Şimdi Ara

Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum ! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
175
Cevap
18
Favori
275.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
49 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • deliyurek569 D kullanıcısına yanıt
    1,8 litre motor nedeniyle 1 ocak 2018 sonrası modellerde MTV yıllık 2512 TL 2018 öncesi modellerde 2284 TL.Benzin fiyatları hızla arttığı için yılda 10000 km kullanırsanız aracın Turbo modeline göre yakıt tasarrufu nedeniyle kara bile geçersiniz.
  • deliyurek569 D kullanıcısına yanıt
    10yıl sonra batarya bitecek diye bir duurm yok avrupa'da taksiler 1 milyon km. deviriyorlar aynı batarya aynı motorla,Araç hem benzinli hen elektrikli olduğundan balata dahil tüm parçalar çok ama çok geç eskiyor...
  • 2018 Haziran itibarıyla Dynamic donanım seviyesinde (siyah tavanlı olan) iç döşemelerdeki ametist rengi kolçak ve göğüslük kaplama,kapı içlerinde desenli yüzaeyleri kaldırdılar,mavi ışık çizgisi denen parlak detay da kalktı ve araba daha sıkıcı bir model oldu.Sanki ilk çıkışta lansman olarak getirilen ve görsel tüm resimlerde kullanılan bu malzemenin kalkması arabayı bence sıradanlaştırdı.Buna mukabil arka stoplar ise Techno Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !pakettekiler gibi LED ile donatılıp koyu renk camlı sunulmaya başlandı.Yorum size kalmış.Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !Toyota CHR HYBRİD aracım hakkında kullanıcı yorumum !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: muzaffer demir

    HYBRİD ARAÇTA YAPTIĞIMIZ EN GÜZEL MODİFİKASYON !

    Amazondan aldığım normal hava filtresinin çıkarılıp aynı yere aynı boyutlarda K&N filtre taktım!

    K&N filtrem elime ulaştı ve iş çıkışı kolayca değiştirdim fotoğraflarını atıyorum.İlk izlenim MÜKEMMEL .
    Henüz 9840 km.deki arabam hiç servis yüzü görmediği için mevcut değişikliğin sadece filtreye ait olduğunu söyleyebilirim?. Hergün çıktığım boğaz köprüsüne çıkan Çamlıca yokuşunda hem bu sefer yokuşa yavaş girip yokuş başında geç hızlanmaya çalıştım hem de yokuş ortasında gaz kesip tekrar yüklendim arada da dip gaz yaptım
    Ben arabamı tanıyorum bu benim arabam değil 😆 inanamadım. Hani Power bölümünde 1nci.çeyrekten itibaren duyulan ve sağ ayağınızın altından gelen zırıltı gibi bağırma sesi tamamen düzeldi arabanın motor sesi azaldı ve devir çeviren bir makinenin sesi duyulmaya başladı bu mükemmel bir duygu. Yaşlı adamın bağıran ama bağırdığı gibi gitmeyen arabası oluyor ya o işte değişti. Hatta turbo gibi ıslık ve emiş sesi duyuyorum 👍. Normalde kullanıp beğenmediğim hiçbir şeyi tavsiye etmem.Ama bunu da tavsiye etmiyorum adeta sizi zorluyorum .
    Daha önce de dediğim gibi atkinson çevrimli bu araba çok hava çekiyor içine ve bir kısmını sıkıştırma sırasında emiş valfinden geri atıyor bu da yüksek devirde motoru daha sesli yapıyor.Motor emişte zorlanıyordu.Ama bu filtre akımı düzeltti ve ses azalmadı adeta kayboldu !😳 Gaza yüklenince Bronşiolitli çocuk gibi öten araba çok daha sessiz .
    Performansda da bence düzelme oldu ama bu 5 beygiri geçmez yakıt tüketimine etkisini ise zamanla göreceğim ve sizinle paylaşırım çünkü daha önceki değerleri hep kaydetmiştim. Kullanan akıllı adamların videoları da yakıt tüketiminin azaldığını destekliyor.Filtre yağlı.olduğu için hava filtrenizi söktükten sonra takarken eldiven kullanın eski filtreyi 10000 km. hepsi asfaltta ve istanbulda kullanmama rağmen inanılmaz tozlanmıştı . Fotoğraflarda filtrenin ışık da geçirdiğini göreceksiniz.Ben amerikadan 52 dolara bir yakınıma aldırtmıştım siz d e amazon.de veya .comdan alabilirsiniz Türkiyede de var ve 300 tl civarına satılıyor.Pahalı gelebilir ama bir daha hava filtresi almanıza gerek kalmayacak aracın ömrü boyunca kullanacaksınız.Ekonomi performans ve sessizliğe değer.Sadece 50000 milde bir temizlik yapılıyor. Temizlik için 2 ayrı sprey var birini sıkıp temizliyor sonra suyla yıkayıp kurutuyor sonra diğeriyle yağlayıp takıyorsunuz.Ben 50000 mil değil ama km.sonra yapacağım.Temizlik setini şimdiden almadım.Bizim kağıt hava filtresi ucuz bişey ama 45000 km.de bir değişmesi tavsiye edilmesine rağmen servisler her gittiğinizde değiştirirler bunu da unutmayın.Ha çıkan filtreyi atmayın 3-5.yıl sonra yıkayıp kuruturken belki 1 günlüğüne kullanırsınız.
    yaris hybridimede aynı filtreyi kullandım ve altına imzamı atarım
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    Ekonomik sürüş için alınan CHR , 6 ayda bir MTV ile yaptığı ekonomiyi iade ediyor...

