Şimdi Ara

İsrail'in ezan yasağına Chp'den tepki (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
270
Cevap
1
Favori
9.686
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
69 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bsisil kullanıcısına yanıt
    ben aynı fikirde değilim. 90lı yıllarda neredeyse her polis rüşvet alırdı. her devlet kurumunda bişeyler vermeden iş olmazdı. şu anda çok çok daha az. iş yapıyoruz yani her ay maliyeden tut merkez bankası il tarım vs bir sürü binaya girip çıkıyorum. ki bilgisayar ve internetin yaygınlaşması birçok işimizi internet üzerinden devlet kurumuna gitmeden yapmamızı sağlıyor. buda rüşveti bitiren unsurlardan. ha bu teknoloji zaten gelişecekti ve er geç gelecekti ama neticede bu akp döneminde oldu.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Merkez bankasına girip işlem yapmak mı?

    Hangi Şubesi?

    Ne işlemi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bsisil

    Merkez bankasına girip işlem yapmak mı?

    Hangi Şubesi?

    Ne işlemi?

    ihracat yapanlara devlet desteği merkez bankasından veriliyor. ancak bu desteği sana cash cebine vermiyor, yine devlete geri ödeme olarak senden geri alıyor, sgk, elektrik vergi borcu ödemelerini merkez bankasındaki hesabından devlete geri ödüyorsun. çok sıkışık dönemlerde devletin firmalara bu parayı nakit aktardığıda olmuştur.

    ihracat yapanlara devlet yurtiçinde ödediği kdv yi %18 geri veriyor. vergi dairesinden alıyorsun bu parayı cash!

    bilmediğin 20 tane şey sayarım. sen tv yi bırak biz hayatın içinde yaşıyoruz bunları. ihracatçılar birliği başkanı toplantıda dedi bak tüm milyon dolarlık adamlar toplanmış, ben chp ye oy veriyorum ve her zaman chp ye oy verecem dedi, ama akp sağolsun işte şunu bunu akp yaptı dedi olumlu tarzda. adam hristiyan araplardan selin sayek böke gibi...
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Haklısın, 2002'den once taş devrinde yaşıyorduk zaten biz de.
    Evde taştan oyduğum tekerlek hala duvarda asılı durur, sene taaaa 2001'di. Neyseki artık cilalı taş devrine geçtik de rahatladık.

    İhracat ve ithalat konusunda devlet desteği senin bahsettiğin gibi akp zamanında başlamadı. Araştır gör.
    Benim, daha doğrusu hiçbir vatandaşın Merkez Bankası'nda hesabı olamaz ki "sgk, elektrik vergi borcu ödemelerini merkez bankasındaki hesabından devlete geri ödüyorsun" GERÇEK olsun.
    Ukalalık yapma, bana bilmediğin 20 tane şey sayamazsın. Herkes senin gibi bu ülkede ve bu ülkenin ekenomik sosyal şartlarında yaşıyor. Benim gibi akp yi desteklemeyen, inanmayan insanlar sırça köşkte yaşamıyor.
    Sırça köşkte (1.500 odalı kaçak saray yani) yaşayan belli.

    Kimmiş o hristiyan arap işadamı, adını versene ya da bu lafı ettiğ herhangi bir kaynak göstersene.

    Yalnız artık dersinize iyi çalışıyorsunuz, artık "duble yol yaptılar, çalıyorlar ama çalışıyorlar" gibi cahil söylemi bırakmışsınız.

    Tekrar soruyorum
    tayyipten, hükümetten ya da herhangi bir akp liden İsrail'deki parlemento kararına karşı bir söylem geldi mi onu söyle.
    Aslında van münüt diyen sonra da 20 milyon dolar kan parası aldıktan sonra İsrail hakkında bırak olumsuz kaf etmeyi bir tek bir yorum bile yapamayan reisin hakkında kafanı yor.

