Şimdi Ara

Ekmeği tamamen kesmek ne kadar doğru ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pazartesi spora başladım şuan 100 kiloyum ve 1.86 boyundayım.Göbek var hem diyet hemde spora gidiyorum.

    Şimdi sorum şu ekmek,tuz ve şekeri kestim ekmek yemiyorum ve alıştım canım çekmiyor. Sizce ekmek yememek ne kadar doğru ? ekmek yemedeb kilo verilebilir mi ?



  • Meşrubat içmeden ve ekmek yemeden ömrünün sonuna kadar sağlıklı yaşayabilirsin.
  • Gencken pek dokunmaz da 30 35 den sonra insulin direnci gelisebilir genetik yatkinlik varsa. O yüzden kanin insulin miktariyla cok oynamamak gerek bence. Bu sebeble yuksek glisemik indeksi iiceren seylerden uzak durulsa daha iyi olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B8937EC2 -- 10 Mart 2017; 18:56:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Faydası yok yemeden gayet rahat yaşıyorum. Ancak ekmek yemek cidden çok lezzetli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekmek yemek kişinin amacına göre değişken bişeydir ama senin için yememek gayet güzel bişey eğer açlık hissediyorsan yulaf gibi seçeneklere yönelmelisin.
  • açlık hissi diğer çocukluktan gelen gerçekle alakası olmayan psikolojik eğilim

    yaklaşık 3 yıldır ekmek yemeden de daha az yiyerek doyma hissi oluyor. Ekmek daha çok mide şişkinkiliğinden oluşan rahatlık hissinin bir parçası. Halkımız 1 kase çorba yanında min yarım ekmek yediği için, ekmek ile mide şişkinliği elde ettiği çinde kendini sağlıklı ve sorunsuz yaşam ümid ediyor

    Sürekli et vb gıdaları almak ne kadar zararlı ise, öğünün büyük kısmını ekmek ile tamamlamak da aynı şekilde hatalı
    Kahvaltıda haşlanmış yumurtayı marul içine koymak :) ilk planda garip gelse bile sabahları da artık sebze yemenizden dolayı bağırsaklarınız ayrı sağlık elde eder.
    Tv lerde veya doktor ların sürekli söylediği şu söz hatalı BOL SIVI TÜKETİN. bu söz tamamen hatalı yorumlanmaya müsait bir söz. Bol miktarda tüketilecek olan sadece SU dur. içerisinde hiç bir katkı maddesi olmadan ve dolapta soğuk olarak da değil. Eğer bulunduğunuz noktada kaynağında soğuk ise kabul. Ama kimyasal - mekanik soğutma işlemleri ile soğutulmuş su da çok faydalı olduğunu söylemesem de fayda etmez de demiyorum.
    Bünyenize alışkanlığınıza bağlı şekilde ph değeri uygun olan ki ben sert su seviyorum ve o tür marka su içiyorum. bazı kaynakların da ph değeri düşük olduğundan çok fazla tercih edemiyorum.

    Doğal su tüketimine dikkat edin.
    Biyolojik olarak Etcil beslenme tipinde olsak bile sebze - meyva grubu da bağırsak ve diğer ihtiyaçlarımız için faydalı

    Özellikle adalar topluluğunda birçok insan tahıl grubunu çok bilmez veya kullanmaz. Bunlar daha çok meyva - sebse nin yanı sıra beyaz et grubu ile gayet fit yaşıyorlar. Ne zaman kimyasal yağ tembellik ile birleşince işte orada hastalık ile şişman ortaya çıkıyor.

    Klasik Türk sabah kahvaltısını değiştirebilirsiniz. Veya çeşitlendirebilirsiniz. Yağda pişmiş yumurta yerine kaynatılmış olanı tercih edin. Zeytin tabiki olacak ama siyah doğal dğeil ise salamura tercih edin. Birçok siyah zeytin kimyasal siyahlandırılmış üründür.
    Sosyal olmadığınız günlerde kahvaltınıza yeşil soğan ile sarmısak eklemeyi ve bitimini de yeşil nane - maydonoz ile tamamlayabilirsiniz.
    Diğer bir kahvaltı ise.. Sabahları bir derin kase içerisine mısır/buğday gevreği - yulaf esmezi ... içerisine kayısı - incir kuru üzüm - muz vs lerinin doğranıp üzerine soğuk süt ilavesinden oluşan bir öğünü de aksatmayın. Bunlar nöbetleşe yapılabilir.
    Akşamları hareket edilmediği için meyva ile geçirebilirsiniz. Psikolojiniz sizi sürekli açlık ile panikleştirecektir ama siz ona aldanmayın :) kandırmasın sizi. Dünyada gerçekten açlık hissi duyan insanlar zaten ölüyor. Sizin benim duyduğumuz açlık sadece günlük alışkanlıkların ertelenmesi veya psikolojik rahatlık eksikliğinin etkisi sadece. Gerçek açlık hisseden insanların psikolojini anlamak ve yaşamak .. kimseye nasip olmasın. Gözlerinizden belli olur. ruhunuzdan hissedilir.

    sağlığınız varken sağlığınızın değerini anlamanızı, sağlık adına söylenen herşeye inanmayın. Birçoğu maddi sebepler ile kandırmacadan ibaret. Kimyasal ve teknolojik yaşam arttıkça maalesef gerçek sağlık da sanallaşıyor.




  • Kesmek en guzeli icerisinde un tuz olan hamur olan birsey ne kadar saglikli olabilirki ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.