Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.513
Cevap
25
Favori
577.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HP_USB_Boot_Utility
    "USB disklerinize format atma programı" eklenmiştir !
  • quote:

    Orjinalden alıntı: devilsemo


    quote:

    Orjinalden alıntı: fenerico


    quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: fenerico

    arkadaşlar, dün wd mybook pro 500 aldım aleti takınca usb'niz daha hızlı çalışabilir diye yazı çıktı dosyaları çok yavaş aktardı. ama daha önce babamın wd passport'unu taktığımda gayet hızlıydı. sonra babamın passportunu taktım o da yavaş aktardı. başka bilgsayrda denedim hızlıydı.

    anladığım kadarıyla eskiden 2.0 olan usb , 1.1 e dönüşmüş nasıl olduysa. windows xp sp2 yüklü , usb'mi nasıl 2.0 yapabilirim??



    Şunu dene:
    Bilgisayarım sağ tık- donanım-aygıt yöneticisi-evrensel seri yol denetleyicisi-köklerden 24CD ye gel-sağ tık-sürücüyü güncelleştir-listeden ya da belirli konumdan yükle-arama.yüklenecek sürücüyü ben seçeceğim-ileri-(uyumlu donanımları göster kutusuna tık yap)-oradan sürücüleri gösterecek-onların içinden(USB 2.0 Geliştirilmiş ana denetleyici-24CD, USB2 Enhanced Host Controller-24CD-Standart Gelişmiş PCI-USB ana denetleyici) sen de hangisi varsa onu seç ve ileri de.


    dediklerini yaptım sağol ama olmadı. Enhanced veya gelişmiş şeklinde bir yazı çıkmıyor bende. bir de 24CD yazılı birşey yoktu. VIA rev 5 or later USB Universal Host Controller yazıyordu, şimdi Standard Universal PCI to USB Ana Denetleyicisi çıktı.

    ama dediğim gibi yine takınca daha hızlı bağlayabilirsiniz diye yazı çıkıyor. önceden de çalışıyordu 2.0 olarak neden 1.1 oldu anlamadım. bilgisayar biraz eski, anakart matsonic MS9107C socket 478 via p4x266 chipset pentium 4 mainboard. driver falan mı yüklemem lazım bulamadım gerçi onunla ilgili birşey.

    windows xp sp2 olduğu için zaten kendiliğinden tanınması gerekiyor. windows update yapayım dedim o da hata verdi güncelleştirme yapılamıyor dedi. acaba sp2 de mi bir hata oluştu? sp2 cd'si takıp direk üstüne yüklesem düzelebilir mi bilgisayara bir zararı olur mu?

    bu arada bios'a da baktım, her yere baktım, usb controller diye birşey var enabled gözüküyor, onun dışında usb ile ilgili birşey bulamadım.




    Aynen suanda benim yasadigim durum



    arkadşlar cevabınız bende...
    buyrun benim sistemin Evrensel bağlantı noktalarını...
    sistemde Asus P4V8X-X anakart üzerinde SouthBridge VT8237 Via çipset bulunmkata...
    Asıl problemde buradan kaynaklanmakta...
    Via SP2 için destek çıkartmadı...
    driverguide.com dan via için VT8237 usb driver'ını indirdim sorun çözüldü....
    Yapamayan olursa PMden gelsin yardımcı olayım....

     USB Hakkında Herşey



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi met.nar -- 21 Nisan 2007; 15:35:43 >




  • bende de vt8237r usb sorunu vardı driverguide sitesindeki driver zzaten bende var ama sp2 ye yok pm attım yardım teşekkürler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sinans27

    bende de vt8237r usb sorunu vardı driverguide sitesindeki driver zzaten bende var ama sp2 ye yok pm attım yardım teşekkürler



    Tam olarak sorununuzu yazar mısnız ? Mesela hangi uyarıları alıyorsunuz.? USB girişlerinize herhangi bir aygıt taktığınızda çalışmıyor mu ? Biraz daha ayrıntı lütefen..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay


    quote:

    Orjinalden alıntı: sinans27

    bende de vt8237r usb sorunu vardı driverguide sitesindeki driver zzaten bende var ama sp2 ye yok pm attım yardım teşekkürler



    Tam olarak sorununuzu yazar mısnız ? Mesela hangi uyarıları alıyorsunuz.? USB girişlerinize herhangi bir aygıt taktığınızda çalışmıyor mu ? Biraz daha ayrıntı lütefen..

    ilk olark makine usb leri tanımış gibi görünüyordu fakat taktığım tüm usbler için driver istedi. mp3 player için falan. sonra driver problemi olduğunu düşünürek usb driverleri kaldırdım orjinal anakart cdsinden tekrar tanıtmaya çalıştım fakat cd sp2 driver barındırmadığından tanıtamadım. internette de bulamadım. anakartım asrock chipset vt8237r. formattan önce kullanılabiliyormuş usbler formattan sonra kullanılamamış ben daha önce sp1li xp olduğunu düşünüyrm. şimdi ise sp2 yüklü




  • Bir de bu USB süücüsünü kurmayı deneyiniz.

