Ryzenden bahsetmişken eklemek lazım; mesela 1800x'in doğrudan rekabet ettiği 6900K bir oyun işlemcisi değil (1000 dolar falandı en son) ve oyun performansı 350 dolarlık 7700Knın çok çok altında. 7700K'nın çok zahmetsiz bir şekilde 5GHze oc edilebildiğini ve oc ile beraber fps farkının 25lere çıktığını eklemek gerek. 7700K bence intelin en az 10 yıldır yaptığı en iyi işlemci oldu.

    Size alıp almamanızı söyleyemem, fiyat hakkında yorum da yapamam, ama bilmeniz lazım diye düşündüm. Sorusu olanın sorularını cevaplarım.

    Ayrıca,
    Crysis 3 oyununda pascal titan x/7700K, hatta 2x Pascal titan x/7700k bile bahsettiğin kareleri veremez. CFX köprüsü kullandığını görüyorum bu da ekran kartlarının en iyi ihtimalle hd 7XXX olduğunu gösteriyor. O kartlarla günümüz standardı olan 1080p'de o oyunu orta ayarların üzerinde oynayabileceğini zannetmiyorum. Kapının köşesine bakarken aldığın 300 fps saylanmaz senin anlayacağın. Herhangi bir bölümü oynadığın 10 dakikalık bir video koyarak gerçekçi olabilirsin.
    Sonra, 5GHz için 1.6V verdiğini görüyorum. O işlemci bu şekilde birkaç ay kullanılmışsa ömrü epey azalmıştır. Anakartın üzerinde slow mode switch var, o switchi bari açığa al ki düğmeye ilk bastığında işlemcine zarar verecek bir gerilim vermesin VRMin. Onu 1.65 yapıp bilgisayarı kapattıktan sonra slow mode dışında açmaya çalışırsan bilgisayarın açıldığı gibi kapanacak ve bir daha açılmayacaktır (sistem ilk açılırken anakart bütün bileşenlere yüksekçe bir voltaj verip "uyandırır". Vcore değerini yükselttikçe bu voltaj da yükselecektir. Yani sen 1.65 bu işlemciyi yakmaz diye düşünsen bile açılırken vereceği 1.7 gibi bir gerilim yakacaktır. Dikkat et ilk düğmeye bastığında fanların da çok daha hızlı döner) ama verdiğin voltaj da orta vadede işlemciyi çöp edecek bir voltaj.
    Sonra, 1.6 V 5 GHz için çok çok çok fazla. Değmez. Büyük ihtimalle biostan extreme oc profilini yükleyip yapmışsındır o işi sen. Şuan 4.55 GHz@1.38V'da kullanıyorum işlemciyi. VRMin işlemci oc kapasitesi haricindeki tüm ayarlarım varsayılanlarda (o ayarı %130 yapıyorum). Boşu boşuna işlemcine zarar veriyorsun senin anlayacağın. Sıvı azot haricinde o işlemci 1.5V'un üzerine çıkarılmaz kardeş. Anakartın halen taş gibidir ama işlemcin bence şuan çöp. O anakarta elektrik sobası taksan besler zahar. Lütfen sonraki işlemcine OC yapmadan önce bu işleri öğren. LLC ayarınla beraber o işlemci 1.62 belki 1.63 bile alıyor olabilir zaman zaman.
    Biraz karışık yazdım kusuruma bakmayın lütfen, sevgiler.




  • AREryilmaz kullanıcısına yanıt
    Cevabını pek geciktirmek istemedim Öncelikle overclock işlemcilere zarar vermez iyi soğutulduğu zaman verilen voltajın bir önemi yoktur bu bir elektronik kanunudur. CSGO falan dediğine göre büyük ihtimal yaşın fazlasıyla küçük. Karşında Türkiyenin MSI Overclock arenada 3. seçilmiş adamı duruyor. Hava soğutma ile asla bu değerlere çıkmıyoruz bu bir İkincisi GTX 1060 gibi küçük kartlar ile kendi kartlarımı kıyaslamıyorum bile ve atladığın birşey var 4.6 GHz yukarısı boş tarzında konuşma yapmışsın. AMD Hakkında hiçbir bilgisi olmayan insanların burada yorum yapması çok tuhaf. FX 8350 ( Viesra ) FX 9590 ( Viesra ) mimariye sahiptir. Aralarındaki tek fark Ghz farkıdır. Yani bir FX 8350 @ 5 Ghz değere ulaştığında FX 9590 ile eşit çalışır. Aynı TDP değerine sahip olduğu gibi aynı elektriği tüketir aynı ısıyı yayarlar. Beni güldürmeye devam ediyorsun DX 12'de AMD'nin rakibi ne intel nede nvidia olamaz. 2012 Model stok değerde çalışan bir FX 9590'nın i7 6700k'yı DX12 Oyunlarda 15-20 FPS fark attığını biliyormuydun ufaklık