    Nerede bu aracın şimdi tasarrufu..

    MTV farkı.

    1.2 motor ile arasındaki fiyat farkı.

    2. El zorluğu ve değer kaybı.

    Bunları hesaba kattığımızda , 30 bin km bir yılda yapmıyorsan

    Pek mantıklı değil...



    Zira araca gönğl vermişsindir, aradaki masrafları gözün görmez, o başka ...

    Çok km yapan şirket aracı değilseniz , biraz kesenize dokunur



    Ben Kia Niro kullanıyorum , 1.6 Hybrid ,

    Lakin yola chr almak için çıkmıştım ,

    Caz geçme nedenim MTV vergisi 2. El düşük değeri değil.

    Bunlara rağmen alma niyeti ile gittim , arka koltukları çocuklara kabul ettiremedim,

    Karanlık ve kapalı alan hissi verince ,

    En iyi alternatif , Kia Niro 1.6 Hybrid ‘ e yöneldim , yaklaşık 2 bin km ‘dir kullanıyorum ,

    Önceki aracımda Yaris e-cvt Hybrid ‘di.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kia hybrid de güzel araba zaten kendinizce tartmış değelendirmiş beğenmiş almışsınız,güle güle kullanın.. Ama KİA'da ikinci elde değer kaybı daha fazla yaşayabilirsiniz. Öyle ki o fark ödemekten kaındığınız MTV farkını da aşabilir,marka imajı ve hybrid teknolojisinde kendini kanıtlamış sağlamlığıyla bilinen bir araba her zaman tercihy sebebim oldu..
  • Selam bugün bende volkswagen jetta aracımı sattım.. ve TOYOTA CRH diamond (yeni) 2018 aracı satim aldım..ve çarşamba teslim alacağım için sabırsızlanıyorum...araç çok güzel ....test sürüşü de yaptım..ve onlarca youtube videosu izledim ..burdaki yazıyı sonuna kadar okudum..ve bu aracın tam bana göre olduğuna karar verdim...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selam bugün bende volkswagen jetta aracımı sattım.. ve TOYOTA CRH diamond (yeni) 2018 hibrit aracı satin aldım..ve çarşamba teslim alacağım için sabırsızlanıyorum...araç çok güzel ....test sürüşü de yaptım..ve onlarca youtube videosu izledim ..burdaki yazıyı sonuna kadar okudum..ve bu aracın tam bana göre olduğuna karar verdim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vanquash -- 15 Temmuz 2018; 22:8:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla güzel yazmışsın yazını fakat toyotada yetkili çalışanmışsın gibi sürekli aracı övüyorsun çoğu noktada katılıyorum ama aracın hiç mi eksi tarafları olmaz o noktada tereddütlerim yok değil şu aralar yakıtı düşük binimi güzel fiyat performansta değecek bir araç arayışı içerisindeyim ve çeşitli araçları uzun zamandır inceliyorum (volvo xc60, nissan x-trial,honda cr-v,volkswagen tiguan vs.) toyotanın hybrid aracıda incelemelerim arasında, yalnız araç satış sitelerinde 2017-2018 modellerin sıfır alınıp ta çok düşük (2000-3000)km ler de tekrar satışa konulması bu araç ile ilgili neden hemen satılıyor acaba kullanımında sıkıntı mı var araçın çekişi mi yeterli değil gibi sorular akla getiriyor.O noktada aklımdaki pürüzleri gidere bilirsem araçı almayı düşünüyorum.
  • Aracıma ebay üzerinden orijinal Nav box alıp kendim monte ettim ve aşağıdaki videoda da özellikleri kısaca anlattım.Türkiye'de 5000 Tl gibi bir fiyat çıakrılıyor ben 2000 TL'ye sıfırını aldım ve sadece kablo ve montaj kitine TR'de 350 ödedim bana 2350 gibi maloldu. Facebook grubumuza üye olursanız bu videoyu da izlersiniz...

