Şimdi Ara

ÖTV İndiriminden Sonra Tehlikeli Taksilerin Yenilenmemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Herkesin bildiği üzere ticari amaçlı kullanılacak taksilere ciddi bir ÖTV indirimi geldi.

    Gazetelerde bazı ufak ufak, iyi marka/modeller ile değişimleri hepimiz gördük, tüm bu taksici esnafı tebrik ediyorum.

    Bu kadar avantaj sağlanmışken, halen yollarda döküntü şeklinde gelen taksiler var. (Özellikle Albea'lar)

    Bu adamlar ticaretlerinin peşinde, eyvallah sözümüz yok. Ama yolcu güvenliğini hiçe sayan uçan tenekeleri bu avantaj dahilinde değiştirmeyen taksileri de tüketimden gelen gücüm ile kullanmama taraftarıyım.

    5 dakika daha bekler, düzgün bir taksiye binerim.

    Bu avantajlarla Dacia bile alsa, ki yeni her zaman yenidir, 36.000 TL'ye aracını yenileyebilirken(malum sitede az önce gördüm ilanını) ekmek teknesine bu yatırım neden yapılmaz,

    Konu biraz değişik oldu, ben araçların bu avantajlarla yenilenmesi, belki belli model altı için zorunda tutulması ve taksi müşterilerince seçiciliğin artırılması taraftarıyım.

    Sizler ne düşünüyorsunuz bu konuda?



  • Taksiciler için alım maliyeti yanında bakım maliyetide önemli... Bu yüzden bazıları lüks oto alırken bazılara hyundai elentra, fiat egea aldı...
  • Şöförler yenilenmediği sürece adam bentley alıp kullansa bile boş. Bu nedenle aracın yeni olmasından çok şöförün düzgün olmasına bakarım ben önce. Şöför düzgün olduktan sonra albea kullanması bir problem değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha ayrımcılık bekliyorlardır 10 bin daha cepte kalsa fena mı olur kafası, referandum yaklaştıkça ihtimal artıyor, bakalım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen bi Egeaya bindim adam bu araba mı diyordu, artık taksiler arasında nasıl bir ortam olduysa.



    Gene de değiştirmeyen çok ve sohbet ederseniz hepsinin kafasında toplam maliyet -yakıt+bakım+araç- var. Adam Era'ya biniyorum çünkü sorun çıkartmıyor diyor, biraz teknolojik birşey alsa -Misal Dsg'li Passat - iki gün serviste dursa bile dert, bakım maliyeti kısmına hiç girmiyorum.



    Gene de faydası olduğu kesin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazısı plaka yatırımcısı. Plaka yatırımcısı için araba çok önemli değil. Hatta ne kadar çok para bağlarsa o kadar risk. Şoför arabayı nasıl kullanıyor belli değil pek.

    Plaka yatırımcısı plakayı ev alır gibi alıyor. Plaka ve aracı kiraya veriyor. Ama asıl derdi kira geliri değil. Plaka değeri. Plaka değeri kira getirisinden daha önemli. Hayatının bir noktasında o plakayı satıp, yatırımı nakte çevirip, çıkabilir. O yüzden araba çok da tın adama...
  • Ayni fikirdeyim hocam. Dediginiz gibi taksi yapilacak arabalrin bir standardi da olmali. Belli bir yasin alti yapilamayabilir vs.
  • yukarıda yazımda da belirttim. Bazı arabalar gerçekten çok kötü..

    bir standart getirilmeli bence..

    bu ÖTV indirimi ilk çıktığında OLEYYY, HÜLEOĞĞĞ tarzında sevinç nidaları paylaşıldı ama "hadi alın" noktasında ben o motivasyonu göremiyorum adamlardan..

