Şimdi Ara

Altay Tankı’nda hedef 2020: ilk yıl 15 sonrasında 20 tank (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
4.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • sabahtan beri yaptığın siyaset sonunda (ki mesleğini bırak ve siyasetçi ol sana yakışan budur) tek söylediğin doğru ambargo meselesi. Tabikide mühendisim lafta değil sadece işin garibi senin gibi birinin diplomasına onay vermedim.. Naylon diploma olmasın seninki.. Malum partini koyunları bile senden daha mantıklı konuşuyor.. Pes doğrusu.. Lütfen icraat yapalım zaman laf kalabalığı yapanlarla doldu taştı...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye vizyonsuz bürokratlar yüzünden çöküşün eşiğine geldi. Henüz somut teknolojierde adamları yakalayamadık, ultra gelişmiş ve soyut teknolojilerde ne yapacağız düşünen kimse yok mu???

    ???

    Sen daha copy-paste araba yapamıyorsan kuantum bilgisayarları nasıl yapacaksın ki?
    Robotların yazılımlarını nasıl yapacaksın, onlara nasıl yapay zeka ekleyeceksin? Kendin 12 yılda insanlara İngilizce öğretemiyorsun.
    Doğru düzgün chip üretemiyorsun nasıl nanoteknolojide cevap verebileceksin?
    Allah'ım toprak düzleyip asfalt döktüğümüz için ve betonda iyi olduğumuz için geliştiğimizi düşünenlerden sen bizi koru. 2030'da istesek de çoook geç olacak bi şeyler için.

  • Sözde seri üretime geçeceklerdi. Motor işini çoktan bitirmiş olmaları gerekirdi. Dünya marsa gitme hesapları yaparken biz tank motorundan sınıfta kaldık. Bir de tfx projeleri var onu bitimi 25. yüzyılı bulur heralde zaten jet motorunu ingilizlere ihale ettiler. Çıkıp bir de yerli diyorlar. Zaten tank hyundai rotem desteğiyle yapılıyor(nesi yerliyse) Mühendis ve teknisyenlerimizi adam gibi çalıştırıp yerli teknolojilerimizi geliştirirsek bu işler hızlı bir şekilde olur. Yerliyi istemezler aslında isteselerdi ilk tankımızı 1940 larda yapmışız motoru hariç tamamiyle yerli olduğu söyleniyor(?). Siyasi ve bürokratların nedense tamamiyle yerli tank üretmek işine gelmemiş kolaya kaçıp 2. el amerikan ve alman tanklarını kullanmışız hep. Tank üretim işi benim bildiğim 80 lerin sonu 90 ların başından beri gündemde 25-30 yılda ilk tankımızı yapıp bir kaç bin tane üretip yurt dışına satmaya başlamış olmalıydık. Şu ansa altay tankı 2. jenerasyon tankımız olmalıydı.

  • ilk ürünleri 2200 yılında bekliyoruz.. acele etmesinler.. 1 tane tank bize yeter, yıkarız dünyayı..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrahkaracam

    Priz Tornavidayla takılır

    Evet, ben de merak ettim acaba o diplomalari bu arkadaslara nasil veriyorlar acaba diye. :D Cuk oturmus.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gereksiz95