    EK: Teşvikler hakkında kaynak bilgi

    Senin dediğinin aksina teşvikleri ne zaman başladığına dair bilgi.
    Bak gördün mü biraz araştırma ile bile yalan dolan açıklamalar nesıl da fos haber oluveriyorlar

    Alıntı:
    Vergi İadesi : İhraç ürünlerinin üretimi aşamasında alınan dolaylı veya doğrudan vergilerin iade edilmesi esasına dayanan bu tedbir, 261 sayılı Kanunla 1963 yılında ilk kez uygulanmıştır. Uygulama ile ilgili ilk Kararname 5.12.1963 tarih ve 6/2453 sayılı Kararnamedir. En uzun süreli ve etkin teşvik aracı olarak, özellikle 1980’li yılların ilk yarısına damgasını vuran “vergi iadesi” teşviki, 1986 yılından sonra kamuoyunda yoğunlaşan “hayali ihracat” iddiaları ile olan yakın ilişkisi nedeniyle 1.1.1989’dan itibaren yürürlükten kaldırılmıştır.

    -Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu : Bu fondan, gerçekleştirilen ihracat tutarları üzerinden prim ödemeleri yapılarak, ihracatın finansmanında kullanılan kredi faizlerinin yükünün azaltılması hedeflenmiştir. 5.1.1984 tarih ve 84/8860 sayılı Kararname ile oluşturulmuş bir fondur.

    -Vergi, Resim ve Harç İstisnası :İhracat ile ilgili her türlü işlemlerde vergi, resim ve harç bağışıklığı sağlamaya yönelik olarak, 13.4.1985 tarih ve 18724 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 85/9353 sayılı Kararla ilk kez uygulama alanı bulmuştur.

    -Gümrük Muafiyetli İthalat : İhraç ürünlerinin bünyesinde kullanılan ham maddelerin, belli oranda ihracat taahhüdü karşılığında, gümrüksüz ithaline müsaade edilmesi şeklinde uygulanan bir araç olup, 31.12.1984 tarih ve 18622 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan 85/2 sayılı İhracatı Teşvik Tebliği ile uygulanmaya başlanmıştır. Halen uygulanan Dahilde İşleme Rejimi, esas itibariyle bu sisteme dayanmaktadır.

    -İhracat Sayılan Satış ve Teslimler :Vergi iadesi esasına dayanan teşvik mantığının, döviz kazandırıcı hüviyetteki yurt içi satış ve teslimlere uyarlanması olup, vergi iadesi ile aynı kararlara dayandırılarak uygulanmıştır. Ancak 1984 yılından sonra bu teşvik için kullanan kaynak değiştirilmiş, ödeme, “vergi iadesi” olarak değil “prim ödemesi” şeklinde yapılmıştır.



    Kaynak:http://ilhanozogul.blogspot.com.tr/2011/02/ihracat-tesvikleri-1-tarihsel-gelisim.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsisil -- 12 Mart 2017; 16:45:29 >
  • bsisil kullanıcısına yanıt
    ben destekleri akp çıkardı demedim. sen merkez bankasında ne iş olur diye yazdın bende ona cevap verdim. sen uydurmuşsun akp ihracat desteklerini çıkardı diye. yani fazla uzatmışsın eğer sen siyasetide bu şekilde anlıyorsan gözünle gördüğünü böyle okuyorsan.... yani internet ortamında isim sormak yerine aç bak arap olup kim akp den mv. aday adayını destekledi. ha hristiyan olduğunuda ben biliyorum adamın memleketinden dolayı, yoksa hristiyan kimliği ile etrafta bilinmiyor. ama bilgi soruyorsun cevabını alıncada hava atma olarak görüyorsun. yani enteresan?

    ayrıca merkez bankasını nasıl kullanabilirsin git oradakilere sor daha iyi anlatırlar, köşkün olmasına gerek yok, yurtdışında yaşayıp -gurbetçi diyim-- vadeli hesap açtıranda var, bakkal olup para tümletende...