    https://www.facebook.com/groups/1883414851873906/permalink/2060940920787964/
  • veterinarian_85 V kullanıcısına yanıt
    Grubumuza gel oradan istediğin cevapları alırsın..
  • vanquash V kullanıcısına yanıt
    https://www.facebook.com/groups/1883414851873906/about/
  • !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!YENİLİK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    TOYOTA C-HR ARACIMIZDA ARTIK ORİJİNALLİĞİ BOZMADAN VE SERVİSTE 6000 tl'YA SATILAN NAVİGASYONU ALMADAN ANDROİD BOX TAKILIYOR.
    Orj ile aynı yere kabloyla takılan bu ürün sayesinde,hem aracın özelliklerini kaybetmiyor hem de navigasyon,TV,telefon yansıtma,Video ve müzik gelişmesi sağlanıyor.2000 TL gibi bir ücrete yaptıracağınız bu uygulama ,le artık CHR daha neşeli..

    Facebook grubumuza üye olarak aşağıdaki linkten özellikleri seyredebilirsiniz.

    https://www.facebook.com/didargurhan.guvenc/videos/1077575742401281/UzpfSTE4ODM0MTQ4NTE4NzM5MDY6MjEwNTc0MzMyMjk3NDM5MA/?query=android
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam. Chr Hybrid araçların uzun dönem yakıt ortalaması konusunu merak ediyorum da sizin toplam kullanımınız kaç km yakıt ortalamanız genel toplamda ne durumda yazabilir misiniz rica etsem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun dönem ortalamalarım 4.0 litre/100 km civarında çok daha dikkat ederseniz 3.5 bile olur,ama normal kullanımda (hybrid gibi) şehiriçi bu rakamlar kolayca elde edilebilir.Şehirlerarası sürüşte de 3,7 gibi rakamalr yakalanabilir.Özetle 43 litre yakıtın tamamını kulalnacak olursan s.içi veya dışı faketmez 1000 km ve üstü mesafesi var.
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    merhaba benım anlayamadıgım sız bu aracı 50 bıne almıssınız
    aradan 2 yıl bıle gecmemıs aynı araç suanda 180 bın teklıf verıyolar
    bu arabada %5 lik otv avantajı yalan mı oldu ?
    acıkcası arac guzel ama o rakamlara alacagım son araba olur
  • myway20 M kullanıcısına yanıt
    Aracı 50.000 tlya değil 50.000 tl ucuza aldım.Şu an 180 olan araç artan fiyatlarla beraber en az 65000 tl daha pahalıya yani 245000 YL'ya satılması gerekirdi.ÖTV indirimi sadece HYBRİD araç içindir.Takdir edersiniz ki bu araçta hem pil hem elektrikli motor gibi ekstra parçalar var,1800 cc olduğundan da ÖTV'si 1.2 Turboya göre de daha pahalı olacaktı ,bu şekilde fiyatı inmiş oldu.Eğer bu arab ithal edilmiş olsaydı Prius'un yurtdışındaki fiyatından %10 kadar daha ucuza satılmaktadır,aynı şekilde bizde de Prius'un %10 eksiğine hesaplarsanız araç fiyatı 300000 olacaktı.Yani ülkemzide üretilmesi ve %50 ÖTV (yani ÖTV rakamının yarısını ödüyorsunzu) indirimi nedeniyle böyle kaliteli ve az harcayan neredeyse elektrikli araç sayılabilecek bir arabay 180000'e sahipo oluyorsunuz bu bir avantajdır değerlendirmek gerekir.
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Ben iyice alıştım gözüm ekranda dikkat edip gitmediğimde aylık depoyu fulediğimde tüketimi 4-4.5 litre/100 km. olarak ölçüyorum..
  • muzaffer demir M kullanıcısına yanıt
    Depo ortalaması değil de hocam bütün tüketimin ortalamasını merak ediyorum. Yani şu an araç 10 bin km de ise bu 10 bin km nin toplam ortalaması nedir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    15000 km.de ama baştan beri sıfırlamdan kullanmadım,zaten hiçbir araba üreticisi bunu yapmıyor belli bir standarttaki test parkurunda elde ettiği değerleri veriyor.Ben defalarca Toyota'nın sitesinde bu araba için verdiği değerleri yakaladım. Toyota diğerleri gibi tüketiciyi yanıltmıyor.Çok rahat şehiriçi 3,8 şehirlerarası 4.0 litre diyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.