Şimdi Ara

Horizon 2 Forbidden West - [PS4-PS5 ANA KONU] - 18 Şubat 2022

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
4.056
Cevap
56
Favori
183.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
36 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • _____________________________________________________________________________

    Oyunun yönetmeni Mathijs de Jonge 'nin paylaştığı bazı bilgiler;

    -Oyunun mekanları Amerika'nın pasifik kıyılarından ve Utah eyaletinden esinlenildi
    -PS5 sayesinde çok daha canlı, detaylı, etkileyici bir dünya oluşturuldu
    -Yükleme ekranı olmayacak
    -Fast travel gibi imkanlar konsolun hızı sayesinde anlık gerçekleşecek ya da bir önceki checkpoint noktasına restart yaptığınızda müthiş bir hızla oyun açılacak
    -Forbidden West'de harabeye dönmüş şehirler, çöller, ikonlaşmış bölgeler olacak
    -Oyun daha derin ve daha geniş
    -Harita ilk oyundan biraz daha büyük
    -Nehirlerin, göllerin yüzeylerinde keşfedilecek çok fazla şey olacak
    -Forbiddent West'in her köşesi tehlikeli ve çok daha çeşitli makinelere ev sahipliği yapıyor
    -Oyuncular düzinelerce yeni makine keşfedecek (İlk oyunda 25 makine vardı, düzinelerce dediğine göre rakamı 50-70 civarına çıkarmış olabilirler)
    -İlk oyundaki makineleri tarama ve öğrenme sistemi ile dövüşme çok daha efektif hale getirildi
    -Forbidden West'de yeni kabileler de yer alıyor. Bazıları barışçıl olsa da bazıları da düşmanca tavır sergiliyor
    -Bu düşman kabilelerden biri eski insanlara dair bilgileri keşfediyor ve aynı Aloy gibi makineleri kontrol edip, kendi saflarında savaştırabiliyor
    -Oyundaki en büyük makinelerden biri Mamut, ağır zırhlı ve silahlı bir makine ve kendisi ile mücadele etmek gerçekten zorlayıcı olacak
    -Forbidden West'de canlıların yaşadığı yüzeyleri yani biyosferi yok eden kırmızı bir bitki yer alıyor. Bu bitki doğayı öldürüyor, kabileler ve hayvanlar da bu yüzden açlıktan ölmeye başlıyor
    -Hava olayları da bu sebeple kontrolden çıkıyor ve rastgele devasa fırtınalar oluşuyor
    -Aloy, dünyayı bu tehlikeden kurtarmak için uğraşıyor ama dünya büyük bir gizem üzerine inşa edildi (sürprizi bozmamak için detay vermemiş)
    -Horizon 2'yi tamamlamak için hala sıkı bir çalışma devam ediyor
    -Çıkış tarihi 2021

    _____________________________________________________________________________



    !!!Tekrar yineleyeyim, oyunu bitirmediyseniz okumayın!!!


    Resmi bir bilgi üzerine değil, oyun içerisindeki bazı görev ve dataların ikinci oyunla ilgili ciddi bilgiler paylaşması üzerine açılmış bir konu olduğunu da belirteyim.



    Oyunu bitireli birkaç gün oldu, bir alt paragrafta bahsedeceğim yan görevden ötürü fırsat buldukça dataları okuyorum. Horizon 2 ile ilgili olası birçok bilgi gözüküyor.

    Yan aktivitelerden biri olan "Aquired Taste" görevini oyunu bitirmeden önce yaptığınızda çok bir anlam ifade etmiyor, en azından mantığa oturtamıyorsunuz. Oyun bittiğinde ise söylenenlerin ne anlama geldiğini çözmeye başlıyorsunuz. Görevi veren kişi Brin adında garip bir eleman, eskiden Banuk kabilesindenmiş fakat sonraları kabileden kovulmuş. Yaşadığı yere gittiğinizde etrafa dağılmış birçok makine cesedi ve makinelerin dişlerinin söküldüğünü görüyorsunuz. Tabii o an için yine anlam ifade etmeyen bir durum bu! Kendisi Forbidden West (Yasaklanmış Batı) topraklarında yaşayan bir kabileden bahsediyor. Geceleri Güneş'in gittiği (burada muhtemelen Güneşe inanışla ilgili bir benzetme var) topraklarda yaşayan bir kabile bu ve kabiledeki insanlar makineleri emerek güç ve bilgelik kazanmışlar. Ardından da kabilenin hikayeleri sonlanarak tüm kabile ortadan kaybolmuş.