    USB 2.0 SÜRÜCÜSÜ
    http://rapid share.com/files/22709753/usb2.0_driver.rar.html (rapid share arasındaki başluğu kaldırınız.)
  • READYBOOST Nedir ? Başlıklı yazımız eklenmiştir. ReadtBoost 'u merak edenler, benim flash belleğim readyboost'u destekler mi? ve gerçekten readyboost performans artışı getiriyor mu diyenler, yazımızı okusun !!!

    Emeğe saygı
  • sağolun arkadaşlar bu kadar bilgiyi gidip kütüphanede bulamazıdım ya.
    sağolun.
  • eline saglık
  • Slm lar. Ana kartımdaki usb ler durup dururken çalışmamaya başladı
    kart okuyucum fotoğraf makınem telefonum harddiskım bütün usb slotlarına taktım çıkardım
    fakat çalışmadı.Bende heralde sistem kafayı yedi diyerek ten format attım .Herşey güsel gitti formatımı bitirdim ,
    heyecanla tekrar usb aletlerimi takmaya başladım ve tabiki sonuç aynı idi çalışmadılar.Bütün usb slotlardan
    elektrik geliyor aygıtlarıma ,fakat windows aygıtlarımı bir türlü tanımıyor. Herşeyi denedim
    1-Format attım( hemde 4 kez =)) )
    2-Driverlerini yükledim
    3-bios ayarlarını yaptım
    4-Anakartın Güncellemesini yaptım ( asus p4p800-vm bu arada garantisi bittiği için servise gönderemiyorum)
    5-Sp 2 yüklü zaten
    Ewet bunları yaptım olmadı hala şuanda çalışmıor
    Baktım olcak gibi deil, yeni bir anakart alamıcağım için ,gidiyim bi pcıusb card alıyım dedim ve aldım
    pcıusb kartı taktım diver istemes diyodu kitapçığında xp otomatik tanır diyordu
    ben genede sağlam olsun diyerekten usb2,0 driveri de kurdum fakat malesef sonuç aynı idi.
    pcı kartımdaki usbler aygıtı takınca yeni donanım bulundu yüklendi ve hazır diyor hemen akabinde bir sorun oluştu aygıtınız
    doğru çalışmayabilir diyor ve çalışmıyor aygıt gözükmüoyor .
    Ewet kafanızı ağrıtmak istemesdim ama benim problemim bu ,
    şimdi bana yardımcı olabilecek arkadaşlara sesleniyorum lütfen
    beni bu durumdan kurtarıcak biçözüm söyleyin,Saygılar..http://img55.imageshack.us/my.php?image=adszeu6.jpg




  • Format atmana rağmen, sorunun düzelmemesi ilginç..

    Buna rağmen düzelmediğine göre sorununuz yazılımsal değil, donanımsal bir sorun gibi gözüküyor. Anakart üzerindeki USB köklerinizin(kabloların, bağlantı noktalarının..vs kontrol edilmesi gerekir.) Yinede bi kaç sorum olacak.

    Herhangi bir (pcıusb) card falan kullanmadan, direkt anakart üzerindeki usblere aygıtları bağlayınca herhangi bir uyarı çıkıyor muydu? Yoksa hiçbir tepki yok muydu?

    İkinci olarak da "pcıusb card" alıp bağlantıyı yaptıktan sonra, usb aygıtları taktığınızda nasıl bir tepki oluyor, bilgisayardan donanım tanındı sesi çıkıyor mu? Bu sırada aygıt yöneticisi üzerinde sarı soru işareti var mı?
  • Dejaay ilgilendiğin için teşekkür ederim. Öncelikle ewet format attım fakat düzelmedi bende donanımsaldır diye düşünüp pcı kart aldım fakat ondada aynı olay oldu. Aygıt yöneticisinden kontrol ettğimde sarı ünlem işareti yok hiçbirinde hatta tek tek kontrol ettim hepsinin sürücüleri yüklenmiş ve sorunsuz çalışıyor diyor.Yaa ben zaten anakartın üstündeki usb lerden vazgeçtim.Almış olduğum pcı kart çalışsa yeter bana ama o da çalışmıyor. Ayrıca aygıt taktığımızdaki o ses çalışıyor.Fakat sonra sarı yazı hata oluştu diyor.Pcı kartı takmadan öncede böyle idi.pcı karttaki usb çıkışına taktığım zaman once donanım yüklendi ve hazır diyor o yazı kapanınca hemen arkasından hata oluştu diyor.
  • Dostum sana bi kaç öneride bulunacağım ama kesin çözüm yok, sadece öneri..