    DX9-DX10-DX11 Tarzı oyunlar tüm çekirdekleri malesef kullanmazlar single core performansı en yüksek olan işlemci ( i7 7700k ) Dolayısıyla DX12 hariç tüm oyunlarda iyi fps değeri sunuyor ama multi-core performansı AMD'nin yanından bile geçemez diyebiliriz.

    Öncelikle FX Mimarisi 2011 yılının sonunda piyasa sürüldüğünü FX 9590'nın i7 4770k'ya rakip olarak çıkarıldığını fakat günümüzde i7 6700k üzerine çıkmış durumda çoğu yerde diyelim. AMD'nin patlama noktası DX12 oldu. Sebebide Single core performansı değil Multi-core performansını kullanması ve crossfirex sistemlerde %100 verimliliğe ulaşmış nadide kartlar AMD'nin ekran kartları.

    Gelelim Ryzen Konusuna. Ryzen 1800x 3DMark Testlerinde i7 6950x'in üzerine çıkmayı başarmıştır. Render olarak net bir rakibi olmadığı gibi, Ryzen Pro işlemciler ( 32 gerçek, 64 sanal çekirdekli ) Ryzen ve Napless mimarisinin birleşmiş hali yakın tarihte ortaya çıktığında karşısına hiçbir xeon işlemci koyamayacak duruma geleceksiniz diyelim

    i7 7700k'yı öven nadide insanlardan birisin ki 6700k ile arasındaki performans farkı %7 seviyelerinde gerçekten değersiz olduğunu düşünüyoruz ve 6700k'nın rahat bir şekilde overclock ile 7700k'nın üzerine çıkacağındanda eminiz.

    " Crysis 3 oyununda pascal titan x/7700K, hatta 2x Pascal titan x/7700k bile bahsettiğin kareleri veremez. " Gerçekten gülmekten öldürdün bu gece beni " CFX köprüsü kullandığını görüyorum bu da ekran kartlarının en iyi ihtimalle hd 7XXX olduğunu gösteriyor. " Demişsinde sadece HD 7xxx serisimi CFX köprüsü kullanıyor Ekran kartlarım R9 280x Vapor-x CrossfireX sistem. Normal 280x kartların 850 Mhz çekirdek frekansı olduğunu benim kartlarımın stok hızı 1050 Mhz olduğunu unutmazsak normal 280x kartlara kıyasla daha güçlü diyebiliriz. 600 GB/S bandwith veriyoluna sahibim. 6 GB 768 Bit her iki kartda x16 dual olarak çalışıyor. Üzerinde yüke göre ledleri olduğu için darboğaz yapıp yapmadığını rahatlıkla görebiliyoruz. GTA 5 dediğin oyunu oynadım ultra ayarlarda aldığım tüm fps değerlerini atacağım hatta bazı oyunlarda binlerce fps alıyorum monitörümde yırtılmalar oluyor

    Ekran kartların mimarisine değinecek olursak..

    R9 270 = HD 7850
    R9 270X = HD 7870XT O.C
    R9 280 = HD 7950
    R9 280x = HD 7970 O.C

    Yani anlayacağın mimariler aynı saat hızları farklı FX mimarisi gibi düşünebiliriz. Teknik açıdan 4096 shaders değerlerine sahibim aldığım fps değerleri gayet normal ve FX 8350 bunu rahat şekilde taşıyor.

    Gelelim benim overclock voltajlarıma. Öncelikle değerlerimi bildireyim sana

    CPU/NB : 2800 Mhz 1.425v
    HT Clock: 2400 Mhz Stok voltaj
    İşlemci değerleri :
    Çarpan : x25 5 Ghz AMD Turbo Core çarpanı x29 5.8 Ghz Turbo Hızı. Col'n quiet ve C6 Enable işlemcim boşta 1.3v değerlerde 1.4 Ghz değerlere düşüyor.
    Max işlemci voltajı 1.6v
    Max işlemci ısısı 64 Derece Yükte ( Corsair H105 4 Fanlı sistem ile soğuyor 4 saatlik stress testinde ) Bu değer normal oyunlarda 55 derece üzerine çıkmıyor yani intel işlemcilerinizden daha soğuk.
    Anakart Kuzey Köprüsü ısısı : Boşta 50 derece yükte 70 derece ( AMD sistemlerde köprü sıcaklığı gayet normal 120 dereceye kadar yolu var zaten. )