    eğer bütçede öyle bir imkan varsa , ki malumunuz var, ÖTV indirimi normal kullanıcılara, halka çıksın..
  • İstanbul'da nasıl bilmiyorum ama Adana'da baya değişim oldu.BMW 5 serisi Passat Mondeo CC bu araçların taksi olması Avrupa havası veriyor
  • sofore verenler herhangi bir zorlama olmadan araç değişmiyorlar. sonucta maaşli işçi calistiran patronun iş kosullarini iyileştirecek yatirimdan kacinmasi gibi denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben sanmiyorum o 5,passat alan adamlarin o arabalarin cirti cikana kadar onlari kullanabilecegini. ne yapar eder elbet bigun donerler egeaya symbole. bugun 0 symbol 70 bin tl olmus, adam ayni arabayi 35 bin tlye alabiliyor, e bakim yakit desen 5 serisine nazaran bedava ee? niye kullansin 5 serisini. bilemiyorum bana sifir symbol egea almak daha mantikli. hem daha az para bayilirim arabaya, hem aklim kalmaz sofor bugun duvara girdi mi diye.
  • taksiler artik standartlasmali. new yorkda londrada oldugu gibi taksilige uygun olarak tasarlanmis tek tip arac kullanilmali.
  • Onlarda yenileyecek. Şu an bindikleri aracı bile 15-20 binden satsalar, 30 bine güzel araba alınıyor sizce neden satmasınlar? Bunun için mantık yürütmeniz yeterli..

    Son güne kadar bekleyecekler. Şimdiden alacakları araç, km, yıpranma yaşanacak. Bu sebeple çoğu son günleri bekleyecek..
  • taksi kullanmadığım için ne kullandıkları umrumda değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alik01

    İstanbul'da nasıl bilmiyorum ama Adana'da baya değişim oldu.BMW 5 serisi Passat Mondeo CC bu araçların taksi olması Avrupa havası veriyor

    İstanbulda bol 0km Dacia + Fiat Egea var, onun haricinde lüks taksi hiç denk gelmedi bana.
  • Ben taksilerin degil soforlerin tehlikeli oldugunu dusunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Diablo


    quote:

    Orijinalden alıntı: alik01

    İstanbul'da nasıl bilmiyorum ama Adana'da baya değişim oldu.BMW 5 serisi Passat Mondeo CC bu araçların taksi olması Avrupa havası veriyor

    İstanbulda bol 0km Dacia + Fiat Egea var, onun haricinde lüks taksi hiç denk gelmedi bana.

    Gazetede de Malatya cikmisti.
    Benim yorumum Anadolu da taksi sahibi ayni zamanda soforluk de yapiyor bu yuzden yeniliyor.
    Istanbulda ise 1 milyon Liraya taksi plakasi olan adam artik soforluk yapmiyor o yuzden neden para harcayayayim diyor herhalde.
  • Degil otv indirimi devlet bunlara bedava araba da verse adamlar "korna, selektor ve sinyal" uclusunu kullanamiyor. Sence arabanin onemi var mi?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • küçük şehirlerde daha çok değişim oluyor çünkü ya plaka sahipleri ya da tek şoför kullananlar aracı değiştiriyor, istanbul gibi aracın sürekli çalıştığı yerde araç değişmezler, albea büyük nimettir, hyundai accent büyük nimettir, öyle yeni nesil narin araçlar taksi işinde kullanılamaz, hem bu kadar aktif kullanımı kaldırmaz araçlar hem de arıza hallerinde çok masraflı olurlar, bunu devlet de gayet iyi biliyor, bu sadece referandum sürecinde oy almak için göstermelik yapılan hamlelerden biri, gerçek anlamda taksilerin müşterilere iyi hizmet vermesini amaçlayan devlet yerli firmalardan talep eder ve tek tip taksi üzerinden bu işi düzene sokar, yoksa bu tarz araçları yerli imkanlarla üretmeyen ülke değiliz
  • Hasan7 kullanıcısına yanıt
    Izmirde son gunlerde passat b8 dsg superb ve civic yeni kasa megane 4 gördüm. Ozellikle passat dsg olanina cok sadirdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.