    1.Yol
    Öncelikle usb aygıtını bilgisayara tak-Denetim masasından donanım ekleye gir,bağladım de, eveti işaretle, daha sonra ekrana yüklü donanımların listesi gelecek sen en alttaki yeni donanım ekleyi işaretleyeceksin, işaretledikten sonra "yeni donanımı ben seçeceğim kutucuğunu işaretle" sonra karşına bir liste çıkacak o listeden PMCIA flash bellek aygıtları seçeneğini işaretle ve ileri tıkla. . Sonra bilgisayarını aç kapa.

    2.Yol
    Bilgisayarım-sağ tık-özellikler-donanım-aygıt yöneticisindn- evrensel seri yol denetleyicileri-Oradaki host controllerden 24CD yiseçiyorsunuz (siz standart openHCD usb Anadenetleyiciyi seçiyorsunuz) ve sağ tık yapıp, sürücüyü güncelleştir diyorsunuz. Karşınıza Windows Update sitesine bağlansın mı sorusu çıkar buna “evet ve her aygıta bağlandığımda” kutucuğunu işaretleyerek ileri diyin ve güncel sürücü aramasını bekleyin... Bulursa dosyalar geçer, bulamazsa güncel demektir.




  • OK. ikinci şıkkı denedim ondan bişey çıkmadı daha önce
    Ama 1.şıkkı deniyeyim bide .inşallah olur. Saol ilgilendiğin için
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonson

    OK. ikinci şıkkı denedim ondan bişey çıkmadı daha önce
    Ama 1.şıkkı deniyeyim bide .inşallah olur. Saol ilgilendiğin için


    Dostum bir de aşağıda anlatılan yöntemi dene !

    Engellenen donanım sürücüsü kurulumunun tamamlanması

    Yeni bir donanım bileşeninin kurulumu sırasında ilk girişim uygun sürücünün yüklenmesi aşamasında başarısızlıkla sonuçlandı. Windows XP yeniden başlatıldığında her defasında bu yeni donanımı bulsa da kurulumu tamamlayamıyor.

    ipucu: Bu gibi durumlarda sorun genellikle Windows'un yeni sürücü yüklenirken başvurduğu bir INF dosyasındaki hatadan kaynaklanır. Şu yöntemi uygulayabilirsiniz: Windows Gezgini'nden C:/Windows klasörüne geçin ve Araçlar / Klasör Seçenekleri'nden Görünüm sekmesini, akabinde Gizli dosya ve klasörleri göster'i işaretleyin. Önce Uygula'ya ardından Tamam'a tıklayın.

    Artık görünür hale gelen "Inf" klasörüne girerek "Infcache.1" dosyasına ulaşabilirsiniz. Bu dosyayı silin ve Geri dönüşüm Kutusu'nu boşalttıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın.

    Sürücüyü yeniden yükleyin ve cihazı bilgisayara bağlayın. "Donanım ekle" sihirbazı yeni bileşeni tanıyacak ve uygun sürücüleri seçmenizi isteyecek. Kaynak olarak "C:WindowsInf" klasörünü girin. Kısa bir süre sonra yeni donanımın başarıyla kurulduğuna dair mesaj, görev çubuğu üzerinde açılan bir pencere aracı lığıyla size bildirilecektir.




  • Dejaay dostum allah senden razı olsun infache.1 dosyasını sildim şimdi aygıtımı tanıyor .Çok teşekkürler sana beni anakart alma masrafından kurtardın.tekrar teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sonson

    Dejaay dostum allah senden razı olsun infache.1 dosyasını sildim şimdi aygıtımı tanıyor .Çok teşekkürler sana beni anakart alma masrafından kurtardın.tekrar teşekkürler.


    Dostum, yardımcı olabildiysem ne mutlu.. Ben her zaman buralardayım.
  • ya arkadaşlar bende de toshiba 2gb u3 var buna her ne olduysa usb ye taktığın anda u3 simülasyonu yüklemeye başlıyor gibi görünüyor ama yüklemiyor bununla beraber başka bi pc ye taktığında en basit word dosyalarını da açmayıp kitleniyor. uninstall ve güncelleme linklerini denedim ama hiç bir işe yaramadı sistemi kaldıramıyor bitürlü lanet olsun ya u3 yüzünden kullannıkmıyor flash disk nasıl kaldırabilirim bunu ha bu arada biçimlendirdim diski ama yine de işe yaramadı nasıl kurtulabilirim ve normal bir flash diske sahip olabilirim??
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    Bunu deneyiniz.
    http://www.u3.com/uninstall/files/u3%20uninstall.exe



    teşekkür ederim bu deneyişimde işime yaradı, fakat benimle aynı hatayı diğer ilgilenen arkadaşlar yapmasın diye şunu söyleyeyim programı başlatıp sonra flash diskinizi takın. ben takılı haldeyken yaptığım için hata veriyordu. tekrar teşekkürler dejaay :)
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.