    şimdi ihracat ile ilgili akp döneminde ne yapıldı? "biraz" yazim...

    - japonyaya gıda ürünü ihracatı 50 yıl aradan sonra akp döneminde tekrar başladı.

    - ırak sınırına binlerce tırın beklemesi için otopark yaptı. günde 4000 tır geçer 2013 ortalaması. yolda 30 km kuyruk olur. çileyi edilen zararı karı sen düşün. tüm arabistana bu kapıdan gider senin üretimin. hani yol yol diyorsunuz ya o yollar bayram gezmesi için değil, ticaret için ama gelde bunu anlat. git bir chpli kamyoncuyla konuş o sana anlatsın ticaret+yol ilişkisini.

    - türkiyedeki yolları hadi bir kenara bırak, türk ihracatçısının çıkarı için bulgaristanın gümrük kapısını ve bulgaristandaki yolları bile akp yaptı. artık ingiltereye ihracat 1 gün önce gidiyor. yani bir tır sahibi 7 günde ulaşabileceği -ki 5 günde de giden var- 6 günde gicecek. yani tek seferde 5000€ alan tırcı, yılda 365/7 gün= 52 sefer= 260.000€ yerine, 365/6gün= 60sefer = 300.000 yani 40.000€ fazladan para kazanabilecek. 7gün yerine 6 gün %15 kar artışı demek.

    - limanları iki katına çıkardı neredeyse artık gemiler daha az bekleyerek girip çıkıyor limanlara.

    yani 20 tane sayarım derken bunun gibi.

    - çiftçilere tarım aletlerinin yarı parasını devlet veriyor. çiftçi biri varsa sor etrafında 60.000 liralık makineyi 30.000 liraya aldılar hep.

    - tarımsal sulama damlama sulama maliyetinin yarısını akp döneminde vermeye başladılar yine 50-100 bin mi harcadın lop yarısı cebinde ohhh.

    - toprak analizi desteği yine akp döneminde verilmeye başlandı. daha önce ne gübre atacağını bilmeyen çiftçi şimdi analiz ediyor toprağı gereksiz yere fazla gübre atmıyor. labaratuar çiftçiyi yönlendiriyor. aç ara chpli analiz labaratuarı bul sor hangi yılda açtın dükkanı de.

    - "marka patent" "fuar" "pazar araştırma" desteklerini saymayim sana... bir arkadaşım marka patent danışma firması bölge temsilcisi...

    israil konusu için yazıp yazıp tekrar siliyorum. yahudi lobisinden girip 10 paragraf yazarım ancak israil meselesinde bildiğim bilmediğime yinede yetmez. şöyle kısa keselim akp israile neden ezanla ilgili ses çıkarmıyor diyorsunda brezilyadan meksikaya belarusa moskovaya kadar heryere cami yaptırdığınıda biliyor musun? yahudi 1 yerde ezan sesini kapatıyor biz 10 yerde ezan sesi açıyoruz Allahın izniyle. amaç ezan okutmaksa akp bunu Allahın rızası ile her hükümetten iyi yapıyor. yok eğer neden israile kafa tutmuyor diyorsan zaten bir iki kafa tuttu yani ne istiyorsun gidip savaşalım mı? ki sen yahudi lobisi diyorsun aç youtube bak putin ile netenyahu görüşmesinde, netenyahu putini kafeterya masasında küçücük odada oturarak karşıladı ayağa bile kalkmadı ayağım rahatsız diyerek. politikada herşey bir mesajdır. şu israil konusuna da biraz politika gözüyle bak. yani gazze filistin müslüman kardeşlerimizdir tamam ama yahudilere toprak satarken gelip bana sormadılar ki ben türkiye topraklarını riske atıp israille savaşa girim. ama yinede müslüman kardeşlerimizdir savunabildiğimiz kadar savunuruz. israillilerde Allahın yarattığı insanlardır. Hz. Musa ya Tevrat a(orjinali) bizde inanıyoruz, birbirlerini öldürmedikleri sürece Allaha karşı yaptıkları hataların hesaplarını Allaha verecekler. bana sordun benim kişisel düşüncem şu anda böyle.
  • bsisil kullanıcısına yanıt
    90lardamı yaşadınmı doğdunmu.? 2014 demi formu keşfettin nerede yalan söylüyon anlamadım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 13 Mart 2017; 19:46:9 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bsisil