    Gel gelelim senin dediğin 1.5v sıvı azot değerinede çok güldük bu arada FX 9590'ı azot soğutma ile veriyorlardı zaten

    Oyun değerleri :

    GTA 5 : 1080P Ultra MSAA X8 Advanced ayarlar açık..
    Kapalı alanda 120-140 FPS
    Açık çimenlik alanda 80-95 FPS
    Gece şehir ışıklarında : 85-90 FPS

    GTA 5 : 2K Çözünürlük full+full 45-68 FPS

    Dark Siders 2 : Biraz yaşlı oyun 3-4 yaşında sanırım ama dx11 olması gerekiyordu videolarımdan fotoğraf atacağım. Ultra ayarlar 1440p 2k çözünürlük 16X AA
    Menüde 3400 FPS
    Oyun içi 350-200 FPS alana göre değişkenlik gösteriyor.

    Sniper Elite 3 : 1440p Ultra ayarlar
    Çimen yoğunluğuna göre 90-140 FPS arası değişkenlik gösteriyor.

    Sistemimde 150'yi geçkin oyun var ve en kral oyunda BF1 75 FPS altını sistemim görmüyor. Haricindeki oyunlarda yüzlerce fps söz konusu yetişemez dimi intel hızına

    Voltaj değerlerim gayet normal ve ısı değerlerimde fazlasıyla normal dolayısıyla sistemimde bir sıkıntı yok. Daha yukarı değerlerdede test ettim aşağıya fotoğrafları bırakacağım. Videolar için Facebook'daki BTM grubuma gelebilirsiniz orada paylaştım. Herkesede aldığım fps değerlerini gösteririm canlı yayın dahi açabiliriz birşeyden korkumuz yok alıcılarada açarız almayacak merak edenlerede gösteririz. İşimiz bu çünkü Forumda facebook linkim var oradan ulaşabilirsin bana videolar 5 dakika içinde grup linkleri özelinize kadar atabilirim. Bu arada dipnot düşecek olursak..

    İşlemcilerde overclock değerlerine göre öneri soğutma sistemleri başlığı adı altında

    1.5v kadar hava soğutma ile işlemcinizi rahatlıkla soğutmak mümkün.
    1.65v kadar sıvı soğutma sistemleri 240mm veya daha üzeri radyatörler ile..
    1.7v ve üzeri R16 gazı, custom gaz soğutmalar, Peltier soğutma..
    1.8v işlemciyi azot dışında soğutamazsınız.
    8 Ghz gibi değerlerde işlemciler 1.9750v veya 2v gelirimde çalışırlar dolayısıyla sıvı azot soğutma öneririz.

    Donanımdan anlamayan yanlış kanalları takip edip onların bilgilerini bizlere sunan insanlarıda kınamıyoruz asla onlarıda aramızda görmekten mutluluk duyarız.

    FOTOĞRAFLAR :

    CPU-Z BENCHMARK KENDİNİZDE 1 DAKİKADA BENCHMARK YAPIP İŞLEMCİNİZ İLE 4.9 GHZ FX 8350 DEĞERLERİ İLE KIYASLAYABİLİRSİNİZ 4.9 GHZ TEKRAR SÖYLÜYORUM




    DX12 i7 6700k vs FX 9590 / R9 Fury Ekran kartı DOOM



    Gelelim bizim işlemcinin boştaki ısısına ( 5.8 Ghz Turbo )



    Bu ram belleklerim alakalı bir test 1866 - 2133 Mhz O.C ram değerlerim



    İŞLEMCİ İLE STABİLLİĞİ YAKALADIĞIM EN YÜKSEK DEĞER 6.9 GHZ



    Onlarca oyunun menüsünde o kadar sıkıntı çekiyorum ki adeta FPS patlaması oluyor deli gibi ekranda yırtıklar çıkıyor 60 Hz monitör kullandığımdan dolayı



    Sevdiğim bir oyun Dark Siders 2 oyun içi fps



    Battlefield 3



    Oyun içi



    GELELİM GTA V OLMAZSA OLMAZINIZ BUNA GÖRE DEĞERLENDİRECEKSENİZ BU SİSTEMİ VİDEOLARDAN BİR KAÇ SS ÇEKTİM..

