Şimdi Ara

Değiştirilmemiş İncil var mıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
823
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nereden duyduğumu tam hatırlamıyorum fakat böyle bir iddia dolaşıyordu bir aralar. Hatta bu değiştirilmemiş incili arama çalışmaları yapılıyordu. Gerçekten böyle bir şey var mıdır? Bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Kitab-ı Mukaddes zaten sizin zannettiğiniz gibi değiştirilmiş bir şey değildir. Biraz daha okuyun konu hakkında.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: E-Nazmi

    Kitab-ı Mukaddes zaten sizin zannettiğiniz gibi değiştirilmiş bir şey değildir. Biraz daha okuyun konu hakkında.

    Biraz açar mısın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamını okumadığım ve yazarı hakkında bilgim olmayan bir kitaptan alıntılıyorum.

    quote:

    Daha çok Müslümanlar arasında adı geçen İncillerden biri de Barnabas İncilidir.Barnabas 12 havariden biri olmasa da Hz. İsa'nın ilk sırada yer alan ashabından olduğu bilinmektedir. Adı, Luka'nın yazdığı Elçilerin İşleri adlı kitapta birçok kez geçer Barnaba İncili diğer İncillerden şu özellikleriyle ayrılır; Hz İsa'nın Tanrı yada Tanrının oğlu değil, Allah'ın İsrail oğullarına gönderdiği bir resul olduğunu ısrarla belirtir. Hz. İbrahim'in kurban etmek istediği oğlunun İshak değil İsmail olduğunu; Hz. İsa'nın haça gerilmediğini yazıyor. Beklenen Mesih'in Hz. Muhammed olduğunu açıkça belirtiyor.

    Ancak tüm bunlara rağmen Hırıstiyanlar bu İncili asla kabul etmeyip onun 16. Yüz yılda sonradan İslamiyet'i seçen biri tarafından İtalya'da yazıldığını öne sürerler. Fakat Aryus'un İznik konsilinde Barnabas İncilini fikirlerine delil olarak göstermesi, Hırıstiyan iddialarını çürütür niteliktedir. Ancak yine de bu İncili otantik incil olarak kabul etmek zordur. Çünkü Barnaba incili diğer inciller gibi konu olarak İsa'nın hayatını anlatır. Oysa Allah'ın vahyettiği kitaplar, kendisine indirilen peygamberlerin işlerini değil, doğrudan Allah'ın emir ve yasaklarını içerir.


    quote:

    Barnabas İncilinin İtalyanca asıl kopyası Viyana'da Hofbibliotek'dedir M.S. 325 yılından sonra Barnabas İncili'ni yasaklayan değişik tarihlerdeki Papaların fermanları Sansolye Seguier Kütüphanesindeki B. De Montfaucan tarafından hazırlanmış Yunanca el yazmalar kataloğunda yer almaktadır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abradolf Lincler -- 9 Mart 2017; 18:43:9 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ariana Grande


    quote:

    Orijinalden alıntı: E-Nazmi

    Kitab-ı Mukaddes zaten sizin zannettiğiniz gibi değiştirilmiş bir şey değildir. Biraz daha okuyun konu hakkında.

    Biraz açar mısın

    Açılacak bir şey yok. Kitab-ı Mukaddes Türkiye'deki sıradan insanın zannettiği gibi indirilmiş ya da değiştirilmiş değil yazılmış bir kitaptır. Kuran'da da zaten değiştirildiği yazmaz fakat ruhbanın eğip bükerek halka okuduğu yazar. Bu konularda konuşmayı sevmem. Daha fazla okuma yapın. İnternetten edinilecek bilgiler değil bunlar.
  • E-Nazmi E kullanıcısına yanıt
    mevcut inciller birer "hatırattır" ..nazminin "indirilmiş" olmadığını belirtmesi bu sebebledir..kuran incilin tahrife uğradığını açıkca belirtir..