    sen belliki iyi yetiştirlmiş adamsın, merak ettim akp nin sözde politika okullarına mı gittin?
    Çünkü yazdıkların geniş yuvarlak tepeden bakan şekilde. Aynı politikacılar gibi yani çok ama boş konuşan aslında söylediklerinin hiçbir somut ve gerçek temeli olmayan yalanlar.
    Kendin bir düşünce ortaya atıyorsun hayır öyle değil böyleyi ispat ediyorum sonra da kendi söylediğini ben söylemişim gibi cevap veriyorsun, aynı politikacılar, özellikle de son 14 senenin akp li politikacıları gibisin.
    Ne demek limanlar inşa etti
    Hangisini?
    Hepsi zaten var olan limanlardı.
    akp sadece bu limanları özelleştirme adında peşkeş çekti bazılarına.

    Bırak bu boş ve yalan iddialarını yok Bulgaristan'da yol inşa etmişmiş de yok Japonya'ya ihracat artmış da fasa fiso bunlar....

    Sana soruyorum bu konunun aslına dair tekrar tekrar hala yok bir şey. İsrail lobisinden girse neler dermişmiş de falan filan
    Yazığından anladığım İsrail Parlementosu'nun ezan yasağına gıkını çıkar(a)mayan sen ve akp hükümeti tek korkusu göt korkusu...

    Son yazdığın cümlene dair ek

    "Hz. Musa ya Tevrat a(orjinali) bizde inanıyoruz, birbirlerini öldürmedikleri sürece Allaha karşı yaptıkları hataların hesaplarını Allaha verecekler. bana sordun benim kişisel düşüncem şu anda böyle."

    Madem herkes yaptıklarının hesabını allaha karşı verecek, niye pkk ve ışid ile savaşıyoruzki, senin düşüncene göre bırakalım ne yaparlarsa yapsınlar, nasılsa cezalarını allah verecek.
    Yoksa
    Bna dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi mi?
    Bak olmadı şimdi, dünya liderimizin(!?)korktuğunu mu söylüyorsun ya da?



    önce kullandığın kelimelere dikkat et. karşında baban yok.

    2.si internete girip bakamayacak kadar ve baktığını görmeyecek kadar kör olmanın anlamı yok.

    limanları neredeyse "2 KATINA ÇIKARDI demişim. YENİ LİMAN AÇTI DEMEDİM. böyle okumaya devam edeceksen hiç benimle yazışmaya devam etme zaten kelimelerinde saygısızlaşmaya başladı. kaldıramıyorsan burada kısa kes.

    özel bir yerde yetiştirilme değilim, hayatımda oy vermek dışında hiçbir parti faaliyetine katılmış değilim. ama ülkede olup bitenleri görmeyecek kadar kör olup at gözlüğü takıp varsa yok ben bu partiyi tutarım şeklinde de dik kafalıda değilim. en az senin kadar bende akp ye eleştiri gözüyle bakıyorum eksileriyle artılarıyla her yapılanı irdeliyorum.

    aşağıdakilere bak, tutupta yalan dolan diyip iftira atma kimseye. bilmiyorsan duymadıysan öyle birşey yok anlamına gelmez açar bakar okursun eğer yoksa, sonra yalan diye atıfta bulunursun. soru soruyorsun cevaplıyorum yazdığım cevaba inanmıyorsun. al aşağı foto attım bunu senin yapman çok mu zordu? yok ama bir şeye inanmışsın dikine dikine gidiyorsun o yolda. kafa senin kafa neyi yaşarsan yaşa. bir google girip birkaç şeye bakamayan biriyle fazla konu tartışamam kusura bakma. burada kapatalım. sen inandığın yolda git ben gördüğüm yolda gidecem.