    1080P ULTRA







    GTA V 1440p 2K ULTRA














    İŞLEMCİ EKRAN KARTINA DARBOĞAZ YAPAR DEDİN, DEDİĞİM GİBİ EKRAN KARTIMIN YÜK ALTINDA OLDUĞUNU GÖSTEREN IŞIKLARI VAR OYUNLARDA AKTİF KULLANIM HER İKİ KART İÇİNDE %96 %99 ARASI..





    YÜK ALTINDA TÜM IŞIKLARININ YANDIĞINI GÖREBİLİRSİNİZ..




    Saat gec oldu fazla uzatmak istemiyorum konuşmayı öncelikle eleştiri yaparken karşındaki kişinin gerçekten doğru söylüyüp söylemediğine dikkat et. Sosyal medya hesaplarımızdan bize ulaşabilir daha fazla detay öğrenmek isteyen olursa kapımız herkese açık. Buradan reklam vermek istemiyorum sayfalarımızı gelip görebilir bizle tartışabilirsiniz. Nasıl çirkin kız yoktur, bakımsız kız vardır. Sözü varsa donanım cephelerindede kötü donanım yoktur, kullanmayı bilmeyen kullanıcı vardır diye tabir edebiliriz. Hayırlı geceler cümleten hocalar..

    facebook.com/hckrth58.rock




  • hocam Allah tan uzatmamışsın. :) bu anlattıkların oc olayı sanırım. yeni fx 8300 işlemci aldım. bu işlemci ile de hız 5 leri görüyor mu sadece fx 8350 için mi geçerli. hiç de anlamam bu işlerden ama bazı yerleri baktım ciddi ciddi okuyorum. satış harici farklı bir konu olmuş. bu oc senin birincil işin gibi olmuş. bu arada hayırlı satışlar.
  • Öncelikle GTAV'den şehir içi sslerini rica edelim. (1080p, tüm ayarlar en yüksek. Öyle 1440k'de benchmark yaparsan darboğaz ekran kartlarında olacaktır, bunun farkında olduğunu biliyorum) İşlemcinin yükünün çok azaldığı yerlerde ben de senin aldığına yakın değerleri alabiliyordum 8350 ile. AMDnin tek çekirdek performansının düşük olduğunu kabullenememe bir fanboyluk semptomudur. CS:GO'dan bahsetmemin sebebi neredeyse tamamen işlemciye abanması ve tek çekirdek performansı konusunda en geçerli gerçek hayat benchmarklarından biri olması. Bu işten bu kadar anladığını iddia eden biri olarak bunu bildiğini varsaymak istiyorum.
    280x 7970in yeniden adlandırılmış halidir. Sadece mimarisi aynı değil yani, kart doğrudan aynı. İki gram oc var sadece. 7970 oc edition vardı, onla tamamen aynı olması lazım hatta yanılmıyorsam. Kullandığın kart bir 7970 senin anlayacağın. Bence az biraz daha araştır. 9590'ın ne kadar verimsiz bir işlemci olduğunu, ne kadar çok ısındığını ve ne kadar zor soğuduğunu, termal üst limitte gezdiğini ve az bir oc ile ömrünün ne kadar çok azaldığını biliyor olman lazım. 1.5'a hava soğutması ile çıkamazsın demiyorum hiçbir yerde. Çıkabilirsin, hatta üzerine hs takmadan da 1.5v ile çalıştırabilirsin. Fiziksel bir engel yok ortada. Şuan 1.7 voltu ben de verebilirim. Ben verilmemesi gerektiğini söylüyorum sadece. 1.5 civarı vereceksen aktif soğutmaya gitmen lazım. LN2 olur phase change olur, olur da olur. Pasif soğutmayla o iş tehlikeri. Radyatörlerin ne kadar büyük, rezervuarın ne kadar geniş, fanların ne kadar performanslı olursa olsun kullandığın sıvının geç ısınıp geç soğuduğunu ve ısındıkça ısı koparma kapasitesinin düştüğünü hesap etmen gerekiyor, ki zaten AIO kullanıyorsun.