    Aloy bu durumu gayet mantıklı bir şekilde yorumlayarak, makinelerin kanını içmek insan için iyi bir şey değil, muhtemelen tüm kabile öldü diyor. Oyunun bize sunduğu ortamda mucizelerin yeri yok gibi gözükse de Brin denilen bu vatandaş işin şeklini kısmen değiştiriyor.

    O, bu durumu Makinelerin Rüyası olarak değerlendiriyor. Bu kanı içmenin başta hasta yapacağını ama sonra günler boyunca görüntüler yani makinelerin rüyalarının görüldüğünü söylüyor. Bu rüyalar ise geçmiş ve gelecek hakkında bilgiler içeriyor. Bu konuda bizden bazı makinelerin kanlarını getirmemizi istiyor, siz de kanları ona sunarak geçmiş hakkında bilgi alıyorsunuz ancak asıl olay son isteğinde başlıyor. Stormbird öldürmemizi ve onun kanını getirmemizi istiyor, bunu da yerine getirip kanı onu verdiğinizde, bu defa korkuyor ve geçmişi anlatmıyor; gelecek hakkında bilgi veriyor.

    Aralarında şöyle bir konuşma geçiyor;

    Brin: Yükselen bir fırtına gördüm. Gelecek, bir adam ve makinenin büyük açlığı ile yaklaşıyor. Beni, bizi gafil avlayacak, öyle sanıyorum. O rahatsız edici güneşi Yasaklanmış Batıya kadar takip edeceğim. (Burada da yine Güneş inancı ile ilgili bir benzetme yapıyor düşüncesindeyim)
    Aloy: Anlamıyorum, gelen şey her ne ise, ondan korkmamız gerektiğini mi söylüyorsun?
    Brin: Oh evet. Ormanlar alev aldı. Mavi ışıklar sönüyor (Burada da makinelerin uysal bir halde takıldığında yanan mavi ışıklarına bir gönderme var diye tahmin ediyorum) Sen, düşüyorsun. Parlak gözler kendisini açığa çıkarıyor.
    Brin: Metal Dünyası ama istediğim türden bir tanesi değil. Gelecek, korkunç bir rüya gibi!


    Bu konuşmadan sonra bahsi geçen "bir adam ve makine" sözü, oyunun sonunda bize gösteriliyor.

    Horizon 2 Forbidden West - [PS4-PS5 ANA KONU] - 18 Şubat 2022

    Resimde Sylen, Hades ile beraber Metal Devil olarak nitelendirilen makinenin karşısında duruyor.

    Peki Metal Devil nedir?

    Bu makine ile ilgili datalarda Metal Devil olarak bilinen makinenin aslında gerçek isminin "FAS BOR7-Horus" olduğunu öğreniyoruz. Corrupter ve Deathbringer gibi bu makinede Faro şirketinin "Peacekeeper" teması altında ürettiği savunma amaçlı silahlı robotlarından biri, yani diğer bir değişle Biyokütle kullanan bir robot. Asıl amacı düşman savunma tesislerini yok etmek ve sığınaklar için tüneller yapmak. Uzun ve çok sayıda kolları olmasının sebebi bu. Oyun boyunca buzların ya da kumların içine gömülmüş bir şekilde görmemizin sebebi ise, makineler kontrolü ele geçirmeye başladığında Metal Devil'ın korkunç gücü yeryüzünü tamamen tüketmiş ve değiştirmiş. Bu devasa makinelerin biyokütle arama ihtiyaçları ise hiç sonlanmamış. Bir noktadan sonra ortada yaşama dair bir şey kalmadığı için, Metal Devil'ler buz ya da kumun içerisinde sıkışıp kalan harabelere dönüşmüşler.