    Allah: Ey Meryem oğlu İsa! İnsanlara, «Beni ve anamı, Allah'tan başka iki tanrı bilin» diye sen mi dedin, buyurduğu zaman o, «Hâşâ! Seni tenzih ederim; hakkım olmayan şeyi söylemek bana yakışmaz. Hem ben söyleseydim sen onu şüphesiz bilirdin. Sen benim içimdekini bilirsin, halbuki ben senin zâtında olanı bilmem. Gizlilikleri eksiksiz bilen yalnızca sensin.Maide 116.

    geçtim diğer meseleleri sırf teslis dahi ..sadece bu tek başına incilin değiştirilmiş olduğunun ifade edildiği en büyük kanıttır..islam bunu şirk olarak niteler ..ve isa a.s nazil olan incilde bu yönde şirk unsuru içeren itikad umdesi olması imkansızdır..barnaba inciline getirilen eleştiriler ayrı konu olmakla beraber..o incilde ve ölü deniz yazmalarında teslisi şirk olarak kabul eden orjinal metne sadık kimselerin varlığıda ayrıca konuşulması gereken konular arasındadır


    https://ebubekirsifil.com/gazete-yazilari/olu-deniz-yazmalari/

    detaylı bilgi için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabah Yıldızı -- 9 Mart 2017; 19:37:52 >




  • Sabah Yıldızı kullanıcısına yanıt
    Cok bos yapiyorsun bazen kurandan incilin degistirildigini soyluyorsun ama hangi nusralarin degistirildigini bilmiyorsun yazamiyorsun.Incilde kitabin tanri tarafindan korunacagi da yazar.O zaman simdi sen tanrinin sozune de inanmiyorsundur.



    Buyur bunlarda incilden ayetler:



    Ot kurur, çiçek solar: fakat Allah’ımızın sözü ebediyen durur” (Peygamberlerin kitaplarından, Yeşaya 40:9) “Gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan (Tevrat’tan) en küçük bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecektir” (İncil, Matta 5:18). (İsa dedi ki), ‘Gök ve yer ortadan kalacak, benim sözlerim ise asla ortadan kalkmayacaktır’(İncil, Markos 13:31). (İsa havarilerine dedi ki), “Baba’nın (Allah’ın) Benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh (Ruhül-Kudüs), size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacaktır” (İncil, Yuhanna 14:26). (Havari Pavlus, kendinden ve diğer havarilerden söz ederken dedi ki), “(Kutsal) Ruh’u alanlara ruhsal gerçekleri açıklarken, Tanrı’nın lütfettiklerini insan bilgeliğinin öğrettiği sözleri değil, (Kutsal) Ruh’un öğrettiği sözlerle bildiririz” (İncil, 1 Korintliler 2:13).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • darklord1905 kullanıcısına yanıt
    quote:

    incilin degistirildigini soyluyorsun ama hangi nusralarin degistirildigini bilmiyorsun yazamiyorsun




    quote:

    mevcut inciller birer "hatırattır" ..nazminin "indirilmiş" olmadığını belirtmesi bu sebebledir


    acaba "hatırattır" denmesi sana ne ifade ediyor..ve teslisin bu hatıratlara sonradan dahil olması ne anlama geliyor..

    bu noktaları gereği gibi kavradığında ..o hatıratlardan alıntı yaptığın bölümlerin ne incili nede tevratın yazılı metinlerini kastetmediğini rahatlıkla anlayacaksın..

    hatta bir örnek vereyim ..

    quote:

    “Gök ve yer ortadan kalkmadan, her şey gerçekleşmeden, Kutsal Yasa’dan (Tevrat’tan) en küçük bir harf ya da bir nokta bile eksilmeyecektir” (İncil, Matta 5:18).


    kutsal yasa temel olarak 10 emirdir..biz on emir tahrif edilmiştir demiyoruz zaten

    eklediğin ayetlerin ne anlamlara geldiği nasıl anlaşılması gerektiği konusunda daha detaylı araştırma yapman iyi olur..ben öyle yapmaya çalışıyorum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.