    6700K ile 7700k arasındaki stok farkı dediğin gibi fakat 7700Klardaki silikon kalitesi ortalama olarak hatrı sayılır derecede yüksek. (Silicon lottery mevzuunu sana açıklama gereği hissetmiyorum bu arada). Yani 6700K'nın ortalama OC potansiyeli 7700K'dan çok daha düşük. Sen ama üst %5'ten bir 6700k denk getirmişsindir, amenna.
    cs:go'dan bahsetmemin sebebi işlemci ile sınırlı oyunlara en iyi örneklerden biri olması. LN2 soğutması dışında bir yolla o 1.7 değerleri işlemciyi öldürür kardeş. LN2 işlemciyi çok soğuk tutmanın yanısıra elde edilen sıcaklık değerlerinde yarıiletkenin dışarıya elektron kaybı hatrı sayılır derecede azaldığı için stabilite ve gerilime bağlı deformasyon azalır. Fakat gene de vardır. Hiçbir kullanıcı pasif bir soğutma ile senin çıktığın voltajlara çıkmamalı. Sen de. Dersen ki para bok, yakar yakar geçerim, buyur. Ama o işlemciler o şekilde her gün kullanılabilecek işlemciler değil. Şu an mesela 4.7@1.38V'dayım 8350'de (235x20, biraz daha iyi tek çekirdek performansı verdiğinden BCLK OC tercih ediyorum). Tabi daha iyi soğutabiliyor olsam 1.4, bilemedin 1.45 ile 5 GHz civarlarına da çıkarım, ama 1.5V vermem o işlemciye. Şuradaki (http://www.techspot.com/article/932-amd-fx-8350-fx-6300-power-performance/) grafikleri bir incele ve hız/performans grafiğinin oyunlarda lineer olmadığını, parabolik trendde seyrettiğini (5+ GHz değerleri olsa parabol olacakları belli yani) gör. 6.9GHz@1.7V gerçekten güzel ama, şapka çıkarıyorum. Sadece sürekli öyle kullanamazsın.

    Visheraların eski olduğunu ve en iyi ihtimalle intel 4xxx işlemcilerle kıyaslanmalarının adil olduğu çok iyi biliyorum ben. O işlemcilerle bile arasında büyük bir ipc farkı varken tutup 7700k ile kıyaslamaya çalışmak aptalca zaten ki ana fikir de bu kardeş. Doom mesela her bir iş parçacığını bile ayrı ayrı kullanan çok süper bir oyun. Keşke bütün oyunlar öyle olsa, ama değiller ve olmayacaklar da.


    Spesifikasyonlarda belirtilen termal duvarlar komponentlerin dayanabileceği en üst sıcaklıkların biraz alt seviyeleridir. 120 dereceye çıkabilir diye 120 dereceye çıkartman gerekmez. Gerek yok o kadar ısı üretmeye.

    Lütfen arkadaşlar işlemcilerinize çılgın gerilimler vermeyin. Bu anlatan arkadaş bu işi slow mode kullanarak yapıyordur mesela. Siz unutursunuz düğmeye bastığınız anda işlemciniz yanar.

    VRM'i modladıysan veya kendi VRMini kullanıyorsan ayrıca belirt, ama o anakartın vrminden daha iyi bir şeyi kendisi yapabilecek adam buralarda zaman öldürmez zaten.

    Ayrıca,
    6.9GHz@1.7V için digi+'da nelerle oynadığını paylaşabilirsen sevinirim. CPU LLC ve current capabilityden başka bir şeyle oynamadığını tahmin ediyorum. Ben cpu ve vrm sıcaklıklarını düşük tutmaya çalıştığımdan ve oyun dışında bir amacım olmadığından oynamamaya çalışıyorum onlarla, oyunlarda da stabil oluyor (tabi p95 veya intel burn test mümkün değil). Aynı hızı BCLK OC ile alıp cinebench ve GTAV koyabilirsen ve gereken CPU/NB LLC'yi de yazabilirsen çok sevinirim, aradaki tek çekirdek performansı farkı hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmuş olurum.

    Amacım sana saldırmak değil ama tutup 1.5 gibi tehlikeli ve 1.7V gibi astronomik değerleri burada güvenli diye anlatırsan millet takır takır işlemcilerini yakar. OC gördükten sonra sapıtan 9590ları bilmediğini de zannetmiyorum. Yapma lütfen.




  • Bak kardeşim saat 3.25 sana istediğin herşeyi atarım problem yok. 7970 ile 280x arasında bir gıdım overclock farkı var demişsin birisinin çekirdek hızı 850 mhz birisi 1050 mhz. Bak tanıdığım yüzlerce insana sattırdım intel makinalarını. Telefondan çok uzatmak istemiyorum gereken istediğin şehir içi testinide atarız sorun değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.