Şimdi Ara

F30 Şanzıman Problemi (Kendi kendine mod değişiyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bir kaç haftadır 2013 model f30 aracımda ilginç bir durumla karşı karşıyayım. Sorun mu yoksa normal mi onuda anlamadım. Araç yolda giderken kendi kendine sanki joystick sola cekmişim ileri veya geri itip 'M' manuel moduna almış gibi kafasına göre değişiyor. Bir kaç kez aldırış etmedim elim çarpmıştır diye ama tekrar edince olmadığını fark ettim. Araç hangi devir ve hızda ise joysicke hiç el sürmediğim hale 'M3' 'M4' vs. Uygun vitesi bulup geçiyor orta konumda olan joysticki ileri geri çektiğinde ise hiç işlemiyor çünkü manuel mod sadece sola çektiğimiz ve ileri geri yaptığımız da aktif oluyor. İnternette biraz araştırdım hiç birşey bulamadım sorun sizce yazılımdan mi kaynaklı yoksa joysticken mi yoksa ciddi bir mekanik şanzıman problemi ile mi karşı karşıyayım. Daha önce başına gelen var mi böyle bir durum. Zaman olarak dikkat ettiğim kadar pek bi zaman dilimi gözüme çarpmadı trafikte şanzıman sıcak iken de yapıyor daha yolculuğa Yen'i başlamışken de. Fakat uzun yolda yada belli viteste sürekli giderken yapmıyor ona dikkat ettim. Kafaya göre geçiş devir ve hız dalgalanmalarında dur kalk yada dönüşlerde frenden sonra gaza bastığın anda sanki ben vites atamıyorum kitlendim Manuel'e geç der gibi tak değişiyor. Teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Sorun joystick'ten kaynaklı gibi gözüküyor. Siz yine de bir servise baktırın.
  • Benim de başıma gelmişti. Aracınıza dışarıdan yazılım yaptırdıysanız ondan olabilir. Yazılımı eski haline getirtince düzelmişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redkid778

    Benim de başıma gelmişti. Aracınıza dışarıdan yazılım yaptırdıysanız ondan olabilir. Yazılımı eski haline getirtince düzelmişti.

    Yazılım derken Chip vs. Birşey yok fakat Bostancı mert elektroniktikte m yazılım yapılmıştı logo vs. Oda aklıma gelmişti eskiye döneriz yapacak birşey yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım yaptırdığın yere yaşadığın problemi söylersen düzeltecektir. Benim hatırladığım kadarı ile sport+ eklenince oluyordu.
  • Merhabalar aynı sorun 2012 f30 aracımda da yeni başladı bende gizli özellik açtırmıştım ama martta sport plus falan siz nasıl halletmiştiniz sorununuzu neden yapıyormuş?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorun bende de var. Yazılım var araçta. Nasıl çözdünüz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.