  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    sana yalan borcum mu var da haberim yok benim
    istersen forum bilgilerinden ya da forumdan öğren
    sen nereden çıktın birden böyle
    biriniz yetemedi de sen de mi katıldın muhabbete
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    evet karşımda babam yok
    ama
    çocuğum olacak biri var gibi hissediyorum yazdıklarından
    hala boş laf
    bir de utanmadan photosop yapılmış liman resimleri eklemişsin o da sadece bir liman yani limanlar değil
    BulgaristanA da yol yapılmamış resimlerinden anladığım bizim taraftaki kapıda inşaat var
    Japonya'ya ihracat yeni başlamış artık sırtımız yere gelmez :))) çok sevindim
    sen körü körüne hala akp propagandası yapmaya devam et

    Ek: Japonya'ya ihracatımız Greyfurt muymuş!!!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bsisil -- 14 Mart 2017; 2:22:0 >
  • bsisil kullanıcısına yanıt
    foruma acemi erler dolmuş ama konular hep siyasi yanlara neden acaba..
  • Evet. Milli birlik ruhuna yakışır bir davranış. Atatürk' ün partisinede bu yakışır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bsisil

    evet karşımda babam yok
    ama
    çocuğum olacak biri var gibi hissediyorum yazdıklarından
    hala boş laf
    bir de utanmadan photosop yapılmış liman resimleri eklemişsin o da sadece bir liman yani limanlar değil
    BulgaristanA da yol yapılmamış resimlerinden anladığım bizim taraftaki kapıda inşaat var
    Japonya'ya ihracat yeni başlamış artık sırtımız yere gelmez :))) çok sevindim
    sen körü körüne hala akp propagandası yapmaya devam et

    Ek: Japonya'ya ihracatımız Greyfurt muymuş!!!

    yahu sen araştırmaktan acizmisin?

    japonya ihracatı 2014te (2010muş tekrar baktım) . orada altta tarihlerde yazıyor. aynı fotoda inegölden 2016 da mobilya diye yazı da var. önce bir ürünle başlar sonra ikinci ürün gider... ne yani bunu küçümsemek? sana toyota ilk ürettiğinde 10 milyon araba mı üretip ihracata başladı? yani görmek istediğini görmeye devam et ama artık bir laf bulup söyleyecem diye komik duruma düşüyorsun.

    sana hürriyet gazetesinden örnek verdim. tam sizin taraftan. o fotoşop yaptıysa benim sorunummu ara hürriyeti onlara anlat bunu. sen hala haticeye bakıyorsun neticeye değil. gerisini sen araştır kaç tane liman yapıldığını ne olduğunu. gerisi senin işin.

    sana bulgaristan yol fotosumu bulacam? kafamı buluyorsun benimle kendin araştır öğren elin kırılmaz akp li de olmazsın korkma.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cabriyo -- 14 Mart 2017; 23:8:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadircitak

    foruma acemi erler dolmuş ama konular hep siyasi yanlara neden acaba..

    sen onu bana bırak. ben onun hakkından geliyorum. onun amacı olayı öğrenmek değil hayır propagandası yapmak ama doğru düzgün bilgisi yok gelmiş propaganda yapıyor. çerez diye atıştırıyorum arada bir bunlardan.

