Şimdi Ara

İstanbul Araç Devrinde Plaka Değişikliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba; internetten baya araştırdım fakat hep genel bilgiler paylaşılmış. Ben yaptığım işlemleri maliyetleri ile birlikte ayrıntılı yazacağım birileri ihtiyaç duyarsa okur inşallah.

    Küçükçekmece de Beykoz a ait bir aracın satışını Noter den aldım ve plaka deşikliği talep ettim. Normal satış 125 tl plaka değişikliği satışı 245 tl civarı oldu.
    Buradan çıkınca trafik sigortamı yaptırdım.
    Sonrahttp://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/default.aspx dan randevu aldım.Randevuyu bir gün sonrası için veriyor sadece ve sabah 8:30 dan sonra veriyor. Buradan randevuyu aldım ve zaten nelerin istendiği randevu kağıdında yazacak.
    Trafik tescile giderken ki Kartal da burası emniyet binasıyla aynı, nüfusun falan taşındığı yeni kaymakamlık binası. Randevu saati ve numara çok önemli değil, genelde boşsa yardımcı oluyor memurlar.
    Buraya gitmeden önce hemen yakında bir sigortacıya 25 Tl karşılığında ek 1 denen formu ve dosyayı alıyorsunuz. Belki daha ucuz yolları vardır ama ben gerek duymadım.
    Ek 1 formu içinde olan dosya ki bu dosyaya sigortacı zaten sizden gerekli sigorta, satış ve geçici belge ve asıl ruhsatları alarak dosyalıyor siz trafiğe gittiğinizle her şey hazır oluyor.
    Memura dosyayı veriyorsunuz size bir kağıt veriyor bu kağıtta yeni plakanız ve plaka basım yeri iletişim yerleri bulunuyor. Ben Pendik merkezdeki şoförler odasını tercih ettim. Orada da 31 Tl para ödedim ve plakamı bastırdım sıra olmuyor plaka basımı 15 dk sürüyor.
    Öğleden sonra trafik tescile gittim ve her iki ruhsat sayfasını da ücretsiz aldım.
    Yani plaka değişikliği size normal satıştan 200 Tl fazlasına mal oluyor. Ve yarım gününüz gidiyor. Ufak yerlerde belki daha da az sürebilir. Cevap bulamadığınız sorular için yazarsanız ve eğer başımdan geçtiyse cevaplarım.
    Hayırlı günler.



  • Bilgi için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.