    Sylen'ın Hades ile konuşurken "Efendilerin hakkında konuşmak istiyorum" demesinin arkasındaki anlam da detaya inince kısmen ortaya çıkıyor.

    Efendiler lafından sonra kameranın Metal Devil'i göstermesi Efendi olarak onu işaret ediyor gibi gözükse de bence değil. Efendiler aslında robotları yapan insanlar, zaten Sylen'ın bir diğer söylemi de "Bilginin ne kadar önemli olduğu" yönündeydi. Tahminen Sylen, Zero-Dawn projesindeki insanların bilgilerine Hades vasıtası ile ulaşarak Metal Devil'lerin nasıl uyandırılacağını öğrenecek. Burada Hades'in konumu ne olacak o muamma? Ancak yaklaşan korkunç geleceğin Sylen, Hades ve Metal Devil olduğu çok net.

    Tekrar Brin'in konuşmasına dönersek, içinde bulunduğu durumun kaynağı olarak Yasaklanmış Batı denilen yerden bahsediyor. Bu Yasaklanmış Batı bölgesinden de boş yere bahsedilmiyor.

    Oyun da Sunfall şehrine gittiğinizde, orada bir yan görev alıyorsunuz. Çocuğu hasta olan bir adam sizden yardım istiyor, siz de yardım edebilecek bir şifacıyı ikna etmek için adamın yanına, Blazon Arch şehrine gidiyorsunuz. Orada Yasaklanmış Batı ile ilgili detaylıca anlatılmış, uzun bir dosya elde ediyorsunuz.

    Çok büyük ihtimalle ikinci oyunun geçeceği yer Yasaklanmış Batı ve muhtemelen şu anki haritadan çok daha büyük bir haritada olacak.

    Yasaklanmış Batı?

    Her kim okuyorsa, ben Blazon Arch bölgesindeki şifacı Udain, emin ol Yasaklanmış Batı ile ilgili benim kadar iyi bir hikaye anlatan birini bulamazsın. Neden mi? Çünkü benim karşıma atıp tutan yabancıların aksine, ölümün eşiğinde olan, zehirlenmiş, ölümcül yaralı kişiler gelir, bende onların acılarını hafifletir ve hikayelerini dinlerim.

    Elbette anlatacaklarıma kefil değilim, sadece bu gözüpek kaşiflerin ölüme yolcuklarını anlatarak, merakınızı tatmin etmeyi umuyorum.

    Duyduklarımın ortak noktası olarak Batı topraklarının bizimkinden çok farklı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Kimisi solgun beyaz çöllerde yolculuk etmiş, kimisi ateş rengi çöllere ayak basmış, kimisi ise adeta gökyüzünün bir yansıması gibi duran ve sadece kadim makinelerin kalıntılarının yer aldığı mavi çöllerde yol almış.

    Bazıları ise uçsuz bucaksız uzun çimenlerin olduğu çayırlardan bahsediyor. Her bir yaprağı kanınızı akıtacak kadar keskin, benekli siyah çiçekler. Ya da çok geniş, muhteşem bir mozaik parçayı andıran, kurumuş çamurlu ovalardan söz ediyorlar.

    Geceleri ise bilinmeyen hayvanlar parlak gözleri ile etrafı izliyormuş, adeta gökkuşağını andıran renklere sahip garip kuşlar dolanırmış. Kalın seslere sahiplermiş.

    Tüm bu tuttuğum notların içerisindeki en olağanüstü şey ise Daybrink'den yüz kat daha büyük olan bir göl.


    (***Daybrink, haritada işaretlediğim yer. 500 metre karelik bir alanı var, bunun 100 (yüz) kat büyüklüğünde bir gölden bahsediliyor.)

