Şimdi Ara

Nvidia’dan sunuculara yönelik en güçlü grafik hızlandırıcı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia’dan sunuculara yönelik en güçlü grafik hızlandırıcı


    Küçük sistemlere yönelik olarak yapay zeka algoritmaları için Jetson X2 geliştirici kartını duyuran Nvidia, sunucu sistemlerini de boş geçmiyor. Yapay zeka tabanlı bulut bilişim altyapısı için en güçlü grafik hızlandırıcı HGX-1 tanıtıldı.


     


    En iyi sistem


     


    HGX-1 sistemi Nvidia ve Microsoft ortaklığında hazırlandı. Sistem için bir kombinasyon tabirini kullanabiliriz. Nvidia’nın sunucular için süper ekran kartı olarak tanımladığı 8 adet Pascal tabanlı Tesla P100 sistemin belkemiğini oluşturuyor. Yanında ise tercihe göre farklı Intel sunucu işlemcileri yer alıyor.


     


    3584 CUDA çekirdeği barındıran Tesla P100 ekran kartının tek hassasiyetli kayar nokta performansı 10.6 TFLOPS, çift hassasiyetli kayar nokta performansı 5.3 TFLOPS ve FP16 performansı da 21.2 TFLOPS seviyesine ulaşıyor. Nvidia NVLink iç bağlantı teknolojisi ile de iç bağlantılarda 160GB/s bant genişliği elde ediliyor. Hızlandırıcı içerisinde bir işlemci istendiği kadar grafik kartı ile dinamik olarak bağlantı kurabiliyor.


     


    Nvidia, yeni sistemin yapay zeka çalışmaları için aynı ATX standardında olduğu gibi genel kabul göreceğini ve bir standart haline geleceğini belirtiyor. HGX-1 sistemi standart işlemci sunuculara göre 100 kat daha fazla yapay zeka işlemi gerçekleştirebiliyor. Ayrıca ölçeklenme konusunda da sayısız çözüm üretilebiliyor. Microsoft ve Ingrasys şimdiden bu sistemleri kullanmaya başladı.


     


    Ayrıca Bkz.Drone ve robot projeleri için Nvidia Jetson TX2

    Son dönemde önemi giderek artan yapay zeka konsepti, sunucu pazarında da ekran kartı satışlarının artmasını sağladı. Geçen yıl son çeyrekte sunucu ekran kartı segmenti yüzde 19 artış yaşadı. Veri merkezi pazarının yıllık geliri ise 93 milyar dolara ulaştı. Nvidia’nın yüksek performanslı ekran kartlarına yaptığı yatırım, bu segmentte önemli bir gelir kapısı haline geldi. 


     



  • 8 adet Tesla P100 ile Crysis 3'ü ultra ayarlarda...


    Ama GTA 5'te kasmaz gibi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.