    ki bu kesin forumun 2010 üyesi falandır diğer orjinal hesabı deşifre olmasın diye yeni üyelik açmıştır. senin benim gibi dobra adam dürüst değildir bunlar. forumda böyle 3-5 mesajlı ama hayatını siyasete vermiş üyeler türemeye başladı. bunlar teşkilattan emir alıyorlar internet size ait gençler diye sonra buraya gelip saçmalayıp gidiyorlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: murat1981pls

    https://forum.donanimhaber.com/blick-erdogan-in-diktatorlugune-hayir-oyu-kullanin--124716148#124716148 şurayada bir el atsan hocam

    linke baktım.

    bir isviçre gazetesi bile böyle türkçe manşet atıyorsa çüş derim buna.

    yani şu küçük isviçre ye bile neler oluyor. zurihte 1 gün geçirdim bir noktadan diğer noktaya gitmek 5 dakika o kadar hepsi. adamlar işi gücü bıraktı 80 milyonluk ülkeye bileniyorlar :SSS istanbulun bir sokağı kadar ülkeleri var.

    ama Allah var haklarını yemeyelim otobüs duraklarından tut çöp kutuları yol kenarı banklar güvenlik barları falan hep inox malzemeydi. ilk görünce inanamadım inox görünümlü boyadır zannettim, gittim elledim baktım %100 inox. yuh dedim adamlar paslanmaz yapacam diye coşmuşlar. şehri inoxla kaplamışlar resmen. en kötü inox lavabo 500 tl den başlar ki bu açık havada en kalitelisi olmak zorunda gerisini sen düşün artık. 3 tane park yeri direği kes götür 1000 liraya sat.

    şu yabancı kanallarda izlediğim bir abd seçimi 2 türkiye seçimi bu kadar ekrana geliyor. hadi abd dünya lideri 20 uçak gemisi, 140 nükleer santral, 13.000uçak, yıllık orduya harcanan para 660milyar dolar (rusya 50 milyar dolar)abd yi göster tv de ama türkiyeyi nooluyor yani neden bu kadar üstüne düşüyorlar bir pislik var bunda.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    bu yüzden evet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 15 Mart 2017; 8:34:27 >
  • hollandada ortaya çıktınız.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    Hiç aciz değilim çünkü akp ve ona inananların zihniyetinde değilim
    Hala boşa palavra atıyorsun
    Hürriyet de en son baktığımda ana akım medya yani gıkını çıkartamayan yani yalaka gazeteydi
    İster oradan ister buradan örnek ver BOŞ konuşuyorsun boşşşşş
    Ezan yasağına karşı akp nin ya da tayyibin bir tepkisi/cevabı var mı yok

    Musevi cesaret madalyalı birinden de başkası beklenmezdi zaten (cesaret olmayabilir başka bir şey de olabilir ama sen zaten hemmen bunu da araştırıp cevabını verirsin, akit makit gibi gazetemsilerden ya da milliyetten de örnek bulabilirsin sanırım)
    Limanlarrrr diyen sensing ya da her ne dediysen sen araştır da 2002'den sonra YAPILMIŞ liman bul bana, hadi bakalım parmaklar hazırlansın.
  • cabriyo kullanıcısına yanıt
    puhahahahahahaha

    hakikaten zavallıymışsınız ikinizde
    yazık size
    kazara evet çıksaydı 18 yaş kotasından sizlerin mecliste olacağını düşünüyorum da ülke biterdi herhalde....
    "dı" çünkü HAYIR çıkacak
  • psssst

    seyredin bi

    https://www.youtube.com/watch?v=Ps0DsvkGhVo
    gerekirse savaşırız palavrası hani sen demiştin ya niye savaşalım 00:40'tan itibaren

    https://www.youtube.com/watch?v=XBjUGkICyLU
    meydan okuma!!!

    hem içte hem de dışta yayınlanan sözleri

    https://www.youtube.com/watch?v=bnNCQ-Jk4Uo
    bu da kesin yalandır sana göre

    sizin yaştakilerin söylemi ile: "hafızlar" nerede ezan yasağına tepki?
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.