    Horizon 2 Forbidden West - [PS4-PS5 ANA KONU] - 18 Şubat 2022


    Çok geniş uzak kıyalara sahip ve gerçekten çok derin bir göl! Öyle derin ki eskilere ait koca bir şehir içinde gömülü halde duruyormuş. Suyun tadının ekşi olduğu ve hastalık kaynadığı söyleniyor. Karşıya geçmeye çalışanları geri püskürtürmüş.

    Batı da kaygan kumların olduğu yerlerde ise sayısız ölü şehir yer alıyormuş. Bu şehirlerin kuleleri kumdan denizlere bulanmış, rüzgar bu kulelerin arasından hüzünlü bir şarkı söylermişçesine sesler çıkarıyormuş. Birçok metal kuşun cesetleri etrafa yayılmış.

    Batı topraklarındaki güzelliğin tehlikelerin içinde gizlendiği söyleniyor. Oraya gidenleri sadece toprak zor durumda bırakmıyor. Oralardan geri dönecek kadar şanslı olanların söylediği ortak şeylerden biri de, evet, yeni makinelerin varlığı! Bu makineler bizim topraklarımızdakiler gibi değiller. Tuhaf ve korkunçlar. Buna şahitlik eden ölümün eşiğindeki kurbanlarda tırnakların sebep olduğu inanılmaz durumlar var. Bazı makinelerde çok sayıda uzuv ve ses çıkaran aletler varmış. Çeşitli hareketleri taklit ederek, korkunç sesler çıkardıklarını söylüyorlar. Hepsi adeta acı verici bir deliliğin sesine sahipler.

    Geceleri Güneşin gittiği yerde nasıl yaşayabilirim? Bu hikayelerde Güneş yok. Bunlar en ürkütücü olandı. (***Burada Güneş ve Güneş Kralı ile ilgili bir metafor var muhtemelen - şimdi oyunda bu konu ile ilgili belirtilen Carja kabilesinin kurucusu ve 1. Güneş Kralı Araman, aslında Sacrad Land bölgesinde yaşayan biri vakti zamanında, ancak günün birinde Old Ones yani eski insanlardan kalma kalıntılar buluyor. Bu sayede Güneş'in hareketlerini anlıyor, zaman algısını çözüyor ve Güneşin kendilerine yol göstereceğine inanmaya başlıyorlar. Fakat Araman, bu durumu yaşadığı kabile ile paylaşınca bunu bir çeşit lanet olarak görüp kabileden sürülüyor. Kendisini takip edenlerle beraber Sacrad Land'den ayrılarak batıya yolcuğa çıkıyorlar ve Güneş'in izinde giderek ormanlar içerisinde kalmış bir kule keşfediyorlar, sonrasında da bugünkü adı ile Meridian kuruluyor. Burada Güneş krallığı başlıyor ve gelişiyor. Güneşi takip etme ya da onun izinden gitme büyük bir inanış Sundom topraklarında ve şahsi tahminim oyunda hiç Moon (Ay) kelimesine şahitlik etmediğimiz için, geceleri yükselen Ay'ın da Güneş'in bir parçası ya da kendisi olduğu inancındalar. Yasaklanmış Batı'daki geceler de anladığım kadarıyla ışıktan yoksun, çok karanlık yerler. Bu da hali ile inançlarını zorlayan bir durum diye düşünüyorum)

    Kabilelerden biri makinelerin kanını içiyor, dudakları ve dilleri boyalı, dişlerini metal dişlerle değiştirmişler. (*** Bu cümleyi okuyunca Brin'in yaşadığı yerde dişleri sökülmüş makine cesetlerinin ne anlama geldiği de anlaşılıyor. Aynı zamanda Brin'in Yasaklanmış Batı'da oldukça zaman geçirdiğini de anlamış oluyoruz.) Bazı kabileler ise soluk görünüme sahipler ve hepsinin yüzü aynıymış. Denilene göre geceleri sessizce ve yorulmak nedir bilmeksizin avlanıyorlarmış. Bir diğer kabile ise kimsenin bilmediği bir sebepten ötürü kum üzerinde derin oyuklar oluşturup tekrar dolduruyormuş. Son bir kabileden daha bahsedildi, onlar o devasa gölde yaşıyorlar, koyu renkli, ince sandallara biniyorlar.