    motor problemi vardı o ne oldu. bilen var mı

    Oyle bir problem kalmadi cunku motoru yapabilecek yerli firma bulamiyorlar. Hyundai govdeye Avusturya mali motor monte edip %100 yerli tank yapacaklardi ama Avusturyalilar bizim tanklari PKK'ya karsi kullanamazsiniz deyince is yatti. %100 yerli tankimiz biraz daha gecikecek bu yuzden. Pis Avrupalilar, bizi kiskaniyorlar, iste hep bu yuzden.
  • Her zaman derim kaplumbağa tavşanı yener. Nereye gittiysem hep altını doldurmadan sonuç alma hastalığını gördüm. İşin yükünü omzuma alıp yapılması gerekenleri yaptırmaya çalıştım yine olmadı. Bir iş 2 sene sürer deyince ne yaptın diyorlar, ben 1 - 2 ayda yaparım. Sonra bir başlıyorlar ki bakmışsın yıllar geçmiş, ele geçen bozuk bir şey, geri dönsen dert, dönmesen dert. Genelde fırsat bulamıyorum, bulursam da insanlar dediğime yine gelmiyor yine ortaya çıkan işe bakıp gaza gelip tavşanlığa devam ediyorlar. Halk böyle olunca doğal olarak tepe de böyle.... Bana sorsalar bu motoru tümosanın yapamayacağını baştan söylerim ama koskoca devlet binlerce memur bürokrat bunu öngöremiyor ve yıllarca bekliyor sonucu görmek için, sonra yine akıllanmıyor, başa dönemiyor, ileri gidemiyor, çabucak bir şekilde halletmenin yoluna bakıyor, dışarıdan alıp kurtulmaya bakıyor.... Halbuki baştan adam gibi planlansa, 20 yıl da sürecek olsa 30 yıl da sürecek olsa olması gerektiği gibi yapılsa, bu sıkıntıları yaşamazdık. Kaldı ki ben bu tür projelerde tek çıktının ana proje konusu olmadığını düşünüyorum. Eğer bu %100 yerli yapılacak olsa, eğitimden sanayiye, ticaretten bir çok dala inanılmaz etkileri olacak. Çünkü yapabilmek için buraları düzenlemek şart. Bunlar esasen ürünün kendinden daha önemli. Böylece toptan bir ilerleme söz konusu olacak. Ama gel de anlat.....

  • Galiba zırhı bor karbür esaslı olacakmış dünyada ilk defa böyle bir zırh deneniyor ne kadar başarılı olur orası muamma ama hiç yoktan yine iyidir yabancılara para gideceğine yerli sermayaye gider
  • Ben olsam savunma sanayi müsteşarini azlederim,bizimle kafa buluyorlar ,hep ileriye tarihlere öteleme var seri üretim yok.

  • 2020 den önce İsrail,Yunanistan ve Ermenistan bize saldıracak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1940 da rusya günde 30

    almanya 20 tank üretiyodu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altayin seri uretime gecmemesinin sebepleri cok fazla hepsini aciklayamayiz ama ana sebep ekonomik durum ve siyasi meseleler.Ekonomik durum olayi soyle , Altayin birim maliyeti +10. Milyon $ olacak ki bu durum cok normal cunku bu son teknoloji Nato standartlarinda bir numaraya oynayan bir tank.



    Siyasi mesele isi de soyle bilen bilir bu BMC yi satin alan ethem sancak abimiz malum cumhurbaskanimizin iyi bir arkadasi ve Katar ile ortaklar.Katar ile de iliskilerimiz malum.Sonuc olarak bu Katarim fonladigi BMC Altayin seri uretim sozlesmesini almak istiyor.Ama tanki basindan beri Otokar gelistiriyor ve cumhurbaskani da Koclarla kanli bicakli.Seri uretim onlara gitsin istemiyor.Ki zamaninda Milgem projesinde RMK kazanmisti ama iptal ettiler.Rmk koclara ait.



    Olay bundan ibaret Bmc fabrikasini kuruyor fakat hemen hazir olmayacak birkac yili var.Isleri geciktirmeye calisiyorlar.Yoksa para olayi halledilir Turk milleti 1970 1980 donemlerinde aclik sinirdayken bile ordusuna mumkun olan en iyi malzemeyi almaya calismistir.sonucta where there is a will there is a way.



    Bir de yeri gelmisken yazayim donanimhaberden savunma sanayii takip edilmez yeri gelmisken soyleyeyim ustte o kadar cahilce yorumlar var ki ne diyecegimi bilemiyorum.Gercekten savunma sanayii takip etmek isteyenler burdan uzak dursun coluk cocuk kayniyor buralar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.