    Güneş adına! Aslında bu hikayeleri anlatmaktan ötürü oldukça pişmanım, zira bunlar cevaplanması gereken sorulardan ibaret ve bu durum ister istemez Yasaklanmış Batıya yapılan korkunç seferlere ilham oluyor. Yine de anlatmak zorunda olduğumu düşünüyorum, çünkü fakirleşmiş, perişan haldeki kadın ve erkeklerin bu uğurda zenginlik aradığını da biliyorum. Bu zavallı insanların Batıdan neler getirdiğini söyleyeyim, hiçbir şey! Değeri olmayan kum tortuları, damgalanmış metal parçaları, renkli çöl camları, garip kabuklar, hepsi çöp. Bu zavallı insanları hatırlamak için saklamıştım bunları, hepsi yaptıkları bu yolculuğun bedelini en ağır şekilde ödedi.

    Her kim okuyorsa, eğer maceraperest olduğunu düşünüyorsan, bu yaşlı adamdan sana bir tavsiye; uyarılarım sizin için ve beni dinleyin Yasaklanmış Batıya gitmeyin!



    ______________________________________________________________


    Horizon 2'nin çok önceden alt yapısının yapıldığı çok açık bir şekilde gözüküyor. Üstelik bunlar benim denk geldiklerim, bulmadığım çok sayıda data da mevcut, alakalı başka bilgilerin olması da çok yüksek bir ihtimal diye düşünüyorum. Kim bilir ikinci oyun için ne kadar bekleyeceğiz, beklenti hat safhada açıkçası ve umarım çok bekletmezler. Araya bir tane Killzone sıkıştırsınlar istiyordum ama Horizon daha ağır basıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melkor23 -- 12 Eylül 2021; 16:56:1 >



  • Dün gece itibari ile PS5 sürümünün inmesini bekleyemeyip PS4 Pro sürümünü oynamaya başladım. İlk oyunun suyunu çıkarmış biri olarak beklentim yüksekti fakat ilk oyuna göre bir çok şey aynı kalmış, hayal kırıklığı yaşadım.

    Artılar
    Grafikler, ara sahneler ve yüz animasyonları harika olmuş. Oyunun dünyası cıvıl cıvıl, renk paletinin ve ışıklandırmanın kalitesiyle birleşince muazzam görüntüler ortaya çıkıyor.

    Artılar bitti.

    Eksiler

    Oyunun ilk 2 saati baygınlık geçirtti, Varl'ın boş sohbeti ve genel görev yapısında hiç bişey yapmıyor oluşumuz beni inanılmaz sıktı, uykumu getirdi. Yılan çıkınca "heh, sonunda eğlenceli bir şey" diyebildim. Oyun oradan sonra başlıyor zaten, tanıdık simalar, karakterler, ilk oyunda ki olayların neticesini görüyoruz ama çokta spoiler olmasın olmasın şimdi.

    Aloy'un davranışları ilk oyunla tamamen aynı evet aynı karaktere sahibiz fakat ilk oyunda ki gelişen karakterin "Yol da geçirmiş olduğu kaza sebebiyetiyle" her şeyini kaybetmiş olması çok garip.

    Vuruş hissi tamamen aynı, robotların combat anında ki davranışları tamamen aynı. Gelişen hiç bir şey yok.

    Yakın dövüş sözde gelişmişti ama yine ilk oyundan hiç bir farkı yok, mekanik olarak tamamen aynı sadece vuruş hissi bi tık arttırılmış.

    İkonlar, map işaretleri, hud vb vb tamamen aynı, renklerini değiştirseydiniz bari.

    Yapay zeka ilk oyunla tamamen aynı, gizlilik tarafında ise berbat 2-3 kere düşmanın önünden geçtim görmediler. Fark edilme süresi mi uzun bilemiyorum artık.

    Tırmanma mekanikleri aynı, oyun size nereye tırmanmanızı istiyorsa sadece oraya tırmana biliyorsunuz. Sarı boncuk olmayan hiç bir yere tutunmuyor karakter, "tutsa çıkacak" denilen hiç bir yer ile etkileşime geçemiyor. Aloy kızımız atletik, çevik biriyken tırmanma mekaniklerinin yeni oyunda daha özgür olmasını isterdim.

    Kısaca oynanış namına her şey ilk oyunla aynı. Forbidden West ilk oyun için yapılmış büyük bir DLC olmuş. O kadar laf ettiğimiz AC oyunları bile her yeni oyunda tüm mekanikleri elden geçiriyor. Adım gibi eminim ki sırf Sony oyunu diye toz konduramayan insanlar olucak bu duruma.

    Oyunun puanları, ilk oyunla aynı olması tamamen yerinde olmuş bence, fazlasını sunacak bir şeyi yok çünkü..

    Bu kadar eksi saydın beğenmedin mi oyunu diyebilirsiniz, hayır tabiki de oyunu beğendim. En az 70 saatimi de vericem. Sadece bir çok şeyin ilk oyunla bu kadar aynı olması biraz hayal kırıklığı yarattı bende. İlk oyunu oynamamış olsam kafaya takmazdım elbet ama DLC ile birlikte 90 saat oynamış biri olarak bu durumu görmezden gelmem pek mümkün değil.

    - Last of us 1 ve 2 arasında 8 sene var bu bir.

    - Last of us 2 hem ps3 hemde ps4 e çıkmadı sadece ps4 e çıktı bu iki.

    - Oyunun mekanikleri temelde aynı last of us 1 ile animasyonları çok akıcı yaparak geliştirmişler bu da devam oyunun da olabilecek bir şey yani combatı baştan yapmadılar. İlk oyunun çok daha akıcısı bu üç.

    - Sonuncusu sen oyunu satmamışmıydın ilk gün nasıl oynuyorsun geçenlerde aynı şeyi yapıyorsun dediğimde laf ediyordun oyunu ilk gün satıp sattıktan sonra oynamaya devam etmen de de aynı şeyi yapmaya devam ediyormuşsun. 

    Oyunu bitirdim. Herşeyiyle çok güzel bir devam oyunu olmuş beğenmedigim tek yani büyük küçük neredeyse tüm makinelerin üzerinize ziplamasi.

    Fakat şu elden ring e yapılan torpili görünce bu oyun benim için 10/10 dur o kadar. Elden ring de oynadım souls serisini de ayrı severim 3 oyununu platinledim gayet keyifli seri Son oyunu 7-8 saat kadar oynadım çok fazla teknik problem var grafiği güzel olmasın tamam ama kaplamalar kötü çim bile yapamamışlar. İncelemelerde görüyoruz ki torpilin kralı yapılıyor söz konusu souls olunca. Tüm platformlarda fps problemleri kaplama problemleri çökme problemleri olan oyuna herkes ne hikmetse basmış 100 puanı.1 ay içinde dying light ve horizon devam oyunları geldi herkes ilk oyunlardan çok esinti cart curt konuştu puan kırdı ama souls olunca bunda hikaye aranmaz işinize gelirse grafik için oynayacaksaniz oynamayın bu oyunun ruhunu herkes anlamaz diye fanlar sağa sola saldırıyor. Ya kardeşim oturan düşmana arkadan saldırı animasyonu yok backstab yaptığınız düşman ayağı kalkıyor vs vs çok örnek verilebilir ama neyse. Teknik problemler çözülsun yine keyifle oynarım ama bu torpil neden anlayamıyorum.

    Neyse uzatmadan horizon forbidden west bence harika bir devam oyunu olmuş. Grafikler ve yüz animasyonlarina söyleyecek laf yok. Bazen boş boş etrafta dolandim güzel grafikler ve atmosferden dolayı.

    Ana hikaye çok güzel ilk oyundan sonra gayet başarılı devam etmiş benim diyen bilim kurgu senaryolarina taş çıkartır. Etrafta bulunan yazılar hikayede anlatilanlar çok keyifli. Oyunun sonu güzel bağlanmış sylens karakteri ve diğer karakterlerin hikayeye olan bağlantıları istekleri amaçları hepsi güzelce yerine oturuyor ayrinti verip Spoiler vermek istemiyorum.

    Yan görevler bir iki klasik getir götür harici gayet keyifli olmuş. Toplanabilir kısmı güzelce ufak görevler ve bulmalacar halinde eklenmiş.

    Uçan binek olayı benim gibi birçok kişi için spoiler oldu ama çok keyifli yapmışlar oyunun sonunda vermeleri de ayrı güzel aslında. Bittikten sonra sırf şu uçan binegin hatrına kalan yan görevleri yapacağım hikaye sonrası oyunun devam etmesi için güzel düşünülmüş.

    Credits ekranı harika oyunu bitirip orayı izleyince gerçekten tatmin olduğunuzu hissediyorsunuz.

    Oyun ana karakteri oyuncuya sevdiriyorsa başarılıdır. Kratos gibi Geralt gibi yada Shepard gibi Aloy da çok iyi şekilde adapte olup benimsiyorsunuz ilk oyunda biraz daha kütüktu ama bu oyunda çok daha iyi ve gelişimi hissettiriyor. Bu noktada bir şikayetim sanırım yapımcılar Aloy u aseksuel filan yapmış iki oyundur en ufak bir kıvılcım bişey yok halbuki npc lerde bu gayet var. Bence bir iki olay yan görevler ile eklenebilirdi :)

    Bu arada yoldaşlardan biri oyunun başında kolunu kaybediyor sonra bir yan görevde bu arkadaşa protez kol yaptırıyoruz güzel ama sonraki ana sahnelerde adam protez olmadan görünüyor keşke böyle olmasaydı neden yaptım şimdi ben o görevi.

    Uzun lafın kısası keyifli oyun tam böyle çayını kahveni al ekran başına geç keyifle oyna mantığında. Eksiklikleri var mı evet dediğim gibi makine dövüşleri daha güzel olabilirdi performans modu hiç iyi değil 30 fps oynamak zorunda kaldım ama oyun genel anlamda çok iyi.

    Son olarak horizon vidrosunda çok çok az olan kaplama hataları ve ufak tefek buglari harman yapıp tüm video boyunca gösteren Enis Kirazoglu elden ring vidrosunun Son dakikasında oyunda ciddi teknik problem var diyor. Demek istediğimi anlatabildim umarım.

    Horizon serisi en başından beri, inanılmaz derin bir combat ve oynanış vadetmedi ki. Guerrilla Games yatırım önceliğini hep Görsellik, Sinematik Sunum ve Hikaye/Karaktere verdi.

    Siz size hitap etmeyen bir oyunu ısrarla oynamaya çalışıp kendinizi yormuşsunuz. Forumdaşlar da diyor ki e o zaman niye oynadın? Aloy bacımız sana bakmaz, aradığını onda bulamazsın.

    Oyunu beğenmeyenler sanırım para alıyor, 1 haftadır türediler yazdım diye mesajı şikayet edip sildirmişler. Mesajımda kişi özelinde kimseye laf söylemedim nesi var, hakaret küfür mü ettim ? Zorunuza mı gitti. Şu oyuna da kir atanları görmek şaşırtıyor insanı, beğenmezsin bu normal. Ama oyun çöp, oyun leş, hemen sildim çok kötü yazanlar var ciddi ciddi. Metactitic de yüksek puan almış, tr de de hemen hemen herkesin severek oynadığı, mekanikler grafiklerin arşa çıktığı bir oyun insan deliriyor şu yorumları görünce.
  • Oooo oyun duyurulmadan adam konu açmış
    Şaka bi yana oyunu oynadıktan sonra büyük bir merakla okuyacağım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 15 Mart 2017; 2:8:39 >
  • Zamanı gelince okumak isterim emeğine sağlık
  • Ben de bitirmedim daha oyunu bayadır açamadım bu hafta boost yapacağım, bitirince okuyacağım mutlaka.
  • 2.oyun Ps5 e çıkar gibi geliyor. Grafikleri hayal bile edemiyorum
  • Üstad eline sağlık..
  • Hocam eline koluna sağlık.
    Forum ahalisi olarak senin hakkını nasıl ödeyeceğiz bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulspruta -- 24 Mart 2017; 1:51:38 >
  • Güzel yerlerden yakalamışsın.
  • Üstat tatı tamagımda kaldı
  • 2020'den önce çıkması çok zor.Kısaca en az bi 5-6 yıl sonrası çıkması muhtemel...
  • Harika konu. Tamamen kendi çıkarımların mı yoksa reddit vb. yerlerden de bilgi aldın mı ?
    Almadıysan resmen ikinci oyunun taslağını çıkarmışsın.
    Bu oyunun türkçe olmaması tam bir trajedi. Türkçe olsaydı oyunu bırakıp gece gündüz data:loglar toplardım. Ancak Bu haliyle hem uzun hem parça parça dağınık gelmeleri hem de ingiliçce olmaları çok zorluyor anlamlandırmayı.
  • Haykıran Bıngıldak kullanıcısına yanıt
    Kendi okuduklarım ve gördüklerim sadece ama bunun dışında kaçırdığım detaylar da vardır diye tahmin ediyorum. Karşılaştırma amaçlı yabancı forumlara bakmıştım ama bu tip bir konu yoktu, eğer reddit'de açmış olsaydım ufak bir çapta bir etki yapabilirdi.
  • Güzel konu, umarım bahsedilen tipte bir dünya ile çıkar 2.oyun. Okuması bile zevkliydi, o atmosfere girmesi kşm bilir nasıl olur.
  • Bu oyun ilk oyundan da iyi olacak bence
  • Eline sağlık hocam, merakla bekliyorum 2.oyunu
  • İlk oyun çok başarılı olmasına rağmen türkçe dil desteği olmadığı için almadım. Umarım ikinci oyunda türkçe dil desteği olurda alır oynarım.
    Bu vesileyle buradan da söylemiş olayım. Arkadaşlar oyun ne kadar iyi olursa olsun türkçe dil desteği olmayan oyunları almıyorum. Hikayeyi anlamadıktan sonra kılıç sallamak ok atmak silah sıkmak bir şey ifade etmiyor bana. Uzun yıllardır bilgisayarda son bir kaç aydan beride playstation da sadece türkçe dil desteği olan oyunları oynadım bu güne kadar. Bence herkes böyle yapmalı. Böyle yapanların sayısı artarsa türkçe dil desteği konusunda sorun yaşamayız.
  • halen beklemekteyiz. artık oyunsuzluktan ne yapacağımı şaşırdım.
  • Guerrilla Games büyüyormuş, 5 katlı bir ofise taşınıyorlar. Yeni ofisle beraber çalışan sayısı da 250'den 400'e çıkacakmış. Hermen Hulst, eski stüdyoda epey yer sorunları olduğunu söylüyor, özellikle ses ve hareketli nesneyi takip etme stüdyoları için alana ihtiyaçları varmış. Horizon üzerinde 6.5 yıl çalışmışlar bu çok uzunmuş, hem eski oyunlarının devamı hem de yeni oyunlar üretebilmek için bu süreyi 2 ya da 3 yıla düşürme niyetindeymiş, o yüzden böyle bir karar almışlar.

    Görünen o ki çalışmalar hız kazanıyor. Bence şu an Horizon 2 yapılıyor ama sonrasın da yine yepyeni bir oyun gelecek gibi gözüküyor.
  • İlk oyundaki tüm bilgiler doğru çıktı, Forbidden West'i kullanmışlar üstelik, müthiş gözüküyordu.
  • İlk oyundaki o bilgilerden sonra spoiler yemiş gibi hissediyorum. Trailer da olan her şeyi adamlar tek bir nota saklamış resmen.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.